Coś mi się zdaje ze samo info o servie h5 spowodowało agonie x3 
Dlaczego? h5x7 jest dla ludzi mających mało czasu czyt 3-4h dziennie.
x3 GF dla ludzi mających min 8h... (przez pól roku
)
buahahahahahahah
Czy to jest tak ciężko zrozumieć, że im nowsza kronika tym bardziej różnica między ruskimi 24/7 zombie, a casual graczami pogłębia się wykładniczo?
-OK na h5 expi się o wiele szybciej, to fakt
-OK łatwiej o topowy sprzęt (o ile ktoś nazywa vespera topowym LOL), tyle że kiedy zwykły gracz ma seta vespa na 3 i się podnieca, to ruscy już mają sety+6 i po kilka itemów do daleszgo OE
-OK można na farcie dostać epika - freya lub fryta na neckles to RAZ, earring... bo akurat zaken to wali earringami na lewo i prawo, ring... powodzenia z AQ lub Baiumem.
Tak więc naprawdę nie wiem, skąd to przeświadczenie, że o epiki jest łatwiej?! Na moje oko to z epików masz neckles, a reszta z TW lub zwykła biżka. No chyba, że ktoś mówi o serwerze, który stoi 2-3 lata i epika można kupić na rynku, ale jak ten serw będzie miał 2 lata to wy już zrobicie 30xhero na jakimś l2j.
Jedyna różnica między gf a h5 jest taka, że jest więcej spotów dla lvli 83+
Na gf obecnie dorwać dobrą miejscówkę w FOG (max 82 tak btw) to rzecz nierealna, na h5 można się skitrać na jakimś DoE, DV, mahumah czy w jakiejś innej dziurze na Field of silence/whispers, bo w SOA/LOA wbrew pozorom wcale nie ma tak dużo miejsca i na pewno będą oblegane przy online rzędu 7-8k.
Nie mówię, że GF jest lepsze od H5 lub odwrotnie, ale wkurza mnie jak jacyś imbecyle, którzy zawojowali miliard privów, piszą że na GF wszyscy są bez szans, a na H5 to nawet mury w miastach -_-'ą itemami i epikami, wszystkim tylko nie ruskim. Kompletny kretynizm.
Powodzenia w ownowaniu rusków.