To i ja sie wtrace .
Polityka zagraniczna PiS byla do dupy ? Nie jestem jakims wielkim zwolennikiem pisiorow bo jak dla mnie maja za miekkie poglady (osobisice bym dawal 20 lat w kamieniolomach za korupcje i przestepstwa gospodarcze) ale jakos za czasow sp. Lecha przynajmniej bylo widac ze facet ma jakies poglady i sie ich trzyma.
Aktualnie prezydent jest taki ze sobie jest, cos tam popierniczy w zasadzie o niczmy, usmiechnie sie , potrzasnie wasem i ocieka -_-'. Polityka zagraniczna wyglada w skrocie: przytakujemy wszystkim, zgadzamy sie na wszystko, ratujemy caly swiat , pomagamy wszystkim , nawet Amerykanow przed arabami musimy uratowac.
Podsumowanie rzadow PO :
1. galopujaca inflacja
2. galopujace ceny benzyny i wegla
3. rosnace podatki (gdzie jest do diabla podatek liniowy tak hucznie zapowiadany? )
4. rosnace bezrobocie
5. rosnace niezadowolenie spoleczne
6. rosnace zadluzenie kraju (mialy byc -_-' oszczednosci)
7. rosnaca armia urzednikow (miala malec)
8. Stadion za 2 miliardy na ktorym co najwyzej koncert mozna zrobic i to nie za duzy (anglicy za rownowartosc 5 miliardow wioske olimpijska zbudowali)
9. ministrowie bez pojecia o tym co robia
10. chucznie zapowiadane reformy i ich momentalne odwolywanie , jak chocby 6-latki w szkolach.
11. plany podnoszenie wieku emerytalnego bez sensownego planu jak zapewnic 50-cio letniej kobiecie i 60-cio letniemu mezczyznie szanse na prace.
12. kryzys ktorego nie ma
13. Stawianie obywateli przed faktem dokonanym i przepychanie roznych ustaw po cichu pod stolem moze sie nikt nie dowie, np Acta czy leki refundowane.
14. pod przykrywka tolerancji i ogolnej milosci bombardowanie nienawiscia katolikow z kazdej strony ( tak dla infomracji w kosciele bylem ostatni raz z 6 lat temu i opodatkowal bym caly kler).
15. takze pod przykrywka tolerancji milosci wpierdalanie sie lewakow w kazda dowolna sfere zycia, do diabla albo mowimy o tolerancji i akceptacji roznych pogladow albo robimy koree polnocna i lejemy palami wszystkich po rowno. W czym gej jest lepszy od patrioty ? Bo jesli jest lepszy to za przeproszeniem **uj nie tolerancja
Ja ciagle zastanawiam sie jakim cudem ludzie mogli dac wiare w ta propagandowa papke rodem z PRL , niedlugo dowiemy sie ze Pisowscy imperialisci stonke zrzucaja na pola przez co ziemniaki sa drogie
Imo najlepsza opcja to tuz przed Euro trzeba wyjsc a ulice, rzucic brony na drogi, rozlac gnojowke w calym kraju niech wladza poczuje smrod i ucieka gdzie pieprz rosnie, moze w koncu wezma sie za polityke ludzie ktorym zalezy zeby cos zrobic a nie tacy ktorzy chca sobie miejsce na salonach europejskich zalatwic.