Spoil - pogadajmy o spoilu

Zaczęty przez Koszalek, Luty 02, 2007, 09:36:07 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

mussaszi

CL też nieźle leci z Overlordów w ToI 7 ale tam trza trochę wyższy lv :P

L2 EPI
Nick:   FiluteK-WS
Nick:   BumCykCyk lv 79+noblesse
Klasa:  Fortune Seeker - subka ST lv 78+
subka Titan lv 77+

vitabilis

Czytając ten temat jak i inne na temat spoila nie wiem czemu nikt nie mówi o catakumbach i nekropoliach, przecież to istne kopalnie złota na przykład na 42 lvl radze wybrać się do Catacomb of branded tam z Lilith Shaman i Giant Confessor leci SOP i CBP prawie z każdego spoila, reszta mobów rzuca Charcoal, a. skin, części do pierścionków. Ja grając spoilem od 30 lvl siedze w katach i żeby nie było, bije sam bez żadnego pt dopiero po 50 lvl przydaje się tam jakieś wsparcie

Koszalek

Cytat: vitabilis w Czerwiec 01, 2007, 12:54:08 PM
Czytając ten temat jak i inne na temat spoila nie wiem czemu nikt nie mówi o catakumbach i nekropoliach...

:bangin: ... bo to nie jest temat o tym - co z czego leci, czy jak i gdzie zarabiac spoilerem,
to mial byc temat o mozliwosci wplywu na skutecznosc spoila, etc. ...  :wink:

mussaszi

Cytat: Koszalek w Czerwiec 02, 2007, 02:50:31 PM
Cytat: vitabilis w Czerwiec 01, 2007, 12:54:08 PM
Czytając ten temat jak i inne na temat spoila nie wiem czemu nikt nie mówi o catakumbach i nekropoliach...

:bangin: ... bo to nie jest temat o tym - co z czego leci, czy jak i gdzie zarabiac spoilerem,
to mial byc temat o mozliwosci wplywu na skutecznosc spoila, etc. ...  :wink:

poza tym do kata czy nekropoli trza w pt iść/ale faktycznie jak jest taka okazja to zawsze ide do kata i namawiam innych/tu raczej podaje się miejsca na spoilowanie solo.

L2 EPI
subka Titan lv 77+

Zyth

Cytatpoza tym do kata czy nekropoli trza w pt iść/ale faktycznie jak jest taka okazja to zawsze ide do kata i namawiam innych/tu raczej podaje się miejsca na spoilowanie solo.

Katakumby branded sa wystarczajace dla swiezo upieczonych BH do koxania samotnego i spoil jest tam bardzo ladny, moby ~42 lvl.

mussaszi

Mi już pozostały tylko FP,DO a tam samemu się nie polata  8)

L2 EPI
subka Titan lv 77+

Zyth

ja w FP sam bilem moby, ale baaaaaaaardzo dlugo ;p

keetronik

moze mi ktos zaznaczyc na mapce gdzie sa kasha dire wolfy? bardzo prosze!

.error.

Cytat: keetronik w Marzec 17, 2008, 09:41:47 PM
moze mi ktos zaznaczyc na mapce gdzie sa kasha dire wolfy? bardzo prosze!
Użyj drop kalkulatora.

Ja natomiast mam pytanie. Zaczełem sobie robić spoilera dla kasy i ogólnie fajnie się gra znadzieją że coś fajnego wypadnie z moba.

Pytanie moje to czy spoiler ma większa szanse na np wydobycie z Boxów enchanta na broń czy armor niż np elf czy human?
I czy większą szanse ma na full dropna? Często wam się zdarzyło dropnięcie jakiegoś fajnego itemka? Ja grając elfem największego dropa uzyskałem na forest of dead gdzie wypadły mi buty dooma. Żal.pl
No więc czy taki spoil ma większą szanse? Gdzies czytałem że własnie tak jest.

Koszałek Opałek

Dropy nie zaleza od rasy, czy profesji - wszyscy maja taka sama szanse.
W zwiazku z tym, ze Enchanty ze skrzynek tez sa dropami - nie ma znaczenia czy biegasz Krasiem, czy elfem lub orkiem itd.
W polowaniu na skrzynki znaczenie ma tylko lvl skrzynki i klucz, jakim ja otwierasz.
Uslyszalem kiedys opinie, ze przy slabym losowaniu - tzn. np. malej ilosci adeny, ktora wypada z wysokolevelowych skrzynek
mozna przelogowac sie i w ten sposob zmienic "losowanie".
Sprawdzile to wielokrotnie - zgadza sie - ale tylko w odniesieniu do Adeny - na dropa nie ma to zadnego wplywu.
Enchanty wypadaja mi mniej wiecej z taka sama czestotliwoscia - niezaleznie od tego, czy przy nizszej ilosci dropionej adeny przeloguje sie, czy nie.

.error.

Hmmmm... szkoda...
A powiedz mi jeszcze czy moge wyspoilować full dropa? Czy leca tylko recki enachanty i matsy?
Jeśli tak to czy często się to zdarza czy też sytuacja podobna jest do boxów?

Koszałek Opałek

Mysle, ze stawiajac to pytanie - juz sam sobie odpowiedziales ;)
- full drop jest dropem, a spoil - spoilem.

DIO

na niskim lvl jakies no grade w calosci sie dalo keidys wyciagac (chyba bizuteria i armory) ale to na snikich lvl jak wspominalem

Koszałek Opałek

z cala pewnoscia byly to tez dropy

jawron

Niektóre mobki spoilowały dropy, przynajmniej było w drop calcach :D
wannabe
]|[