Co dalej po 85 ?

Zaczęty przez robbo, Styczeń 21, 2012, 10:43:02 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

robbo

Zblizam sie do 85. Jak go przekrocze to od razu bede mogl robic questa na 4 profke i zostane pozniej przebudzona postacią ? Wiem juz ze zadnych itemow z Path to awekening sie juz nie dostaje wiec pozostanie bieganie w S gr póki nie znikna po 90 dniach.
Pisze z pozycji gracza bardzo casualowego, czy pozniej bedzie jakos mozliwe granie solo ( jakies pt pewnie od swieta sie znajdzie ). No i jak to jest z itemkami, bo pozniej trzeba bedzie polowac na S80 czyli vespery, vorpale i moraie. Nie wiem tylko które lepiej brac dla wizarda i tanka. Gram tylko i wylacznie PvE, wiec itemy chce kompletowac wlasnie pod ten typ gry. O itemach R nawet nie mysle bo nie sądze bym tak daleko zaszedl z lewelem. Pozostaje wiec farmienie adeny i zakupy na rynku itemow S80 , najlepiej chyba unid bo tansze a jak wyjdzie bound a raczej na pewno wyjdzie to niema tragedii bo i tak potrzebuje ich dla siebie nie na handel.
Nie wiem tylko którym z zestawow sie zainteresowac, dla wizarda to chyba morai robe a dla tanka pewnie vesper heavy, co myslicie?
chcialbym troche pograc na 4 profce a nie skonczyc jako mentor dla następnych postaci.

Cezary93

Moirai/Vesper/Vorpal? Powodzenia  hahaha
R grade = 85 lvl  :noob:
U nas na Core ~15kk cały set immortal... Broń Requiem = ~7kk. Używaj party matching do szukania pt, bo jeśli zamierzasz grać solo, to od razu podziękuj tej grze, bo szkoda tracić czas, kiedy można coś bardziej pożytecznego zrobić.
Cytat: skrzydlatyJak wykupisz Premium Life u Pana Boga to zwiększy Ci dobe do 30h.
:D :D :D :D

robbo

Cytat: Cezary93 w Styczeń 21, 2012, 10:59:47 AM
Moirai/Vesper/Vorpal? Powodzenia  hahaha
Nie rozumiem o co Ci chodzi. Pisałem ze jestem baardzo casual, niektórzy moga twierdzic zem noob.
Nie mam o tych sprawach pojecia to pytam, gram na Naia, unid immortal itemy kosztuja bardzo roznie, heavy najwiecej. Bronie unid stoja po nawet 200kk
Vespery/moraie/vorpale na taki zestaw chyba byloby mnie stac ale nie wiem do konca ktory wybrac dla wizarda i tanka.

Cezary93

Nie ta kronika bracie, tutaj o immortale dosyć łatwo, a bronie po 200kk to zapewne Apocalypse, czyli TOP R. Skołuj sobie ze 20kk i kup set.
Cytat: skrzydlatyJak wykupisz Premium Life u Pana Boga to zwiększy Ci dobe do 30h.
:D :D :D :D

robbo

Ok. 30kk to chyba znajde ale który z setów kupic?

montezuma

@robbo mając mentee certyfication możesz go wymięci u npc na 40dypolama, za te dyploma kupujesz binded dowolny set low R (immortal) i dowolna bron low R. Czyli masz set+bron R za darmo. Jedyny warunek to chyba nie możesz byc mentee kiedy wymieniasz certyficat na dyploma, ale wpierw sprawdź. Mozesz tez mieć ssR i bspsR za te dyploma, wiec i exp nic ciebie nie będzie kosztował, natomiast kiedy skończą ci sie dyploma, robisz nowa postać na koncie, dobijasz 40lvl i odbierasz na mainie kolejny mentee certyficate :), i znowu darmowe ssR, i bspsR.

/ScovY
+ W Twoja strone za pomoc
Naia - oficjalny server
DominionWind- Healer 99/Enchanter 90/Blade Dancer 5x - aktywny
Cytat: xRelapse w Styczeń 10, 2012, 10:26:06 PM
Jestem ciekawy czy to Montezuma pisze te wszystkie posty tu, czy jakiś skrypt znalazł.
Ah, te chłopaki z NA są tak zautomatyzowani.
Cytat: Dyma w Styczeń 07, 2012, 05:06:19 PM
Zanim zacząłem grać z Alarionem to miałem do czynienia z kilkoma Cp,ludźmi i mogę powiedzieć, że ta jego "teoria" jest dla 90% graczy nieosiągalna bo po prostu są zbyt słąbymi graczami. 

robbo

Wiec po 85 jak juz przestane byc mentee to ok bo teraz mam mentora.

Milo jak fachowiec sie wypowie.

montezuma

Cytat: robbo w Styczeń 21, 2012, 03:28:19 PM
Wiec po 85 jak juz przestane byc mentee to ok bo teraz mam mentora.

Milo jak fachowiec sie wypowie.

mentee możesz być do 85 i 100%, w momencie jak wbijesz 86 przestajesz być mentee.
Naia - oficjalny server
Jestem ciekawy czy to Montezuma pisze te wszystkie posty tu, czy jakiś skrypt znalazł.
Zanim zacząłem grać z Alarionem to miałem do czynienia z kilkoma Cp,ludźmi i mogę powiedzieć, że ta jego "teoria" jest dla 90% graczy nieosiągalna bo po prostu są zbyt słąbymi graczami. 

robbo

Imoge w ten sposób jechac az do max lewela? Tzn chodzi mi o wymienianie tych mentee certow na szoty, tylko pewnie low R bedzie za slaby po przejsciu 90lvl.

Wielkie dzieki dla Montezumy

Rzarziel

Cytat: robbo w Styczeń 21, 2012, 08:40:01 PM
Imoge w ten sposób jechac az do max lewela? Tzn chodzi mi o wymienianie tych mentee certow na szoty, tylko pewnie low R bedzie za slaby po przejsciu 90lvl.

Nie wiem czy sie da ale nawet jakby sie dalo to ( przynajmniej ja ) nafarmic mozna wiecej kasy w tym czasie niz sie zrobi boxa do 40 na mentee certificate ^^
Naia:
Fanning - Sigel Knight 9x - Retired
Chronos:
Resider - Sigel Phoenix Knight 102/99/80/80 - Retired
Lilith:
Resider - Sigel Knight 9x- Retired
Ramona:
Raindays - Othell Adventurer 99/99/80/80 - Retired
Resider - Feoh Mystic Muse 99/99/80/80 - Retired
Skelth:
Resider - Dark avenger 4x - Active
Rzarziel - Warcryer 4x - Active

montezuma

Cytat: Rzarziel w Styczeń 21, 2012, 08:41:51 PM

Nie wiem czy sie da ale nawet jakby sie dalo to ( przynajmniej ja ) nafarmic mozna wiecej kasy w tym czasie niz sie zrobi boxa do 40 na mentee certificate ^^

1 twink 40lvl = 100k bspsR lub 200k ssR, policz sobie ile to kasy, do tego te bspsR i ssR nic nie ważą.
Naia - oficjalny server

Rzarziel

Cytat: montezuma w Styczeń 21, 2012, 08:48:09 PM

1 twink 40lvl = 100k bspsR lub 200k ssR, policz sobie ile to kasy, do tego te bspsR i ssR nic nie ważą.

Chyba ze tak, domi a dostaje sie diploma na 87+ ?
Naia:
Chronos:
Lilith:
Ramona:
Skelth:

montezuma

Cytat: Rzarziel w Styczeń 21, 2012, 09:39:38 PM

?? chodzi ci o to czy postać 87+ może mieć diploma? Tak, robisz na koncie postać, expisz ja do 40lvl, na stronie odbierasz nagrodę. Jednak w grze mentee certyficate odbierasz swoja 87+ lvl postacią, i ten certyficate zamienasz na diploma u npc.
Naia - oficjalny server

MastJedi

Zrobienie 40 lvlu to 4-5h gry. Wątpię, żebyś w tym czasie natrzepał kasy na 180k szotów...
Ponadto masz 2-3kk kasy po sprzedaży wszystkiego co otrzymasz/dropniesz w czasie lvowania do 40.

Poza tym jak już sobie weźmiesz ten sprzęt za certyfikaty, to robisz daily SoA (codzienne, jednorazowe zadanie na SoA) i możesz wylosować top broń R, a nie ganiać z retributerami :)
Możesz robić codziennie nursery i zbierać na kolejny set Immortal (ten będziesz mógł sprzedać. Tamtego za dyplomy nie sprzedasz).
Możesz chodzić w party do Harnaka - itemy dropią tam dość ładnie. Kolejny punkt na armor/borń lub kasę.
Albo załapywać się na party do GoG. Tam to już Top R dropi. Nie tak dobrze jak w Harnaku, ale znacznie lepiej niż dotychczasowe full dropy na jakiejkolwiek instancji w L2.
Jest wiele lepszych możliwości niż vesper/morai/Vorpal.

I tak a propos - bound immortal goły (bez elementów i OE)>>>> set niższy OE z full element. Może tylko rare jakieś.
Testowane w nursery na enchanterze imm bound set vs morai +6 full element robe.

Pozdrawiam
Piszę poprawnie po polsku
Official/Retail NA serv.Hindemith->Phoenix->Chronos-> Naia
Heallweg Iss Enchanter 99 /Siegel Knight 99 /ElementalSummoner80/ HawkEye80  - Clan: Einheit (Nova) Ally: Twilight
Ponadto: Feoh; Aeore; Yul;

Rzarziel

Cytat: montezuma w Styczeń 21, 2012, 09:44:58 PM
Cytat: Rzarziel w Styczeń 21, 2012, 09:39:38 PM

?? chodzi ci o to czy postać 87+ może mieć diploma? Tak, robisz na koncie postać, expisz ja do 40lvl, na stronie odbierasz nagrodę. Jednak w grze mentee certyficate odbierasz swoja 87+ lvl postacią, i ten certyficate zamienasz na diploma u npc.

Jak wziac drugi mentee certficate to oczywiste ^^
Naia:
Chronos:
Lilith:
Ramona:
Skelth:

Rzarziel

Cytat: MastJedi w Styczeń 21, 2012, 10:16:16 PM
Zrobienie 40 lvlu to 4-5h gry. Wątpię, żebyś w tym czasie natrzepał kasy na 180k szotów...
Ponadto masz 2-3kk kasy po sprzedaży wszystkiego co otrzymasz/dropniesz w czasie lvowania do 40.

Poza tym jak już sobie weźmiesz ten sprzęt za certyfikaty, to robisz daily SoA (codzienne, jednorazowe zadanie na SoA) i możesz wylosować top broń R, a nie ganiać z retributerami :)
Możesz robić codziennie nursery i zbierać na kolejny set Immortal (ten będziesz mógł sprzedać. Tamtego za dyplomy nie sprzedasz).
Możesz chodzić w party do Harnaka - itemy dropią tam dość ładnie. Kolejny punkt na armor/borń lub kasę.
Albo załapywać się na party do GoG. Tam to już Top R dropi. Nie tak dobrze jak w Harnaku, ale znacznie lepiej niż dotychczasowe full dropy na jakiejkolwiek instancji w L2.
Jest wiele lepszych możliwości niż vesper/morai/Vorpal.

I tak a propos - bound immortal goły (bez elementów i OE)>>>> set niższy OE z full element. Może tylko rare jakieś.
Testowane w nursery na enchanterze imm bound set vs morai +6 full element robe.

Pozdrawiam

Dzieki  , szkoda tylko ze ja to wszystko wiem ale moze innym newbie sie przyda, chodzilo mi tylko o ten jeden maly listek zwany Mentee Certficate.
Naia:
Chronos:
Lilith:
Ramona:
Skelth:

robbo

Cytat: Rzarziel w Styczeń 22, 2012, 02:21:22 AM

Dzieki  , szkoda tylko ze ja to wszystko wiem ale moze innym newbie sie przyda, chodzilo mi tylko o ten jeden maly listek zwany Mentee Certficate.

Ale ja tego nie wiedzialem i pewnie spora grupa takich jak ja noobów. Takich informacji jakie podali Montezuma i MasterJedi nie poda zadna wyszukiwarka nawet przereklamowany Google.
Jednej rzeczynie rozumiem, jesli na stronie Path to awekening zrobie claimed na nagrodzie to w grze moge ja odebrac jakakolwiek inna postacia z danego konta?

Cytat: montezuma w Styczeń 21, 2012, 02:50:35 PM
, robisz nowa postać na koncie, dobijasz 40lvl i odbierasz na mainie kolejny mentee certyficate :), i znowu darmowe ssR, i bspsR.

/ScovY
+ W Twoja strone za pomoc

Myslalem ze nagrode u dimensional merchanta moze odebrac tylko konkretna postac, nchociaz tego nie sprawdzalem i nie sprawdzalem rowniez czy mentee certyfikat mozna tradowac.

Cytat: MastJedi w Styczeń 21, 2012, 10:16:16 PM

Daily w SoA to taki codzienny quest a te nursery? Poza tym po 85 juz nie bedzie newbie buffow wiec trza kupowac od Issów buffy ale czy np. 30 min starczy na np. tę solo inste SoA?

Wlasnie chodzilo mi o takie informacje z zycia wzięte, których niestety nie znajdzie sie w oficjalnych topicach. Tak jak pisal tutaj w jakims temacie Alarion ze ludzie z offa beda mieli przewage na graczami z priwów bo znają offa, wiedza gdzie lepszy exp itd itp. Takie rozeznanie tematu to polowa ( albo nawet wiecej ) sukcesu. Ja np nigdy wczesniej nie gralem na offie i np. zdziwlilem sie kiedy majac lvl ok 75 poszedlem expic na Ketra Orc. Pusciutki spot a np. VoA obstawione 20 graczy na 1 moba ( gram na Naia ) no a lena priwach jak gralem to na Ketra expili wszyscy  a nikt na VoA. Mysle ze duza furore zrobilo jakies kompendium wiedzy o expieniu i w ogole o grze po 85. Spora grupa ludzi niema pojecia co robic, gdzie isc, gdzie szukac questow itd itp.
Informacje, które tu podaliscie bardzo mi sie przydadza i na pewno je wykorzystam.
Wielkie podziękowania dla Montezumy i MasterJedi, jesli moge to prosze o plusy dla nich.

Rzarziel

Cytat: robbo w Styczeń 22, 2012, 09:18:37 AM
Cytat: Rzarziel w Styczeń 22, 2012, 02:21:22 AM

Ale ja tego nie wiedzialem i pewnie spora grupa takich jak ja noobów. Takich informacji jakie podali Montezuma i MasterJedi nie poda zadna wyszukiwarka nawet przereklamowany Google.
Jednej rzeczynie rozumiem, jesli na stronie Path to awekening zrobie claimed na nagrodzie to w grze moge ja odebrac jakakolwiek inna postacia z danego konta?

Jestes newbie, nie noob ^^ ale jak pialem moze innym newbie sie to przyda i widze ze sie przydalo.
Naia:
Chronos:
Lilith:
Ramona:
Skelth:

robbo

A mnie dalej interesuje jak odebrac mentee cert inna postacia z tego samego konta. A i jeszcze czy szoty za diploma mozna trejdowac?

montezuma

Cytat: robbo w Styczeń 22, 2012, 08:06:41 PM
A mnie dalej interesuje jak odebrac mentee cert inna postacia z tego samego konta. A i jeszcze czy szoty za diploma mozna trejdowac?

odbierasz u dimension merchant postacią na której chcesz mieć cerytfikach. Kiedy ncsoft wysyła item na dimension merchant to dla dowolnej postaci na koncie. BspsR i ssR za diploma nie można dradować.
Naia - oficjalny server

robbo

No to szkoda bo niezle mozna by bylo zarobic, ale tal to chocia na szoty ni wyda sie kasy.

Rzarziel

Cytat: robbo w Styczeń 22, 2012, 08:56:29 PM
No to szkoda bo niezle mozna by bylo zarobic, ale tal to chocia na szoty ni wyda sie kasy.

Jakby te ssy za diploma mozna bylo tradowac to z pewnoscia byly by tansze
Naia:
Chronos:
Lilith:
Ramona:
Skelth:

MastJedi

Jak podano wcześniej - po Claimed na stronie otrzymujesz przedmioty do NPCa Dimension Merchant. I od niego odbierasz postacią, jaką chcesz. Jeśli się nie da. to na 99% masz przepełnione inventory :)

Daily w SoA to taki codzienny quest a te nursery? Poza tym po 85 juz nie bedzie newbie buffow wiec trza kupowac od Issów buffy ale czy np. 30 min starczy na np. tę solo inste SoA?
Solo instancja w SoA trwa dokładnie 30 min. A więc po wzięciu bufów od kogoś stracisz po 10 min tańce no i pod koniec stracisz wszystkie bufy - Zabraknie Ci 2-3 minut :) Więc lepiej się zaopatrzyć w jakieś mleczka albo inne takie "bufujące" poty/itemy. Mam tego w inv od groma...

(...)Ja np nigdy wczesniej nie gralem na offie i np. zdziwlilem sie kiedy majac lvl ok 75 poszedlem expic na Ketra Orc. Pusciutki spot a np. VoA obstawione 20 graczy na 1 moba ( gram na Naia ) no a lena priwach jak gralem to na Ketra expili wszyscy  a nikt na VoA. Mysle ze duza furore zrobilo jakies kompendium wiedzy o expieniu i w ogole o grze po 85. Spora grupa ludzi niema pojecia co robic, gdzie isc, gdzie szukac questow itd itp.
Informacje, które tu podaliscie bardzo mi sie przydadza i na pewno je wykorzystam.
Wielkie podziękowania dla Montezumy i MasterJedi, jesli moge to prosze o plusy dla nich.
Zdziwiłbyś się, jakie różnice są/były pomiędzy poszczególnymi serwerami na Offie :) Na moim serwie (Hindemith/Phoenix) FoG od zawsze był miejscówką dla pole party (wl-e, destra i inne takie wynalazki). NIGDY nie widziałem tam expiącego party magów. A pamiętam, jak na tym forum moje wypowiedzi na ten temat gracze z innego serwera oficjalnego (nie pamiętam którego, nie będę strzelał) traktowali jako herezje, bo przecież FoG to spot dla nuker AoE party...

Więc to nie tylko priv/off :)

Jedyna różnica to taka, że często gęsto admini privatów zupełnie inaczej rozmieszczają moby. Pamiętam po przejściu na offa jakie było moje zdziwienie, że 90% spotów na których expiłem na privatach było .. pustych.... Ale to było dawno.

A do daily expa możesz dorzucić quest w Mithril mines. 13kk expa za 15 minut ganiania po kopalni :) NPC w Shuttgart, koło Hero obeliska... A jak będziesz tam ganiał, to jeszcze możesz wziąć jeden, na 6kk expa. NPC wewnątrz kopalni.

Pozdrawiam
Piszę poprawnie po polsku
Official/Retail NA serv.Hindemith->Phoenix->Chronos-> Naia
Heallweg Iss Enchanter 99 /Siegel Knight 99 /ElementalSummoner80/ HawkEye80  - Clan: Einheit (Nova) Ally: Twilight
Ponadto: Feoh; Aeore; Yul;

PingwinekPikPok

Ja bym prosil o poukladanie tego w jednym poscie w punkty gdzie farmic solo / pt wojami magami po 85. jak sie komus chce oczywiscie :)

wpadlem na 85 na bloodyswamp feoh wizard + aeore healer - i strasznie idzie robienie Q - tu wojowie raczej wymiataja.
Zna ktos jakis odpowiednik Q pod magow ? .

Albo moze ktos wie cos na temat q w fields of whisper / fields of silence cos jak q na ketra / varka (wybieramy strone konfliktu i tluczemy mobki albo na FoW albo na FoS) 21kk expa z tym ze gram na Magmeld i ten q chyba zablokowany albo ja cos zle robie nie da sie go wziac.petycje GM przyjol i nic po maintance dalej to samo :P

cletus

Odpowiednikiem takiego questa bedzie chyba ten na wyspie dino bo ponoc tam melasie raczej nie powalcza.
Ja mam pytanie odnosnie sprzetu.
Czy ten low R za diploma bedzie lepszy ( nawet goły ) od sprzętu morai/vesp/vorp zenchantowanego na co najmniej 4 i z elementami? Tak sie zastanawiam bo jak wbije 85 to moge sobie zakupic ten low R ale rownie dobrze moge zakupic na rynku jakis set S84 z niezlymi bonusami.