Witaj
Gość

Wątek: Guild Wars  (Przeczytany 54967 razy)

Odp: Guild Wars
« Odpowiedź #250 dnia: Kwiecień 25, 2007, 11:37:09 am »
Nomad Noland
Nomad Thor
Bruder Nomad

pod tymi najczesciej - mam jeszcze kilka innych ale sa slabo rozwiniete.

Wczoraj Kupilem sobie Bone Dragon (Knochendrache) i drugiego Kuunavanga (tego sprzedam) - wow - sliczne sa!

• Pochwał: 0

« Odpowiedź #251 dnia: Maj 10, 2007, 11:52:14 am »
Jedno pytanko czy pvp moze sie odbywac tylko na arenach i ze nie moge podbic do jakiegos kolesia i go ubic z zaskoczenia :P?

« Odpowiedź #252 dnia: Maj 10, 2007, 11:55:57 am »
GW nie jest otwartym swiatem - tzn., ze PvP mozesz przeprowadzic tylko w wyznaczonym miejscu, po uprzednim "zgloszeniu sie".
Po wyjsciu z miasta nie spotkasz zadnego gracza, oprocz tych, ktorzy sa w twoim party.

• Pochwał: 14

• Spam Slayer
« Odpowiedź #253 dnia: Maj 27, 2007, 06:52:05 pm »
Jako że moje GW raczyło zacząć lepiej działać, mam kilka pytań dotyczących gry.
 Po pierwsze, jak mogę usunąć gildię? Gdy wróciłem z "urlopu", odkryłem, że "CL" odszedł ze względu na to, że nikogo nie było aktywnego, i mianował mnie liderem...
 Pytanie drugie: skąd mogę wziąźć zbroje i bronie lepsze od niebieskich, oprócz kupywania od innych graczy? Można je jakoś złożyć? Są jakieś questy?
 I jeszcze jedno: do czego mogę użyć ten przedmiot? Nie można go w nic włożyć, nie da się go założyć... czy nadaje się jedynie do rozbiórki?
screenshot:

I jeszcze w wersji po angielsku, jeśli ktoś się przyzwyczaił i tak woli ^^:

Z góry dziękuję za odpowiedzi..

Edit: Aach, i jeszcze jedno. Czy jest jakikolwiek dodatkowy "pojemnik" na itemy większy od torby(5 miejsc)?

Edit nr dwa: jeszcze jedno :) Czy dostępność nowych skilli jest uzależnione od mojego poziomu? To znaczy, czy jeśli wykupię wszystkie skille na np. siódmym levelu, więcej już mieć nigdy nie będę?

I jeszcze jeden edit: jak można się  "przemetamorfozować" z derwisza w boga? Ten skill jest zdobywany jakimś questem, czy z czasem, levelem?
« Ostatnia zmiana: Maj 27, 2007, 07:01:28 pm wysłana przez Soulern »

And the odd crowd packed all around
Is listening still
Nobly
Subtly

http://dragcave.net/user/Nathel

• Pochwał: 4

« Odpowiedź #254 dnia: Maj 27, 2007, 06:58:45 pm »
1) wykop wszystkich członków z gildii i daj disband guild klikając na ikonę łebka przy swoim imieniu.
2) Wszystkie zbroje mają chyba kolor niebieski. Zbroje nie dropią z mobów, ani NIE mozna ich kupić od innych graczy. Musisz w odpowiednich lokacjach sworzyć je u npc crafterów. Max armomr w Elohnie możesz craftować już w consulate docks, na samym końcu noob area.
Pamiętajcie, nigdy nie sprzeczajcie się z idiotą, sprowadzi was do swojego poziomu i pokona doświadczeniem.

• Spam Slayer
« Odpowiedź #255 dnia: Maj 27, 2007, 07:19:04 pm »
a bronie? I reszta pytań?

Is listening still
Nobly
Subtly

« Odpowiedź #256 dnia: Maj 28, 2007, 01:47:34 am »
Bronie możesz dostać jeszcze fioletowe i złote z dropów i ze skrzyń. Zielone unikaty możesz dostać z konkretnych bossów. Itmu na zdjęciu nie można założyć. Masz normalną torbę na 20 miejsc torbę na 5 i dwie torby po 10 (po upgrade) na postać. Dostępność skilli nie jest zalezna od levelu.
Avatary bóstw trzeba zdobyć poprzez użycie Skilla SIgnet of Capture przy zwłokach zabitego bossa z odpwoiednim avatarem, odpowiedniego bóstwa.
Pamiętajcie, nigdy nie sprzeczajcie się z idiotą, sprowadzi was do swojego poziomu i pokona doświadczeniem.

• Pochwał: 20

• JUŻ 18 LAT z lineage2.com.pl !!
    • Age Of Splendor
« Odpowiedź #257 dnia: Maj 28, 2007, 08:39:19 am »
a jak sie zdobywa tych npcowych hero ? bo ja zawsze z henchmanami latalem ?;o
Lineage SINCE 2005 !

Classic club - Dion x3
NightBird -  [lvl.x]

« Odpowiedź #258 dnia: Maj 28, 2007, 08:52:02 am »
NPC Hero zdobywa się w elohnie, z wyjątkiem Oliasa i Zenmai, których zdobywa się w prophecies i factions. Odpowiadają za to questy i rozwój fabuły.

• Age Of Splendor
« Odpowiedź #259 dnia: Maj 28, 2007, 08:42:08 pm »
NPC Hero zdobywa się w elohnie, z wyjątkiem Oliasa i Zenmai, których zdobywa się w prophecies i factions. Odpowiadają za to questy i rozwój fabuły.

mozna jakos rozwinac temat czy spkowac cie :D ?
Lineage SINCE 2005 !

Classic club - Dion x3
NightBird -  [lvl.x]

« Odpowiedź #260 dnia: Maj 28, 2007, 09:16:08 pm »
Do odblokowanie w grze jest 15 bohaterów. Aby móc to zrobić trzeba posiadac dodatek nightfall. Większośc zdobywa się w trakcie fabuły Nigtfalla, z wyjątkiem Acolyte Jin, Acolyte Sosuke, Gorena, Norgu, Oliasa, Zenmai i Razaha, któzy mają swoje questy.
Całą listę z profesjami, i opisami questów znajdziesz tutaj, http://gw.gamewikis.org/wiki/Heroes

• Age Of Splendor
« Odpowiedź #261 dnia: Maj 28, 2007, 10:08:58 pm »
a wlasnie nie mam nightfall musze jutro kupic.
Lineage SINCE 2005 !

Classic club - Dion x3
NightBird -  [lvl.x]

• Spam Slayer
« Odpowiedź #262 dnia: Maj 29, 2007, 09:37:38 pm »
No... więc... jakby to... nadal mam problemy z tą gildią. :F Nawet gdy pytałem się kogoś w grze, mówił mi to samo co Yahzon. Chodzi o to, że nie mogę nikogo wywalić... bo nie mogę nawet zaznaczyć członka gildii. Gdy na nich "najeżdżam" kursorem, pojawia się dymek informujący o dostępności, osobie zapraszającej, dacie dołączenia i ostatego logowania.
Przykład na screenshocie:

Nie mogę zaznaczyć nikogo, nie ma nic oprocz tego. Ten sam "dymek" jest jak najadę na siebie. Nie ma tam żadnego portretu... Czy też może coś źle zrozumiałem..?
« Ostatnia zmiana: Maj 29, 2007, 09:40:25 pm wysłana przez Soulern »

Is listening still
Nobly
Subtly

« Odpowiedź #263 dnia: Maj 29, 2007, 09:46:17 pm »
Po najechaniu na nick zawsze ci się dymek pojawi. Muszisz kliknąć na malutką głowkę po lewej od nicku, gdzie pojawi się dymek z opcjami co chcesz zrobić delikwentowi.

• Spam Slayer
« Odpowiedź #264 dnia: Maj 29, 2007, 09:56:29 pm »
Aa-chaa :p Thx, teraz rozumiem ^^

Is listening still
Nobly
Subtly

• Pochwał: 23

• さいごの武士.
« Odpowiedź #265 dnia: Sierpień 24, 2007, 04:43:26 pm »
Jako że planuję zagrać na poważnie w GW chcę się coś dowiedzieć:

Czy konieczna jest podstawowa wersja GW do wykorzystania pełni możliwości gry? Gdzieś czytałem, że Factions to samodzielny dodatek więc może "jechać" na samych dodatkach? Zresztą wiele sklepów internetowych nie ma na stanie pierwszej edycji tej gry a ściągać mi się nie chce. (WoW + WoW: BC ściągałem 22h...)

Sorki za n00bowskie pytanko, ale w kwestii GW jestem całkowicie zielony...
« Ostatnia zmiana: Sierpień 24, 2007, 05:15:26 pm wysłana przez Inidriel »

« Odpowiedź #266 dnia: Sierpień 24, 2007, 05:34:47 pm »
Chcesz grac PvP poważniej : Musisz mieć wszystkie części.

Nie ma podstawki. Każda cześć (być może poza GWEN, które jest przewidywane dla 20 leveli) jest całkowicie niezależną. DOpiero posiadanie wszystkich pozwala docenić wielkość gry.
Gra jest praktycznie dobra tylko w pvp. Przy czym nie ma 1vs1, nie ma world pvp, CAŁY świat jest instancowany i każde pvp jest drużynowe.

• さいごの武士.
« Odpowiedź #267 dnia: Sierpień 24, 2007, 09:05:35 pm »
Rozumiem. Spróbuję, spróbuję załatwić GW i zagrać. Mam nadzieję, że kasa nie pójdzie na marne, chociaż po NC Soft można spodziewać się raczej dobrej gry (widać po innych produkcjach). Zakupię wszystkie części. Dzięki za info ;)
« Ostatnia zmiana: Sierpień 24, 2007, 09:07:54 pm wysłana przez Inidriel »

• Pochwał: -1

« Odpowiedź #268 dnia: Sierpień 24, 2007, 10:48:08 pm »
grałem ale tylko w 1 czesc niedługo po premierze... jakby ktoś chciał odkupić odemnie gre to pisać(konto jest założone ale pewnie da się coś z tym zrobić mając oryginalny klucz) cena do ustalenia. raczej tanio bo itak nie chce w to grać bo żal mi kasy na wszystkie dodatki.

« Odpowiedź #269 dnia: Sierpień 25, 2007, 12:47:28 am »
(konto jest założone ale pewnie da się coś z tym zrobić mając oryginalny klucz)
Nic się nie da, trzeba przerejestrować konto na nowy e-mail. Nie radze kupowac konta od kogoś, raz że łamię się EULA i znam 3 osoby którym kupione konto zbanowano, dwa sprytny sprzedawca, może konto odzyskać przy pomocy oryginalnego klucza i/lub przypomnienia hasła na stary e-mail.
Jesli już chcesz od kogoś kupić konto musi to być ktoś zaufany.

• Pochwał: -1

« Odpowiedź #270 dnia: Sierpień 25, 2007, 04:52:52 am »
up:nawet niewiedzialem ale trzeba mieć troche zaufania do ludzi wiesz? dla marnych 40zl(czy tam zalezy ile ustale z kupującym) nie bede sie bawil w odzyskiwanie klucza. poza tym gdybym mial kogos zaufanego np ziomka to bym za free dał a nie bawił się w sprzedawanie.

« Odpowiedź #271 dnia: Sierpień 25, 2007, 11:06:18 am »
up:nawet niewiedzialem ale trzeba mieć troche zaufania do ludzi wiesz?
Żyję 25 lat na tym świecie, dawno straciłem niewinność. BYłem wtedy młody i potrzebowałem pięniędzy  :D . Nie będę kontynuował bo sa na tym forum niepełnoletni.
Kupienie konta opłaca się przy sporym unlocku, bo w tej chwili gonienie w tym ustalonej górki i zamkniętej w sobie polskiej sceny jest męczące.

• さいごの武士.
« Odpowiedź #272 dnia: Sierpień 30, 2007, 09:32:25 pm »
No w końcu dzisiaj zakupiłem GW, GW:F i GW:N :) Po 9 godzinach nieustannego grania powiem, że jestem zadowolony :) Gra jest bardzo dobra. CD Projekt zrobił mi miłą niespodziankę i w każdym pudełku można znaleźć plakat, obszerną instrukcję. Gratis kod na odblokowanie specjalnych broni. Dodatkowo 96 wirtualnych złotych dostałem więc można dołożyć do GW:EN :D Teraz jedynym problemem jest pochłanianie nowych informacji, nauka podstaw, wymyślenie dobrego buildu dla mojego rangera. Jeszcze raz polecam, 280zł nie pójdzie na marne!
« Ostatnia zmiana: Sierpień 30, 2007, 09:34:04 pm wysłana przez Inidriel »

• Age Of Splendor
« Odpowiedź #273 dnia: Sierpień 31, 2007, 12:20:11 pm »
kazdy build na inna okazje ;]
ja tez maniak rangera

http://gw.gamewikis.org/wiki/Main_Page

tutaj masz całe kompendium wiedzy naprawde sie przyda sa tez tam przykladowe buildy...
Lineage SINCE 2005 !

Classic club - Dion x3
NightBird -  [lvl.x]

• さいごの武士.
« Odpowiedź #274 dnia: Sierpień 31, 2007, 01:55:42 pm »
Dzięki za link. Zabieram się do czytania. ;)