A zastanawiałeś się czemu stał tak długo? Czy tylko mówisz aby mówić? Może dlatego, że serwer nie był popularny? Nic się tak nie działo i ludzie wchodzili tylko na siege i oly.
Do tego tam był online 200 + boxy/alty. A nie 1000. Serwer został zamknięty bo się nie opłacał całkowicie. Jedyny zarobek mieli sprzedawcy adeny.
Nie wiem czy wiesz ale interlude nawet na oficjalnych serwerach nie stał 2 lata A to chyba najlepiej mówi o tym, że serwery muszą się zmieniać.
Ale nadal przekonanie, że RETAIL LIKE jest najlepsze
Nigdzie nie wyraziłem opinii, że RETAIL LIKE jest najlepszy, a zwróciłem jedynie uwagę, że takie serwery mogą stać dłużej niż trzy miesiące.
L2Dawn nigdy nie zarabiał na siebie, taka była idea tego serwera, sponsoring, utrzymywany przez dawnych graczy. Takim rodzajem serwera jest też L2Shrine.
To, że Interlude nie stał 2 lata na retailu wynika z cyklu rozwojowego Lineage 2 realizowanego przez NCSoft, w tym cyklu otrzymaliśmy niedawno Salvation (z Grand Crusade), właśnie w ramach tego cyklu kiedyś Kamael zatąpił Interlude, Interlude Oath of Blood.
Miało w założeniu być 12 części gry, ile będzie - nikt nie wie.
Lineage zaczął tracić na retailu na popularności głównie z tego powodu, że twórcy zaczęli zbyt słuchać się graczy-lamuchów, dla których wszytko było za trudne - za trudne było ekspienie, za trudne było dropienie książek i amuletów, za trudne były questy, za trudne było (...), zezwolono na boty (nieoficjalnie), zmieniono też by przyciągnąć inny profil gracza klimat z D@D na "niewiadomojaki", włączenie w grę elementów popkultury - dinozaurów, kosmitów, postaci z anime.
Dlatego L2 powoli upada, dlatego zrobiono reboot o nazwie Classic, dlatego najwięcej na privach jest Interlude.
Idź się dotleń gdzieś chłopak. pogoda nie jest najgorsza, weź valium, umów się z dziewczyną czy chłopakiem, jak kto woli.