Jeżeli ty próbujesz wmówić, że zza komuny było lepiej niż teraz to idź się lecz człowieku, nie mamy o czym gadać...
Wybaczcie, nie mogłem.. musiałem uświadomić fana TVNu- Niższe bezrobocie
- Mniejsze różnice społeczne
- Pomoc socjalna typu: książeczki mieszkaniowe, czekało się długo, ale dostawało się od państwa mieszkanie a teraz bierz kredyt na 35 lat a spróbuj nie spłacić to jesteś bez mieszkania czyli de facto bezdomnym.
- Już nawet nie chce mi się wspominać, że bardzo dużo zakładów/mieszkań zostało stworzonych w tych okrutnych czasach komunistycznych
- Pieniądze zostawały w Polsce nie np. w Portugalii (czyt. Biedronka[brak polskich sklepów])
i można długo tak pisać, każdy system na swoje + i - o ile zarządzają nim odpowiedni ludzie.
PS. Gdyby nie ten cholerny ustrój komunistyczny to nie nosiłbyś swoich SWAG ubranek, bo 99% pochodzi z Chin a 100% to materiał produkowany w Chinach
Ale co ty możesz wiedzieć o życiu, jak Twoją jedyną pasją jest wchodzenie co 10min na forum i pisanie bzdurnych postów z których wszyscy Ciebie wyśmiewają xD Pewnie zaraz znowu przy błaznujesz i napiszesz o kartkach na mięso i pustych pułkach w sklepie

Zapytaj rodziców jak było naprawdę i nie powtarzaj mi tutaj mantry z telewizji propagandowej.