Paladyn vs Dark Avenger

Zaczęty przez Polgara, Maj 25, 2007, 08:53:50 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Polgara

Proszę o pisanie konkretnej porady/zestawienia statystyk/opisu stylu gry w pvp dotyczące klas w temacie w którym się wypowiadacie

Terradorn

<cisza>
<Z oddali słychać głos> Paladyn umrze...
<cisza>

<<< Gladiator >>>
Server : Allseron

bula

Cytat: Terradorn w Wrzesień 18, 2007, 08:55:31 PM
<cisza>
<Z oddali słychać głos> Paladyn umrze...
<cisza>
nie bylbym taki pewien ... chociaz jezeli DA to dobrze rozegra to ma wieksze szanse

Ryltar

Ta jak ma SoP to raczej palek wykonczy DA :P

bula

Bled

bula

Siena

Cytat: bula w Wrzesień 19, 2007, 08:08:10 PM
tol nie zdejmuje buffow :P

noo..  jeśli to walka na selfach? :P To i tod na niewiele się przyda xD
Piszę poprawnie po polsku

Nie smuć się, że się skończyło... ciesz się, że było...

Dev

Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

Ryltar

I zmnieszy efektywnosc moc Heal'ów

Rzezim

OMG... Pal 67 lvl i DA 66 lvl.... ja z moim kumplem... Więc tak, wale stuna na DA, stun (o dziwo?) wchodzi, wale panterke która ma mało hp, panterka zdycha, DA się budzi, wali mnie, wali mnie, wali mnie, uciekam, stun (nie wszedł), uciekam, stun (wszedł), heal, heal, heal, heal, podchodze, walę, po wyczerpującej walce DA zdycha... by Rzezim ^^

EDIT : DA 2 razy wszedł stun, ale 1 raz zaczął noob przywoływać patnterkę, a mi stun minął i mu przerwałem, a potem pod koniec, ale że się zhealowałem i miałem full hp to nic mi nie zrobił..
SILENCE! I'll kill you - Achmed, Martwy Terrorysta.

Pavciooo

Jak tą panterkę w czasie trwania stuna palkiem zabiłeś to naprawdę musiała mieć baaardzo mało HP :P

A że panterkę przywoływał to dobrze, ale powinien najpierw wbić harmsting, potem jak mu stun w końcu wejdzie to odbiec i zacząć przywoływać, i albo Pal będzie biegł do niego i próbował przerwać ale przez stuna i harma nie zdąży, albo zacznie się leczyć, tylko, że te leczenia sporo MP żrą i po dwóch takich akcjach nie będzie miał MP, a DA aż tyle nie zużyje na harma + panterę ;]

Sprawa się komplikuje, jak Pal ma sacrifice build, ale to jest diabelnie drogie, no i 78 lvl a aż tak dużo tych palków nie ma :P

Ryltar

Cytatwale stuna na DA, stun (o dziwo?)

Ludzie maja bazowo 25% ressist na stun wiec to nie jest dziwne.

Cytatwchodzi, wale panterke która ma mało hp

Pantera ma malo zycia? Ona na btb 6 ma ponad 8,4k HP na 74.Ona ma tylko niski p.def i m.def(az po 500 na czysto).

Cytatpanterka zdycha

Jak w 8 sekund zabijasz pantere to jestes moim idolem.

Rzezim

Cytat: Ryltar w Październik 16, 2007, 04:17:57 PM/quote]
Jak w 8 sekund zabijasz pantere to jestes moim idolem.

Ano tak się złożyło, że u mnie na servie Stun trwa nie 8, tylko aż 10 sekund, a co do panterki to łatwa sprawa... Mam dyesy na str, dex, i str, a do pvp jest to dla mnie idealne ustawienie, plus AoBA +SA Health +5, zenchantowany set BW (dla str) i może nie wyszedł mi taki dd jak Glad ale cacko jest fajne ^^

Ryltar

Jakos mi z melee nie wyszlo zabicie pantery z FB i MJ z +5 str w 8 czy tam nawet 10 sekund(chociaz to zalezy czy pantera byla buffnieta bo u mnie byla).

Rzezim

Ryltar

czachurek

Po co walczyc tankiem vs tank? Szkoda shotow i czasu. A na olimpiadzie DA kladzie Paladyna w wiekszosci przypadkow. Zanim panterka padnie Pal nie ma juz CP. Wiec nawet jesli pozniej bedzie sie healowal to przegra 'na punkty'.. i nie ma na to rady.

Podpisano, PhoenixKnight ;)
Ivo - PhoenixKnight - NoName Member [L2 eXistence]

bula

tylko ze Pal ma cos takiego jak AI ...

czachurek

Sam Angelic Icon nie wystarczy do zwyciestwa.. niestety. Podobnie jak i epicka bizu (antq. + bai + antharas + orfen) zbyt wiele tu nie zmieni, bo sacrifice build w praktyce nie dziala tak cudownie jak na papierze. Oczywiscie ze da sie wygrac z HellKnight'em, nie twierdze ze nie..  ale albo trzeba miec szczescie, albo lepszy sprzet.. albo tamtą postacia musi grac lamka ;) Innych sensownych wytlumaczen nie widze.

Zas w mass pvp nigdy nie biore na target innego tanka. Stunowac to ja moge ale magow, lucznikow i daggerow. Tankiem niech sie zajma nukerzy i dd.. bo inaczej wszyscy wytluka sie nawzajem, a my bedziemy stali z nim przez kolejne 5 minut i bedziemy okladali sie, az skoncza sie nam shoty ;)

Zatem podtrzymuje swoja opinie ze tank vs tank to pomylka.. i juz nawet pomijam to ze PK dostanie baty od HK. Taka walka nawet z czysto hipotetycznego zalozenia jest pozbawiona wiekszego sensu.. a co dopiero w praktyce ;)

bula

no niestety tak jak prawie kazda klasa moze walczyc ze swoim odpowiednikiem z innej rasy to tank vs tank jest raczej nie wskazane :D

czachurek

Czekam z niecierpilowscia na wprowadzenie C5 na eXi - wtedy moj PK rozwinie skrzydla.. a poki co, pozostaje mi liczyc na niezbyt twardych przeciwnikow na Olimpiadzie ;)

TruTherion

No ale od c5 Pal dużo zyskuje vs DA. Więc o ile na c4 dostawał baty później nie jest tak kolorowo.

Ryltar

Moze frapsne pvp moje(HK) i bluli(PK) jak sie razem bijemy ale nie na arenie tylko normalne pvp z potionami.

czachurek

Cytat: TruTherion w Październik 24, 2007, 10:45:16 PM
No ale od c5 Pal dużo zyskuje vs DA. Więc o ile na c4 dostawał baty później nie jest tak kolorowo.
Na C5 tez gralem PK i nadal uwazam ze wiekszosc walk wygra DK.