Przejdzie czy nie przejdzie czyli prawo na DN :)

Zaczęty przez Daab, Luty 19, 2007, 06:19:07 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Daab

No cóż...kolejne pytanie zrodzone przed chwilą.... Jak wielu zauwazyło L2 nie odpali się na 2 * na jednym kompie... a przynajmniej na jednym użytkowniku :) (chyba razumiecie o czym mówie :D ) A więc czy będzie zabronione i karane banem jeśli co jakiś tam czas będe zalogowany równocześnie na koncie swoim i mojej dziewczyny ???? :)
Piszę niepoprawnie po polsku  - sory....

L2walker,hacki,cheaty XD czyli co kazdy cheater powinien wiedzieć

Elvin

Dual box jest zakazany ale w praktyce wyglada to tak ze np na Raven (na Dragonie pewnie tak jest duzo, duzo czesciej) jest taki jeden klan w ktorym 90% uzywa duala i jakos zyja,a nikt ich nie zabawnowal.. poki co. Wiec w sumie nie ma sie czym martwic xD

Thorns

Dokładnie na dragonie duzo osob uzywa dual box czy 2 kont jednoczesnie by np.  jedna postac expi a druga chodzi jako pp i daje buff , lub jedna siedzi w miescie i sprzedaje/skupuje a druga  robi co chce...   duzo osob tez uzywa l2walkera, botow itp  widac to np ze jakas postac lata bez sensu i expi lub od rana do wieczora łowi ryby ^^ i niestety wszystko to uchodzi raczej bezkarnie.

Wiedźmin poszedł przez ogień i wodę, wstecz się nie oglądał. Ale nie wziął ni butów żelaznych ni kostura. Wziął tylko swój miecz wiedźmiński. Nie posłuchał słów wróżki. I dobrze zrobił, bo to była zła wróżka.

Daab

Dobra a co by mi za to groziło ??

edit: Czyli jakby nei patrzeć moge sobie założyć drugie konto i sprzedawac nonstop poty, a na drugim grać ??

Lottarion

Nick:Lottarion
Rasa:Dark Elf
Profesja:Sh/pS
Level:75+++
Clan:Brak
Server:Dragon x15 (dragon network)

Nick:EikoPL
                                       Rasa:Human
                                        Profesja:TH
                                         LeveL:70+
                                         Clan:Brak
                                         Server:Dragonx15

dywyn

Jak gralem na Infinity to dual boxa mialem niemal zawsze wlacoznego na sklepie w Giran (w soboty i niedziele najczesciej o 20 wylanczalem) i nikt mnie nie zbanowal, ani wielu innych graczy dzieki ktorym istnial rynek... za to znam osobiscie ludzi ktorzy za dual boxa buffer+postac do bicia wpadli do paki gdzie warunki byly zmienne - raz to czas wystarczylo odczekac i zglosic sie do GM, pozniej zabic chyba 1000 mobkow a teraz nie wiem jak to wyglada.

Daab

Cytat: dywyn w Luty 19, 2007, 08:50:53 PM
Jak gralem na Infinity to dual boxa mialem niemal zawsze wlacoznego na sklepie w Giran (w soboty i niedziele najczesciej o 20 wylanczalem) i nikt mnie nie zbanowal, ani wielu innych graczy dzieki ktorym istnial rynek... za to znam osobiscie ludzi ktorzy za dual boxa buffer+postac do bicia wpadli do paki gdzie warunki byly zmienne - raz to czas wystarczylo odczekac i zglosic sie do GM, pozniej zabic chyba 1000 mobkow a teraz nie wiem jak to wyglada.
Pożyjemy zobaczymy :) póki co.... zaspokajamm głód Comat Hastów w Aden :)

Surma

a jak mozna miec dual boxa na Dragonie ?? bo an EPI to ja bez tego bym nie zyl szczerze i nie tylko ja :)

echoes

chcialbym sprecyzowac kolege z gory bo moga sie nasunac niepotrzebne skojarzenia ... otoz na epi wolno miec duala tylko do sprzedawania w miescie (i nie pytajcie mnie jak drag wychwytuje,faktem jest ze duzo ludu laduje w pierdlu albo dostaje bana za niedozwolone duale :P ) takze na epi nie spotkacie l2w ani kogos z wlasnymm bufferem na plecach :P  co do dragona to sadze ze tam za duzo luda siedzi zeby ten wasz szef mogl to w pelni kontrolowac :P

Dentej

Wiecie co... Tak piszecie o tym dual boxie a ja nawet nie wiem jak to zrobic... bo nie moge drugi raz uruchomic DN :(:( Wiec jesli ktos by mogl to nie mi wysle na pm albo napisze tutaj jakis poradnik ;) Bo chetnie bym zaryzyowal, bo nie chce mi sie bez sensu siedziec w czasie kiedy moglbym np. expic...

Daab

Cytat: Dentej w Luty 23, 2007, 09:57:44 PM
Wiecie co... Tak piszecie o tym dual boxie a ja nawet nie wiem jak to zrobic... bo nie moge drugi raz uruchomic DN :(:( Wiec jesli ktos by mogl to nie mi wysle na pm albo napisze tutaj jakis poradnik ;) Bo chetnie bym zaryzyowal, bo nie chce mi sie bez sensu siedziec w czasie kiedy moglbym np. expic...
Przełącz sie na drugiego  użytkownika, skopiuj L2 na dysku i tyle :) Jak ktos zna sposób otworzenia 2 clientów dwa razy an tym samym userze to miło by były gdyby.....  :oops:

AyGo

Tym sposobem wyexpilem (latajac 2 moimi postaciami w party) Kraftera na 62 lvl:P i nic mi nikt nie zrobil

Moze teraz podam troche dziwny przypadek:
Nie dawno mielismy siege o aden z Alpha (naszymi wrogami). Moj lider zabil jednego z Alphy ten sie rozplakal ze nie mial sie jak bronic bo go od tylu zaatakowal:P a moj CL dostal bana za to i klan moze sie juz samoczynnie rozwiazac bo wiadomo ze madra Lotta (ally liderka ally Alpha) szepnie slowo adminowi Drake'owi i ten juz wszystko zalatwi:D Opuscilem ten serwer z racji tego ze donatorstwo przechodzi samo siebie, maly serwer pvp/pk sie zrobil tylko ze niskie raty i do bani prowadzony serwer:/
Moj CL juz zrobil to samo...
AyGo

Daab

Cytat: newmateusz w Luty 23, 2007, 11:36:27 PM
Tym sposobem wyexpilem (latajac 2 moimi postaciami w party) Kraftera na 62 lvl:P i nic mi nikt nie zrobil

Moze teraz podam troche dziwny przypadek:
Nie dawno mielismy siege o aden z Alpha (naszymi wrogami). Moj lider zabil jednego z Alphy ten sie rozplakal ze nie mial sie jak bronic bo go od tylu zaatakowal:P a moj CL dostal bana za to i klan moze sie juz samoczynnie rozwiazac bo wiadomo ze madra Lotta (ally liderka ally Alpha) szepnie slowo adminowi Drake'owi i ten juz wszystko zalatwi:D Opuscilem ten serwer z racji tego ze donatorstwo przechodzi samo siebie, maly serwer pvp/pk sie zrobil tylko ze niskie raty i do bani prowadzony serwer:/
Moj CL juz zrobil to samo...
O lottcie jeszcze nei słyszałem takich njusów :) (nei nawidze tego imienia... nie nawidze "ciepień młodego Weertera", nienawidze Goethego, neinawidze romantyzmu.... i wigóle jestem zły! Wroah! :) ) Myślałem że tylko Kotenka jest taką... :) no wiecie. A  tak w ogóle... dżyzys co tyle kobiet jest GMami ??

AyGo

Ona nie jest GMem tylko moderatorka polskiej sekcji na forum DN;D

BTW nie takie tylko akcje byly: np byl siege o Oren (ktory od roku ma Alpha i wlasnie w jubileusz chcielismy go przejac). Rozwalilismy wszystkich jestesmy w sali tronowej przechodzimy dalej i lider chce kliknac na rune ;o omg co jest bug?? tak jest bug nie mozna przejac oren:D potem sie okazalo ze to jest juz od ponad 4 czy 5 miesiecy wiec?? a na forum DN lotta mowila ze wiedziala o bugu lecz Drake nie mial czasu i ochoty i checi do naprawy tego dziwne nie??
AyGo

Tihea

co do dual boxow to mam sprostowanie. system DN wyklucza wlaczenie 2 osobnych klijebtow ze wzgledu na loader DN. zanim sie odpali drugiego klijenta trzeba wlaczyc menadzer zadan i wylaczyc w procesach DragonNetwerk.exe. od tej pory mozemy odpalac drugiego klijenta :P jest tez inny sposub na duala. kopiujemy system DN do osobnego folderu i zmieniamy jego nazwe np. system1. taki folder wklejamy spowrotem do folderu L2 i mamy 2 ststemy DN karzdy dziala osobno zupelnie jak drugie L2 i rowniez odpalamy w ten sam sposub wylaczamy DN w menadzerze zadan. przyznaje sie ze w ten sposob mam  1 kopie L2 w ktorej mam 4 systemy 2 kopie glowna z jednym systemem i dzieki temu bez problemu moge jednoczesnie skupowac sprzedawac expic i miec pp i se na bufkach :P zaoszczedzajac miejsce na dysku :P
Nigdy nie dyskutój z Debilem, gdyż najpierw sprowadzi Cię do Swojego poziomu a następnie pokona doświadczeniem.

Daab

Cytat: Tihea w Luty 24, 2007, 01:09:31 PM
co do dual boxow to mam sprostowanie. system DN wyklucza wlaczenie 2 osobnych klijebtow ze wzgledu na loader DN. zanim sie odpali drugiego klijenta trzeba wlaczyc menadzer zadan i wylaczyc w procesach DragonNetwerk.exe. od tej pory mozemy odpalac drugiego klijenta :P jest tez inny sposub na duala. kopiujemy system DN do osobnego folderu i zmieniamy jego nazwe np. system1. taki folder wklejamy spowrotem do folderu L2 i mamy 2 ststemy DN karzdy dziala osobno zupelnie jak drugie L2 i rowniez odpalamy w ten sam sposub wylaczamy DN w menadzerze zadan. przyznaje sie ze w ten sposob mam  1 kopie L2 w ktorej mam 4 systemy 2 kopie glowna z jednym systemem i dzieki temu bez problemu moge jednoczesnie skupowac sprzedawac expic i miec pp i se na bufkach :P zaoszczedzajac miejsce na dysku :P
Nie łape... jak ot wyłaczyć w menaDŻerze zadań ?? CZy to nei wyłącza czasel L2 ??

edit: SPosób w 100 % działa :) z początku myślałem żę chodzi o zakładke "Aplikacje" w menaDŻerze :) dzięki za opis  8)

Dentej

Mam takie pytanie... Czy to tez by bylo nielegalne jak bym mial naraz wlaczone konta na infinity i na dragonie???? Tzn na infinity cos bym krasiem sprzedawal a na dragonie bym expil.

Daab

Cytat: Dentej w Luty 25, 2007, 03:08:53 PM
Mam takie pytanie... Czy to tez by bylo nielegalne jak bym mial naraz wlaczone konta na infinity i na dragonie???? Tzn na infinity cos bym krasiem sprzedawal a na dragonie bym expil.
Jesteś wtedy podłaczony do dwóch róznych serwerów... nawet GDYBY (co by było ch0re) było to nie legalne to ni pszysłowiowego chuja żeby to sprawdzić :)

AyGo

co do dual boxow to mam sprostowanie. system DN wyklucza wlaczenie 2 osobnych klijebtow ze wzgledu na loader DN. zanim sie odpali drugiego klijenta trzeba wlaczyc menadzer zadan i wylaczyc w procesach DragonNetwerk.exe. od tej pory mozemy odpalac drugiego klijenta :P

Tutaj tez trzeba miec kopie zainstalowanego L2...
AyGo

Daab

Cytat: newmateusz w Luty 27, 2007, 08:36:12 PM
co do dual boxow to mam sprostowanie. system DN wyklucza wlaczenie 2 osobnych klijebtow ze wzgledu na loader DN. zanim sie odpali drugiego klijenta trzeba wlaczyc menadzer zadan i wylaczyc w procesach DragonNetwerk.exe. od tej pory mozemy odpalac drugiego klijenta :P

Tutaj tez trzeba miec kopie zainstalowanego L2...
Jeśłi spróbujesz odpalić z jednego systema to wywali ci error "L2 already running" wiec trzeba poprsotu skopiować System

Tihea

otym wlasnie pisalem kopia systemu w folderzew L2 dizala tak samo jak bys mial 2 czy wiecej kopi calego L2 na dysku. fakt odpalanie kilka razy gry z jednego L2 powoduje ze gra chodzi slabiej niz z osobnego klijenta ale nie jest to w jakis  tam sposub odczowalne :P
Nigdy nie dyskutój z Debilem, gdyż najpierw sprowadzi Cię do Swojego poziomu a następnie pokona doświadczeniem.

Hammer44

A ja mam problem z tym Dualem próbowalem według waszych instrukcji 8) lecz nie dziala zamieszczam screena z tym co mi pisze w loaderze :?

I HATE EMO KIDS

Daab

Cytat: Hammer44 w Marzec 04, 2007, 05:03:28 PM
A ja mam problem z tym Dualem próbowalem według waszych instrukcji 8) lecz nie dziala zamieszczam screena z tym co mi pisze w loaderze :?
dziwne dziwne... (ale to Vista w końcu :) ) kopiowałeś folder sytem PO update tego macierzystego ?

Hammer44

Po 1 to jest zwykły XP :o nie VIsta :P a po 2 tak kopiowalem pliki po update. w ogóle to ja pliki z tego update to ściagąłem z neta tu jest link http://files.filefront.com/Rune_Clan_Hall__Castle/;6824516;;/fileinfo.html

I HATE EMO KIDS

Soulern

Cytat: Hammer44 w Marzec 05, 2007, 02:51:06 AM
Po 1 to jest zwykły XP :o nie VIsta :P
Sorki za mały offtop, ale... skąd ściągnąłeś tego skina na XP?

And the odd crowd packed all around
Is listening still
Nobly
Subtly

http://dragcave.net/user/Nathel