Uwaga na gościa o nicku Luc1371

Zaczęty przez m4rkos, Kwiecień 13, 2015, 04:13:16 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

m4rkos

Uwaga na tego gościa mnie właśnie dziś oszukał na 300zł, po wpłaceniu na konto i podesłaniu potwierdzenia podał nie istniejące konto oraz maila.
P.S czy ktoś wie czy policja zajmuje się takimi sprawami ?

MastJedi

luc1371 jest szeryfem na uslugach NCSoftu i w ten sposob walczy z piratami :D:D:D

Jak widac skutecznie :)

Pozdrawiam
Piszę poprawnie po polsku
Official/Retail NA serv.Hindemith->Phoenix->Chronos-> Naia
Heallweg Iss Enchanter 99 /Siegel Knight 99 /ElementalSummoner80/ HawkEye80  - Clan: Einheit (Nova) Ally: Twilight
Ponadto: Feoh; Aeore; Yul;

m4rkos

skutecznie okrada ludzi no nie wiem czy to jest uczciwe ? a ja chce kupić postać to kupuje czas poświęcony na stworzenie

m4rkos

a te pieniądze co ukradł to co może na budowę drug albo dla dobra społeczeństwa tak ? jest to Złodziej !! i tyle

m4rkos

a i skoro targowisko dopuszcza handel to czemu nie ostrzega przed takimi Złodziejami ?

darkmelody

xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDd
trzeba być debilem żeby od niego cokolwiek kupić. Smutne lecz prawdziwe. Wystarczy poczytać jego posty o sprzedaży bota xDD
I pewnie jeszcze poza allegro mu wysłałeś kasę? Jak tak to pogratulować.. rozumu  :afro:
"a te pieniądze co ukradł to co może na budowę drug" Drug? Drugs? No waaaaaaaay man. Alcohol is da best

Arimas

Forum nie jest odpowiedzialne za transakcje graczy, udostępnia tylko miejsce wymiany ogłoszeń.
Tak czy siak jeśli faktycznie tak jest to administracja może udostępnić logi/korespondencje z forum na potrzebę policji(o ile transakcja była prowadzona za pomocą forum jako środka komunikacji)

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.

m4rkos

mam cała rozmowę zapisaną więc mogę zabrać to na policję . A jeżeli to jest niby uczciwe to ciekawe czy odprowadzi o tego podatek dochodowy ?

darkmelody

Cytat: m4rkos w Kwiecień 13, 2015, 04:38:09 PM
mam cała rozmowę zapisaną więc mogę zabrać to na policję . A jeżeli to jest niby uczciwe to ciekawe czy odprowadzi o tego podatek dochodowy ?
A czy od sprzedania przedmiotu na allegro odprowadzasz podatek dochodowy? Nie. Podatek dochodowy nie obowiązuje w takim handelku.

Jeśli sprawa szła przez allegro - polizei i pisz do allegro. Jeśli nie - szykuj się na długą (znając polskie sądy) i jeszcze raz długą batalię o te 300 zł.

m4rkos

No to ładnie okrada ludzi na pewno zgłoszę to na policje przedstawie dowody zobaczymy ile będzie trwała sprawa. Na szczęście wszystko idzie przez konta bankowe i mam możliwość go namierzenia więc dorwę Złodzieja jak ktoś ma podobny problem to proszę pisać pomogę.

Shanique

Dziwi mnie, naprawdę mnie dziwi fakt, że ludzie dają się tak łatwo naciągać takim gnidom, a zwłaszcza, że pod jego postem posypał się grad złych opinii oraz przykłady, że prawdopodobnie koleś naciąga ceny... Ludzie... trochę wyobraźni!

darkmelody

Cytat: m4rkos w Kwiecień 13, 2015, 04:55:35 PM
No to ładnie okrada ludzi na pewno zgłoszę to na policje przedstawie dowody zobaczymy ile będzie trwała sprawa. Na szczęście wszystko idzie przez konta bankowe i mam możliwość go namierzenia więc dorwę Złodzieja jak ktoś ma podobny problem to proszę pisać pomogę.
Sam sobie już wystarczająco pomogłeś.

m4rkos

Stać mnie na najlepszych prawników w Polsce dlatego też piszę że pomogę, po za tym takie gnidy trzeba tępić
/Bez zbędnego spamu.

JamesDoakes

wyślij do któregoś admina PMa z prośbą o IP tego frajera,
ale 300zł to chyba tylko wykroczenie, więc dużo nie zdziałasz.

Nebu

HAHAHA A POLACZKI NAŁAKOMILI SIE NA BOTA.
Trzeba było chcieć oszukiwać?:P

bula

Cytat: m4rkos w Kwiecień 13, 2015, 04:21:49 PM
skutecznie okrada ludzi no nie wiem czy to jest uczciwe ? a ja chce kupić postać to kupuje czas poświęcony na stworzenie
to wez jeszcze do tego sadu dokument pozwalajacy na zakup postaci na jakimkolwiek serwerze za realne pieniadze

JamesDoakes

Cytat: bula w Kwiecień 13, 2015, 06:17:57 PM
to wez jeszcze do tego sadu dokument pozwalajacy na zakup postaci na jakimkolwiek serwerze za realne pieniadze
to łamie tylko interesy firmy a nie prawo, więc raczej nie będą w to wnikać :P

Shanique

tu chodzi o zakup abonamentu do darmowego programu bocącego

JamesDoakes

z tematu wnioskuje, że chodzi o kupno postaci.

Draghar

Cytat: m4rkos w Kwiecień 13, 2015, 05:39:46 PM
Stać mnie na najlepszych prawników w Polsce dlatego też piszę że pomogę, po za tym takie gnidy trzeba tępić
/Bez zbędnego spamu.

Stać Cię na najlepszych prawników w Polsce, a robisz aferę o 300 złoty? Please.. Where's the logic?

Temat przeradza się powoli w zbędny spam oO..

m4rkos

nie ważne ile, ja wiem że Polska logika to jak kraść to miliony ale każdy złodziej to złodziej i powinno się ich tępić, co z tego że to tylko 300 zł

Shanique

Cytat: m4rkos w Kwiecień 13, 2015, 07:38:07 PM
nie ważne ile, ja wiem że Polska logika to jak kraść to miliony ale każdy złodziej to złodziej i powinno się ich tępić, co z tego że to tylko 300 zł
dokładnie, złodziej to złodziej, nie ukarze go rózga sprawiedliwości teraz to uzna, że to tak ma być i będzie kradł na coraz większą skalę...

m4rkos

Oszustwo zostało zgłoszone na Policje do spraw oszustw internetowych. Zobaczymy co uda się zrobić :) będę was informował o postępach. ;]

luc1371

Co za typ z Ciebie... dostałeś passy na postać o co Ci chodzi? nagrałem filmik jak logowałem się na chara na emaila po czym wpisałem Ci password i wszystkie dane w okno i po 10 minutach nagrałem filmik jak się logowałem i pisało że hasło zostało zmienione...
Sram na Ciebie i na tą Twoją milicje :D jesteś śmieszny i nie zmyślaj i nie rób z siebie debila bo nie masz dowodów że Cię człowieku oszukałem a ja mam dowody że tego nie zrobiłem pozdro palancie, konfident  zrób pałę prowadzącemu może przyśpieszy poszukiwania hahaha

Shanique

Cytat: luc1371 w Kwiecień 14, 2015, 12:06:03 PM
Co za typ z Ciebie... dostałeś passy na postać o co Ci chodzi? nagrałem filmik jak logowałem się na chara na emaila po czym wpisałem Ci password i wszystkie dane w okno i po 10 minutach nagrałem filmik jak się logowałem i pisało że hasło zostało zmienione...
Sram na Ciebie i na tą Twoją milicje :D jesteś śmieszny i nie zmyślaj i nie rób z siebie debila bo nie masz dowodów że Cię człowieku oszukałem a ja mam dowody że tego nie zrobiłem pozdro palancie, konfident  zrób pałę prowadzącemu może przyśpieszy poszukiwania hahaha

Widać, że już trzęsiesz portkami, czego się boisz skoro jesteś niewinny...