Napędzik :-)

Zaczęty przez slepy13, Luty 16, 2007, 06:16:37 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

slepy13

Potrzebuję sobie kupić DVD ROM. Oczywiście pełne wyposażenie. CD/DVD ROM CD/DVD/+R/-R/+RW i te inne nic nikomu nie mówiące symbole :-)
No i pytanie, jakiej firmy najlepiej kupować :?:
Podajcie przykłady, modeli itp. itd.
Cena, hmmm do 500 zł :?:
(linki do aukcji allegro/sklepów internetowych-mile widziane ;-) )
Z góry dzięki i pozdro.

Imker

DVD ROM, czy nagrywarkę DVD?
500 zł? :o Ja za swoją dałem 150 zł i mi styka.
<usunięte na prośbę zainteresowanego>

slepy13

Cytat: Imker w Luty 16, 2007, 06:19:00 PM
DVD ROM, czy nagrywarkę DVD?
500 zł? :o Ja za swoją dałem 150 zł i mi styka.
No nagrywarkę nie :?:
Taki napęd, żeby odtwarzał płytki i nagrywał :-) (oczywiście nie mówię tu o BlueRay'u :-) )
Nie wiem nie znam się, a cenę dałem taką bo się nie orientuję, mam nadzieję, że tu mi ktoś pomoże ;-)

slepy13

serdel

Mi ostatnio polecono:

LG DVD Recorder GSA-H42L
NEC ND-4571A LabelFlash DVD-RAM

a opis :
http://www.proline.pl/sho...arki+i+Nap%EAdy

Mam zamiar wymienic, bo aktualnie mam: LITE-ON DVDRW SHW-16H5S <-- nie polecam :/ ale tylko tego modelu, ogolnie LitOn-y sa calkiem dobre i modele na nowych chipsetach radza sobie niezle. Dobra opinie slyszalem rowniez o LITE-ON DVD SOHW-1673S

izo

http://www.skapiec.pl/site/cat/3/comp/7748_komentarze/ <<< poczytaj tu

LG GSA-4163B << jest niezla, mam z 1.5 roku, nie zepsula mi ZADNEJ plytki, czyta wszystko (opcja DVDram super sprawa - ale teraz to juz chyba standard :) )

Cyceron

LG mi niezbyt polecano, ale z tego co zauważyłem to się dobrze sprawdza.

Nagrywarki... hmm... chcesz coś unikalnego? kip se LITE-ON jako jedyne kopiują "calutką" płytę, jak masz orygnalną np. grę to kopiuje raz z zabezpieczeniami [inne omijają zabezpieczenia=pirat!], więc masz oryginalną wersję ^^' co prawda może to trochę potrwać i szlag człeka wtedy trafia, osobiście nie kupowałbym już LITE-ON'a ale dla osób, które dużo kopiują i maja cierpliwość, polecam.

Sam nie wiem jakie modele są dobre, dawno się nie interesowałem sprzętem...

eSkel

LiteOn sux

moja nagrywarka (co prawda cdrw) pewnego dnia odmowila wspolpracy, pomoglo dopiero wylaczenie smart burna i nagrywanie z predkoscia 4-8x oO'

Cyceron

Cytat: eSkel w Luty 25, 2007, 07:41:48 PM
LiteOn sux

moja nagrywarka (co prawda cdrw) pewnego dnia odmowila wspolpracy, pomoglo dopiero wylaczenie smart burna i nagrywanie z predkoscia 4-8x oO'

Ja nigdy nie miałem problemów... A miałem też napęd od LG i Piooner'a to LG wysiadł, w krótkim czasie, a Pioonier nieraz się buntuje i nie czyta płyt... Ale przecież to jednostki, co się nie liczy do ogółu.