Problem z wejściem w świat l2

Zaczęty przez theebe, Czerwiec 12, 2007, 01:33:24 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

theebe

Witam, jestem nowy, i mam pewien problem na który nawet wszechwiedzace google mi nie pomogło. Na tym forum też nie spotkałem podobnego przypadku. Wkurzony faktem, że nie mogę sobie pograć zakładam nowy wątek.
Otóż moja sytuacja wygląda tak:
Na początku tygodnia miałem gruntowny reinstal systemu (WinXP) z powodu wirusa, tzn caly dysk został sformatowany.
Nowy win (with SP2), nowe sterowniki, uaktualnienia, etc... Wszystko śmiga ok.
Ściągnąłem sobie klienta C4 z www.gamershell.com wszystko git. Zainstalowałem grę, zainstalowałem patcha serwera www.cosmosl2.com wszystko jest ok, jak zawsze, zadnych niepokojących obiawów nie ma.
Po uruchomieniu (l2/system/l2.exe) gra uruchamia się zminimalizowana, ale ok, daję max na pełny ekran i loguję się, wybieram postać do gry i klikam START po czym wyskakuje taki ekran z napisem Loading u dołu ekranu:

po czym kiedy już ma się pokazać świat, miejsce gdzie przestałem ostatnio grać niespodziewanie gra zostaje wyłączona, ja powracam do windowsa. Na nieszczęście nie wyskakuje żaden bład, win nie wywala żadnego komunikatu.
Juz mam dość kombinowania nad tym problemem.
Proszę was o pomoc

Soul

Jeszcze raz ściągnij patcha servera i zainstaluj go oraz upewnij sie, ze nie maja jakiegos autoupdatera. Potem odpal gre, zmaksymalizuj, ustaw sobie wszystki ustawienia odpowiedio, wylacz gre. Wlacz ja ponownie i odpal postac. Powinno zadzialac, a jesli nie, to przeinstaluj gre i sterowniki (directX i karte graficzna).
Prepare for unforeseen consequences...

theebe

Próbowalem i nic, najlepsze jest to, że gdy zainstalowalem patcha z servera dragon network, gra działa bez problemu. cos nie teges z tym cosmos, a tak fajnie sie tam gralo... SR'em
Jesli ktos mial podobny problem prosze o pomoc

theebe

Udało mi się wejść do gry, tylko dziwnie gorsza grafika niż kiedyś była. Trzeba było uruchomić plik L2.exe w trybie zgodności Win98/Win ME.
Na razie to mi wystarczy, poźniej bede kombinował nad grafiką (mam radeona 9550)
Dzieki, pozdrawiam

Polgara

Cosmos ostatnio dodał pierdoły z C5 więc sciag nowego patcha jest tam auto updater skopiuj go do folderu z gra i odpal uploaduje Ci pliki

potem nacisnij start i zawsze odpalaj gre z tego auto updatera
przynajmniej ja tak robie :)