Witaj
Gość

Wątek: [L2J] Ogg.re Role Play - C4 x2 - START 10.02.2017  (Przeczytany 39048 razy)

• Pochwał: 0

• Shady Aftermath
Odp: [L2J] Ogg.re Role Play - C4 x2 - START 10.02.2017
« Odpowiedź #150 dnia: Luty 11, 2017, 08:47:06 pm »
Serwer nie zostanie zamkniety skoro trzymal "bete" dla 15 osob przez poltorej roku...

Ciesze sie bardzo, ze taki slaby online, ten server z tym adminem, taka reklama, taka strona/forum itd. co pisalem wczesniej nie zasluguje na nic wiecej.

Milego grania na waszym RP serverze(Ciagle mnie ciekawi kto tam robi RP, ze w ogole sie tak reklamuja :D)
Never regret anything because at one time it was exactly what you wanted

« Odpowiedź #151 dnia: Luty 11, 2017, 09:19:41 pm »
Milego grania na waszym RP serverze(Ciagle mnie ciekawi kto tam robi RP, ze w ogole sie tak reklamuja :D)

herold Oggre pisze:
    [herold Oggre] Dziś wieczór na który Was zaprosiliśmy! Wsłuchując się w głosy pełne emocji i obaw, na wypadek wszelaki ogłaszamy co następuje :

- Od dziś wieczora, przez kolejne trzydzieści dni obowiązywać będzie pierwszych mieszkańców zakaz wszczynania bójek z nowoprzybyłymi. Każdy kto złamie to postanowienie i z krwią nowego na rękach złapany zostanie, na dni trzydzieści do lochów wraz z całą swą rodziną, wtrącon będzie.

Nowoprzybyłym dziś wieczorem, przypominamy zaś, że ktokolwiek z zimną krwią zamorduje mieszkańca świata naszego, straci możliwość treningu przez Manekina oferowanego.

Coś tam ćwiczą, poprostu ten serwer nie jest dla ludzi z tego forum. Ale widzę forumowi desperaci w zimie wszystkiego się chwycą.

« Odpowiedź #152 dnia: Luty 13, 2017, 07:01:07 am »
nie polecam tego serwera, klan pionierzy (czyli płaczki, którym nie chcieli by skasować konto) notorycznie pkują osoby na spotach, które chcą sobie pograć same, bez ich łask
cytuje z officjalnego forum

"Kolejny przykład. Laduje sobie mane z mojej drugiej postaci a gość z pionierów podbiega i robi pif paf 2x pk"

"Nie wiem, czy moge to wrzucic w propozycje. Pionierzy bija rbki z pomoca high lvlowych postaci (mam na mysli nowe osoby). Mamy to uznac jako pomoc dla nowych? dodatkowo przychodza na spota high lvl postacia, wyzywaja i groza smiercia jak zabilem kogos od nich z klanu. Jest to ok?
Fajnie, chcemy grac razem i sobie pomagac, ale uwazam, ze jest to przesada."

to niezly serwer lineagowy XD

« Odpowiedź #153 dnia: Luty 13, 2017, 08:10:33 am »
danielson --> no zobacz, a ja sobie siedzialem w dark forest regenerujac mane - podbiegl gracz z wyzszym levelem, zbuffowal i odnowil mane. chyba masz pecha do ludzi;-)

• Pochwał: 9

« Odpowiedź #154 dnia: Luty 13, 2017, 09:49:12 am »
Nie wydaje mi się, żeby kolega danielson08 mówił prawdę.

Drobne przepychanki słowne czy lekko prowokujące słowa są jak najbardziej wskazane

« Odpowiedź #155 dnia: Luty 13, 2017, 09:54:08 am »
Danielson kłamie albo pomija niewygodne dla niego fakty - bo wspomnieć o tym, że za PK na "nowych" jest 30 dni bana przez pierwszy miesiąc, to już nie omieszkał. Więc nawet jeśli taka sytuacja miała miejsce to odpowiednie osoby zostaną ukarane.

//haran: deleted offtop
« Ostatnia zmiana: Luty 13, 2017, 06:59:38 pm wysłana przez haran »

• Pochwał: 1

« Odpowiedź #156 dnia: Luty 13, 2017, 11:48:12 am »
Wasz admin zakładając ten temat wprowadził ludzi w błąd podając błędną datę startu serwera skoro ludzie grają od ponad roku :-)

« Odpowiedź #157 dnia: Luty 13, 2017, 12:42:48 pm »
Poczytajcie sobie forum, ludzie nawet z tego forum tutaj piszą, mnie też spekował jeden ten "beta tester" a w grze nawet nie zamieniłem z nim słowa, byłem tylko kawę sobie zrobić. -.^ a opinie na temat serwera mogę wyrażać w jaki sposób chce i tego nie ma prawa mi żaden baton snickers czy mleko łaciate zabraniać. :)

O, kolejny post z oficjalnego forum, ROLE PLAY xDDD servera. - Po co kasować postacie z bety, skoro
 Jako nowi gracze macie możliwość wykupienia konta Premium co daje Wam na star przewagę nad takim graczem jak ja, który takiego konta nie posiada.

hahah  hahaha hahaha hahaha

no tak nie kasujmy postaci z bety bo panna Diva nie ma 20zł na premke :)  hahaha

ps jestem graczem tego serwera mam 7 lvl, wiecej nie bije póki wipe nie będzie , przestałem expić po tym jak beta testerzy xDxD spekowali mnie ;) wiec moge sobie kazda opinie o tym serwerze pisac ;d;d;d;d
« Ostatnia zmiana: Luty 13, 2017, 07:02:10 pm wysłana przez haran »

« Odpowiedź #158 dnia: Luty 13, 2017, 01:17:34 pm »
Diva to nie "panna". Reprezentujesz intelektualne dno, jak większość tego forum. A tego, że moderator nie reaguje na posty łamiące regulamin bo nie są zgłoszone, mimo, że je widzi, to już przemilczę.

« Odpowiedź #159 dnia: Luty 13, 2017, 01:21:35 pm »
 o nie tylko ja jestem niezadowolony z aktywnosci beta testerów

"Nie wiem, czy moge to wrzucic w propozycje. Pionierzy bija rbki z pomoca high lvlowych postaci (mam na mysli nowe osoby). Mamy to uznac jako pomoc dla nowych? dodatkowo przychodza na spota high lvl postacia, wyzywaja i groza smiercia jak zabilem kogos od nich z klanu. Jest to ok?
Fajnie, chcemy grac razem i sobie pomagac, ale uwazam, ze jest to przesada."

hahahha i odpowiedź beta testera

"Przesadą to było to jak się zachowaliście! Nie grozilam Ci śmiercią, tylko powiedziałam że macie nie ruszać naszych klanowiczów. Was było dwoch a on jeden to jak się miał bronić ??"

dwóch na jednego banda łysego  hahaha hahaha hahaha :beksa: hahaha hahaha hahaha
« Ostatnia zmiana: Luty 13, 2017, 07:03:36 pm wysłana przez haran »

• Pochwał: 1

« Odpowiedź #160 dnia: Luty 13, 2017, 03:07:35 pm »
danielson08, jak nie pokażesz screena to nie uwiężę że któryś z testerów cie spekował bez powodu, nie gram na tym serwerze ale grałem na Allseronie i wiem co to za ludzie, oczywiście zdarzają sie czarne owce ale jak admin powie ze nie klepać nowych przez miesiąc to to szanują. Obserwuję temat bo liczyłem na vipe i napływ większej ilości osób, na miejscu testerów bym był jak najbardziej za vipe, rozumiem że czegoś się dorobiliście i nie chcecie tego stracić ale wiem że gracie głównie dla zabawy we własnym towarzystwie więc co wam szkodzi, dla większości potencjalnych nowych graczy takie otwarcie serwera jest nie do przyjęcia.

« Odpowiedź #161 dnia: Luty 13, 2017, 03:44:04 pm »
Wipe = new members = more fun - simply :afro:
Btw sam bym posiepał gdzieś gdzie nie ma herosow :D

« Odpowiedź #162 dnia: Luty 13, 2017, 07:08:52 pm »
Temat trochę wyczyszczony ze spamu.
Radzę się pilnować, bo za KAŻDE złamanie regulaminu będą teraz leciały procenty.
Jeżeli chcecie sobie o owym regulaminie porozmawiać, to polecam inny temat do tego

Co do serwera - moim zdaniem wielki niewypał. Można to stwierdzić nawet bez grania tam. Niechęć testerów do wipe-a świadczy tylko o nich samych.

Drobne przepychanki słowne czy lekko prowokujące słowa są jak najbardziej wskazane

« Odpowiedź #163 dnia: Luty 13, 2017, 08:54:34 pm »
no szkoda że zostawili postacie z bety bo sam znam koło 2 pt co by przynajmniej sprawdziły serwer gdyby tak było  a tak to nawet sprawdzać nie trzeba

gdyby testerzy naprawdę chcieli dobrej zabawy i rozgrywki to jeśli gra ich pt to przy niskim online i tak by sobie nieźle radzili na starcie od 0

« Odpowiedź #164 dnia: Luty 14, 2017, 10:23:39 am »
lipa nie server szkoda wiecej o nim pisac DNO

« Odpowiedź #165 dnia: Luty 14, 2017, 11:23:19 am »
Kilka informacji po kilku dniach grania (jestem nowym graczem, nie beta testerem)

Serwer ma około 70-100 online wieczorami - informacja na oko, bo oficjalnego licznika nigdzie nie ma - i dobrze, bo jak by był, to i tak by ludzie marudzili, że "pewnie podkręcany"

Część nowoprzybyłych już przegoniła testerów. Tak, po czterech dniach. Taką to potęgą dysponują ci straszni, niedobrzy testerzy

Testerzy to osoby dorosłe i dojrzałe. Chcą przyciągnąć graczy na serwer więc są wobec nich otwarci i pomocni. To nie jest banda 15 latków, która z nabufowanym CP w S-grade chodzi po EG i szuka zaczepki.

Serwer nie ma hardkorowego RP. Jeśli RP nie lubisz, to jedyny warunek, jaki musisz spełnić, to znośne imię postaci. A więc zamiast nazywać swojebo boxa "Manodajka", odpal najbliższy generator imion fantasy i gotowe. Problem zerowy.

C4 to stara i dosyć hardkorowa kronika - samemu jest trudna, co sprzyja nawiązywaniu znajomości. W połączeniu z dojrzałym playerbase powoduje, że community dogaduje się zaskakująco dobrze i atmosfera jest przyjemna. Wyzywania się wzajemnego brak. Konflikty i napięcia się pojawiają, ale są kulturalne.

Jasne jest, że to forum oblegane jest w większości przez rozkrzyczaną, atencyjną młodzież z problemami. Liczę jednak, że czytają to forum też pojedyncze dorosłe jednostki. Ten post kieruje właśnie do nich: jeśli macie już dosyć serwerów pełnych gówniarskich zaczepek gdzie każde pvp kończy się godzinnym pokazem kto jest większym kretynem na hero voice, to zapraszam do sprawdzenia serwera. Low-rate na C4 to wyjątkowa kombinacja, która nie jest super popularna, więc na niesamowity online pewnie nie ma co liczyć, ale jeśli wystarcza wam spora grupka osób, z którymi można się dogadać bez używania emotki "xD", to zdecydowanie zapraszamy. Dodatkowe punkty jeśli lubicie MMO starego typu, w których było na prawdę ciężko i gra nie prowadziła cię za rączkę :)

Ba, nawet jeśli jesteś jednym z tych rozkrzyczanych gówniarzy rodem z serwerów x50 a wygranie wojny na inwektywy na hero voice to jedno z większych osiągnięć twego 14 letniego życia - to też cię zapraszam. Zawsze to jakiś free frag :>

Jeśli zdecydujesz się dołączyć - koniecznie zajrzyj na irc! Jest to obecnie centrum społeczności tego serwera i znajdziesz tam zarówno pomoc jak i ewentualnych towarzyszy.
« Ostatnia zmiana: Luty 14, 2017, 11:26:09 am wysłana przez Myzreal »

« Odpowiedź #166 dnia: Luty 14, 2017, 12:35:34 pm »
Nie skomentuje wypowiedzi kolegi wyzej ale ile ci placa za reklame  :oops: i prosze ale bez wypowiedzi na temat wieku bo nigdy nie wiesz kto siedzi po 2 stronie chyba ze to twoj kumpel/ka ( czesc moze czuc sie urazona ). Ludzie wchodza i wychodza tak bylo i bedzie amen.

« Odpowiedź #167 dnia: Luty 14, 2017, 12:36:26 pm »
Część nowoprzybyłych już przegoniła testerów. Tak, po czterech dniach. Taką to potęgą dysponują ci straszni, niedobrzy testerzy

Przegoniła? W czym i w jaki sposób? W 4 dni wbili większy lvl? Czy może zdążyli złożyć B/A graty, bo z tego co można było zauważyć na jednym z filmików na YT tych oto cudownych, dorosłych, pomocnych testerów, mieli oni na sobie co najmniej full C sprzęt. No już tak pięknie podkreśliłeś, pogrubiłeś słowo "przegonili", że na prawde jestem ciekaw co miałeś na myśli.

« Odpowiedź #168 dnia: Luty 14, 2017, 01:01:25 pm »
Nie polecam serwera, masa bugów i testerzy charloverki :)

« Odpowiedź #169 dnia: Luty 14, 2017, 02:06:10 pm »
Witam serdecznie forumowiczów,
wczoraj pozwolilem sobie zagrać (dobilem 21 lvl) i podzielić się swoim doświadzczeniem związanym z serwerem:

1.Konto premium, jak pisze autor tego tematu ( admin serwera?), nie tylko umożliwia nam expić x3, ale dodaje "personalnego NPC BUFFERA" czyli możemy dostać buff od npcka w mieście. Nie wiem jakie buffy można otrzymać od NPC buffera, ale jak dla mnie jest to nie do przyjęcia. Szkoda, że dopiero na 21 lvl było mi dane się dowiedzieć.
2.Faktycznie, pojawiają się problemy z geodatą, głownie przy "targetowaniu moba pod górkę".
3. Społeczność bardzo przyjaźnie nastawiona.
4. Ilość graczy - szacuję na około 30-50, moze wiecej na wyższych lokacjach.

Pozdrawiam

« Odpowiedź #170 dnia: Luty 14, 2017, 02:18:16 pm »
Przegonienie testerów w 4 dni na C4 x2. Już chcę widzieć jak ktoś tak szybko wbił 3 profke  hahaha
Co do tych buffów, to było gdzieś napisane, że to buffy takie jak w CH, więc nic nadzwyczajnego raczej.

« Odpowiedź #171 dnia: Luty 14, 2017, 03:09:56 pm »
Nie wiem jakie buffy można otrzymać od NPC buffera, ale jak dla mnie jest to nie do przyjęcia

Takie jak w CH Aden. Standardowe, na 20 minut. Musisz po nie wrócić do miasta. Nic specjalnego ale miły dodatek jeśli nie chcesz targać buffera na boxie. IMO zupełnie do przyjęcia bo służy wsparciu nowych postaci a w późniejszej grze traci na znaczeniu więc nie daje żadnej przewagi - a serwer wspomaga.

Przegonienie testerów w 4 dni na C4 x2. Już chcę widzieć jak ktoś tak szybko wbił 3 profke

Testerów z 3 profką jest: 1, słownie: jeden, capsem: JEDEN. Przepotężny spoiler, wymiatacz serwera.

Większość testerów została dogoniona levelem, nie wiem jak ze sprzętem, ale pewnie jest to kwestia co najwyżej drugiego tygodnia.

Resztę krzykaczy w tym temacie ignoruję, bo z doświadczenia wiem, że nie interesują ich odpowiedzi, tylko możliwość pozbycia się nadmiaru jadu.

Na serwer zapraszam :) I nie, nie płaci mi nikt, ani testerem nie jestem, po prostu chcę pomóc bo mi się podoba.

• Jedziem z tym koksem panowie
« Odpowiedź #172 dnia: Luty 14, 2017, 03:32:45 pm »
Myzreal dobrze prawi, zabawa jest przednia. LVL idzie jak miło w starym ale ciągle dobrym stylu Zapraszam

« Odpowiedź #173 dnia: Luty 14, 2017, 05:56:26 pm »
Witam moich drogich użytkowników,

Aktualnie nie gram(cały czas nie mogę się zdecydować) na tym serwerze także nie wiem jak wygląda sytuacja natomiast czytając Wasze wypowiedzi(kłótnie?) nasuwa mi się jedno pytanie złożone z kilku mniejszych, na które ktoś z Was może będzie mi w stanie odpowiedzieć. Możliwe, że ktoś już o tym wspominał a zostało przeze mnie pominięte, otóż:

Czy nie uważacie za dziwne aby testować serwer przez 2 lata czy tam rok? ja rozumiem, trzeba wszystko dokładnie sprawdzić ale do meritum: przecież była możliwość podkręcenia expa do np. x50 x274 czy nawet x10000, prawda? można by wtedy sprawdzić questy na 3 profki + inne questy na high lvl, lokalizacje 7x czy uśpione oko na WOA odradza wilczki itd. Wszystko przyszłoby łatwiej, testy trwałyby krócej, serwer wydany wcześniej zacząłby dawać jakiś tam dochód(nie znam się) również wcześniej a wipe przy upublicznieniu serwera nie byłby taki straszny.

Mój czysty domysł daleko wysunięty: Mam wrażenie, że garstka ludzi gra("testuje") przez tak długi okres na serwerze administratora, którego zapewne bardzo dobrze znają ale po pewnym czasie gdy nudzi im się gra między sobą postanawiają upublicznić serwer aby ktoś inny mógł się dołączyć. Oczywiście bez wipe. Koniec domysłu- możliwe, że grubo popłynąłem.

Dziękuje za przyszłe odpowiedzi, ostatni akapit może i ma na celu lekką prowokację.. sam nie wiem ;)
Pozdrawiam z szacunkiem.

« Ostatnia zmiana: Luty 14, 2017, 05:58:49 pm wysłana przez Sintag »

« Odpowiedź #174 dnia: Luty 14, 2017, 10:15:13 pm »
ten buffer też niezłe jaja xD jak zapłacisz 20ziko to buffki gratis :)