Problemy ze spoilowaniem

Zaczęty przez mikas, Marzec 17, 2007, 06:42:11 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

mikas

Od jakiegoś czasu mam problem ze spoilowaniem niektórych mobków. Mam spoila na 61 lvl i jak spoilując niektóre mobki na tym samym lvl co mam ja to bardzo rzadko wchodzą spoile (spoiluje ja nawet po 4 razy) nawet 1 spoil na 20 mobków. Zauważyłem kiedyś na 54 lvl, gdy spoilowałem na DV że słabo mi spoile wchodzą na danego mobka a dzień wcześniej jego spoilowałem i prawie za każdym razem spoil wchodził a na drugi dzień przy tym samym lvl prawie w ogóle nie chciał wejść. Dzisiaj był u mnie kolega i też stwierdził, że coś jest dziwnego, bo ma krasnala na niższym lvl i spoiluje te same mobki, co ja i jemu spoile wchodzą bez problemu. Czy ktoś się spotkał z czymś takim, grałem na różnych serwerach, ale z takim czymś spotykam się pierwszy raz. Może coś jest uszkodzone z moją postacią na serwerze?

Gram na serwerze x7

izo

ech skila masz pewnie wzietego - ale nie zaszkodzi tego sprawdzic
na tym lvl spoil powinien wpadac przynajmniej 1/2 a nie 1/20

mikas

Cytat: izo w Marzec 17, 2007, 08:02:11 PM
ech skila masz pewnie wzietego - ale nie zaszkodzi tego sprawdzic
na tym lvl spoil powinien wpadac przynajmniej 1/2 a nie 1/20
Naprawdę z tym spoilowaniem jest coś nie tak a skila mam na 8 lvl, tylko tak jak mówie nie na wszystkich mobkach tak mam. Np dla przykładu, ostatnio dużo (1 tydzień, około 3 godzin dziennie) spoilowałem w TOI w party z nukerem na 1 piętrze i tylko udało mi się złapać jednego enchanta na EAB.
Był tam Seer Of Hallate którego praktycznie w ogóle nie udawało mi się spoilować a w Ghost Of The Tower wchodził praktycznie za każdym razem.

izo

znaczy co?
bo spoil moze wejsc ale nic z moba nie wyciagniesz - znaczy mobek po smierci nie bedzie niebieski
o to chodzi?

czy o to, ze "mob was unafected by spoil" (albo jakos tak), ze po prostu nie zdolales wrzucic spoila (tak sie np dzieje jak spoilujesz mobki na duzo wiekszym lvl od twojego - lvl penalty)

mikas

Cytat: izo w Marzec 17, 2007, 11:42:22 PM
znaczy co?
bo spoil moze wejsc ale nic z moba nie wyciagniesz - znaczy mobek po smierci nie bedzie niebieski
o to chodzi?

czy o to, ze "mob was unafected by spoil" (albo jakos tak), ze po prostu nie zdolales wrzucic spoila (tak sie np dzieje jak spoilujesz mobki na duzo wiekszym lvl od twojego - lvl penalty)
Właśnie nie świecą się na niebiesko ale ja mam ten sam lvl co mobki. I troche mnie dziwi że danego mobka spoiluje po 4 razy, nawet daje mu stuna i dopiero spoiluje i tak nie chce wejść spoil.

izo

CytatWłaśnie nie świecą się na niebiesko ale ja mam ten sam lvl co mobki. I troche mnie dziwi że danego mobka spoiluje po 4 razy, nawet daje mu stuna i dopiero spoiluje i tak nie chce wejść spoil.
koles mylisz pojecia i wprowadzasz zamet :P i ciezko mi sie z toba zaczyna dyskutowac a swoj lvl i lvl mobka to mozesz sobie w kieszen wcisnac - taka dola wysokolvlowego spoilera
spoil moze wejsc i tak nic nie wyciagniesz :D
:o :shock: :D a sprawdziles jaka jest szansa na wyspoilowanie czegos z tego moba? :D

jezeli w system msg masz napisane ".... spoil was activated" to znaczy, ze spoil wszedl, ale i tak mozesz nic nie wyciagnac z mobka(nie bedzie sie swiecil na niebiesko jak zginie chociaz spoil wszedl) - nie mozesz zespoilowac 2x tego samego moba (mob is already spoiled)

jezeli nie ma napisane, ze spoil zostal aktywowany to moesz spoil uzywac dlaej na mobku az do skutku - jednak nie masz pewnosci, ze cos wyciagniesz