Warsmith a H5

Zaczęty przez RNM, Wrzesień 04, 2011, 09:58:44 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

RNM

Witam, mam kilka pytań odnośnie craftera w H5 mianowicie:

- czy wszystkie recki na soulshoty (w/o s grade) oraz podstawowe matsy są do kupienia w giran u blacksmitha?
- czy można przywołać jednocześnie golema oraz wybranego peta? (buffalo/wolf)
- odnośnie petów - grając solo na H5 bardziej opłaca grać się z golemem czy robić Peta - jeśli tak to jakiego?
- jakie recki A grade warto mieć w swojej książce? z tego co widziałem na H5 w luxory można kupić low b grade oraz low a grade armory, warto więc dropić recki majestica oraz nightmare (mówimy o serwerze typowym low rate, bez żadnych udziwnień, czysty off)?

Póki co to wszystko jak sobie jeszcze coś przypomnę to napiszę  :)

Pozdrawiam!

ugh

- tak
- nie
- to zalezy czy bedziesz mial party z buferem, czy sam.
- I tak prawie kazdy bedzie chodzi w low A ktore jest w luxury za adene. Imo szkoda miejsca na craft A, jedynie majestic jako tako sie jeszcze oplaca. Ale taki craft zdarza sie bardzo rzadko.

Finaly retired, L2 is not fun anymore.

RNM

Raczej party będzie solo lub z WC.

Z NPC są buffy do 75 lvl tak (również dla summona)?

Redbox

tak
da sie przywoalac summona i kura sprawdzane na necro, ruoff

http://www.sadistic.pl/efekty-specjalne-vt231195.htm
Uploaded with ImageShack.us

Cytat: gierojjj w Grudzień 15, 2012, 07:37:50 PM
jestem debilem i kompie sie z karpiami ale to nic tato mnie bije i mama

RNM

Niestety sprawdzałem teraz na becie tego serwera i nie da się przyzwać naraz Golema oraz Peta (Cougar'a).

Co do H5 - czy są jakieś solo lokacje na których Maestro z Golemem + buffy wc może wbić nawet do 85? Pomijając jak długo to będzie trwało.

sosula

Na lajcie wbijesz pod oren bez golema, ale za to z pole.
Core:
Gozbar - Archer 89
Lancer:
Gozz - Warrior - 87
Morfeusz - Enchanter - 87

RNM

Ok lux, może mi ktoś jeszcze powiedzieć jak wygląda licytacja na H5? Tj. czy jeśli przegram licytację o itemy to cała kasa zostaje zwrócona, czy jakaś jej część?

Jak wyglądają obecnie questy na recki S grade (i wyżej) i czy są możliwe do wykonania solo? Gdzieś wyczytałem o queście na Pavel Ruins (70 lvl), dostaje się losowo wybraną reckę na weapon s z tym, że jest to quest możliwy do wykonania tylko raz?

jac0l

w pavels robisz tyle razy ile chcesz =p - jest taki, że recki losowo ;x
CytatGimnazjaliści moderatorami forum. To smutne.

Cytatserv na max 2-3h mam all +16 i co dalej

RNM

oo to nie jest źle ;)

a nt innych questów, które można wykonać głównie solo ktoś posiada jakieś informacje?

MastJedi

Cytat: RNM w Wrzesień 05, 2011, 10:18:09 AM
Ok lux, może mi ktoś jeszcze powiedzieć jak wygląda licytacja na H5? Tj. czy jeśli przegram licytację o itemy to cała kasa zostaje zwrócona, (...)
Tak

Pozdrawiam
Piszę poprawnie po polsku
Official/Retail NA serv.Hindemith->Phoenix->Chronos-> Naia
Heallweg Iss Enchanter 99 /Siegel Knight 99 /ElementalSummoner80/ HawkEye80  - Clan: Einheit (Nova) Ally: Twilight
Ponadto: Feoh; Aeore; Yul;

RNM

Czy to prawda, że (B)SSD/(B)SSC są dostępne w Grocery na H5?  :o

Redbox

ehe a recki na ssy sa az do a grade

http://www.sadistic.pl/efekty-specjalne-vt231195.htm
Uploaded with ImageShack.us

Cytat: gierojjj w Grudzień 15, 2012, 07:37:50 PM
jestem debilem i kompie sie z karpiami ale to nic tato mnie bije i mama

RNM

Dzięki ;)

to w sumie zabrało mi cały urok grania crafterem, bo jedyne co będę mógł robić to krafcić s grade, a recki które mogę zdobyć solo to tylko na broń...

Czy w H5 jest jeszcze jakiś sens grania tą postacią poza craftem s grade?  :shock:

RNM

@up

co do robienia duali a/s grade - będzie można je zrobić u Maestro Ishua za Adenę czy tylko BoM za AA?

MastJedi

Cytat: RNM w Wrzesień 08, 2011, 02:56:04 PM
Dzięki ;)

to w sumie zabrało mi cały urok grania crafterem, bo jedyne co będę mógł robić to krafcić s grade, a recki które mogę zdobyć solo to tylko na broń...

Czy w H5 jest jeszcze jakiś sens grania tą postacią poza craftem s grade?  :shock:
Bez przesady, pomimo szotów D i C w sklepie sporo krasi siedzi i sprzedaje po scrafceniu :) Oczywiście o 1-2 adena taniej niż w sklepie :) A skoro to robią, znaczy, że się opłaca.

Pozdrawiam
Heallweg Iss Enchanter 99 /Siegel Knight 99 /ElementalSummoner80/ HawkEye80  - Clan: Einheit (Nova) Ally: Twilight

RNM

Hmm czyli jednak jakoś się na tym wychodzi - dzięki ;)

co do złożenia duali A i S może ktoś potwierdzić?

MastJedi

Cytat: RNM w Wrzesień 08, 2011, 05:11:37 PM
Hmm czyli jednak jakoś się na tym wychodzi - dzięki ;)
Sam sobie odpowiedz na pytanie - skoro inni siedzą i sprzedają...

Pozdrawiam

RNM

:)

nikt nie wie co z tym składaniem duali A/S?

Co do certów - rozumiem, że przydają się one tylko na Oly tak?

Jaki jest optymalny build certów dla Maestro?

MastJedi

Cytat: RNM w Wrzesień 09, 2011, 09:58:42 AM
Co do certów - rozumiem, że przydają się one tylko na Oly tak?
nie.
Skille i te pasywne i aktywne i triggery w "normalnym" życiu tez ci sie przydają/odpalaj. Masz celkę, ciągniesz pociąg na mainie w FoGu, moby Cię leją, odpala się celka i leją Cię słabiej. Masz focusa/haste - lejesz train w FoGu, odpala sie co jakis czas focus, czy haste, czy co tam sobie wziąłeś. Jeśli to triggery.
A build - taki jak dla warriora.

Pozdrawiam