Nowy server L2 Classic RU Einhasad - 31.08.2017

Zaczęty przez Dhol, Lipiec 29, 2017, 05:24:12 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Dhol

Ruskie otwieraja nowy serwer 31.08. Ktos sie wybiera cos pograc?

https://4gameforum.com/threads/656094/

Dhol

Cytat: mattz w Lipiec 30, 2017, 06:39:53 AM
Cytat: Dhol w Lipiec 29, 2017, 05:24:12 PM

Ty wiesz o co pytasz :D? Taka gra by wymagala, super aktiv X party full CP, solo to tragedia na takim starcie xD

Totalny brak sensu, bez znajomosci j.rosyjskiego i zapasow czasu (tutaj Ci nawet bot nie pomoze na starcie, bo za duzo ludzi bedzie przez zbyt dlugi czas w tloku na loc 1-60).

Wiem o co pytam, bo grałem już na rusku. Wstepnie wyglada na to ze juz jakas tam ekipa 15-20 osob sie sklada, ale do pogrania 4fun, a nie cisniecia bo i tak nic sie tam nie ugra (a i priorytety juz inne). Zawsze wieksza radosc sprawiala mi walka o 1 moba z masą ludzi niz tluczenie sobie czegokolwiek bo ludzi i tak nie ma (patrz Skelth). Dla mnie starty serwerow z kosmicznym online zawsze byly jednym z najciekawszych momentow gry w L2, wiec jesli mi to wystarcza - czemu nie? ;)

AlanI

Ty wiesz o co pytasz :D? Taka gra by wymagala, super aktiv X party full CP, solo to tragedia na takim starcie xD

Totalny brak sensu, bez znajomosci j.rosyjskiego i zapasow czasu (tutaj Ci nawet bot nie pomoze na starcie, bo za duzo ludzi bedzie przez zbyt dlugi czas w tloku na loc 1-60).

Pepsi nie każdy ma ambicję jak Ty by być w topce :P. Niektórym sprawia fun pvp na EV :). Jak chcą to niech grają. Jakbyś dodał kiedyś chociaż 1 komentarz gdzie czegoś nie hejtujesz to byłby cud! :D

haran

Cytat: AlanI w Lipiec 30, 2017, 03:01:02 PM

Pepsi nie każdy ma ambicjie jak Ty by być w topce :P. Niektórym sprawia fun pvp na EV :). Jak chcą to niech grają. Jakbyś dodał kiedyś chociaż 1 komentarz gdzie czegoś nie hejtujesz to byłby cud! :D

Tu się nasuwa bardzo ważne pytanie. Czy pepsi kiedykolwiek był w topce?

Cytat: Naito w Grudzień 12, 2016, 05:06:56 PM
Drobne przepychanki słowne czy lekko prowokujące słowa są jak najbardziej wskazane

Shanique

Yasuo

Itemy,npc name, itp beda dostępne w języku angielskim ? Czy wszystko rus?

Dhol

Cytat: Yasuo w Lipiec 31, 2017, 01:29:10 PM
Itemy,npc name, itp beda dostępne w języku angielskim ? Czy wszystko rus?

Do bodajze 1.0 bylo zangielszczenie ktore dzialalo. Nie wiem czy ktos do 2.0 ogarnial. Ja sprobowalem ostatnio troche plikow z EU poprzerzucac i odpalic na tym RU i o ile nazwy i opisy skilli sie zgadzaly, o tyle juz ich ikonki nie - większosc w ogole nie mialo ikonek, podobnie jak itemy. Interfejs też byl po angielsku tak jak powinien, ale już zmiana nazw NPC jest chyba niewykonalna - na plikach z EU znikaja a na tym zangielszczeniu pod 1.0 chyba po rusku wsyzstkie musialy byc. Jak ktoś to ogarnia to miło by było jakby udało się to choć w najmniejszym stopniu zangielszczyć.

EDIT: Trzeba dodac ze te zangielszczenia to troche na wlasna reke, czy da sie za to bana wyhaczyc - nie wiem. Oficjalny klient jest caly po rusku.

russek

tak mozna dostac za to bana wiec lepiej sobie darowac i troszke poduczyc cyrylicy

QRQ

Można zamienić folder l2text na ten z eu, do tego edytować czcionki w systemie i zamienić rosyjskie litery na odpowiednik polskich, przez co można będzie je normalnie czytać.
Te są z EU
[FontFile]
;Font1=Tahoma.ttf
;Font2=ARIAL.TTF
;Font3=AsiaHM-Medium.TTF
;Font4=AsiaHM-Medium.TTF

Nie jestem pewny czy l2 bierze czcionki z windows/fonts czy trzyma je gdzieś w .dat u siebie. Edycja czcionki byłaby najlepsza bo automatycznie zamieniałaby znaki na czacie, sklepach, itp.

Można też coś pogrzebać w localization.ini
[LanguageSet]
Language=9
0=Korea
1=English
2=Japan
3=Taiwan
4=China
5=Thailand
6=Philippine
7=Indonesia
8=Russia
9=Europe
10=Germany
11=France
12=Poland
13=Turkey
EnableEngSelection=false

[English]
English_Code=e
English_Font=L2Font-e.SmallFont-e
English_Glyph=SmallFont-e.gly
English_Font2=L2Font-e.LargeFont-e
English_Glyph2=LargeFont-e.gly
English_Minimap=L2Font-e.Minimap.worldmap
English_LogoTexture=L2Font-e.start_logo-e
English_LoadingTexture=L2Font-e.loading02-e
English_MiniLogoTexture=L2Font-e.mini_logo-e
English_TownMap=L2Font-e.TownMap
English_ReplayLogoTexture=L2Font-e.Replay_logo-e
English_FontLib=fontsnonexistent.gfx

[Europe]
Europe_Code=eu
Europe_Font=L2Font-eu.SmallFont-eu
Europe_Glyph=SmallFont-eu.gly
Europe_Font2=L2Font-eu.LargeFont-eu
Europe_Glyph2=LargeFont-eu.gly
Europe_Minimap=L2Font-eu.Minimap.worldmap
Europe_LogoTexture=L2Font-eu.start_logo-eu
Europe_LoadingTexture=L2Font-eu.loading02-eu
Europe_MiniLogoTexture=L2Font-eu.mini_logo-eu
Europe_TownMap=L2Font-eu.TownMap
Europe_ReplayLogoTexture=L2Font-eu.Replay_logo-eu
Europe_FontLib=fontsnonexistent.gfx
Europe_PcCafeIconName=BranchIcon.Icon.etc_pa_exp_i00

nawrot

Jak Russek napisał. Lepiej nie ryzykować :)

danielson08

Troche slabo, ze za zaangielszczenie można dostać bana, a ile będzie wynosił abonament?

nawrot

300 rubli na nasze to przy obecnym kursie 18zł 36gr

JamesDoakes

samo zangielszczenie raczej nie jest przez nich ścigane, ale jak shiftniesz jakiś item to będzie widać że masz modyfikowane pliki i jeżeli będzie komuś zależało, może napisać na ciebie ticket :P

fithlaf

Inegy jednak nie zawita? ;( czy cos w jego miejsce powstanie? :P

Dhol

Czekamy na info. Jesli zrezygnowaliscie to warto byloby rzucic jakies info, zebysmy zdazyli sie jeszcze zebrac przed startem od nowa, bo ponoc juz grubo ponad 30 osob zostalo przyjetych.

Dhol

Ok - z tego co mi wiadomo, to INEGY jako klan jednak nie idzie na RU Offa (a wlasciwie nie idzie Mythri i pare osob ktore mialy isc z nia). W takim wypadku zostalo nas kilka/nascie osob ktore chcialy tam dojsc z zewnatrz, idzie tez Nav z INEGY ktory wiekszosc osob stad rekrutowal, ale potrzebna bedzie osoba ktora wyjdzie z inicjatywa i to wszystko ogarnie do kupy w jakis klan. Ani Nav ani ja nie mamy czasu zeby to samemu pociagnac, plus mnie pewnie nie bedzie pierwsze 3 dni po starcie a dobrze by bylo to jakos przy starcie poskladac w calosc.

Takze - ktos chetny zebrac polaczkow na RU Offie w kupe? :D

QRQ

Nie lepiej wam poszukać jakiegoś eng clanu? Przynajmniej coś pogracie a nie zbierze się 20 polaków, 10 nie ma pojęcia o kronice, połowa odpadnie po miesiącu, jedno party sie cudem złoży a reszta będzie zostawiona sama sobie. Już były polakowe klany na Skelth i były to totalne niewypały.
Siedzieć na TSie możecie swoim, grać w grupce jako tako a być pod szyldem jakiegoś klanu lub jako ich alt klan/aca. (jako, że na początku ciężko o miejsce w głównym).

fithlaf

Mozna dojsc do int, ale na poczatku i tak klany chyba beda mialy ograniczona liczbe miejsc, dlatego klan na 'zbiorke' i zaciesnienie pierwszych zwiazkow by sie przydal, a potem mozna kombinowac ;p dlatego uwazam ze takie zrzeszenie by sie przydalo (nawet dla glupiego clan chatu i jakiegos miejsca odniesienia

Dhol

Dokladnie to co napisal fithlaf. Dlugoterminowo na pewno dojscie do eng klanu bedzie konieczna opcja, ale na poczatku latwiej nam bedzie sie zebrac w malej grupce i czegos razem poszukac jak juz sie troche wyklaruje kto bedzie gral a kto nie. Te int klany tez moga zaliczyc faile, wiec i lepiej poczekac jak sytuacja wsrod nich sie wyklaruje.

Anyway - TS'a mamy, bo bedziemy siedziec na TSie Nav'a (tym na ktorym przeprowadzali rekrutacje do INEGY). Potrzeba kogos kto po prostu ogarnie nas do kupy.

Yasuo

Czy ktoś się podejmie zrobienia osobnego tematu z informacjami co do sposobu oplacania abonamentu i  eng patcha do gry, tak zeby nie wywalili bana ?

Dhol

Cytat: Yasuo w Sierpień 09, 2017, 04:12:45 PM
Czy ktoś się podejmie zrobienia osobnego tematu z informacjami co do sposobu oplacania abonamentu i  eng patcha do gry, tak zeby nie wywalili bana ?

Oplacic mozna normalnie karta, eng patcha do gry nie ma.

Jest jakis stary temat nt oplacenia konta ale nie wiem czy to aktualne - https://forum.lineage2.com.pl/index.php?topic=56537.0. Ja oplacalem ostatnio normalnie karta.

Yasuo

To jak tu grac >< Dziwnie to bedzie wygladalo wszystko po rusku  :beksa:

Mythri

Cytat: Dhol w Sierpień 09, 2017, 11:14:04 AM
"...(a wlasciwie nie idzie Mythri i pare osob ktore mialy isc z nia)..."

Wolałabym, żeby było wszystko jasne. Zrezygnowałam z REKRUTACJI oraz żadnych osób ze sobą nigdzie nie zabrałam. Chwile człowieka nie ma i co tu się tworzy :P

fithlaf

Dziwnie, ale za to zawsze liznie sie jezyka i jakies pojedyncze slowka wpadna! I czas plynnie nauczyc sie czytac cyrylice, pewnie pierwsze dni bedzie szok, ale czego sie nie robi dla l2.

Dhol

Cytat: Mythri w Sierpień 09, 2017, 05:59:59 PM
Cytat: Dhol w Sierpień 09, 2017, 11:14:04 AM
"...(a wlasciwie nie idzie Mythri i pare osob ktore mialy isc z nia)..."

Wolałabym, żeby było wszystko jasne. Zrezygnowałam z REKRUTACJI oraz żadnych osób ze sobą nigdzie nie zabrałam. Chwile człowieka nie ma i co tu się tworzy :P

Nie wiem, mowie co uslyszalem. Bylem od poczatku Waszej rekrutacji z 5-6 razy na TSie i za kazdym razem widzialem tam tylko Nava i pare osob ktore akurat rekrutowal, nie widzialem Ciebie wiec nie wiem jak to z Twojej perspektywy wygladalo. Ja slyszalem ze mialas isc na ru classica, z tego wzgledu mialo isc pare osob ktore graly z Toba wczesniej, potem zrezygnowalas i zrezygnowaly tez wspomniane osoby. Moze wlasnie dlatego warto byloby napisac jakies wyjasnienie dla osob ktore teoretycznie zostaly przyjete do klanu a potem nagle widza zamkniety temat bez slowa od liderow ;)