Witaj
Gość

Wątek: Aion - free to play  (Przeczytany 97076 razy)

• Pochwał: -1

Odp: Aion - free to play
« Odpowiedź #375 dnia: Kwiecień 19, 2012, 07:08:29 pm »
Niestety ta stigma u npc kosztuje jeszcze wiecej, a ksiazki nie da sie kupic u npcta.

@edit:
Rofl, pvp tutaj trwa czasami wiecej niz oly 1v1 w godzie.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 19, 2012, 09:06:16 pm wysłana przez seken »

• Pochwał: 0

« Odpowiedź #376 dnia: Kwiecień 19, 2012, 09:39:10 pm »
przynajmneij jeszcze gdy ja grałem, topka Aiona też grała w systemie CP. Nie tak bardzo jak w L2, ale nie ma się co oszukiwać, zgrana ekipa znajomych >>>>>> all na PvE i PvP
W CP to raczej ciężko coś zaszaleć no na insty tylko ale na rifty czy siege to już jedno pt nie starcza najczęsciej. Ja miałem legion naprawde dobrze zgrany i na heironie się siedziało niemal 24/24, i jak się szło to w mniej niż 15 osób to prawie nigdy się tam nie wybieraliśmy, nawet żeby betona komuś zrobić.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 19, 2012, 09:43:14 pm wysłana przez Grande »

« Odpowiedź #377 dnia: Kwiecień 20, 2012, 12:23:32 am »
w naszym przypadku CP było głównie do Dark poety, Dredgiona (2 x dziennie, a czasem i 3) instancje w fortach i polowanie w fortecach na wychodzące z tamtąd inne party. Nawet na siege lepiej się zgrywaliśmy, ale wiadomo, że siege w aionie to jest tylko next target (ew szukanei kolesia z dobrą rangą) bo większość wyłącza wszystkie modele postaci i zostawia same nicki...
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

« Odpowiedź #378 dnia: Kwiecień 20, 2012, 12:56:51 am »
ale wiadomo, że siege w aionie to jest tylko next target (ew szukanei kolesia z dobrą rangą) bo większość wyłącza wszystkie modele postaci i zostawia same nicki...
W kazdym mmorpgu mass pvp (50vs50+) tak wyglada, wiec nie ma co narzekac, o ile dobrze odebralem twoja wypowiedz.

« Odpowiedź #379 dnia: Kwiecień 20, 2012, 11:00:17 pm »
Siedze w legionie Gate to Hell(nexus) i zastanawiam sie nad gra u nich bo oprocz kilku osob, ktore sa spoko nie ma tam nic ciekawego i prosic sie trzeba ich o mentora dla coinow. Sa jakies spoko legiony na nexusie, bo nie wydaje mi sie.

Crazy Hamsters się rozleciało, więc to odpada. Seken pisał, że Furya to nieogary, więc też odpada. Ja jestem w Inkwizycji dopiero od kilku dni, więc ciężko Mi ocenić jak tu jest, na razie nie narzekam.

Jeszcze trochę i zaczynam zarabianie na alchemii  :D. Kaliga jak nie dropił tak nie dropi, jeszcze dzisiaj zerwało Mi net jak byłem na Kalidze, więc pech pięknie się trzyma.

« Odpowiedź #380 dnia: Kwiecień 21, 2012, 10:21:24 am »
Siedze w legionie Gate to Hell(nexus) i zastanawiam sie nad gra u nich bo oprocz kilku osob, ktore sa spoko nie ma tam nic ciekawego i prosic sie trzeba ich o mentora dla coinow. Sa jakies spoko legiony na nexusie, bo nie wydaje mi sie.

Crazy Hamsters się rozleciało, więc to odpada. Seken pisał, że Furya to nieogary, więc też odpada. Ja jestem w Inkwizycji dopiero od kilku dni, więc ciężko Mi ocenić jak tu jest, na razie nie narzekam.

Jeszcze trochę i zaczynam zarabianie na alchemii  :D. Kaliga jak nie dropił tak nie dropi, jeszcze dzisiaj zerwało Mi net jak byłem na Kalidze, więc pech pięknie się trzyma.
To Inkwizycja gra jeszcze w aiona niesamowite. Nadal to legion doterów?

• Pochwał: 1

« Odpowiedź #381 dnia: Kwiecień 21, 2012, 05:01:34 pm »
Na aionie f2p kazdy legion to legion doterow, bo kazdy kupuje gold packa wiec dotuje server by miec frajde...

« Odpowiedź #382 dnia: Kwiecień 21, 2012, 08:08:56 pm »
Gold Pack to zrozumiałe, ale jak grałem rok temu oni dotowali itemy na AP a na pvp przeciętni byli zero riftów itd. z tego co sobie przypominam. A do legionów typowo pvp nie mieli nawet startu, mimo że byli drugim czy trzecim legionem na IF pod względem AP.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 21, 2012, 08:11:50 pm wysłana przez Grande »

• Pochwał: 13

• Travian Games ;]
« Odpowiedź #383 dnia: Kwiecień 22, 2012, 09:31:20 pm »
Czy mi się zdaje czy na aunharcie coś się zmieniło, albo ja na nexusie gram...... Coś co wcześnie było irytujące bo pusto teraz wnerwia bo za dużo. Ledwo zabijasz 1, a tu Ci 5 następnych wpada. :D
Jak się wszyscy wpisują to ja też, nie chce być inny :(

Core:

Nobopiryn - 64 ES ;)

« Odpowiedź #384 dnia: Kwiecień 23, 2012, 06:02:29 pm »
Czy mi się zdaje czy na aunharcie coś się zmieniło, albo ja na nexusie gram...... Coś co wcześnie było irytujące bo pusto teraz wnerwia bo za dużo. Ledwo zabijasz 1, a tu Ci 5 następnych wpada. :D
A nie mówiłem? Trochę czasu i server nabierze rumieńców  :) A Cały czas od strony Asmo nowych przybywa, nie wiem jak po stronie elos'ów.

« Odpowiedź #385 dnia: Kwiecień 23, 2012, 11:11:57 pm »
Nexus i anuhart beda dlugo sie trzymac bo sa swieze i nowe w porownaniu do staroci ktore wymra po roku lub dwuch. Chociaz nadchodzi kilka nowych gier typu gw2 i d3 wiec aion straci graczy.
Na samym nexusie spoko sie gra i ludzi tez przybywa, a ja ostatnio rozkminiam mastah chantah i zastanawiam sie jak by tu nim grac.

• Travian Games ;]
« Odpowiedź #386 dnia: Kwiecień 23, 2012, 11:16:23 pm »
Ulq... cały czas dużo. Więcej niż nawet jak ja zaczynałem expić. Ale teraz rift solo to katorga... kij ledwo 1 zabijasz, a zaraz Cie cały zerg leje :/. Btw. Ładnych macie cheaterów skaczących po ścianach w morheim :***(

Core:

Nobopiryn - 64 ES ;)

« Odpowiedź #387 dnia: Kwiecień 23, 2012, 11:40:59 pm »
Nexus i anuhart beda dlugo sie trzymac bo sa swieze i nowe w porownaniu do staroci ktore wymra po roku lub dwuch. Chociaz nadchodzi kilka nowych gier typu gw2 i d3 wiec aion straci graczy.
Na samym nexusie spoko sie gra i ludzi tez przybywa, a ja ostatnio rozkminiam mastah chantah i zastanawiam sie jak by tu nim grac.
Ludzie, ktorzy stanowia podstawe serverow czyli Ci 55 lvle i wszystko eternal nie maja zamiaru isc na gw2/tere, a d3 to inna bajka to hns i mmorpgi maja innych odbiorcow, a czy jakis szary kowalski, ktory wbil 40 lv przejdzie na gw2, czy nie to dla mnie bez roznicy, i tak nie odczuje jego straty.

« Odpowiedź #388 dnia: Kwiecień 23, 2012, 11:47:12 pm »
Ulq... cały czas dużo. Więcej niż nawet jak ja zaczynałem expić. Ale teraz rift solo to katorga... kij ledwo 1 zabijasz, a zaraz Cie cały zerg leje :/. Btw. Ładnych macie cheaterów skaczących po ścianach w morheim :***(
Pamiętam jak się kiedyś kiska stawiało na niewidzialnym suficie na hieronie w dżungli i tylko kilka osób na infinite wiedziało jak się tam dostać co swoją drogą było kosmicznie trudne, ale żeby takie kwiatki na offiie to niewiarygodne jest.

« Odpowiedź #389 dnia: Kwiecień 24, 2012, 08:45:11 am »
Na aionie f2p od gf jest bardzo slaby antybot i slabe geo ale mi to nie przeszkadza. Chce sobie przejsc gre, tzn wbic max i quitnac. No chyba ze quitne przed wbiciem 55 z powodu ludzi jacy tam graja. Chociaz siedze w legionie inkwizycja tez i sa tam spoko ludzie niektorzy co pomagaja i to dosyc bardzo. A wracajac do pytania o inkwizycje to ponoc ze starego skladu zostalo tam zaledwie kilka osob i jak wyjdzie gw2 to chyba caly legion sie rozpadnie bo chca isc na ta gre.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 24, 2012, 08:47:35 am wysłana przez Thombstone »

« Odpowiedź #390 dnia: Kwiecień 24, 2012, 10:53:45 am »
Na aionie f2p od gf jest bardzo slaby antybot i slabe geo ale mi to nie przeszkadza. Chce sobie przejsc gre, tzn wbic max i quitnac.

takich graczy uwielbiam, kwintesencja privovców MMO : )
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

« Odpowiedź #391 dnia: Kwiecień 25, 2012, 12:00:30 am »
http://www.youtube.com/watch?v=UxnhritzEqI&feature=player_embedded#!
Epicki filmik, a akcja 6:40-6:50 niestety smutna prawda o aionie  :P.

« Odpowiedź #392 dnia: Kwiecień 25, 2012, 11:20:01 am »
http://www.youtube.com/watch?v=UxnhritzEqI&feature=player_embedded#!
Epicki filmik, a akcja 6:40-6:50 niestety smutna prawda o aionie  :P.
A co to za problem dogonić kogoś kto ucieka? A jak się jest większym składem to jeszcze fajniej bo można zasadzke zrobić na takiego delikwenta.

« Odpowiedź #393 dnia: Kwiecień 25, 2012, 01:00:58 pm »
Chodzi o to, ze w aionie ludzie biegaja zergami, wystarczy popatrzec na gelkmaros...

« Odpowiedź #394 dnia: Kwiecień 25, 2012, 01:20:56 pm »
Bo to gra mmo dziwi cie to że grają razem?

« Odpowiedź #395 dnia: Kwiecień 25, 2012, 01:38:09 pm »
Tak dziwi mnie to, ze nigdzie nie da sie spotkac samotnych osob, tylko zerg turasow. pomysl troche zanim napiszesz cos wiecej...

« Odpowiedź #396 dnia: Kwiecień 25, 2012, 02:44:58 pm »
Akurat ta gra najlepsza jest jak sie takim zergiem gra. Jak pujdziesz na rift zergiem i wytniesz w w pień jedno z największych miast wroga włacznie z npc i guardami przekonasz się sam o tym. Nie chcesz spotykać zergów ludzi to polecam jakąś gre single player.

• Travian Games ;]
« Odpowiedź #397 dnia: Kwiecień 25, 2012, 03:13:27 pm »
Ach te rifty na heiron jak się czarnym biegało. Gościu ucieka do miasta, a tempak guardy na klatę, a my ciukaliśmy gostka ach.... :D

Ja i tak uwielbiam riftować w 2-3 ppl ;). Chociaż nie powiem, fajnie się biegało całym pt na początku aunharta i kosiło wszystkich i wszystko ^.-

Core:

Nobopiryn - 64 ES ;)

« Odpowiedź #398 dnia: Kwiecień 25, 2012, 04:34:27 pm »
Akurat ta gra najlepsza jest jak sie takim zergiem gra.
Dla ludzi jak ty najlepsza, bo nie trzeba pokazywac skilla, co to za problem xx vs 1 czy 2 wygrac?

Jak pujdziesz na rift zergiem i wytniesz w w pień jedno z największych miast wroga włacznie z npc i guardami przekonasz się sam o tym.
SWIETNA ZABAWA, to tak jakbys poszedl teraz do piaskownicy i zaczal zabierac zabawki dzieciakom co maja 6 lat.
A "pujsc" to mozesz po slownik.

Nie chcesz spotykać zergów ludzi to polecam jakąś gre single player.

Wystarczy zmienic mmorpga, a nie przejsc na single player  :).

Z reszta nie dziwie sie, ze NCsoft chce isc bardziej w strone pve, skoro takie taborety sie bawic nie potrafia.

« Odpowiedź #399 dnia: Kwiecień 25, 2012, 05:43:07 pm »
Akurat ta gra najlepsza jest jak sie takim zergiem gra.
Dla ludzi jak ty najlepsza, bo nie trzeba pokazywac skilla, co to za problem xx vs 1 czy 2 wygrac?

Jak pujdziesz na rift zergiem i wytniesz w w pień jedno z największych miast wroga włacznie z npc i guardami przekonasz się sam o tym.
SWIETNA ZABAWA, to tak jakbys poszedl teraz do piaskownicy i zaczal zabierac zabawki dzieciakom co maja 6 lat.
A "pujsc" to mozesz po slownik.

Nie chcesz spotykać zergów ludzi to polecam jakąś gre single player.

Wystarczy zmienic mmorpga, a nie przejsc na single player  :).

Z reszta nie dziwie sie, ze NCsoft chce isc bardziej w strone pve, skoro takie taborety sie bawic nie potrafia.
Z tobą się cieżko rozmawia bo ty nie potrafisz w grać w takie mmo jakim jest aion. Kolego ja samemu biegając na heironie na rifcie nabiłem kilka k pvp i na 55 lvl potrafiłem sam całe pt wyciąć, ale zdecydowanie lepiej grało mi się gdy biegalismy w kilkanascie osób.  I biegając po rifcie właśnie nie szukaliśmy pojedyńczych celów bo szkoda czasu było gonić takiego 5 min żeby 10 ap dostać. Tylko kampiliśmy miasta głównie i na 50 bardzo często byliśmy wstanie zabić dwukrotnie wiekszą grupe i to 55 lvl stojących w guardach. Wystarczyło odpowiednie wykorzystanie terenu na którym się pvp odbywało.
A  może nie masz zgranej grupy ludzi chętnych do wsólnej gry i dlatego tak jedziesz na ludzi biegających zergami.

Ps: Jeśli chodzi o zmiane gry to jaką masz na myśli bo l2 odpada gdyż tam sie również gra zespołowo to samo wow,gw i kilka kolejnych masz jakieś propozycje?
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 25, 2012, 05:55:47 pm wysłana przez Grande »