Problem z uruchomieniem gry

Zaczęty przez Lares, Styczeń 25, 2007, 01:33:00 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Lares

Jak włączam lineage 2 zamiast włonczyć sie gra włancza sie bios który informuje coś o pamięci fizycznej i zrzuca pliki. Po zrzucenie plików nic sie niew zmienia i dalej to wychodzi. Co zrobić żeby nie trzeba było robić format. Grałem już w lineage 2 i chyba kiedys miałem taki już problem ale nie wiem jak z tym poradziłem sobie.

serdel

Podaj co dokładnie pisze o pamieci fizycznej

Lares

Pisze ze system windows musiałzostac zamkniety dlatego ze komputer mógłsie uszkodzić. I pisze o pamieci fizycznej i o tym że możliwe że za mało miejsca na dysku, ale mało nie jest. Coś o sterownikach i linijka jest STOP 00000xx coś tam.

karpiu2822

spisz sobie nr bledu i poszukaj na stronie microsoftu dlaczego to sie stalo i jezeli bedzie gdzies nazwa sterownika (z koncowka .sys) to zrob jego aktualizacje
Oo

Lares

Taka linijka STOP: 0x0000008E (0x0000005, 0xB300B801, 0xAEF67B4C, 0x00000000) może ktoś to spraedzić ??

Imker

Ehh.. wątpię czy coś znajdzie. Generalnie Windows jak się spieprzy to się go nie naprawi. Format to IMHO najlepsze rozwiązanie (choć nie zawsze skuteczne, ale najczęściej działa).
<usunięte na prośbę zainteresowanego>

Lares

kurde a nie da sie obejść bez foramtu??

Lares

Zrobiłem format i nic to nie dało :/ kurde co zrobić. Ale moze to być przyczyną ze ustawiałem pamieć wirtualną może to.

karpiu2822

sciagnij nowe stery od karty graficznej, zainstaluj nowego directxa 9.0c, ostatni chyba jest z wrzesnia 2006(cos w nim poprawiali ale musisz miec org windowsa) jak nie pomoze to sciagnij jeszcze raz klienta, na razie wiecej pomyslow nie mam :(

tu masz link do directx'a
Oo

Lares

mam ściagnać plug in play tak??

ściągnełem ten mały plik i nic to nie dało. macie jkaiś link do dicrectax tego nowwego??

mussaszi

L2 EPI
Nick:   FiluteK-WS
Nick:   BumCykCyk lv 79+noblesse
Klasa:  Fortune Seeker - subka ST lv 78+
subka Titan lv 77+

Lares

niewazne jaki mam windows gra działała normalnie

Lares

czyli tak poprostu nie będe mógł grać?? nawet przy formacie windows?? kurde mósi być wyjście.

zainstalowałem najnowszy directx 9,0c i nic nie dało. Nie wiecie jak to naprawić ??

Lares

nikt nie wie co zrobić zeby grać??

izo

Cytat: Lares w Styczeń 30, 2007, 10:41:43 PM
nikt nie wie co zrobić zeby grać??
otworz kompa i wyczysc WSZYSTKO dokladnie z KURZU

Dan900

Co ma blad komputerowy do kurzu!

stukniety jestes ?
Są dni są chwile są ludzie i debile

karpiu2822

mojemu koledze system wykrywal nieznane urzadzenie mimo ze nigdy wczesniej nie otwieral kompa i nic do niego nie podlaczal nowego :o po otworzeniu zobaczylismy ok 5cm warstwe kurzu na plycie glownej, jak wyczyscilismy to wszystko wrucilo do normy wiec to moze byc dobry pomysl
Oo

Dan900

CZLOWIEU TU CHODZI O WINDOWSA A NIE O NIEZNANE URZADZENIE!

Moja rada? zwieksz pamiec wirtualna do 3 gb, a jesli to nie pomoze masz za malo ramu (tak przypuszczam)
Są dni są chwile są ludzie i debile

Lares

Hmm nie sądze żeby to kurz miałz tym cos zwiazane. mam 2 gb ram wiec chyba wystarcza to do grania. miałem chyba kiedyś ten problem ale format chyba naprawiał sprawe. może cos nie tak z pamięcia wirtualna jest ale jest ustawiona jak było wtedy kiedy gra jeszcze chodziła.