[Filmy] Eragon

Zaczęty przez Cyceron, Styczeń 06, 2007, 11:00:46 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

serdel

Ogladalem dzisiaj tego waszego eragona i uwazam, ze film jest beznadziejny, film wyszedl kiepsko, a ja zlamalem swoja zasade, i teraz musze  jednak przeczytac ksiazke :D Prawie godzine sie ten film rozkreca a potem jedna akcja i koniec;/ i sie jeszcze konczy nie wiadomo jak :D 3/10 pkt ;] daje

Cyceron

Zrobili tak, żeby całą książkę zrobić chyba w 4 częściach i tam będą akcje... [nwm nie widziałem na oczy drukowca].

A co powiecie o Apocalipto??

Cubu$

Apocalipto słyszałem że dobre ale strasznie krwawe... Jak kto lubi :)

Ale sam jeszcze nie oglądałem :D

Cyceron

Też słyszałem, że krwawe. Powiem, że to zależy od przyzwyczajenia, jak dla mnie tej krwi dużo nie było i sądzę, że właśnie przy takich akcjach tyle jej leci. Film ciekawy, polecam ;) nie napiszę o czym jest, aby nie wydać przez przypadek tego co jest najciekawsze.

Pavel

Film Eragon jest gorzej niż kiepski i beznadzieny, jedynym powiązaniem z książką są chyba tylko nazwy własne, bo ksiązka to całkiem inna przygoda, mogę śmiało powiedzieć, że zmranowałem ponad półtora godziny na ten film, a jestem w sumie świeżo po przeczytaniu ksiązki. Daje 1/10 niestety.
Aki -> Swordsinger -> Eureka -> Invisible -> Giran Castle

Azu

Co do ksiazki to niedawno przeczytalem i musze powiedziec ze jest niezla. W najblizszym czasie planuje kupic druga czesc pt. Najstarszy :P A co do filmu.. Po tym jak obejrzalem trailery i po tym co piszecie to wole go nie ogladac :P

Daab

Cytat: Cubu$ w Styczeń 16, 2007, 10:44:16 PM
Apocalipto słyszałem że dobre ale strasznie krwawe... Jak kto lubi :)

Ale sam jeszcze nie oglądałem :D
Gibson chyba takie lubi ^^ (Pasja )
CytatPrawie godzine sie ten film rozkreca a potem jedna akcja i koniec;/ i sie jeszcze konczy nie wiadomo jak
święta prawda ^^ po tym wszystkim czuć duży niedosyt, ale ja pozostane przy tym że film był DOBRY. (czyli 7 {no możę 6,8 ^^ }/10 )
Piszę niepoprawnie po polsku  - sory....

L2walker,hacki,cheaty XD czyli co kazdy cheater powinien wiedzieć

Michaił

Cytat: Polgara w Styczeń 10, 2007, 05:11:42 PM
Oceniam film w skali 1-10 na 3. Film jest tak nagrany jakby wyrywali fragmenty co ciekawsze z książki bez żadnej spójności, przeskakiwanie z wątku do wątku.
I dokładnie masz racje. Film w mojej ocenie był bardzo słaby, a książka na dwie nocki w fotel wcisnęła.

Cytat: Cubu$ w Styczeń 11, 2007, 09:34:15 PM
Eragon jest straaaaaaaaasznie słaby... Niepodobał mi sie... A książki nie czytałem.
Radzę ci przeczytaj bo warto :)

//Soulern: Popatrz na datę ostatniego posta...

Asta Entreri

gdyby nie Jeremy Irons i John Malkovic to filmu można by używać w zastępstwie papieru toaletowego...
Asta, officially teh greatestest fanboi ze Marc1na.

Madith

Apropo filmu...

Film ogladnalem po przeczytaniu ksiazki...i za cholere nie moglem sie w filmie polapac i dopasowac fabuly z ksiazki...jakos to tak strasznie poplatane..

Nie polecam tego filmu..straszna chała....Za to polecam w 1000000000%%% przeczytac ksiazke....Poprostu jest genialna, klimaty ktore uwielbiam..Jak sie wzialem za czytanie to przestawalem dopieo wtedy, jak nie moglem juz przeczytac jednego wyrazu...

Do tego teraz jeszcze sa dostepne kolejne czesci :) Najstarszy oraz Brisingr...Polecam polecam i jeszcze raz polecam :)
Arrissa, Franz
ADV80+/WC75+ nobless //retired

Kherith, Lancer
GH84+/DA75/WL75/BD62+  //retired

Madith, Core
Yul 85+                                  //retired

Diablo 3 Clan League

Tomasheq

I ja sie wtrace. Zanim obejrzalem film przeczytalem ksiazke. I zgadzam sie jak ktos napisal ze nie da sie rozroznic fabuly z ksiazki w filmie. Ale film jesli potraktowac jako cos osobnego od ksiazki wchodzi wysmienicie :) Ciekawe czy beda nastepne czesci. bo po przeczytaniu Brisingra nie moge sie doczekac ostatniej ksiazki albo drugiej czesci filmu :)
"– Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła
– Jak zdołałaś wrócić?
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam..."

Asta Entreri

Cytat: Tomasheq w Luty 08, 2009, 11:06:21 PM
I ja sie wtrace. Zanim obejrzalem film przeczytalem ksiazke. I zgadzam sie jak ktos napisal ze nie da sie rozroznic fabuly z ksiazki w filmie. Ale film jesli potraktowac jako cos osobnego od ksiazki wchodzi wysmienicie :) Ciekawe czy beda nastepne czesci. bo po przeczytaniu Brisingra nie moge sie doczekac ostatniej ksiazki albo drugiej czesci filmu :)
ja tam się zastanawiam, JAK oni chcą nakręcić inne części Eragona skoro fabułę tak poplątali, że pewnych ważnych wydarzeń książkowych nie wplotą w film...
Asta, officially teh greatestest fanboi ze Marc1na.