Patrząc na te wszystkie komentarze i kwas wylewany oczywiście przez większość tych samych osób od wielu lat
tak samo jak i mnie dotyczyła od jakichś tam śmieszków , że drugi serwer zapromowałem w ciągu miesiąca

po czym obserwowałem jak dalej gram na 1 serwerze a te śmieszki już ekipe na trzeci serwer w tym czasie próbowali zebrać

no hehe ogólnie.
Dla adminów owego serwerów polecam nie przejmować się tymi ludźmi i robić swoje oczywiście przy czym słuchając w miare konstruktywnych wypowiedzi.
co do współpracy z Gravelandem , oczywiście każdy z nas gdyby stawiał serwer świeży , w który włożył pieniądze i mase czasu by podjął się każdej współpracy byle by jak najlepiej wypromować swój serwer. Tak samo jak zrobili to przed lat l2 valhalla z e globalem , gdzie w tym momencie chyba każdy wie jak wygląda sytuacja na valhalli oraz e globalu
Co do samego Gravelanda masa ludzi jest przeciwna , może to i dobrze. przynajmniej z tego co zauważyłem. oczywiście nigdy tam nie grałem. mówię o samym forum , serwerze, rozmów admina z ludzmi, i wiele wiele innych rzeczach. Raz obiło mi się o uszy , że graveland miał potencjał na bycie top serwerem i to polskim. ale to pewnie na tyle prawdziwa plotka co graveland miał potencjał. Oczywiście żeby tu nie hejtować. Podejście Administracji , Reklamy, Ustawienia serwera , całokształt gravelanda zatrzymał sie w 2008 roku dlatego prawie nigdy tam online nie było i nie będzie. Kompletnie chłopaki nie szli z duchem czasu i dlatego to tak wygląda jak wygląda.
Co do samej l2 Etiny nie będąc tutaj całkowicie stronniczym i patrząc na ustawienia tego serwera. Oczywiście pare rzeczy bym zmienił / dodał ale to tak na marginesie.
Wygląda wszystko bardzo fajnie w porównaniu do innych polskich projektów. widać , że ktoś wsadził dużo siana w ten projekt. Teraz rola adminów aby przyciągnąć graczy , dowalić reklame i podejść rozsądnie do projektu nienarobić gówna jakimiś customami a przy okazji idąc z innowacyjnością której większość graczy oczekuje.
Pisał ktoś tam o mordorze , że wstaję a niech sobie wstaje. jeszcze pamiętam jak pierwsza ich edycja była dosyć sporym failem druga z tego co slyszałem wypadła całkiem nieźle mimo pierwszego failu i ludzie dalej zaryzykowali, a nie ukrywając reborn teraz miecie wiekszosc low rate a kto by się spodziewał , że w tych czasach się jeszcze przyjmie 1 konto
Szkoda , że Asgota zostawił low rate. Miał duży potencjał zrobić coś fajnego bo otrzymał już jakąś pulę graczy którzy czekali na coś takiego i wydaje mi się , że przy następnej edycji mógłby otrzymać fajną sumę online o ile by zdecydował się na to ograniczając customy na swoich projektach. czy po czasie dodawanie buffów do x7 i takich tam bzdetów , czy ingerowanie w statystyki armorów. wydaję mi się , że otwieranie 3 razy w miesiącu pvp serwera dla 50 graczy , nie było dobrym pomysłem. a raczej ciągnięcia low rate idącego long life serwera i spróbowanie zrobienie drugiego '' l2 dawn '' ale na to już za późno
Poza Tym w tym momencie gdzie stoi reborn , wstaje e global 20 , i mordor w styczniu będzie bardzo ciężko zebrać graczy na inny projekt low rate chociaż życze powodzenia.
Ktoś wię co się dzieje z tamtym projektem co L2 Emi miało współpracować ? Czy zaginęli