@Li
Zgadzam sie, ale ja odnosiłem się do tego, że kogoś boli fakt bycia adminem czy nawet czerpanie korzysci z faktu reklamowania serwera.
Nie miałem na myśli jakości serwera.
To nie tak do końca. Czytałem wpisy QRQ i wątpliwe, by czegokolwiek komukolwiek zazdrościł.
Jest ostry w osądach, ale uczciwy, trudno odmówić mu logiki, zawsze podpiera się danymi, pdoaje linki i daty.
Boli go pewnie, jak i mnie, że Ziva przyszedł na forum (podejrzewam że nowe konto starego forumowicza) i bez zaznaczenia, że pełni tam funkcję zaczął naganiać ludzi na serwer.
Możesz sobie sprawdzić daty poszczególnych wpisów:
- ogłoszenie tutanki, że poszukuje polskiego staffu (12.11)
http://forum.lineage2.com.pl/index.php/topic,59520.0.html- rejestrację konta Ziva (16.11)
http://forum.lineage2.com.pl/index.php?action=profile;u=39667 i jego wpisy, sam się nie przyznał, wręcz starał się odbijać, no, powiedzmy omijać zarzuty o interesowność, aż mu QRQ wyciągnął wszytko na wierzch. I za to go szanuję.
Przyzwyczailiśmy się do tego, że najczęściej reklama kojarzy nam się z oszukiwaniem klientów. A to chyba nie jest dobrze. Takie czasy. bez oszukańczej reklamy nie przeżyjesz na rynku.
O co mi w tym chodzi?
Lineage to nietypowa gra, to nie gra typu CallOfDuty w której robi się rozgrywkę w sesji 1-2h i można sobie skoczyć na inny serwer. Tutaj by sobie pograć trzeba najpierw wbić lewel, oprzyrządować postać, co zajmuje kilka-kilkanaście dni/tygodnie/miesięcy. I gdy skuszony tą oszukańczą reklamą lądujesz na serwerze który po wielu dniach/tygodniach okazuje się być nie takim jak z reklam to literalnie straciłeś ten czas.
A życie ma się jedno. Strata 2h to nie tragedia, 5 tygodni już tak. Dlatego będę tępić i ścigać gnojków którzy będą oszustwem i kłamstwem ściągać graczy na serwer tylko po to, by im ten czas ukraść, świadomie czy nieświadomie.
Ale wracając do tematu - Dex na pewno będzie dobrze technicznie przygotowanym serwerem, bugi które akurat mi przeszkadzały nie są istotne, tutaj będą decydować inne czynniki o powodzeniu czy niepowodzeniu serwera. Szkoda, bo stary dex to jednak legenda wśród privów, jak stary noobswar, extreme czy DN.