Postać z tarczą

Zaczęty przez Thimur, Luty 19, 2007, 01:51:16 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Thimur

Witam. Chciałbym grać postacią, która chodzi w ciężkim pancerzu i z tarczą. Myślałem o Shillien Knight, ale nie jestem pewien. Chodzi mi głownie o expienie solo lecz jakby nadarzyła się okazja to także jako tank. Podawajcie propozycje.
Z góry dziekuje

Zychu

SK to ja ci nie za bardzo polecam jeśli grasz pierwszy raz, świetnie się nim expi(dosolowałem bez buffów spokojnie do 67 lvlu czyli idzie jak po maśle), dobry w pvp ale trudny. Na pierwszy raz polecam Dark Avengera albo Paladyna.

Toffik

Da i SK. Da łatwiejsza postac do prowadzenia.

fracti

Popieram Tofika, jak chcesz w miare latwa postac to bierz DA, dzieki panterce jest podobnie samowystarczalny jak SK (choc sk wiecej mozna) i jest lepszym tankiem (wiecej HP i ma pasywki na mdefa), a jak nie straszne ci trudne postaci, ktore daja duzo satysfakcji i potrafia duzo, to bierz SK.

RolRain

Ale po co expić solo, jak w party jest szybciej i przyjemniej?

67lv solo tankiem bez buffów? Chyba na 50x... Przecież to jest całkowicie nieopłacalne.

echoes

da nie jest lepszym tankiem od sk.. da jest najgorszym pure tankiem w grze... ale jest bajecznie prosty w opanowaniu,dd u niego jest panterka,ma sporo hp ale uwazaj-nie posiada skilla aegis,wiec nie daj sie oblezc nigdy mobkom dookola bo cie to dosc mocno zaboli ;) (aegis sprawia ze tk/sk blokuja tarcza z kazdej strony) natomiast jak ktos tu juz pisal-nie polecam sk jak jestes poczatkujacy bo jesli nie nauczysz sie uzywac jego skilli to bedziesz klal na czym swiat stoi... palek to ciezka postac,efektywna tylko na nieumarlych (prawie tk samo jak bishop) ale dosc smowystarczalna,moze sie leczyc (tk tez moze :P ) i ma mocnego stuna... natomiast tk majac wlasciwie takie same zdolnosci ofensywne jak palek albo da bez panterki jest ciezki do gry solo bo nie ma stuna i zero silli ofensywnych ale za to jest najlepszy w obronie do tego bije najszybciej i najcelniej... ogolnie jesli masz zerowe pojecie o tankcah to polecam po kolei da/pal/sk/tk ale poczytaj o nich najpierw zebys sie nie sparzyl ;)

echoes

Cytat: RolRain w Luty 19, 2007, 02:08:42 PM
Ale po co expić solo, jak w party jest szybciej i przyjemniej?

67lv solo tankiem bez buffów? Chyba na 50x... Przecież to jest całkowicie nieopłacalne.
ja tak expie :P dla zabawy,calkiem oplacalne,zwarz ze tk ma self buffy :P

Zychu

SK też ma self buffy :P Tylko że było sporo kasy i mogłem sobie pozwolić na cubici i potki na atk.speed i speed, a sprzęt był dama z focus i doom heavy set, expiłem na FG, ze skillami z C5 to bułka z masłem bo nawet z ciężkiej sytuacji wychodzimy bez szwanku(arrest, odbieg i drainy)

echoes

no widzisz a ja hardkorowiec :P expie solo w c4 i zadnego arresta nie mam :D

MonT

Rofl nie wiem co wy widzicie trudnego w grze SK, fakt - podczas walki trzeba myslec, rozumiem, ze niektorzy maja z tym problemy. Grajac SK poprostu trzeba wczuc sie w ta postac, wiedziec kiedy i na co mozna sobie pozwolic, a dobry DA musi nauczyc sie kontrolowac pantere. Nie patrz na posty w stylu - "jestes nowy - nie bierz SK" - wszystkiego mozna sie nauczyc z czasem. Obydwie postaci jakos sobie radza w pve, w pvp rowniez nie mozna im zarzucic 'slabosci'. Pominalem TK i Pala bo nigdy nimi po 60 solo nie gralem (chyba, ze na x5k). Zreszta jak masz problem miedzy DA a SK to wybierz tego ktory fajniej wyglada.

Fenrirus

popieram cie mont zadna postac w l2 nie jest trudna ja tez nie widze zadnych trudnosci w grze sk, nie wiem o co wam chodzi a tym da jest latwy sk trudny, ja duzej roznicy nie widze, chcesz postac z tarcza to po prostu wybierz jakiegos tanka. Kazdy z nich jest dobry na swoj sposob i nie ma najlepszej klasy, trudnej czy latwej, wszystko zalezy od ciebie wybierz sobie postac i cwicz nia, wtedy twoja klasa bedzie najlepsza

L2 retail Chaotic Throne I
server : Bartz
klan : AmberEye forever
Fenrirus - spellhowler - lvl 70+
Zdzisiek - artisan lvl 22
Pyqq - tyrant lvl 42
http://livepvp.com/index.php?p=viewfiles&fileid=930
Cytat: Bittersweet w Luty 08, 2008, 11:22:36 AM
Wczoraj wieczorem rozpocząłem swoja przygodą z L2 Retail :) Serwer Teon.
Naprawde pozytywne wrażenia. Jak ktos ma mozliwość przejścia na retail to  nie powinien się zastanawiać :D.

Dev

SK jest prosty w expie - drain health - bijesz moba. Mob pada ładujesz w następnego Leech life i poprostu bijesz, na kazdego nastepneg oto sam oz leach life i bez Zadnych restow expisz ...
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

Ryltar

CytatRofl nie wiem co wy widzicie trudnego w grze SK, fakt - podczas walki trzeba myslec, rozumiem, ze niektorzy maja z tym problemy. Grajac SK poprostu trzeba wczuc sie w ta postac, wiedziec kiedy i na co mozna sobie pozwolic, a dobry DA musi nauczyc sie kontrolowac pantere.

Duzo.SK ma duzo skilli i to sprawia ze trzeba duzo z nim kombinowac.Dac przyklad? Zobacz ile jest Dobrych w PvP DA a ile SK.

MonT

To, ze postac ma duzo skilli wcale nie znaczy, ze jest trudna w opanowaniu.

Ryltar

Znaczy,im wiecej skilli tym wiecej kombinowania,im wiecej kombinowania tym trudniejsza postac.Idz na Arene i walcz z DA i z SK i przelicz ilu Da ciebie pokonalo a ilu SK.

MonT

Hmm na arene nie chodze bo mi sie poprostu nie chce, ale z tego co zauwazylem podczas expienia w cata/necro to DA ssie jeszcze bardziej niz SK. O ile u tego pierwszego po zabiciu pantery walka konczy sie spamowaniem jakimis zakleciami lub BH+GHP i +1 do pvp,to z SK jest troche trudniej bo fakt faktem ale biega szybciej w cata/necro ciasno i bije caly czas tak samo:/ Nalezy wspomniec, ze tam gdzie ja expie nie spotykam zadnych koxow, 3 klas itd. Acha i co najwazniejsze gram w teoretyczne C4. Co do walk z tankami... TK calkiem twardziel jest i potrafi niezle przylozyc, az sie zdziwilem jak mnie tym damascusem zaczal okladac, do tego niefortunnie zamiast walnac nukiem mirage'a  kliknalem unsummon i gf.

Atras

Ja osobiscie polecam DA.... fajnie sie nim expi nawet solo... no i niezapominajmy o panterce jego sile:P

echoes

coz DA sobie nienajgorzej polazisz solo,to samo tyczy sk po opanowaniu jego skilli :) a jak chcesz byc stricte tankiem to albo tk (najlepszy pure tank) albo pal (najlepszy na undeady) wybor nalezy do ciebie :)

mussaszi

Cytat: Atras w Luty 20, 2007, 10:32:26 AM
Ja osobiscie polecam DA.... fajnie sie nim expi nawet solo... no i niezapominajmy o panterce jego sile:P

Tak czytam o DA i mam mieszane uczucia  :? lałem akurat drzewka w EV jak przyszedł właśnie DA z panterka zbijać PK  8) chwile się zastanawiałem czy by go nie kill,nie uchodzi zostawiać PK samemu sobie  :P akurat w tym momencie padla mu panterka więc ruszyłem w jego stronę,zaczoł uciekać  :o :o dostał pare plaskaczy i padl-drop był słaby.
Więc czy napewno DA taki dobry  :?: przecie zabiła go spoilerka  :D

L2 EPI
Nick:   FiluteK-WS
Nick:   BumCykCyk lv 79+noblesse
Klasa:  Fortune Seeker - subka ST lv 78+
subka Titan lv 77+

Marc1n

Hehe, z tarczą nie chodzą tylko tankowie swoją drogą :P
HATE ME MOAR!

Toffik

Cytat: mussaszi w Luty 20, 2007, 11:27:15 AM

Tak czytam o DA i mam mieszane uczucia  :? lałem akurat drzewka w EV jak przyszedł właśnie DA z panterka zbijać PK  8) chwile się zastanawiałem czy by go nie kill,nie uchodzi zostawiać PK samemu sobie  :P akurat w tym momencie padla mu panterka więc ruszyłem w jego stronę,zaczoł uciekać  :o :o dostał pare plaskaczy i padl-drop był słaby.
Więc czy napewno DA taki dobry  :?: przecie zabiła go spoilerka  :D

DA bez panterki jest slaby...stuna i hamstringa ci nie wlepi bo nie jestes oflagowany(u mnie tak na servei bylo) jedynie  zwyklymi atakami mogl cie atakowac no i  drainem... wygrac walkami samymi drainami i atakami to w miare trudne jest...
Uciekał-moze nie chcial wiecej PK miec ?

Ryltar

Nieprawda,DA na DD build bez pantery tez nakopie taki DLAM potrafi prawda?

Toffik

Tylko DLAM ma a/s grady(nie pamietam),zenchantowane w pizdu i jeszcze troche.
I watpie zeby duzo osob gralo DA na bulidzie DD.

Marc1n

IMHO z DA to nie jest uber tank i bardziej efektywny będzie build na DD niż na tanka :)
HATE ME MOAR!

Toffik

IMHO jak juz chcesz miec ofensywnego tanka zrob sk.