Jaka Subklassa dla Hawkeye'a

Zaczęty przez shadow989, Listopad 16, 2006, 04:48:46 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

shadow989

Witam, chcialbym was zapytac jaka polecalibyscie subke dla HE. Kolega polecal mi HE/destro ale slyszalem ze taka jest niemozliwa na Dragon Network. Z gory dzieki.

System

hm...dla HE proponuje albo Summonerka ( warlock) albo WL (warlord) gdyz te postacie moga cie niezle wzmocnic  ( summoner  z kotkiem = buffy na cryticl chance) WL ( duzo HaPa  przydatne buffy i power ) co do PP ni oplaca sie brac gdyz jesli jestes w klanie zawsze sie nawinie pp...lub chociaz mozesz kupic buffy.
"Czekaj...Czy ja k***a lubię poziomki?"

The Hurricane

Serwer: http://www.dragon-network.net/ (x5)

rasa: Elf
klasa: Elemental Master/Moonlight Sentinel // Spellsinger ---->Eryn
lvl: 7x/7x
klan: Partisants
ally:Cure
-------------------->
rasa: D. Elf
klasa: Shillen Knight ---->xxx
lvl: 4x
klan: NoClan
----------------------------------->
rasa: Krasnolud
klasa: Bounty Hunter -----> The Hurricane
lvl: 4x
----------------------------------->>>>
rasa: Człowiek
klasa:Prophet   ------> OneBlood
lvl:6x

Serwer: www.la2.theabyss.eu (x7)

rasa: Człowiek
klasa:Treasure Hunter   ------> TheHurricane
lvl:6x

Cywil

HE/PP  to wymiata wszystko walnie roota,  leczyc sie moze, buffy, antymagic, wiecej HJP przez boost hp, wind strika :D, podwojny light amor mastery, doda Ci w chuj p ataku od wapon mastery od PP a WL ma tylko do sztangi. i to chyba tyle :) bierz PP WL to kalectwo tak samo jak summoner

dywyn

PP ogolem jest lepszy dla HE niz WL, a dlaczego to prosze poszukaj sobie na tym forum, bo temat subek dla HE byl juz poruszany!

Elvin

Tylko wez pod uwage ze drake mowil ze ma zamiar popsuc p. atak subkom warrior/buffer wiec mysle ze 4-5k p. ataku sie skonczy... oj oj xD
Fakt ze he/pp dalej bedzie dobry... ale he/wk z buffami pp pojedzie go raczej, to samo he/wl.

Dorghar

Warlock rowniez ma 2x light armor mastery... do tego ma transfer pain i 43 lvl weapon mastery od maga... kotki tez sa niezle ^^ a Buff cat Queen naprawde sporo daje :) Co do PP... oprocz buffow nic wiecej nie ma ...
DantuS Necro/PP
Danti Destro/WC :D

NIGHTAMRE RoX...

dywyn

Cytat: Dorghar w Grudzień 26, 2006, 11:33:32 AM
Warlock rowniez ma 2x light armor mastery... do tego ma transfer pain i 43 lvl weapon mastery od maga... kotki tez sa niezle ^^ a Buff cat Queen naprawde sporo daje :) Co do PP... oprocz buffow nic wiecej nie ma ...
Ojej a co ja widze: wszystkie rodzaje mastery do zbroi, weapon mastery, boost hp i mp i jeszcze kilka malo istotnych.

Dorghar

Cytat: dywyn w Styczeń 13, 2007, 12:43:13 PM
Cytat: Dorghar w Grudzień 26, 2006, 11:33:32 AM
Ojej a co ja widze: wszystkie rodzaje mastery do zbroi, weapon mastery, boost hp i mp i jeszcze kilka malo istotnych.

Nie ma nic wiecej niz Warlock... jezeli nie zrozumiales...
DantuS Necro/PP
Danti Destro/WC :D

NIGHTAMRE RoX...

WyMiaTaCz TK 74+ :D

TK+suba SpS = CIEZKI WYMIATACZ   xD xD

Hodiel

jesli ten caly bug z p.atkiem u he/pp dziala to jego najlepiej wziąć. a jak nie to lepiej he/warlocka
infinite........................

gruszkapl

witam a taka klasa jak HE/TH mogla by byc?? przeciez wtedy sila i czestotliwosc krytykow by sie podniosla masakrycznie do tego zwiekszony atak speed,evasion i szybkosc pzreszlo by cos takiego??? :D

Daab

Nie jestem pewien więc ofcoz poprawcie mnie jeśli się myle ale HE/PP biegałby na statsach HE a zatem oznacza to chyba dupiaty cst.spd. + m.atk co powaznie osłabia canceli root.
Piszę niepoprawnie po polsku  - sory....

L2walker,hacki,cheaty XD czyli co kazdy cheater powinien wiedzieć

Hodiel

po1, pp nie ma cancela
po2, lucznicy maja najwiekszy zasieg ze wszystkich klas w l2 wiec nawet nie opyla im sie kogokolwiek rootwac, no moze z wyjatkiem tankow bo znimi problemy
po3, taki he jak zalozy jakiegos devotion seta, homu+acu, jeszcze sie buffnie to wcale nie ma jakiegos ogromnie malego c.spd, zreszta wcale nie jest on mu potrzebny bo zazwyczaj buffuje tylko siebie, innych buffuje reszta propetuf

Thorns

Powiem tak kombinacja he/pp niezla sam teraz gram sagitarius/hierofant na Dragon x 15 i jest niezle zrobilem sube na 76 i 80% i lvl spadl mi do 63 ale....  z suba PP na na 63 lvl i bop+qr+3 mialem wiekszy atk niz przed suba na 76 z bop+qr+10  :P  wiec to mowi samo za siebie to daje ten mnoznik weapon mastery x 1,5,  teraz na 78 lvl przy 2 x tatto ogre + dye +4 Str - 4 con i Draco bow +3 z PoF wyciagam  4,7k atk   z dance 5,1k  a to juz niezle ^^  co nie zmienia faktu ze jesli w pvp stane vs np.  He/Wk + buff PP z podobnym sprzetem to wiadomo ze on ma przewage (cubiki + summon) .. i to jest pewnien minus He/pp  ale ludzie nie rozumieja tego gdy np chce ze mna walczyc TH/DA i mi sie zali by mu dac buff :-) he/pp ma tylko swoje "selfbuffy" a taki TH/DA swoje skile z obu subek i jeszcze buff to w wielu przypadkach taki he/pp z th/da+buff nie ma szans lub jest mu ciezko wygrac. Co do root przydaje sie czesto w pvp  np vs  tank lub TH  ktorzy walcza w pełnym zblizeniu.. Co do CANSEL PP nie ma takiego pełnego jak np SPS ale... w 3 klasie  ma debuffy  ktore potrafia usunac wszystkie buffki na p.def i speed :-) tez sie przydaje
Więc podsumowując:  Dla He  tylko PP lub Wk jedno i drugie daje podobne parametry "+"  p.atk

WK  suummon + cubiki
PP  Buffy jak chcesz i gdzie chcesz + pare przydatnych skil (root,sleep,debuff,battle heal )

Wybór nalezy do ciebie ^^

Wiedźmin poszedł przez ogień i wodę, wstecz się nie oglądał. Ale nie wziął ni butów żelaznych ni kostura. Wziął tylko swój miecz wiedźmiński. Nie posłuchał słów wróżki. I dobrze zrobił, bo to była zła wróżka.

Hodiel

btw, Thorns, ile mniej wiecej czasu zajmuje wyexpienie takiego he do, hmmm, 76 lvla? bo mam chrapke zrobic sobie jakas subklase hawkejem tyle ze tego hawkeja jeszcze nie mam ;p i by mi styklo wiedziec ile to bedzie trwac. sprzet moj to pewnie bedzie doom light i carnage :)
a czy pp czy warlock to sie potem zastanowie :P

Thorns

HE exp idzie szybko.... ciezko okreslic ile ci zajmie.. to zalezy od serwa/ilosci czasu jaki poswiecasz/mobkach/sprzetu itp.

Najlepiej sam sprawdz ^^

Wiedźmin poszedł przez ogień i wodę, wstecz się nie oglądał. Ale nie wziął ni butów żelaznych ni kostura. Wziął tylko swój miecz wiedźmiński. Nie posłuchał słów wróżki. I dobrze zrobił, bo to była zła wróżka.

Hodiel

serwer to oczywiscie dragon bo inaczej bym sie ciebie nie pytal :P czas - bo ja wiem, mysle ze 2h dziennie to bede gral, 100% tego czasu to bedzie exp wiec mysle ze z 3 tygodnie nie wiecej to zajmie
a moze by tak zrobic hawkejowi subklase glada? by byly heavy armorki, war cry, ten skill na atk.spd i pare innych rzeczy ciekwych :)

gruszkapl

Ej odpowie mi ktos na pytanie?? :Pczy mozebyc taka suba jak HE/TH?? czy w ogóle jest to mozliwe.... :D

Thorns

jasne ze mozliwe ale po co?   he/th nic nie daje..  albo jest sie lucznikiem albo daggerem jedno do drugiego nic nie wnosi  ... 

chyba ze znudziło ci sie strzelanie z łuku i chcesz miec daggera nie zaczynajac od nowa to polecam subke retailowa na TH  potem ewentualnie mozesz zrobic th/da (tak chyba tez mozna)

LOKO

HE/TH mysle ze to nie glupie. Przy takiej kombiacji zwieksza sie:
- atack speed z racji Boost Attack Speed lvl 3 (gdzie HE ma tylko na lvl 1)
- zwieksza sie Critical Chance do lvl 3 (gdzie HE ma na lvl 1)
- zwieksza sie Critical Power do lvl 6 !!! (gdzie HE ma na lvl 3)
- zwiekszy sie szybkos porusania Dash lvl 2 (gdy chcemy szybko uciec, kila razy uratowalo mi to zadek :P)
- zwiekszy sie Boost Evasion na lvl 3 (HE ma to na lvl 1)
- zwieksza sie Ultimate Evasion na lvl 2 (HE ma na lvl 1)

dodatkowo dostajemy takie przydatne skille jak:
* Fake Death BARDZO PRZYDATNY SKILL
* Silent Move !!!!!!!!!!!! mozna wejsc gdzie sie chce !!!!!!!!!

A wrazie czego w zapasie pozostaja nam sztylet ;)

Duzo graczy pisalo polaczenie HE/WARLOCK glownie dla kota (ktory zwieksza tylko szanse krytyka) i weapon maestry.
Mam pytanie o ile kotek zwieksza krytyczne trafienie ?

shadow989

Ostatnio slyszalem od kumpla o subce HE/DA. Co wy na to ??

Hodiel

Cytat: shadow989 w Czerwiec 17, 2007, 12:44:50 AM
Ostatnio slyszalem od kumpla o subce HE/DA. Co wy na to ??
teraz pewnie taka subka nie bylaby glupia, he/pp,wk zostali mocno oslabieni co nie zmienia faktu ze dalej te subki sa calkiem niezle, jesli by brac pod uwage c5 to taki he/da napewno bedzie dobra postacia.
teraz ludzie zaczna experymentowac nad roznymi subkami dla he wiec kto wie, moze nagle taki he/da zacznie byc top ownujacym lucznikiem, moze w koncu wroci dawno zapomniany he/wl, nie wiadomo

Lexx

witam

też zaczynam już myśleć o subie dla HE, i po przeczytaniu paru mądrych postów uważam że jedną z najlepszych subek jest WL (Warlord, nie mylić z Warlockiem).
Podstawowy błąd który ludzie popełniają jest następujący: chcą wybrać PP, bo myślą, że z buffami to bedzie super eksta mega 0wn, a z rootem zabiją wszystko.  popatrzcie jednak, ze ostatni update na D-necie osłabił połączenia Wojownik/Mag, i nie ma juz takich rzeczy jak Weapon mastery, light armor mastery. Po drugie, będąc tak (hmm?) zakorzenionym  :D playerem nie expimy sami. w party zawsze jest jakis PP, z POF'em lub bez. Robienie subki PP jest totalną stratą horna i suba.

to wszystko
siema
Brightwalker | HawkEye | 7O | SB | infinity
Prophet | 59 | SoV | Dragon