Tak mi się marzy...

Zaczęty przez Eva, Lipiec 10, 2018, 01:50:34 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Eva

Jak w temacie marzy mi się serwer... 1 konto na gracza, zamiast lagujących miasta sprzedawców ma być AH. Bez item shopu, mana potek, bez potek na hp, raty minimalne, może być i 1 ,wszystkie klasy, bossy retail like, jakiś newbie buffer tylko. Ma być ciężko, ma być mozolnie. Krafter, spoiler i manodajka maja być świętą trójcą (bez religijnych skojarzeń proszę:P), no i najważniejsze...ma trwać dłuuugo, do skończenia świata i o jeden dzień dłużej. Może się zaczynać jako classic a później mogą być wprowadzane kolejne kroniki. Ciekawi mnie czy jest chociaż 1 osoba, której też się taki serwer marzy.

ksenoN

Pewnie. Wtedy możnaby się poczuć jak za starych, dobrych lat. Dawaj na pw :)

Eva

No nie wierzę, ze znalazł/a się 1 marzyciel/ka:)))

ksenoN

Eva

Strasznie mnie ciekawi, czy znajdzie się więcej takich hardkorów:)))

QRQ

Limity są tylko umowne, 2 komputery, sandbox, virtualna maszyna i to obchodzisz... a reszta się oburza. Problem z taką grą, że na 9 osob musisz znaleźć 3-4 jeleni na supporcie.
O ile z ogarniętą ekipą można grać przyjemnie supportem o tyle z randomami, ludźmi bez rąk na dd, taka gra jest męczarnią.

Eva

Na takim serwerze mogę być jeleniem na supporcie. Mi głownie chodzi o to, że Lineage to była kiedyś najlepsza gra zespołowa, a obecnie to wszystko 1manarmy, ludzie już nie graja wspólnie tylko z własna armią boxów.

alfheimr

ideałów nie ma ale większość z tego co sobie marzysz możesz zaczerpnąć ze skeltha.. 1man army zawsze < dwóch active a kilku się tu was wypowiedziało więc na co czekacie

Eva

A ile ten Skelth już trwa i czy dochodzą nowi gracze? Interesuje mnie gra zespołowa a nie samotne dobijanie kolejnych lvli.

alfheimr

sensownej ekipy tak totalnie w ciemno zaraz po zalogowaniu pewnie nie znajdziesz i trwa ze trzy lata. pykałem ze dwa miesiące teraz nie mam czasu i tylko na rynku sie bawię -  a już w samym tym aspekcie ten serw kładzie większość low rate na jakich grałem. Nowych graczy, o idziwo, spotkałem - znacznie więcej aniżeli się tego spodziewałem. Część to pewnie jakieś alty, ale tak, mogę powiedzieć , że na najpopularniejszych spotach 20lvl + bywało tłoczno. Perspektywa na przyszłość nadal jest, gdyż niedługo ma wejść nowe update. Wg mnie jedyna sensowna alternatywą byłby nowy off classic, ale takiego póki co nie ma więc

NędznySzczur

Czekajcie na l2Dawn, koledzy. Czas szybko leci, także jesień szybko nadejdzie. Wiele znaków zapytania pozostaje co do ustawien servera, ale jedno jest pewne - jak już wstanie, to na pewno postoi. Dla niewtajemniczonych (jeśli tacy są), to napisze, że l2dawn stał dwa lata.

ksenoN

Skąd ta pewność? Ludzie zrobią co będą chcieli, mogą quitnąć nawet po tygodniu lub szybciej. A jak chcesz grać na online >500 to pozdro :)

Abee

Cytat: ksenoN w Lipiec 10, 2018, 10:58:14 PM
Skąd ta pewność? Ludzie zrobią co będą chcieli, mogą quitnąć nawet po tygodniu lub szybciej. A jak chcesz grać na online >500 to pozdro :)

Masz racje, ze ludzie mogą quitnąć po tygodniu i zapewne część tak zrobi. Ale Dawna własnie to odróżniało od innych serwerów, że mimo tych quitów nikt się nie zrażał i grało się dalej. Te "pińcet" online wystarczyło, żeby na siege i epikach dobrze się bawić. Jeśli potrzebujesz  PVP 300 vs 300  (w którym Twoja obecność będzie gówno warta) to  ucz się ruskiego i walcz o swoje z Kacapami
Zapomniałbym    Pozdro

yTr

Cytat: ksenoN w Lipiec 10, 2018, 10:58:14 PM

Nie grałem na 1.0 ale słyszałem same pochlebne opinie o tym serverze i osobiście znam kilka tzw. 'competitive' CP które już sie zapowiedziały i pogrywają na mid ratach w oczekiwaniu właśnie na dawna, myśle, że 1k ten server z takimi opiniami wyciągnie minimum, oby :)

yTr

Cytat: Eva w Lipiec 10, 2018, 02:31:46 PM
Na takim serwerze mogę być jeleniem na supporcie. Mi głownie chodzi o to, że Lineage to była kiedyś najlepsza gra zespołowa, a obecnie to wszystko 1manarmy, ludzie już nie graja wspólnie tylko z własna armią boxów.

Ty możesz być jeleniem, ale 50 innych osób nie chce lub znudzi im się po 2 tygodniach jeleniowania :)) Takie mamy klimaty w 2018, jestem przekonany, że opisanego wyżej servera już nigdy nie ujrzysz na oczy, nie będę pisał dlaczego bo milion osób już to pisało na wszelkiej maści forach i większość ludzi zna przyczyny czemu tak jest a nie inaczej ale życze Ci, żebym się mylił.

NędznySzczur

Dlaczego l2dawn będzie potężnym serwerem? Bo pierwsza edycja była traktowana jako kolejny priv, który zamkną maksymalnie po pół roku. Sam quitnąłem, a później wróciłem i znowu quitnąłem, a gdyby l2 dawn 1.0 istniał, to pewnie wróciłbym i quitnął jeszcze ze dwa razy do tego czasu. Serwer stał pieprzone 2 lata !!! Ten serwer był piękny i bez wahania mogę napisać, że jeśli chodzi o lineage 2, to spędziłem tam swoje najlepsze chwilę w wirtualnym życiu. Rynek tętnił życiem, ciężko było o jakiś spot, który był pusty. Grało tam naprawdę wielu polaków. Było trochę krzywych akcji, ale gdzie ich nie uświadczymy? Serwer był bez doty i każdy miał jednakowe szanse.

Jeśli poczekacie i zaczniecie, to nie quitujcie ze strachu przed małym online (w który po prostu nie wierze po pierwszej edycji), bo serwer i tak postoi długo, długo, być może dłużej niż pierwsza edycja - bo teraz Ci którzy płakali, że zły serwer, to przepraszają go w myślach.

nutripack

Przecież na Skelcie też macie nie więcej jak 500 osób  :noob:

alfheimr

jest różnica między regularną rotacją graczy i ciągłym trzymaniem ~ 500 osób aniżeli 500 aktywnymi osobami na serwerze o tendencji  spadania frekwencji..

apanaczii

Mitsuki

Cytat: NędznySzczur w Lipiec 11, 2018, 10:13:47 PM
Dlaczego l2dawn będzie potężnym serwerem? Bo pierwsza edycja była traktowana jako kolejny priv, który zamkną maksymalnie po pół roku. Sam quitnąłem, a później wróciłem i znowu quitnąłem, a gdyby l2 dawn 1.0 istniał, to pewnie wróciłbym i quitnął jeszcze ze dwa razy do tego czasu. Serwer stał pieprzone 2 lata !!! Ten serwer był piękny i bez wahania mogę napisać, że jeśli chodzi o lineage 2, to spędziłem tam swoje najlepsze chwilę w wirtualnym życiu. Rynek tętnił życiem, ciężko było o jakiś spot, który był pusty. Grało tam naprawdę wielu polaków. Było trochę krzywych akcji, ale gdzie ich nie uświadczymy? Serwer był bez doty i każdy miał jednakowe szanse.

Jeśli poczekacie i zaczniecie, to nie quitujcie ze strachu przed małym online (w który po prostu nie wierze po pierwszej edycji), bo serwer i tak postoi długo, długo, być może dłużej niż pierwsza edycja - bo teraz Ci którzy płakali, że zły serwer, to przepraszają go w myślach.

Ja grałem na L2Dawn do końca , mało tego , często zaglądam na czat forum L2Dawn..... Stal dwa lata (i tak nie przebił Noobwars 10 lat) ale rzeczywiście i klimat i ludzie byli calkowitym przekrojem L2 z dawnych lat ...:) od noobów pekujacych na EG po kraski robiace trainy na Varca wiosce czy w IT :P    generaln
ie trzymajcie kciuki za l2Dawn 2.0 :)
main nick : Mirek/InnocentEmmy
NoobWars/Vindication/Albion/Evoke/Dawn/LineZeus/L2Emi
L2Morrdor/L2Remorse