Oficjalny serwer l2 strony lineage2.bo.pl

Zaczęty przez Saladin, Kwiecień 11, 2007, 10:11:44 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Czy byś zagrał?

Tak
298 (85.4%)
Nie
51 (14.6%)

Głosów w sumie: 346

bartekw3

Cytat: Saladin w Kwiecień 12, 2007, 09:29:26 PM
To od siebie: udziwnień nie będzie: żadnych mana potów, cp potów, gm shopów, stringów z golfem, dual tarcz.
Na high rate bym też nie liczył. Najprawdopodobniejszy przedział to 5-20.
cieżko bedzie bez mana potow

Circle.pun.pl
wbijajcie i cos napiszcie PLZ

Tyr

Takie poty to nawet na offie są w sklepach...
Lineage 2 Classic EU

Dohid

Będzie C5 to będą i mana poty bo to jest tam normalne. Zginę, a będę walczył o brak udziwnień gdziekolwiek.

bartekw3

a jak to na offie wyglada zwieksza regenreacje many czy przywraca 100 albo 200 od razu??
Circle.pun.pl

serdel

Cytat: Dohid w Kwiecień 12, 2007, 10:04:46 PM
Będzie C5 to będą i mana poty bo to jest tam normalne. Zginę, a będę walczył o brak udziwnień gdziekolwiek.
To ja Cie dobije, ale tez zgine i sie nie dam! Ma byc bez udziwnien, czyste L2 :]

bartekw3

jakos przeżyje :( jak siedze na striderze to mana mi sie odnawia tak jak siedze na ziemi, czy tak jak stoje ??

SERDEL: Czy ja nie wspominalem czasami o czyms? Zacytuję moze...
CytatPosty niezgodne z tematem beda kasowane a autorzy nagradzani wspaniałą nagrodą.
Aby nie rzucac slow na wiatr, nagradzam Pana. -1. Zostawie tego posta, aby ostrzegal potomych
Circle.pun.pl

Elune

Raty 2x...
nie wyższe...bo dużo jest servów o ratach 4x i 3x dobrych...
Nie wyższe niż 5 też ponieważ... nie lubię kiedy ludzie mają po 50 postaci =_=
Ale wszystko rate 2x, adena może 3x
To by była stabilna i długa gra.
Raty 1x...to by było wyzwanie... ale to trza ludzi na takie raty.... dużo
Azure - Celesta - Sarol SR
Rutail - Lancer - Boniek BH

Soul

Cytat: Elune w Kwiecień 12, 2007, 11:53:17 PM
nie lubię kiedy ludzie mają po 50 postaci =_=
To się da ustawić ;).
Tylko, że nisko ratowce, że się tak wyrazę, przyciągają chyba mniej ludzi.
Prepare for unforeseen consequences...

Tyr

Wiesz Sal lepiej sam to ustal ze swoją ekipą Ty tylko się dowiedź o chętnych :]

Bo jeden lubi 1x <- Ja :D drugi 3x a inny 1500x :]

Najlepiej zrobić jeden a dobry serwer z dobrymi ratami i nie pytaj o to ludzi bo każdy ma swoje zdanie :)
Lineage 2 Classic EU

Garcia

heh sorki ale moim zdaniem to moze nie wypalic poniewaz jesli ludzie beda grali np.moderator forum to bedziesz na 40lvl killowal all az ludzie sie wkur**a i pojda  na inne servy ale pomysl fajny sam bym pogral na takim rate 5-10 pozdrawiam :oops:

Morgul

Cytat: Saladin w Kwiecień 12, 2007, 09:29:26 PM
To od siebie: udziwnień nie będzie: żadnych mana potów, cp potów, gm shopów, stringów z golfem, dual tarcz.
Na high rate bym też nie liczył. Najprawdopodobniejszy przedział to 5-20.

Nie no bez stringów z golfem co to za gra... Ja lubię grać DE :P

Hehe no dobra, ale masz rację Sal, ten przedział sprawi, że hardcore'owcy się "przemęczą" na "szybkim" expie i szybkiej zabawie na wyższych lvl, a "expresy" będą mogli poczuć że jednak trzeba trochę popracować :)
Żegnam panie i panowie, zapowiada się (a nawet dokonała się) kolejna długa przerwa w graniu w L2. Wyjeżdżam za granicę w poszukiwaniu pracy - cóż typówa. Serdecznie was wszystkich pozdrawiam i do zobaczenia.

fracti

Skoro serwerek bez gm shopow i innych, to jest epi 12x.. Ale jakos nie czuem zeby sie tam ludzie dobrze bawili.
Jesli serwerek ma byc dla dobrej zabawy to proponuje postawic cos jak stary revenge 10x:
- C4
- Raty 10x (mozna wiecej), sp i adenki odrobine wiecej
- GM shop od D do B, bronie bez SA, bez enchantow, souli, mana i cp potkow, oraz bez buff-scrolli (aby bufferzy i support byli przydatni, buffy, dance powinny trwac standardowo)
- SB wymagane do uczenia sie skilli
- Questy na profki.. Tu lepiej by dac mozliwosc zmiany profki u NPC, bo questy sa monotonne, dlugie i nudne
Tak wyglada moj wymarzony serwerek, moze powiecie, ze lubie isc na latwizne, ale taki mid-low ratowy serwer z gm shopem dawal wielu ludziom mase zabawy, w tym mi.

echoes

a ja znowuz chcialbym sie gdzies napowaznie zaczepic na dluzej na jakims serwerze z milym towarzychem :P
dlatego jak dla mnie to gm shop jest nieporozumieniem,marki ok niech bedzie mozna kupowac ale moze poza 3-cia profka?bo to juz lekka przesada ;)
nawet jak zaczynasz od 0 to do 70 lev da sie skrafcic b grade set i jakas palke b,wiec tak zle to nie jest...i niech to bedzie powazny powazny serwer,jak najbardziej zblizony do offa,ratki 7-10 tak jak wiele razy pisalem,zelith nie jest zadna konkurencja (wiekszosc tych co poszli z citadel na zelith juz stamtad wrocila),citadel za to tak takze nie zblizalbym sie do rat 5 ;)
tak na marginesie co do klotni wzgledem rat... i tak widac jak na dloni ze wiekszosc propozycji oscyluje w przedziale 5-20x (czyli low-middle rate) a tylko kilka osob chcialo high rate...high rate jest mnostwo wiec 
nie sadze zeby ten serwer powinien wejsc w ten "rynek serwerowy",na takich serkach malo kto siedzi...i zbalansowana donacja bo jakas musi byc a malo kto daje dobrowolnie kase bez jakichkolwiek korzysci.... :)
ale to tylko moje zdanie :P

mussaszi

Cytat: echoes w Kwiecień 13, 2007, 12:21:26 PM
a ja znowuz chcialbym sie gdzies napowaznie zaczepic na dluzej na jakims serwerze z milym towarzychem :P

Na dłużej to znaczy na ile  :?:
Ja w D2 grałem 5 lat do póki nie przeszedłem na L2 obecnie jest to mój 4 serwek 2 były do dyszy 2 ok jak ten będzie super to moge na nim siedzieć też 5 lat  8)

ps.od 2 lat gram z 3 przyjaciuł z poprzedniego serwa.

L2 EPI
Nick:   FiluteK-WS
Nick:   BumCykCyk lv 79+noblesse
Klasa:  Fortune Seeker - subka ST lv 78+
subka Titan lv 77+

echoes

na bardzo dlugo(ja w ta gre gram o wieeeele krocej niz ty :P)... i mam wrazenie ze epi nie jest takim serwerem ale moze to chwilowe watpliwosci...a wracajac do tematu,czy generalnie jest taka mozliwosc zeby zmodowac c4 pts na c5 w sensie pododawania skilli i balansu postaci zgodnie z c5 (i ew pierdolki typu nowe ch) czy jednak jest to zaduzy burdel i albo c4pts albo c5j(oke)? :P

Koszalek

Cytat: echoes w Kwiecień 13, 2007, 12:21:26 PM
dlatego jak dla mnie to gm shop jest nieporozumieniem,marki ok niech bedzie mozna kupowac ale moze poza 3-cia profka?bo to juz lekka przesada ;)
nawet jak zaczynasz od 0 to do 70 lev da sie skrafcic b grade set i jakas palke b,wiec tak zle to nie jest...i niech to bedzie powazny powazny serwer,jak najbardziej zblizony do offa,ratki 7-10 tak jak wiele razy pisalem,zelith nie jest zadna konkurencja (wiekszosc tych co poszli z citadel na zelith juz stamtad wrocila),citadel za to tak takze nie zblizalbym sie do rat 5 ;)
tak na marginesie co do klotni wzgledem rat... i tak widac jak na dloni ze wiekszosc propozycji oscyluje w przedziale 5-20x (czyli low-middle rate) a tylko kilka osob chcialo high rate...high rate jest mnostwo wiec 
nie sadze zeby ten serwer powinien wejsc w ten "rynek serwerowy",na takich serkach malo kto siedzi...i zbalansowana donacja bo jakas musi byc a malo kto daje dobrowolnie kase bez jakichkolwiek korzysci.... :)
ale to tylko moje zdanie :P

@echoes - lepiej bym tego nie ujal ...
Gram juz dosyc dlugo w L2 i stalo sie to integralna czescia mojego wolnego czasu.
Bylem na kilku serwach, najdluzej na Paradise i teraz na Abyssie - chwale nieustajaco oba serwerki, choc ten pierwszy,
jak wszystkim wiadomo juz nie wstanie. Jednak czegos w tym wszystkim brakuje...
- wiekszego grona ludzi, ktorzy bez wzgledu na wiek, przekonania, szkoly, prace itd., itp. chca razem, w milym towarzystwie
spedzic kilka godzin w tygodniu robiac to, co sprawia im radoche... dlatego warto moim zdaniem skupic sie na tych nizszych ratach,
ze zbalansowanymi donacjami i bez udziwnien.

Oxxy

Ja chetnie bym zagral na x1 gralem na takim i jest swietna zabawa i takich serwerow jest bardzo malo.I oczywiscie L2 c4
Gdyby byl x1 sadze ze znalazlo by sie sporo maniakow xD 8) 8) 8)

DARKSTRONG

Witam. Moim zdaniem poninien ktos zajrzeć na tę stronę http://www.gamesites200.com/lineage2/ jst tam 200 server do C4 i C5 oraz C6.Rat tam jest sporo od 1x do 5000x to niech cos wybiora. :)

NetSuuN

A co to ma do rzeczy?
My wysyłamy propozycje do TEGO servera, a nie do 200 innych...

Najlepiej to by było, gdyby powstały 2 servery, albo nawet 3, Low, Medium i High, dla każdego coś dobrego.
Jeśli natomiast musi być 1 server, to wykluczając dwie skrajne propozycje zostaje medium...

Maślan

Cytat: NetSuuN w Kwiecień 13, 2007, 02:31:22 PM
A co to ma do rzeczy?
My wysyłamy propozycje do TEGO servera, a nie do 200 innych...

Najlepiej to by było, gdyby powstały 2 servery, albo nawet 3, Low, Medium i High, dla każdego coś dobrego.
Jeśli natomiast musi być 1 server, to wykluczając dwie skrajne propozycje zostaje medium...

Tak myślałem teraz i doszłem do wniosku że zgadzam się z NetSuunem (pierwszy raz ale jest)........

fabiancafe

Jestem tutaj nowy jednak uważam, że większość ludzi pisząc o rate'ach x7 ma rację. Liczy się dobry balans na expa, adena, i sp :). Co do wersji gry byłbym za porządnie zmodowanym C5 (porządnie znzczy dokładnie bez udziwnień i lagów). Co do donacji nie ma sprawy, a pewnie znajdzie się jeszcze nie jeden taki, który gra dłużej o wiele ode mnie i chciałby grać na takim wypaśnym serwie:) . Nawet symboliczna złotówka na przykład od 500 osób to jest coś:) Ale nie wiem jak tam Saladin wygląda ze swoją ekipą finansowo więc już się w tej kwestii nie wypowiadam. Chociaż się dopiero wszystkiego uczę jestem na tak, stanowczo!!! :D

DOnPABlo

Chętnie zagram jak bedzie C5 z ratami 15-20 i zeby adena mialy z 50

plujak

Zaden high rate serwer... Medium tez nie :P ja bym pogral na serwie o ratach 5x all ;)

NetSuuN

Maślan

Cytat: NetSuuN w Kwiecień 13, 2007, 03:16:07 PM
Phi. Medium najracjonalniejszy  :evil:

Taa.... Zresztą jakie rate zrobicie i tak będe grał......