Pytanie

Zaczęty przez [THC]SaroX, Sierpień 30, 2011, 08:21:18 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

[THC]SaroX

Siemka. Mam pytanie. Warto zaczynac gre na x15 czy jest to juz raczej wymierajacy powoli serwer?

pardi

serwer na pewno nie umiera ale ja i tak bym nie zaczynał :P
@PSN: pardinek
pogram: bc2, bf3, mw, mw2, mw3, bo, bo2, moh, moh wf,  fifa11 pogram !

[THC]SaroX

Dlaczego?? Online spory, stabilny, nie jakis smieszny PL serwerek

Xaxunio

Bo l2.ws startuje niedługo. Pliki H5 najnowszy part. Klient też eng i będzie podobno międzynarodowe community.

I fakt, że ma pliki oryginalne świadczy fakt, że jest na stroncę z online http://l2on.net/ 
Nudzi ci się?

Kliknij i pomóżA jak mi chcesz pomóc to tu kliknij http://amorion.pl/?p=2585
http://r14.bloodwars.interia.pl/r.php?r=83836
:P

Pomógł ci ktoś na forum? Podziękuj.
Albo będzie taki cuś:

Cytat: PuFF w Marzec 07, 2011, 09:45:23 AM
wypisałem certy do pve jak i pvp :) i kurfa + nie dostałem !
//No dobra, masz plus :P Pytającemu to się przyda. Apocalyptik
:dw_4_3:

[THC]SaroX

Mozesz mi powiedziec cos wiecej o tym serwerze? Ale to juz na PM xD

!Arczi

rpg-club x15 jest to już od jakiegoś czasu jak i na obecną chwilę najlepszy international prive server.. community pochodzące jeszcze z x5 liczy już chyba ponad 2 lata, a po połączeniu serverów online na tw sięga ponad 6k online graczy. Scena polityczna na obecną chwile też nie jest martwa bo na servie są dwa sidy bijące się o epiki, wardy, odbierając sobie też zamki. Rynek tętni życiem, a ceny są dla nowych dość niskie w porównaniu z kosztami jakie ponosili nowi gracze jakiś czas temu. Exp na x15 + czapki na vita(codziennie 1h expa na ratach x45) jest dość szybki. Do tego perspektywa wprowadzenia H5pt3, który na pewno ułatwi wielu nowym podgonienie czołówki i zachęci do powrotu wielu graczy, którzy dysponują postaciami ale ostatnio nie grają, utrzymując przez to online jeszcze przez długi czas. Server dla administracji jest bardzo dochodowy i tym samym ma się dość długą perspektywę gry.
Cała reszta "mających dopiero być lepszymi privami" jeszcze nie istnieje, a czy będzie.. możliwe co nie zmienia faktu, że ten server utrzyma swoją wysoką pozycję/markę jeszcze przez długi czas. Biorąc więc całą masę ludzi grających na jakichś l2j z 200-300 online "bo server jest nowy.. może jeszcze się rozwinie" i tak co miesiąc.. odpowiedz na pytanie " czy warto zaczynać na rpg x15?" brzmi bezapelacyjnie TAK ;)

[THC]SaroX

dzieki wielkie, wbije dzis napewno. czy majac klienta H5 dam rade polaczyc sie z serwerem?

!Arczi

server w tej chwili oparty jest na kronice Gracia Final.. a czy uda  ci się połączyć za pomocą h5 to musisz spróbować już sam ;)

HellSign

Cytat: pardi w Sierpień 30, 2011, 08:29:36 PM
serwer na pewno nie umiera ale ja i tak bym nie zaczynał :P

Dlatego, że za 2tyg wstanie podobny serwer i też będzie długo stał, mimo wszystko lepiej zacząć Ci będzie na serwerze, który dopiero wstaje.

Serwer nie umiera, ma się bardzo dobrze z rok pewnie jeszcze pożyje pełnią życia. 
RPG CLUB x3 Empire
HellSingus "Pieczątka Diabła" - Destroyer wanna be - Motivated & Nolife 1week mode ON

bula

Cytat: !Arczi w Sierpień 31, 2011, 03:53:42 PM
Exp na x15 + czapki na vita(codziennie 1h expa na ratach x45) jest dość szybki.
skad brac te czapki tak btw?

jac0l

u tego specjalnego npc opcja coins exchange, o ile sie nie myle =p za rur'y ofc.
CytatGimnazjaliści moderatorami forum. To smutne.

Cytatserv na max 2-3h mam all +16 i co dalej

bula

Cytat: jac0l w Wrzesień 01, 2011, 03:26:37 PM
u tego specjalnego npc opcja coins exchange, o ile sie nie myle =p za rur'y ofc.
aww ruru, w sumie to w/e na razie bo i tak event jest

Prokrastynator

Cytat: HellSign w Sierpień 31, 2011, 04:03:03 PM
mimo wszystko lepiej zacząć Ci będzie na serwerze, który dopiero wstaje.
chyba nie
Cytat: Ulquiora w Luty 06, 2012, 07:53:20 PM
Zgłaszać trollowanie do moderatora trzeba. 55% tylko brakuje do zablokowania konta Prokrastynator'owi

HellSign

Cytat: Prokrastynator w Wrzesień 04, 2011, 11:19:51 AM
chyba nie

Oczywiście że, tak przecież to że wbijasz na serwer gdzie ludzie mają po 3 epiki w pt na każdej osobie, 300 att w broni lub kilku, sety full att, niektóre z MW+6, skille +20-30 i możesz sobie .... podrapać ich po plecach.

Nie mówię, że nie da się ich zabić ale różnica między nimi a nim będzie olbrzymia, na nowym serwerze nawet jak będzie grał po 4h dziennie, nie odstanie tak bardzo od reszty.
RPG CLUB x3 Empire
HellSingus "Pieczątka Diabła" - Destroyer wanna be - Motivated & Nolife 1week mode ON

Lokocz

Cytat: HellSign w Wrzesień 04, 2011, 11:45:23 AM
chyba nie

Oczywiście że, tak przecież to że wbijasz na serwer gdzie ludzie mają po 3 epiki w pt na każdej osobie, 300 att w broni lub kilku, sety full att, niektóre z MW+6, skille +20-30 i możesz sobie .... podrapać ich po plecach.

Nie mówię, że nie da się ich zabić ale różnica między nimi a nim będzie olbrzymia, na nowym serwerze nawet jak będzie grał po 4h dziennie, nie odstanie tak bardzo od reszty.
jak nie bedzie w zadnym dobrym klanie to i tak po czasie roznica bedzie ta sama :)

HellSign

Cytat: Lokocz w Wrzesień 04, 2011, 02:33:08 PM
chyba nie

jak nie bedzie w zadnym dobrym klanie to i tak po czasie roznica bedzie ta sama :)

granie w nie-top jest do bani, poza Tym Lokocz, porównaj sobie grę np. w takim Twoim PT a jakimś lol pt, zapewne mieliście 10x więcej frajdy, pasywny zysk(epiki, krysze, booki), a wszystko skupiało się na pvp, mid-low klany only farmią.
RPG CLUB x3 Empire

Prokrastynator

dużo łatwiej jest zacząć na sfarmionym serwerze,
spoty wolne, ceny niskie, a jak kazdy ma po 3 epiki to ich cena rynkowa tez jest niewielka,
na rpg w tej chwili na qa,zaka czy fryte stac przecietnego randoma
Cytat: Ulquiora w Luty 06, 2012, 07:53:20 PM
Zgłaszać trollowanie do moderatora trzeba. 55% tylko brakuje do zablokowania konta Prokrastynator'owi

pokit

Cytat: HellSign w Wrzesień 04, 2011, 02:37:31 PM
Cytat: Lokocz w Wrzesień 04, 2011, 02:33:08 PM
chyba nie

granie w nie-top jest do bani, poza Tym Lokocz, porównaj sobie grę np. w takim Twoim PT a jakimś lol pt, zapewne mieliście 10x więcej frajdy, pasywny zysk(epiki, krysze, booki), a wszystko skupiało się na pvp, mid-low klany only farmią.

a ty gdzieś grałeś w jakimś top?

Lebambel

na twoim miejscu wybral bym rpg :) nie sluchaj hell signa wcale nie trudno jest sie wyfarmic na rpg wystarczy dobry dobor postaci i ogarniecia sposobu na hajs . Moja rada dla ciebie znajdz jakiegos sumonera zeby dal ci gate na gracie kontynent (ale nie maina) kup red stony wez agationa i kamp soda ja z soda wyciagalem okolo 700kk 2-3 wypady i masz s bron 150 z sa
Abyss x7: Leathien Moonlllight Sentinel 78 sub necro 75/ex hero:D
Celes:Leathien Sagi 77/ sub cardi x77/Titan 76/AW x6:(   
l2 Existance x7:Onix Dominator 80<3 sub sh 75 ex hero:D

swan

jest jakas czapka co daje vita na 1h? bo ta z opcji Coins Exchange (afro) daje buffka tylko na 20 min

Cytat: Alarion w Wrzesień 18, 2011, 01:38:09 PM
Nie wiem jak teraz, ale kiedy startowałem pół roku temu na Lancerze
Cytat: Alarion w Wrzesień 18, 2011, 03:58:53 PM
Myślę, że po ponad roku gry, śmiało jesteśmy gdzieś w top 10 constów
Cytat: Alarion w Wrzesień 19, 2011, 10:39:26 AM
ze startujac na Lancerze na przelomie lutego/marca w 2010

Gandam

moze zle zrozumiales, bo sa 3 czapki ktore daja bufa na 20min - co w sumie daje Ci 1h :)

tu masz wszystkie trzy:

1. Afro Hair
2. Horn Rimmed Glasses
3. Assassin's Bamboo Hat
http://www.thetenebrae.pl

Aeore Healer 97 Lilith

swan

ok, myslalem ze one sie stackuja, thx

Cytat: Alarion w Wrzesień 18, 2011, 01:38:09 PM
Nie wiem jak teraz, ale kiedy startowałem pół roku temu na Lancerze
Cytat: Alarion w Wrzesień 18, 2011, 03:58:53 PM
Myślę, że po ponad roku gry, śmiało jesteśmy gdzieś w top 10 constów
Cytat: Alarion w Wrzesień 19, 2011, 10:39:26 AM
ze startujac na Lancerze na przelomie lutego/marca w 2010

Gandam

Cytat: swan w Wrzesień 05, 2011, 06:00:42 PM
ok, myslalem ze one sie stackuja, thx

przy uzyciu stackuja sie, wiec musisz ich uzywac jedna po drugiej
reuse skilla to 12h
http://www.thetenebrae.pl

Aeore Healer 97 Lilith

[THC]SaroX

Myslicie ze po wejsciu na H5 wbije wiecej nowych graczy?

ARCYK

Gdyby nie startował l2.ws to na pewno by ktoś wbił a tak to śmiem wątpić :P