Dagerzy- prezentacja

Zaczęty przez Marc1n, Czerwiec 15, 2007, 02:02:52 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Destiner.OMG

Cytat: Express w Styczeń 19, 2008, 10:32:59 PM
Ncsoft może i tak napisał, ale ludzie robili testy, okazało się, że tak nie jest
Według testów ludzi z offa, których wypowiedzi na ten temat czytałem, różnica polega na tym, że critical blow podbija szansę na lethal o około 50%, a mortal strike o niecałe 30%.

Nie wiem ile w tym prawdy, wiem, że opisy ncsoftu nie zawsze są zgodne w 100%.

Testy testami, ale imo NCSoft wie co napisal no nie? poza tym po czym w tych testach to wnioskuja skoro z tego co mi wiadomo wejscia lethala nie da się obliczyc takżeby wiedziec kiedy bedzie :F
Nie zawsze są zgodne co nie znaczy, że akurat teraz też tak jest...

PS. z nikogo nie robilem idioty tylko pisalem co o tym sądze :F

myha

imo mortal strike nawet jak podbija szanse na blowa(w co raczej wątpie) to o bardzo mała ilosc critical blow podpobnie
Auto Giełda:
http://mmoto.eu

Stanisław Lem
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."

Kesai

ja zauwazylem wiecej critow z bsa.. nie-mortal a mortal strike+9

bula

CytatTesty testami, ale imo NCSoft wie co napisal no nie?
nie ^^

Slomek

CytatMortal Strike - Temporarily increases your chances of making a critical strike. An equipped dagger weapon is required to use this skill.

Napisali Critical Strike nie Crit. hit wiec moim zdaniem chodzi tu wlasnie o to ze Mortal zwieksza Land Rate Lethala.
l Coke and Pepsi are the same thing. Wake up people !!!

http://slomianywdowiec.mybrute.com

Destiner.OMG

Byc może masz racje :P Trochę zawiłe mają te opisy skilli  :P można się pogubic

Express

No właśnie o to chodzi, że nie wie i nie chodzi tu bynajmniej o jakiekolwiek liczenie szansy na lethala ze wzoru.
Po prostu, wrzucali buffy i walili n liczbę blowów, gdzie n to coś w przedziale (100, nieskończoność).
Wyszło co wyszło, to tak samo jak z zależnością między ilością dexa, a wchodzeniem blowów.
Czysty empiryzm, a nie ślepe wierzenie w regułki z tabelki.
Siła i wrogowie albo strach i przyjaciele.

doman18

Krótko: Crystal Dagger +
-crit bleed ?
-crit poison ?
-might mortal ?
-dać se siana z SA do C grade ?

Dla AW z dye +5dex na serwerze z HP/MP regen x2 i kupowalnymi kryszami up to 10lvl
It's nice to be important but it's more important to be nice

In every life we have some trouble
When you worry you make it double

Cytat: narisHow to PvP with a lock: Bind 1/3 of you keyboard to fear, 1/3 to dots and 1/3 to destruction spells.
Smash you head into the keyboard. YYYAAARRRGGGH!!!

bula

PeBe

Cytat: bula w Styczeń 21, 2008, 12:04:31 AM
might mortal
Do expa mm słabe raczej.
Ja bym brał crit poison albo bleed.

Express

Do expa to kup sobie DSa i wpakuj w niego focusa. Coś mam wrażenie, że na takim serwerze z kasą nie ma za bardzo problemu.  :_delf_5_4:

doman18

He he a no nie ma (sop po 120k chodzi). Mam właśnie DSa ale miałem go zamienić na CD u mammona. Widzę jednak że wstrzymam się z tym, bo i tak expię więcej niż w pvp tłukę. No ale tak na przyszłość do takiego Hell Knifa to co byście radzili? Tu już troszkę jest większy wydatek więc trzeba sie zastanowić, tym bardziej że jest z czego wybierać (Might Mortal, Focus, Back Blow). Zakładam że nie będę często latał na pvp ale napewno w siegach i w TvT eventach brał będę udział.
It's nice to be important but it's more important to be nice

In every life we have some trouble
When you worry you make it double

Cytat: narisHow to PvP with a lock: Bind 1/3 of you keyboard to fear, 1/3 to dots and 1/3 to destruction spells.
Smash you head into the keyboard. YYYAAARRRGGGH!!!

Express

Zaraz, zaraz. Na jakim Ty grasz serwerze? O ile mi dobrze wiadomo kiedyś na b grade tylko demons sword (btw, jak dagger może mieć w nazwie sword? :D) miał SA might mortal, które już jednak zostało daggerom zabrane. Hell Knife to dagger, który ma sa, o ile dobrze pamiętam magic regen, mental shield i magic weak. Więc nie wiem o czym Ty do mnie rozmawiasz.
Tak czy siak, generalnie przyjmuje się zasadę, że do expa najlepsze są daggery z focusem, wiadomo nie trzeba marnować dużo mp na blowy i crt.damage do pvp, wiadomo silniejsze blowy. Dla TH można jeszcze pokusić się o dagger z haste, wtedy mamy naprawdę ładny atk.speed, ja jednak wolę SSa z CD.
Ja powiem Ci od razu, że do a grade nie szedłem w ogóle w pvp, bo wolałem postawić na szybszy kox, więc na c latałem z DSem a na b z krisem, oczywiście oba z focusem. Nawet jeśli mieliśmy w tym czasie wojny to i tak przeważnie ścieraliśmy się w mniejszych grupkach. Wiadomo, jak dopadniesz nuka z daggerem + focus to raczej żaden jego czar nie dojdzie do skutku. :_delf_5_4:

Zarean

Crt. dmg jest dobry dla PW(do wszystkiego), a taki AW powinien mieć właśnie daggera z focusem i Ctr. dmg, bo crt. dmg mu dużo nie da w koksie, bo jednak rzadziej mu wchodzą blowy/krytyki, a jak mu już wejdzie ten krytyk to potworka już nie ma.

Ryltar

Dagger z Haste jest dobry na 1 vs 1 lub na olly gdzie szybsze wprowadzanie skilli ma znaczenie a tak to crit.dmg do pvp.

freakz4

Czy evasion ma wplyw na to ze nie wejdzie blow ?

Siena

Piszę poprawnie po polsku

Nie smuć się, że się skończyło... ciesz się, że było...

freakz4

bula

fart/dex/ustawienie wzgledem przeciwnika/ewentualne SA might mortal

Ryltar

freakz4

Czyli im mam wiecej DEX to bede nietrafialny przez innych daggerów i ich blowy ?

Ulv

no dex wpływa na eva, analogicznie tak.

bula

Cytat: Ulv w Styczeń 23, 2008, 10:32:19 PM
no dex wpływa na eva, analogicznie tak.
Cytat: freakz4 w Styczeń 23, 2008, 10:30:32 PM
Czyli im mam wiecej DEX to bede nietrafialny przez innych daggerów i ich blowy ?
tylko ze jemu chodzilo o blowy :D im wiecej masz dex tym wieksza szansa ze twoj blow wejdzie z nie ze nie wejdzie w ciebie

Hermit

Wy nie rozumiecie. On się pyta o co czy jak ma więcej DEX-a i tym samym dużo eva to czy blowy W NIEGO  będą rzadziej wchodziły. Odp nie ponieważ Evasion nie daje szansy na unik od skilli ( blow to skill ) tylko na unik od normalnego uderzenia. Czyli nie. PW na 79 chyba ma skill Dogde który umożliwia unik od skilli. Inne postacie tego nie potrafią.
Stary Hermit farme miał. A czas sobie upływał i upływał.
=