Witaj
Gość

Wątek: sps/?  (Przeczytany 3866 razy)

• Pochwał: 0

sps/?
« dnia: Listopad 03, 2006, 10:04:18 am »
Hm.. ja mam spsa i szykuję się do subki...
Rozmyślam nad 3 opcjami:
--SPS/TK - myślę, że najlepsza postać na pvp z 3 wymienionych. Skile do tarczy FF FS GS cubic czyli nuker, któremu łucznik nie może zagrozić ;)
Ogólnie rzecz biorąc chyba ani-magic i magic rezistance działają osobno co daje nam też bardzo duży m.def
--SPS/ES - transfer pain + cubic dużo hp nam wychodzi + dodatkowy support z konia
--SPS/EE - to chyba najbardziej ekonomiczny sub recharge/heal + buffs ogólnie rzecz biorąć
   Podsumowując...chcesz pvp bierz sps/tk moim zdaniem jeśli chodzi o mass [Ud rox xD] lubisz bawić się z summonami ES a jeśli lubisz oszczędnie grać to EE
  Jeśli się myle prośba o poprawe i komenta ^^ tylko jakieś sensowne posty plz , a nie w stylu "mama kolege i wymiata EE/SPS"
Nie jestem pewnien co do stackowania się rezistów na magie TK i SPSa więc jeśli ktoś jest w stanie mi odp to dzięki z góry ;)
                                                                               Pozdro ;*

• Pochwał: 5

• DN forum staff member
Odp: sps/?
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 03, 2006, 02:44:24 pm »
SpS/TK.....no jasne UD dziala sladowo w robe o ile w ogole dziala..... rotfl..... nie wiem co jest dobrego w tej subce xD (tzn wczesniej mi sie podobala bardzo.. a teraz tak pomieszali ze szkoda gadac..)
Chyba ze bys w heavy biegal to bys rzucal jednego hydroblasta tygodniowo..

SpS/ES - transfer pain wcale nie wydluza Ci tak zycia jak jestes w robe jakbys oczekiwal, na mass pvp bardziej mag jest zajety targetowaniem nastepnych celow i wciskaniem hydro blasta nie bedziesz nadazal z wydawaniem komend unicornowi. Jedyny fajny bonus z tej postaci to unicorn seraphim i jego buffy/zdjecie klatwy.

SpS/EE na chwile obecna miazdzy, super odwalony cast speed, return, party return, BARDZO szybki heal, duzo p. defa (zdublowane robe mastery), buffki na stuna, mental shield itd.... a najlepsze to prophecy of water na wlasnasc i zawsze i wszedzie :)  I nigdy nie braknie Ci many na heale i nuki

Aaa i jesli masz zamiar rozwijac postac do samego konca to rozwaz SwSa.. wiekszy m. def (buffek + pasywne), szybkosc (ww zawsze na sobie), spowolnienie.. no i te buffki, pomijam piesni ktore znacznie zwiekszaja m. def, p. def, hp, mana rege... buffki na reuse time skilli + na ich zmniejszenie kosztu sa zajebiste =]

ee/sps i sws/sps rox  :wink:

« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 03, 2006, 07:23:12 pm »
Hm.. co fajnego w subce TK
No z tego co słyszałem to tak:
1. Skile passive na tarcze czyli łucznik nie ma szans z tobą
2. Co do Ud to działa ale daje tylko 30%  co i tak jest siłą ;)
3. MAgic rezistance i ani magic sie nie łączą co oznacza wyku^&&$# m def.;)
4. Skile do defa nie dają za dużo ale zawsze coś ;P
5. Elemental heal przy castingu spsa  daje całkiem dobre efekty
6. Cubic - to akurat taki dodatkowy bonus ;P

Wiem, że EE to sprawdzony subclass na DN ;) ale wiesz w c5 już nie ma tak dbrze ;p bo każdy archer ma dopak ^^ Nie wiem mam mieszane myśli ;)
Za dużo osób pisze rożne opinie ;) Zresztą Drake za kilka dni może zrobić bishopa jako najlepszego DD/tanka/buffera w grze xD

• Pochwał: 1

« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 17, 2006, 06:25:38 pm »
Drake nie robi że któraś postać jest najlepsza, kiedyś tak było ale teraz wszystko jest OK. Są w miarę wyrównane. Rób EE ew. SWS-a. UD w robe ? słaby a jak minie to leżysz :), skile do defa? Wcale nie masz więcej defa bo działają do heavy, jedyne plusy to kubik, tarcza, a ten m def to nie wiem czym tak się przydaje w porówaniu do PoW albo songów SWS-a... Zalety EE i SWS-a już zostały wymienione... Najbardziej popularne i sprawdzone subki to EE i SWS, jak chcesz się bawić w inne to trzeba się znać, a jak się znasz to nie trzeba pytać :P.

« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 20, 2006, 09:26:11 pm »
W sumie racja ;)
Co do subki na TK to jest to typowy sub do pvp chodzi tu głownie o skile na sheld + guardstance magical sheld z 3 profy fortitude itd Ogólnie rzecz biorąć masz dużo m.def jak przy swsie ten sam bonus chyba łucznicy Cie nie dojeżdżają a to z nimi jest największy problem zazwyczaj ;)
Co do dobrej subki to postanowiłem wziąć taką jaką chce grać a nie która jest dobra itd...
Wybrałem ES
I niech nikt mi nie mówi, że jest gorszy na pvp  od EE :) powiedzmy szczerze konik z bufkami + tp + sps = sweet ;) Co do argumentów że EE ma bufki i heal ;) jak już pisałem w jednym poście co da Ci heal jak dostajezz od kolesa 2x większy dmg ;) walka będzie trwała tak długo aż Ci się mana skończy ? ;p co do buffków to wiadomo ja nigdy nie chodze na pvp i mass pvp na self ;) zawsze jest ten pow + emp itd;) Pozdro ;)

« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 11, 2007, 11:13:45 pm »
Chce coś napisać fajnego to zawsze elvin wyczerpie  temat :shock:
sry za spam.

• Pochwał: 5

• DN forum staff member
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 11, 2007, 11:55:31 pm »
Pszeplaszam ><'''

Tez sry za spam  :P

• Pochwał: 2

« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 12, 2007, 02:13:49 pm »
Elvin czy ty kiedykolwiek jestes offline :D
Siema nex :)

W pewnej kwesti sie z toba niezgodze elv
SpS/EE na chwile obecna miazdzy, super odwalony cast speed,

Co do c speeda wiem ze ee ma powa, ale es ma arcane agility ktory zwieksze casta podobnie do powa. Jest jeszcze jeden dodatkowy bajerek dzieki ktoremu ES/SPS bedzie szybciej zucal Hydro/hydro niz sps/ee. Chodzi tutaj o buffek seraphina ktory zmniejsza reuse skilli co daje kakretnego kopa. Jezeli idziesz w party na mass pvp i masz odpowiednie buffki to te bajerki od ES zrobia z niego lepszego wymiatacza niz sps/ee, kazde party magow bedzie chcialo takiego es do party.

• Dev
  • Super Moderator

• Pochwał: 16

• Ryl to faja
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 14, 2007, 04:32:46 am »
Ludzie - ud sie bierze głownie dla magic defa na subie, a nie dla p defa ...
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 52 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

• Pochwał: 1

« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 14, 2007, 10:41:38 am »
tak jak to napisal devoring- ud w robe dziala 25% na p.def i 100%na m.def

« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 15, 2007, 01:15:47 pm »
przypuscmy sytuacje... jestes na mss pvp i posiadasz znaczacy lvl powiedzmy 76~78  zgon w takiej sytuacji to ladny czas odrabiania. idac na pvp myslisz otym by nie zginac. tak samo mysla twoi towarzysze. idac na mss pvp bierzesz na siebie odpowiedzialnosc za reszta a reszta za ciebie. jeden za wszystkich wszyscy za jednego. jedyna subka ktora jest wstanie obroni w 100% ciebie i reszte twojej swity jest SPS/EE. jesli  komunikujecie sie przez TSa to w karzdej chwili mozesz dostac sygnal- "zmiatamy stad, nie damy rady" w tym momencie party return i was nie ma. co do C5 sytuacja wyglada identycznie. magowie juz nie beda mieli tak jaskrawo jak w C3 czy C4. trzeba czasem pomyslec przyszlosciowo. jak nie osobie to o kompanach. mam SPSa ktorym bede robic niebawem suba na EE. powodow jest pare. mamy wojne z Fraternity i juz kilka razy bedac np. w TOI Frytki nas zaszly i powybijaly bez problemu. strata expa na lvl powyrzej 72lvl jest mocno odczowalna i dla niektorych bolesna mimo ze tego niewyrazaja. decyzja co do subki to zawsze decyzja wlasna. weznieszz to w czym bedziesz sie czul najlepiej. ja osobiscie z checia bym wziol TK na sube ale moj klan jest na tyle zgrany i zzyty ze soba ze dbamy o o innych bardziej niz o siebie i dlatego biore EE.. bo wiem ze moge ich w ten sposob efektowniej bronic.i wlasnie dlatego mysle ze SPS/EE jest najlepsza suba na mass pvp. oczywiscie mozecie sie nie zgodzic ze mna...
Nigdy nie dyskutój z Debilem, gdyż najpierw sprowadzi Cię do Swojego poziomu a następnie pokona doświadczeniem.

• Pochwał: 2

« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 16, 2007, 05:24:16 pm »
Tihea masz racje co do suba w tej sytuacji (wojna fraty-sf) tylko u nexa w klanie jest juz 2x sps/ee i do tego jeszcze ee na 76lvl :) wiec ee mamy pod dostatkiem :) teraz jakis es by sie przydal :)

btw: Tihea jaki masz nick na infinity??