Problemik

Zaczęty przez Chinol, Grudzień 10, 2006, 10:25:20 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Chinol

Stawiałem serwer L2j C5 według tego poradnika, który napisał Zell i muszę powiedzieć, że jest świetny, już bardziej łopatologicznie nie da się tego przedstawić, tak więc gratz dla Zella. :)

Mimo tego, robi mi się tak:

Po odpaleniu loginu serwera wyskakuje mi tak:

Po odpaleniu gameservera:

Przy próbie logowania na serwer z mojego kompa (po wpisaniu loginu, hasła i wciśnięciu Log In):

Po wciśnięciu Ok, klient się wyłącza.

Robiłem wszystko według poradnika, sprawdzałem trzy razy, dlatego jestem w kropce i pytam co robić. Jeśli ktoś pomoże to dostanie plusa (wiem, że to i tak mało, ale ale :P).

PS. WAN i LAN ip mam takie samo.

Luno

Pokaz poczatek bledu i napisz jakiej wersji serwera uzywasz.

Chinol

Login Server:

Game Server:

Wersja plików jest taka do jakiej podał linka Zell. Wszystko co robię jest według tamtego posta.

http://l2jdp.com/nightly/

Te dwa pliki.

Luno

Nie masz wszystkich tabel w bazie danych (jesli w ogole jakies masz).
Sprawdz czy poprawnie utworzyly ci sie tabele (database_installer.bat)

dawidzi

ja nie moge sie zalogowac w ogóle - pisze ze zle haslo a HOSTA zmienilem i server dobrze sie wlacza :)

Zedafein

Mam ten sam problem, tj. w ogóle nie mogę się zalogować. Wyskakuje mi, że podano błędny login lub hasło, pomimo iż założyłem konto i dane wprowadziłem poprawnie. Piszesz, że zmieniałeś hosta. Jakbyś przybliżył co dokładnie zrobiłeś, lub jeśli ktoś wie jak rozwiazać ten problem, byłbym wdzięczny :). Nie chciałem zaczynać nowego tematu, więc napisałem tu  :P.

GALL12

TO nie jest wina zwłego wgrania tabel. Miałem to samo trzeba poprostu czekać z 5 minut aż się login i game server zaloguję. Potem trzeba dobrze zedytoać plik host.
Pod:
127.0.0.1       localhost

należy wpisać

127.0.0.1 l2authd.lineage2.com
127.0.0.1 l2testauthd.lineage2.com

Jeśli na tym samym kompie jest server. jeśli nie to zamiast 127.0.0.1 wasze wpisanyw plikach loginserver.properties i w server.properties IP

Ja tak zrobiłem i wszystko mi działało jeśli nie to piszcie

Zedafein

Dzięki wielkie. Twa pomoc okazała się nieoceniona :).

Powiem jednak szczerze, iż zabawa serwerem zajęła mi około paru godzin. Później zrobiło się dosyć nudno. I jak to się mówi, trzeba poszerzać swoje horyzonty i szukać nowych wyzwań :).

Jeszcze raz dzięki za pomoc. Jak dla mnie, należy sieplusik :D