Hej,
Od jakiegoś czasu pracuję nad swoim własnym serwerem L2J na kronice H5. Zastanawiam się czy było by zainteresowanie ze strony polskich graczy, GM lub Support Adminów.
Projekt rozwija się powoli ze względu na ilość wolnego czasu ale w przeciągu 1 do 2 miesięcy powinien być gotowy. Do zrobienia pozostały sklepy, nagrody za eventy/zadania, balans dropu oraz klas a także końcowe testy (beta).
Założeniem serwera jest stworzenie klimatycznego super low rate (x1); coś pomiędzy RolePlay (Allseron?) a klasycznym L2. Nie zależy mi na ilości, tylko jakości. Ja wiem, że starzy wyjadacze wolą mid albo high rate ale ja chce wrócić troche do podstaw L2, takich jakie pamiętam sprzed paru lat.
Główne cechy serwera:
Brak Common Items oraz Shadow Weapons
Brak Buffera - zastapiony Sell Buffem ze schemami i free buffem dla clanowiczow itd.
Twardsze i bardziej zabójcze moby
Bogaty system zadań dla balansu nagroda:wyzwanie
Brak GM shopu - nacisk na craft, bonusowa szansa na extra % do sukcesu.
Questy na profesje - możliwe, że 3 profka za coiny itd.
Brak automatycznej nauki skili
Extra silniki:
Pełen event engine - main i on-demand eventy
Pełny Community Board z rankingiem itd.
CB - Auction House
CB - Clan info
CB - Friends tab ze statusem online itd.
CB - Museum
CB - Achievement Engine (jeden z dwóch) Jeden z ważniejszych aspektów serwera. Nagrody: bonus do XP, dropu, szansy na enchant, przedmioty itd.
CB - Drop Database - ala Tales, moby na mapie, drop, spoil, teleport do moba (za opłatą przy użyciu rzadkiej/eventowej waluty)
CB - Vote Engine z bonusami do dropu, XP itd.
DressMe z broniami i zbrojami od GOD.
+ masa innych systemów.
Dotacje:
Brak dotacji za broń, zbroje lub jewele.
Sama kosmetyka, Vitality itemy, Mounty, Pets, Summony/Pomocnicy, Premium z bonusami, Runy, Potki itd.
Serwer na plikach płatnych/premium z developerem od naprawy bugów. Dodatkowe silniki od Erlandysa.
Ochrona DDOS oraz ochrona anty botowa z 2 Captchami (nie inwazyjne, ala 'IN YOUR FACE!') oraz solidnym systemem od strony klienta/serwera.
Pliki mam solidne, gwarantowaną pomoc developera oraz dobre zabezpieczenie przeciw botom. Czego nie mam to solidna i przyjazna ekipa.
Nie interesują mnie dwie rzeczy: hardcorowe zarządzanie serwerem i zostanie no lifem oraz współpraca z 'pro-oh-soo-awesome cwaniakami'.
Serwer rozwijany jest powoli z nastawieniem na jakość i 100% casualowa/semi-hardcore rozgrywkę.
Zastanawiam się czy był by ktoś chętny na wyluzowaną współpracę przy projekcie. Od razu zaznacze, że potencjalni support-GM nie dostaną natychmiastowego dostępu do przedmiotów, walut oraz 'niebezpiecznych' komend Administratora. Powiedzmy, że nauczony doświadczeniem wiem, że dostęp do GM ogłupia i włącza kompleks Boga tym o słabej woli.
Przepraszam za długi temat, gram w otwarte karty
Pozdrawiam
Sybar
Strona:
http://www.dwarven-manufacture.com/Facebook:
https://www.facebook.com/Dwarven-Manufacture-397303447130151/