Witaj
Gość

Wątek: 🔥 L2 ElmoreLab Harbor - Eternal C1 x1 (2025) ❤️  (Przeczytany 7257 razy)

• Pochwał: 0

🔥 L2 ElmoreLab Harbor - Eternal C1 x1 (2025) ❤️
« dnia: Sierpień 31, 2024, 06:24:16 am »

ElmoreLab Harbor - Eternal C1 x1:
https://forum-harbor.elmorelab.com

ElmoreLab Harbor - Eternal C1 x1 - is an exclusive server of the Eternal C1 chronicles from the top project ElmoreLab Harbor.

A unique server of its kind, on which everyone will have maximum pleasure, such as oldschool players who dream of nostalgia and to feel the warmest and classic C1 chronicles, as well as experienced players who are tired of thousands unbalanced servers of late chronicles.
Due to the professional corrections of the balance system and the HONEST gameplay system - on this server, EVERY player will feel like in their own, warm and cozy Harbor C1.
Let's return to the origins and to the legacy of the L2 - back to 2004 in C1! ❤️

Server characteristics:

• STRICTLY 1 window, NO BOXES
  • Bans for RMT and bots/cheats
  • No donations with benefits
  • Unique and high-quality PTS-build from Master Toma
  • Professional corrections and full class-balance
  • Reworked economy and closed all abuses
  • Improved animations and all aspects of the game
  • Exclusive HD-client with high-quality textures
  • Experienced administration and management
  • Fixed all bugs, geodata, exploits and holes
  • Maximum sociality due to the 1-box system
  • Discovering, exploring and researching
  • Big online
  • International server
  • Nostalgia and oldschool-feelings

Rates: x1
Server start: 14.02.2025

The server is at the final stages of development and preparation for release. Information on the server will be updated, soon the patchnotes and changes/edits will be posted.

Don't miss the legendary and epic experience on the best server in the last 20 years! ❤️

Join our C1-forum with a lot of information about server and active discussions.

Website:
https://harbor.elmorelab.com

Forum:
https://forum-harbor.elmorelab.com

Telegram:
https://t.me/l2harbor
https://t.me/l2harbor_chat

💥 Discord:
https://discord.gg/harborelmorelab
« Ostatnia zmiana: Luty 23, 2025, 07:35:57 am wysłana przez HoldOnchik »

• Pochwał: 1

• Sie gra, sie ma !
    • http://cassoudesalle.chez-alice.fr/xavier/lineage2/shot00174s.jpg
Odp: 🔥 ElmoreLab Harbor C1 x1 (2024) ❤️
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 31, 2024, 08:00:51 am »
Serwer międzynarodowy? 99% ludzi z Rosji

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 31, 2024, 09:39:04 am »
Serwer międzynarodowy? 99% ludzi z Rosji
No i co w związku z tym? Międzynarodowy to znaczy że wszyscy mogą zagrać.
Osobiście bardzo mi się podoba Elmorelab ponieważ stoi kilka lat a nie 2 miesiące jak inne i nie ma itemów za donejty.

• Pochwał: -2

« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 31, 2024, 10:23:59 am »
Prawda jest taka, że ostatnio elmorelab "sprzedaje" swoją rekomendacje + stronę www z forum osobom trzecim, wcześniej zupełnie niezwiązanym z projektem.

A efekt jest taki po 2-3 miesiącach:

Może to ten sam typ, może kolejny - nie wiem i nie chce wiedzieć, ale nie mogę polecić, tym bardziej, ze na serwerowi zilustrowanemu powyżej też przyświecał cel "Full classes-rebalance", gdzie nie było balansu za grosz, a połowa ludzi odeszła jeszcze przed startem.

« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 31, 2024, 11:29:59 am »
Bo te raty x2 to takie bezsensowne, bo albo grać na wolnym serwerze x1 albo na (względnie) szybkim x5. Ja akurat mam kilka postaci na x1 x3 x5 i na x2 też nie miałem nigdy zamiaru zaczynać.
Ogólnie gra się całkiem miło szkoda tylko że nie ma Polaków i trzeba grać solo.

• Pochwał: -2

« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 31, 2024, 12:51:52 pm »
Niestety, nie chodziło o raty, a o niedopracowany serwer, ewidentnie robiony na kolanie - gdybym zbierał screeny, to byłoby co pokazywać.

Znaczy, kategorycznie nie odradzam tego serwera, ale nie rzucałbym pracy, żony, by tam grać - jak na luzie, to prawilnie.

« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 31, 2024, 01:45:35 pm »
Chyba trollujesz...zresztą od początku hejtujesz i jesteś negatywnie nastawiony.
Serwer stoi wiele lat i ma się dobrze. Mają wiele autorskich łatek które usprawniają grę.
Jedyny minus to cyrylica na czacie,, no ale gdzie tego nie ma. Ruscy chyba nie znają innych gier.

Odp: 🔥 ElmoreLab Harbor - Eternal C1 x1 (2024) ❤️
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 02, 2024, 02:31:34 am »
Server is definately international, we have even separate section on forum for each nation.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 03, 2024, 05:37:58 am wysłana przez HoldOnchik »

« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 03, 2024, 05:36:36 am »
The information about starting date will be updated.

So welcome to join on forum, we are pleasant to see every oldschool player who dreamt of C1 so many years! ❤️

« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 03, 2024, 10:00:25 am »
Bije po oczach, że jabłko z tej jabłoni spadło daleko od jabłek z oryginalnego elmorelab - oryginalny elmorelab nigdy nie szukał nigdzie atencji - nie było go na topkach, na forach - jedynie to co randomy wrzuciły. Chłop zaprasza na forum elmorelabu, bo pewnie po przygodach z median boi się już jakiegokolwiek kontaktu z ludźmi, szczególnie, że dał dupy na całej linii, nie zdziwię się jeśli też nie będzie nawet discorda.

« Odpowiedź #10 dnia: Wrzesień 03, 2024, 02:49:36 pm »
Mechanika gry przynajmniej tutaj działa tak jak powinna.
Dla porównania założyłem konto na EMI i po 10 minutach już się odechciewa gry...
Wchodzę 8 lvl krasiem do Elven Fortress:
- agrują się moby które agrować się nie powinny,
- lecą herby w podziemiach, a nie powinny,
- 5 mobków na klacie a hp nawet nie drgnęło u krasia
- zabiłem 5 zagrowanych na mnie mobków bez żadnego problemu i dopiero zauważyłem że nawet nie używałem shotów...
Czy po czymś takim jest chęć zostać tam na dłużej? Można odnieść wrażenie że EMI jest dla dzieci z piaskownicy... Poza tym bije po oczach nastawienie administracji na kasę... Wszędzie stoją enpecety, u których można "coś załatwić" omijając questy i grind.
Elmoprelab oferuje czystą grę bez ingerencji i z prawidłową mechaniką.

« Odpowiedź #11 dnia: Wrzesień 03, 2024, 03:20:04 pm »
Nikt tutaj do tej pory nie wspominał o Emi, ale cieszę się widząc powyższą próbę dyskredytacji ze strony elmorelab lub Twojej. Fajnie, że uważacie nas za zagrożenie :) Oczywiście nie będę wdawał się tu z dyskusje z powyższymi bzdurami, bo nikogo nie obchodzą opinie typa z 11 komentarzami - ani pozytywne, a tym bardziej nagatywne.

« Odpowiedź #12 dnia: Wrzesień 03, 2024, 05:44:13 pm »
Wiesz po latach przypomniało mi się o l2 i ogólnie szukałem serwera do gry. Wbiłem na Elmorelab mają serwerów kilka, wszystko działa pięknie, problem tylko jest taki że nie ma tam Polaków i nie ma z kim grać. A jak wiadomo l2 nie nadaje się na grę solo.
Widziałem wątek o EMI, polski serwer mało ludzi ale to akurat dla mnie nie problem. Pozytywnie mnie zaskoczyło  bardzo płynne działanie klienta, w sumie lepiej niż Elmorelab, może wynika to z właściwości l2j, nie wiem  nie znam się na tym. Pozytywne również jest wyświetlanie dmg na ekranie. Super sprawa.. No i niestety na tym wszystko co dobre się kończy... Mało wspólnego ma to z Interlude jakie znam. Natomiast Elmorelab ma Interlude 1:1 takjie jak być powinno. Problemem jest jednak cyrylica na ekranie nieco irytująca czasem oraz brak polskich klanów.
Tyle ode mnie.
Nie jestem ani opłacanym człowiekiem ani żadnym trollem, wyraziłem jedynie swoją opinie.
Jeżeli jest ona negatwywna to może warto wyciągnąć wnioski i coś poprawić.

« Odpowiedź #13 dnia: Wrzesień 03, 2024, 06:53:24 pm »
Piszesz o starym Emi w temacie o serwerze, który dostał zgodą na reklamowanie się pod nazwą elmorelab. Niezły wariat z Ciebie.

• Asgota
  • L2Emi- serwer partnerski

• L2 Emi
« Odpowiedź #14 dnia: Wrzesień 03, 2024, 07:16:52 pm »
Ogólnie nie mam już ochoty od x czasu na wojenki forumowe i w sumie olewałem takie posty ale jedno mnie zagotowało, a mianowicie:

Poza tym bije po oczach nastawienie administracji na kasę...

Serio uważasz że mam "hajs" w oczach prowadząc server dosłownie dla kilku graczy i do tego jest to serwer któremu bije już siódmy rok? Ponad 75 miesięcy opłacam faktury by utrzymać serwer dla garstki graczy, a to tylko dlatego że im obiecałem to że serwer nigdy nie zostanie wyłączony z powodu spadku online.

Sorry ale to jest serio ocenianie książki po okładce bez zagłębiania się w jej historie.

Wchodzę 8 lvl krasiem do Elven Fortress:
- agrują się moby które agrować się nie powinny,

Sprawdziłem to dziś specjalnie, każda strona z informacjami dot. L2 podaje te same parametry aggro które są u nas, kolejną sprawą jest to że też w tą grę grałem/gram i od zawsze kojarzę agro w EF takie jak u nas jest.

- lecą herby w podziemiach, a nie powinny,

To akurat jest temat warty sprawdzenia, nikt tego nie zgłosił więc nie było sprawdzone, jeżeli jest to wadliwe to naprawa tego zajmie ok 5min.

- 5 mobków na klacie a hp nawet nie drgnęło u krasia
- zabiłem 5 zagrowanych na mnie mobków bez żadnego problemu i dopiero zauważyłem że nawet nie używałem shotów...

To jest temat rzeka, u nas na start ludzie mają darmowe paczki z TOP sprzętem na dany level, do tego jest buff, więc to co opisałeś nie jest jakimś specjalnym wyczynem. Ściągnij sprzęt, usuń buffy sprawdź i się wypowiedz.

Ogólnie jeżeli szukałeś serwera pod Hard Grind, to nie wiem jakim cudem do nas trafiłeś, u nas jest jasno wypisane wszytko w opisie serwera i widać to od pierwszego spojrzenia że nie spełnia to twoich kryteriów, server ma już ponad 6 lat, podczas jego życia wleciało trochę modyfikacji, ten na który namawiają mnie teraz gracze ma być docelowo czystym interlude w bardzo dużym procencie, ale to zobaczymy co im z tego wyjdzie, ja jestem otwarty na ich prośby.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 03, 2024, 07:20:08 pm wysłana przez Asgota »

« Odpowiedź #15 dnia: Wrzesień 03, 2024, 09:11:17 pm »

Serio uważasz że mam "hajs" w oczach prowadząc server dosłownie dla kilku graczy i do tego jest to serwer któremu bije już siódmy rok? Ponad 75 miesięcy opłacam faktury by utrzymać serwer dla garstki graczy, a to tylko dlatego że im obiecałem to że serwer nigdy nie zostanie wyłączony z powodu spadku online.

Uważam że brzydko to wygląda, podczas gdy na Elmorelab w ogóle tego nie widać. A serwer też kosztuje...

Sprawdziłem to dziś specjalnie, każda strona z informacjami dot. L2 podaje te same parametry aggro które są u nas, kolejną sprawą jest to że też w tą grę grałem/gram i od zawsze kojarzę agro w EF takie jak u nas jest.

Byłem nieprecyzyjny, agro mobów jest w sumie w porządku, po prostu spwnuje się agresywny mob w salce w której nie powinno go być.
W sumie można uznać za nieistotne.

To akurat jest temat warty sprawdzenia, nikt tego nie zgłosił więc nie było sprawdzone, jeżeli jest to wadliwe to naprawa tego zajmie ok 5min.
Elven Fortress nie ma na liście lokacji w której lecą herby. Dziwne natomiast jest to że przez 7 lat tego nikt nie zauważył a ja to widzę po 10 minutach gry.
Rodzi się tutaj pytanie ile w tak9m razie jeszcze takich bugów na korzyść graczy występuje i nikt nie zgłąszał...

To jest temat rzeka, u nas na start ludzie mają darmowe paczki z TOP sprzętem na dany level, do tego jest buff, więc to co opisałeś nie jest jakimś specjalnym wyczynem. Ściągnij sprzęt, usuń buffy sprawdź i się wypowiedz.
To może się zgadzać. Ale czy to w takim razie normalne Interlude czy jakiś custom dla julek i brajanków?

Ogólnie jeżeli szukałeś serwera pod Hard Grind, to nie wiem jakim cudem do nas trafiłeś, u nas jest jasno wypisane wszytko w opisie serwera i widać to od pierwszego spojrzenia że nie spełnia to twoich kryteriów, server ma już ponad 6 lat, podczas jego życia wleciało trochę modyfikacji, ten na który namawiają mnie teraz gracze ma być docelowo czystym interlude w bardzo dużym procencie, ale to zobaczymy co im z tego wyjdzie, ja jestem otwarty na ich prośby.
Szukałem jakoegokolwiek serwera i sprawdziłem trzy pierwsze tutaj występujące na liście
- Elmorelab (wypadł najlepiej bo w miarę idealnie odwzorowuje stare Interlude jakie pamiętam)
- EMI (ma duży potencjał ale za dużo udziwnień i udogodnień psujących grę.)
- Reborn (to w ogóle porażka bo tak zmodyfikowany klient że mój komputer odmawia uruchomienia gry.  Pojawia się jakiś error i tyle.)

• Asgota
  • L2Emi- serwer partnerski

• L2 Emi
« Odpowiedź #16 dnia: Wrzesień 03, 2024, 09:22:24 pm »
To może się zgadzać. Ale czy to w takim razie normalne Interlude czy jakiś custom dla julek i brajanków?

Było normalne, prawie normalne, ale w sumie ludzie sami chcieli zmian, ja je wprowadzałem, bo to w końcu server dla nich.

- Elmorelab (wypadł najlepiej bo w miarę idealnie odwzorowuje stare Interlude jakie pamiętam)
- Reborn (to w ogóle porażka bo tak zmodyfikowany klient że mój komputer odmawia uruchomienia gry.  Pojawia się jakiś error i tyle.)

- Elmorelab, nie wiem jak jest teraz, pamiętam początki to admin wkładał niesamowity wysiłek w serwer, samo jego tworzenie wyglądało jakby ktoś tworzył L2 od nowa, każdy update wprowadzał kolejne funkcje danej kroniki, nie mam pojęcia jak to wygląda teraz, kiedyś robiło to serio wrażenie i podziw.
-Emi, stary server dla nowych jest słabym rozwiązaniem, a już nie wspomnę o tych co lubią klepać typowy Retail, teraz gracze namawiją mnie na nową odsłonę, zobaczymy co z tego wyjdzie, na razie widzę ogromną determinację i chęci, więc zdecydowałem się że na dniach uruchomię coś ala "Betę" i zobaczymy jakie są te chęci w praktyce. Jedno jest pewne, tu customy nie będą wprowadzane, kwestia samych ustawień itd. jest aktualnie poruszana na jednym z kanałów naszego discorda.
-Reborn, mnie osobiście się podoba, jest zaimplementowany najnowszy klient i to w 2024r robi wizualnie robotę, ale to już kto co lubi, server stoi już X czasu, nie słyszałem jakichś większych dram, więc chyba ok.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 03, 2024, 09:24:22 pm wysłana przez Asgota »

« Odpowiedź #17 dnia: Wrzesień 04, 2024, 09:46:39 pm »
100% ruski serwer.
C1 niema contentu. Zrozumiał bym C3 które ma swój urok.

Bezsensowny serwer...

« Odpowiedź #18 dnia: Wrzesień 05, 2024, 08:57:16 am »

Uważam że brzydko to wygląda, podczas gdy na Elmorelab w ogóle tego nie widać. A serwer też kosztuje...

Byłem nieprecyzyjny, agro mobów jest w sumie w porządku, po prostu spwnuje się agresywny mob w salce w której nie powinno go być.
W sumie można uznać za nieistotne.

Elven Fortress nie ma na liście lokacji w której lecą herby. Dziwne natomiast jest to że przez 7 lat tego nikt nie zauważył a ja to widzę po 10 minutach gry.
Rodzi się tutaj pytanie ile w tak9m razie jeszcze takich bugów na korzyść graczy występuje i nikt nie zgłąszał...

Szukałem jakoegokolwiek serwera i sprawdziłem trzy pierwsze tutaj występujące na liście
- Elmorelab (wypadł najlepiej bo w miarę idealnie odwzorowuje stare Interlude jakie pamiętam)

Widzę..

Keiko of excavator sydney

« Odpowiedź #19 dnia: Wrzesień 27, 2024, 02:19:28 pm »
The C1-website is opened:

Website:
https://harbor.elmorelab.com

• Pochwał: -1

Odp: 🔥 L2 ElmoreLab Harbor - Eternal C1 x1 (2025) ❤️
« Odpowiedź #20 dnia: Grudzień 09, 2024, 09:23:08 pm »
a to bedzie C1 forever czy beda upgrade kronik z czasem?

Odp: 🔥 L2 ElmoreLab Harbor - Eternal C1 x1 (14.02.25) ❤️
« Odpowiedź #21 dnia: Styczeń 01, 2025, 03:12:47 am »

Opening date of Harbor C1 - 14.02.2025

« Ostatnia zmiana: Styczeń 01, 2025, 11:00:24 pm wysłana przez HoldOnchik »

« Odpowiedź #22 dnia: Styczeń 02, 2025, 11:45:18 am »
Następny "rebalance", gdzie admin bawi sę w boga i ustawie rzeczy według swojego i kumpli zachcianek.

« Odpowiedź #23 dnia: Styczeń 02, 2025, 06:27:00 pm »
Tym bardziej że C1, C2 i C3 (+C5) są dość nieźle zbalansowane. Dopiero C4 jest spierdolone po całości i Interlude.

« Odpowiedź #24 dnia: Styczeń 06, 2025, 01:45:43 pm »
« Ostatnia zmiana: Styczeń 31, 2025, 01:12:48 am wysłana przez HoldOnchik »