Serwer jest żywy cały dzień nawet i w nocy grają ludzie z Argentyny czy Brazylii ten screen pokazuje tylko to, że w prime time w wyniku tak dużej aktywności graczy zostały zablokowane wszystkie instancje na serwerze. 8 minut musiałem klikać, że chcę wejść zanim zwolniło mi się miejsce.
Moje itemy nie mają raczej z tym tematem nic wspólnego. Set +10 Łuk +13 - nie jest to w tej chwili nic nadzwyczajnego. Jak je zdobyłem ? W różny sposób głównie wykorzystując eventy, które w ostatnich miesiącach się pojawiały. Zacząłem z niczym, wystarczyło trochę dotacji, aby w nie wejść i kasa się robiła. Mając adenę śmiało można bawić się w overenchant i zarabiać na tym. Dla przykładu swój pierwszy łuk +11 zrobiłem kosztem 8 bilionów adeny. Jego wartość w tamtym czasie to było 35 bilionów. Klatę +10 PVP mam zrobioną kosztem 7 bilionów (overenchant + farma kamyków) gdzie na rynku kosztuje ona 40 bilionów. Reszta setu kupiona. Robiłem itemy na +8 i je sprzedawałem. W tamtym czasie jedna część +8 kosztowała 6 bilionów. Wystarczyło zrobić dwa na +8 co nie było trudne, sprzedać i za to kupić sobie jeden na +10 jak też zrobiłem.
W jakimś temacie tu na forum pisałem, że serwer ma już swoje lata. Ludzie, którzy grali i grają na nim od początku wydawali na konto premium 40 zł na miesiąc. 4 lata to 48 miesięcy co daje 1920 zł na samo konto premium. Wiadomo, że jak zaczynasz w grze, która jest stara to łatwo nie będzie w szybkim czasie dorównać tym z top. Można do tego dojść, ale czemu miałbym nie skorzystać z kasy, którą tak czy siak bym stracił grając od początku serwera i opłacając konto premium ? Ta kasa bez problemu pozwoli szybko wskoczyć na poziom obrotu dużymi sumami o ile robi się to z głową i nie traci na zbyt szybkie ubieranie swojej postaci. Najpierw się zarabia później ubiera. Zawsze jak kupujesz item na swoją postać, musisz być pewny, że zostanie Ci kasy na zarobienie kolejnej. Bez adeny ciężko zarobić kolejną.
Wszystko w tej grze to kwestia czasu. Nie wydasz na nią nic to będziesz przez jakiś czas się męczył a w ogólnym rozrachunku zdobędziesz sporo z tą różnicą iż kosztować Cię to będzie dobre 2 lata gry w zależności od tego ile godzin dziennie grasz.