AW jaka subka najlepsza?

Zaczęty przez Porter, Maj 22, 2007, 10:25:39 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Porter

witam.
Zacznę od tego ,że czytałem tematy gdzie przejawia się dagger czarny elf.   Jezeli  chodzi  o subklasy dla niego  jakoś mało ,wg mnie  oczywiscie jest jakis konkretnych rzeczy napisanych.. ktos cos radzia itp..ale dlaczego to a nie inne akurat bez jakis  w miarę rzetelnych wyjasnień
.
Mam lvl 77  i dobije do 78 i z tego co wyczytalem polecana subka to SK , tylko ,że jedni pisza ze AW (GH) w hejvy nie bedzie mial tego exvasion i blowy ,jezeli bym biegal z tarcza rzadziej wchodza..
Ja osobiscie zastanawialem się nad SE  ,ale  z gry ( na infinity gram) polecaja albo wlasnie SK albo PS . ja akurat o tych kalsach nie mam pojecia , za SE  jego bufki mnie przekonuja a wyzej wymienione???

Proszę   jezeli ktos ma chwile o napisanie jakis wnioskow :)

Elvin

Evasion w heavy... hmm po co Ci evasion jak bedziesz mial 1,4k p.defa? xD
Blowy z tarcza rzadziej wchodza... totalna bzdura.

Co do suba, te 3 sa fajne, tzn aw/se, aw/sk i aw/ps
Przy czym ps bardziej pasuje do lucznika. Dagger bije raczej z blowow glownie wiec szansa na uzyteczne odpalenie stun cubica jest srednia.

Ja bym bral miedzy sk/aw i aw/se... sk/aw niby jest ok, ale buffy, i wlasny POW sklanialyby mnie do aw/se (a jak sie ogarnie all skille tej postaci i co kiedy uzyc to jest ostry pwnzor)

Hodiel

aw/se jest bardzo malo i to dodatkowy plus dla tej postaci, chocby dlatego warto nim grac
aw/sk tez jest bardzo fajny i bardzo dobry ale trzeba go najpierw opanowac
infinite........................

ble

a co z aw/bd? dance na krytyki i blowy maja niesamowita moc :D
sam mam aw i sie zastanawiam nad bd ale czy ktos robil taka sube?
...littering and smoking the reefer :P

Elvin

Cytat: ble w Maj 24, 2007, 01:31:18 PM
a co z aw/bd? dance na krytyki i blowy maja niesamowita moc :D
sam mam aw i sie zastanawiam nad bd ale czy ktos robil taka sube?
bd/aw useless
imho to samo co w przpadku bd/pr... pr na buffie db i... i tyle @__@

Shen

Porter

hm no to wprawdzie czasu troche jeszcze ale  bede myslal nad AW/SE (do ktorego sie sklaniam coraz bardziej przez wlasnie buffy i  ciagle z POW)  a  AW /SK.

BladeMaster

Od razu napiszę że nie wiem jak na Dragonie są suby, ale jeśli skille i staty się łączą proponowałbym AW/DA.
Dlaczego? Duży P.def, sporo HP, STUN, no i panterka, która chociaż mamy blowy zawsze pomoże ;]
I've given up
I'm sick of living
Is there nothing You can say
Take this all away
I'm suffocating
Tell me what the fuck is wrong with me

Elvin

ta skille sie lancza ale sub tylko z main race xP

Hodiel

Cytat: Elvin w Maj 31, 2007, 12:09:19 AM
ta skille sie lancza ale sub tylko z main race xP
niekoniecznie, mozna zrobic aw/da ale zabawy przy tym co nie miara xP 2 razy wiecej roboty niz przy zwyklym subku
aw/se zawsze na powie, jesli umiejetnie uzywasz tricka to wygrasz z wieloma postaciami, na massowkach zrobisz tych pare '+' zanim padniesz, magowie na 2 blowy, bardzo fajna subka, tylko malo wytrzyma
infinite........................

Elvin

Wiem ze mozna zrobic cross race... ale nie licze tej opcji bo to bug i zostanie usuniety xD

System

Jezeli wezmiesz AW/SE na olympiadzie tankow bedziesz mial na pare blowow, zwykly dagger TH/PP hitni mnie po 1500-2000, a AW/SE do 3000-4000  zalezy czy buffy ma!!
"Czekaj...Czy ja k***a lubię poziomki?"

Porter

Witam Ponownie.
Jezeli mozna to zadam  pare pytan w tym watku..zrobilem w kocu no juz dosc dawno jednak sube na SK. I bede nia gral bo mi sie podoba:)
Teraz mam pytania bo w sumie caly czas gram bez dye ..czy warto jakeis zakladac? , na chwile obecna gram z As+cd i maj heavy ,niedlugo moze bedzie IC..:)

Elvin

Cytat: Porter w Maj 16, 2008, 10:19:45 PM
Witam Ponownie.
Jezeli mozna to zadam  pare pytan w tym watku..zrobilem w kocu no juz dosc dawno jednak sube na SK. I bede nia gral bo mi sie podoba:)
Teraz mam pytania bo w sumie caly czas gram bez dye ..czy warto jakeis zakladac? , na chwile obecna gram z As+cd i maj heavy ,niedlugo moze bedzie IC..:)

+4 dex / -4 str
+4 con / -4 str

Rhodos

Jak chcesz mozesz nawet takie dye
- 4 str + 4 dex
- 1 str + 1 dex
- 4 str + 4 con
Nigdy nie miałem takich, a niedawno co zacząłem grać aw, ale jak goście na OFFie tak gimpują STR to widocznie to się opłaca
Muthapukkin G's

Nightmare (Dragon-Network) x30

Kalmatar ( sh/bd +noblesse ) OFF
Avalor ( aw/sk +noblesse ) OFF

L2 Dex x4

Kemper 4x( bounty hunter ) ON
EmpQueen 4x ( shillien elder ) ON

Letoo

Cytat: System w Czerwiec 01, 2007, 08:47:51 AM
Jezeli wezmiesz AW/SE na olympiadzie tankow bedziesz mial na pare blowow, zwykly dagger TH/PP hitni mnie po 1500-2000, a AW/SE do 3000-4000  zalezy czy buffy ma!!

Lol, Tank na pare blowow? I wish o,o
Może gdyby łaskawie stał plecami przez cały czas i dostał 4 krytyki pod rząd z focus death i na wyenchantowanym VS.

Gram AW/SE 79 i nigdy w tanka nawet krytem nie machnalem na 2k+ (na selfie i bez bossowek)
Z buffami BD i zakenami, baiumami i innymi smieciami moze ciachnalbym takiego za 3 klocki krytem, nie wiecej.

Inna historia z magami/lajciarzami, tych mozna ladnie ciepnąć:)

Generalnie AW/SE to przyjemna postać jeżeli lubisz grać sam, masz praktycznie full buff i możesz szaleć bez duali na plecach... Na mass pvp jednak sie nie sprawdza, buffer z reguły jest wiec umiejetnosci calej twojej suby sa bezuzyteczne. Dobre jest to, że jako SE nie ma problemu ze znalezieniem party, np. na dino.

Najwiekszy bol to ilosc HP/CP, niecale 4k hp/1,5k cp robia z ciebie trupa po 2-3 strzałach.

@Dye
Na pvp rzeczywiście opłaca się zjechać str na rzecz con ale generalnie preferuje:

+5dex -5str
+4wit  -4int

Elvin

Cytat: Letoo w Wrzesień 12, 2008, 12:50:46 AM
@Dye
Na pvp rzeczywiście opłaca się zjechać str na rzecz con ale generalnie preferuje:
+5dex -5str
+4wit  -4int
Przy obcietym str o -4 juz i tak nie ma co oszczedzac tej staty. A marnowac 2 miejsca na dye na dex to tez niezbyt dobry pomysl. Jednak lepiej dodac con i wytrzymac jednego hita wiecej  :D

orri

ja ostanio deszedłem do wniosku że u wariora szkoda robić dye... czyba że u tanka który ma być prawdziwym tankiem można odjąć str a dać con i dex(shield block, speed, a speed sie przydają ;) ) bo tak to jak dasz str-con to stracisz hp a dostaniesz troche p atack więc praktycznie w pvp wychodzi na to samo... i tak samo jest z innymi statami... za to u maga można odjąc troche many i m defa dla casta itp. i zawsze można spokojnie dożucić con-str ;)
MasterOfSpirytus TH/SWS nobl klan B1A Dragon x15 ON
F1stM4st3r TYR/WC nobl Dragon x15 off
Orri SH/SE dragon x15 off