DUO w GOD

Zaczęty przez hrypek, Listopad 22, 2011, 01:47:37 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

hrypek

Do rzeczy

Wcześniej bądź później powstanie nowy server jak wszyscy bajkopisarze twierdzą najlepiej sprawdzi się const jednak nie każdy może na taką grupę liczyć tak więc pozostaje mniejsza grupka, a może parka tzw. DUO pod GOD.

Jest nas niby 4-5 ale liczyć najprawdopodobniej mogę na jedna osobę no więc nurtujace pytania:
(WAŻNE buffy boxowe jak najbardziej będą (PP + BD) później 1 enchanter)

Konfiguracja Łucznik plus Łucznik piękne połączenie dwóch DD na pve dobre a  na pvp w naszych głowach wyśmienite połączenie.

Konfiguracja łucznik plus tank opcja głównie ze względu na znajomego który miałby większe chęci na te klasę.

W GOD nie grałem kolega też nie tak więc jak uważacie patrząc przez pryzmat kroniki w jakiej opcji wyrzynka będzie atrakcyjniejsza i dlaczego miło  będzie poczytać wyczerpujące wywody bo to głównie o nie podejmiemy decyzje.

Bez zbędnego bełkotu proszę.
Jeżeli temat jest w miejscu nieodpowiednim przepraszam admina za poświęcony czas na jego przenosiny

Lets go! schreiben Sie bitte!

Doombringer Gaav - 81
DeathAdders clan on Luna server.

CORE eu

Warsmith Funnyguy

Kall

GoD jest zrobiony pod pt (by Alarion), teraz solo nic nie zrobisz, więc i duo średnio się sprawdzi.
Wszystkie spoty z dobry expem są party, spotów solo nie jest za wiele.

Nawet grając duo powinniście szukać pt poprzez party matching na expa. Łatwiej będzie to osiągnąć poprzez tank +archer.
2 archerów to faktycznie dobry dps, ale dość mała przeżywalność. Na miejscówki pt exp wymagany jest tank. Do pvp bez tanka też będzie ciężko, jeśli nie wejdzie wam w healera stun nie zabijecie go, a będą na fladze długo nie pożyjecie.

Tak więc moja propozycja:
Tank + archer (do 85 dobijecie sobie z tym PP+bd) potem szukać pt na lepsze spoty, początkowo po przebudzeniu jeszcze możecie parę lvl wklepać, ale im dalej tym bardziej miejsca do expa są na całe pt)

L2 EU off @ TapMadls

Sanchi

jezeli chcecie szybko sie wykoxac przed przebudzeniem to manodaja+nuker a potem healer + mage, powinno wam sie milo koxac a potem ze znalezieniem party rowniez nie byloby problemu. ew jakas kombinacja z summonerem, bo to zawsze byla postac do grania solo/duo. jezeli kolega chce koniecznie tanka, to Ty zrob jakiegos DPSa (wlasnie luka najlepiej, bo magiem nie wyrobisz z MP).

Phoeniks

nuker + tank i mozna male aoe robic ;p
Core - Feoh Wizard 85 /sub Aeore Healer 85+

Volkuss

Cytat: Phoeniks w Listopad 22, 2011, 03:57:57 PM
nuker + mag i mozna male aoe robic ;p

Nooo ciekawe połączenie :)
W oczekiwaniu na Eu Innova.

Alarion

innego sposobu na duo za bardzo nie ma, jak coś aoe (dd, mag, archer) + healer + enchanter (chociażby box).

Tylko zdawaj sobie sprawę, że w duo będziesz sto lat za murzynami. Exp w duo/solo <<<<<<<<<< full ogar party. Możesz mnei hate'ować, ale sam się przekonasz.
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

arth

Nnajważniejsze czego nie powiedział tutaj nikt:
Lineage2 jest anty-duo bo party bonus w 2 osoby jest 3 razy słabszy niż expiłbyś sam, przez co by opłacało wam się W OGÓLE expić musielibyście ubić min. 3 moby w czasie, w którym sam zabiłbyś jednego.
Czyli albo AoE albo nic

surda

Wytłumacz mnie małemu żuczkowi co się na L2 nie zna czym się różni nuker od maga? :o

Inny słowy póki Kard na CORE nie zostanie Hero dopóty CORE nie wolno nazywać dead serwerem.
[/quote]

arth

Cytat: surda w Listopad 22, 2011, 05:16:59 PM
Wytłumacz mnie małemu żuczkowi co się na L2 nie zna czym się różni nuker od maga? :o
pewnie chodziło mu o heala w miejsce jednego z tych jednoznacznych słów

Volkuss

Też o to pytałem ale nie dostałem odpowiedzi...
W oczekiwaniu na Eu Innova.

Sanchi

Cytat: arth w Listopad 22, 2011, 04:57:26 PM
Nnajważniejsze czego nie powiedział tutaj nikt:
Lineage2 jest anty-duo bo party bonus w 2 osoby jest 3 razy słabszy niż expiłbyś sam, przez co by opłacało wam się W OGÓLE expić musielibyście ubić min. 3 moby w czasie, w którym sam zabiłbyś jednego.
Czyli albo AoE albo nic

lf confirm? exp w party dwuosobowym dzieli sie na 2 osoby, czyli musialbys ubic 2 moby w czasie gdy normalnie zabilbys jednego. tym sposobem party zlozone z, dajmy na to, healera i nukera, bedzie expilo szybciej niz sam nuker ze wzgledu na recharge. gdzies na forum sa nowe bonusy do party i z tego co pamietam to dla 2 osob tez cos tam jest, wiec to nawet niecale 2 moby.

duo zawsze lepiej niz solo, no chyba ze np. łucznik expi ee, który w ogole nie przyspieszy mu czasu zabijania mobow. poza tym siedzenie samemu na spocie moze po jakims czasie zmeczyc, a tak jest z kim pogadac etc. co nie zmienia faktu, ze full party bedzie expilo kilka razy szybciej.

hrypek

Rzeczywiście jest taka mało  spotów do duo /  solo 90+ ?

co do kasy na expie się jej nie zarobi są na to inne sposoby nam chodzi głównie o dobrą zabawę nie musimy chodzić na spoty dla party wystarczy żeby we 2 robić to szybciej niż samemu(na 2x luki powinno dawać wymierny rezultat) no i smaczki w postaci pvp. Rrozbiegać  przeciwnika'ow na 2 luki będzie prostsze nie wiem jak wygląda kwestia speed w nowej kronice czy łucznik będzie wciąż wyróżniał sie ta statystyka czy zostały zrównane (pasywy  quick speed z lvl 20-43 znikaja na 85 czy zostają? może jest cos innego co poprawie im  ta statystyke?)

Argument   tank łucznik w kwestii  znalezienia consta to jedyna zaleta jaka dostrzegam.

Co do maga vel nukera nie ma o tym mowy to nie nasza bajka.

Doombringer Gaav - 81

CORE eu

Warsmith Funnyguy

Vraghor

juz widze jak we 2 rozjeżdżacie 7 osobowy const na spocie :)
retired

netheril

zlapiesz 2 buły od nukera i skonczy sie twoje kite'owanie lucznikiem  :oops:
Klotnie na forach internetowych sa jak zawody w zakladzie psychiatrycznym... Czy wygrasz czy przegrasz to i tak jestes pojebany...

Delios

Wizard jest w GoDzie najszybszą klasą :D
Archeage <3

hrypek

Cytat: Vraghor w Listopad 22, 2011, 10:47:08 PM
juz widze jak we 2 rozjeżdżacie 7 osobowy const na spocie :)

Prosiłem bez bełkotu gdzie tu ktoś pisze o ołnieniu constow chyba ze twoje expi na solo/duo lokacjach,
trzymajmy sie watku.
Doombringer Gaav - 81

CORE eu

Warsmith Funnyguy

orlok

Ja na waszym miejscy zrobiłbym tak:
1. zróbcie sobie duo tank + archer. Skoro te postacie was kręcą to nie ma powodu grać czymkolwiek innym.
Jedynie jako archer rozważ na początku trickstera (lepszy do aoe na niskich lvl z użyciem skilli).
2. Wciągnijcie do grupy se i bd/sws. Możecie w pewnym zakresie boxować te postacie, ale to jest MMO, najlepiej znaleźć live.
3. I w tym składzie jedziecie do 85 aoe gdzie tylko macie ochotę. Na niższych lvl skillami, na wyższych lvl z użyciem pole.
4. Po przebudzeniu macie tanka, archera, enchantera i healera. Dobrać ludzi do party mając taką bazę nie bedzie problemu. A nawet może to być zalążek consta.

Phoeniks

nie sikac  :o, chodzilo mi o nukera + tanka, w takim zestawie mozna robic spoko aoe majac boxowanego enchantera
Cytat: netheril w Listopad 22, 2011, 10:55:07 PM
zlapiesz 2 buły od nukera i skonczy sie twoje kite'owanie lucznikiem  :oops:
true

Alarion

Cytat: Phoeniks w Listopad 23, 2011, 01:51:10 PM
nie sikac  :o, chodzilo mi o nukera + tanka, w takim zestawie mozna robic spoko aoe majac boxowanego enchantera[quote

za nic z maną nie wyrobisz

Cat Drama Maker

Phoeniks

aoe na solo spotach gdzie leca herby ;d
kolo DE sam nuker nie da rady robic aoe, a z tankiem juz idzie bajera ;d
pisalem to raczej w takim kontekscie, ze jeden z nich chce zrobic tanka, to lepszym wyjsciem bedzie nuker do tego niz luk, bo przed 85 lucznik srednio z aoe stoi, po 85 ma jednego w sumie skilla, wiec nuker > luk jezeli chodzi o aoe, a skoro chca w duo w miare szybko expic to tylko aoe na slabszych spotach, gdzie wystarczy heal od boxowanego enchantera

/edit
ale wiadomo, ze najlepiej korzystac z party matching, bo najszybciej koksi sie w full party

Arimas

Cytat: Phoeniks w Listopad 23, 2011, 02:02:25 PM
pisalem to raczej w takim kontekscie, ze jeden z nich chce zrobic tanka, to lepszym wyjsciem bedzie nuker do tego niz luk, bo przed 85 lucznik srednio z aoe stoi, po 85 ma jednego w sumie skilla, wiec nuker > luk jezeli chodzi o aoe, a skoro chca w duo w miare szybko expic to tylko aoe na slabszych spotach, gdzie wystarczy heal od boxowanego enchantera

/edit
ale wiadomo, ze najlepiej korzystac z party matching, bo najszybciej koksi sie w full party
Jestem całkiem pewien, że łucznik ma 2 skille AoE po przebudzeniu ;]

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.

Alarion

problem skill aoe łucznika jest taki (czego neiwidzę u magów, healerów i wojów), że dowolna nierówność terenu i skille już prawie nei działają. Na niemal płaskim terenie ok, ale sami wiemy, jak zbudowane są niektóre otwarte spoty (SoA, kolonia wróżek, bagna koło wioski DE itd.)

Cat Drama Maker

roli

Cytat: Arimas w Listopad 23, 2011, 04:55:07 PM
Cytat: Phoeniks w Listopad 23, 2011, 02:02:25 PM

/edit
Jestem całkiem pewien, że łucznik ma 2 skille AoE po przebudzeniu ;]
ma jeszcze przebijającą strzałę =)

Phoeniks

moze ma 2, nie wiem, ale nic nie przebija nuka w aoe ;d

Arimas

Cytat: Alarion w Listopad 23, 2011, 04:56:36 PM
problem skill aoe łucznika jest taki (czego neiwidzę u magów, healerów i wojów), że dowolna nierówność terenu i skille już prawie nei działają. Na niemal płaskim terenie ok, ale sami wiemy, jak zbudowane są niektóre otwarte spoty (SoA, kolonia wróżek, bagna koło wioski DE itd.)
O czym ty -_- alarion?

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.