OL/ ??? co najlepsze

Zaczęty przez mundrek, Czerwiec 26, 2007, 02:17:35 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

mundrek

Witam. Mam pytanie. Jaki sub najlepszy jest dla Overlorda zakładając że będe chodził na jego statach. Chodzi mi o uzasadnienie odpowiedzi ,taktyki pvp, w czym chodzić itp. Z góry dzięki.

TheOwn3r

Jeśli chcesz grać na statach OL'a to fajny może być destro.na pvp, przeciwnik zbija Ci HP, włączasz Guts'a i taki HE/PP i inni warriorzy nic Ci nie zrobia.

OL/WC też może być fajny, ale dostaniesz praktycznie tylko COV'a z ciekawszych skilli.
;o

Elvin

OL/ES albo OL/EE, ew ol/necro lub ol/sps

TheOwn3r

ale z tymi subami cross race, to nie jest zbyt pewne...
;o

spooknienty

polecam tyra! mam wiec wiem co mowie... tylko na statsach ol!!! uzywasz fisty + blunt magiczny (ja mam Grindery i BoMTa)
2 stuny, 1,65k def w bw light na buff od pp 73lvl i potkach, bison+skile z fistow + debuff fajna bo calkowicie uniwersalna
(buff, duzy dmg fizyczny, drain i debuff, duzy def fizyczny i magiczny)
mp ucieka w bw jak glupie (rozwiazanie np mj robe ale wtedy def spada wiec ja zostaje przy bw;p), za malo hp jak na woja ale wiecej od maga, cast gorszy od maga ale na dye+ tatoo w bw mam 580 bez acu na broni do draina wystarcza, p atack niewiele mniej od tyra;p (roznica byla przed update wielka teraz to ok 250 przy grinderach) bison daje sporo radosci w pve i pvp;] (mozna go latwo utrzymac dzieki soul guard i drain)
jak cos jest do wszytkiego to jest do... bardzo duzych umiejetnosci ;p tzreba obcykac dobrze rzekladanie broni szczegolnie do pvp potem juz idze;]
ponadto w c5 tyr dostanie w brew temu co sie mowi najwiekszego kopa po gladzie;p warto myslec o przyszlosci bo c5 na dragonie obiecuja za mies juz sa skille testwane na innych serwach dn...
w cross sub bym juz nie inwestowal przed kolejnym update bedzie okrojone pewnie;p
swoja droga ol dostanie po dupie sporo w c5;/ zadnych skili nowcyh (wc dostal dziad;p) no i z tym sleepem masakre robia;p
zobacze;p ja tam juz glada expie na horna mam odlozone;p
ale za to ty/destro dostana po dupie i magowie hiihihihiih jajajajjaj xaxaxaxaxxa;]
ps: btw zaraz cale fts to beda glady^^

System

Cytat: spooknienty w Lipiec 12, 2007, 03:24:54 PM
polecam tyra! mam wiec wiem co mowie... tylko na statsach ol!!! uzywasz fisty + blunt magiczny (ja mam Grindery i BoMTa)
2 stuny, 1,65k def w bw light na buff od pp 73lvl i potkach, bison+skile z fistow + debuff fajna bo calkowicie uniwersalna
(buff, duzy dmg fizyczny, drain i debuff, duzy def fizyczny i magiczny)
mp ucieka w bw jak glupie (rozwiazanie np mj robe ale wtedy def spada wiec ja zostaje przy bw;p), za malo hp jak na woja ale wiecej od maga, cast gorszy od maga ale na dye+ tatoo w bw mam 580 bez acu na broni do draina wystarcza, p atack niewiele mniej od tyra;p (roznica byla przed update wielka teraz to ok 250 przy grinderach) bison daje sporo radosci w pve i pvp;] (mozna go latwo utrzymac dzieki soul guard i drain)
jak cos jest do wszytkiego to jest do... bardzo duzych umiejetnosci ;p tzreba obcykac dobrze rzekladanie broni szczegolnie do pvp potem juz idze;]
ponadto w c5 tyr dostanie w brew temu co sie mowi najwiekszego kopa po gladzie;p warto myslec o przyszlosci bo c5 na dragonie obiecuja za mies juz sa skille testwane na innych serwach dn...
w cross sub bym juz nie inwestowal przed kolejnym update bedzie okrojone pewnie;p
swoja droga ol dostanie po dupie sporo w c5;/ zadnych skili nowcyh (wc dostal dziad;p) no i z tym sleepem masakre robia;p
zobacze;p ja tam juz glada expie na horna mam odlozone;p
ale za to ty/destro dostana po dupie i magowie hiihihihiih jajajajjaj xaxaxaxaxxa;]
ps: btw zaraz cale fts to beda glady^^

chyba nie dawno zrobiles ol/tyra...teraz ta suba po znerfowaniu ma ok. 1,5-2k p atak.
"Czekaj...Czy ja k***a lubię poziomki?"

spooknienty

pisze bo temat zyskal na aktualnosci;]]]
postacie warrior/mag odnerfniento;ppp

tyrant/ol ma ok 2k p atacku ale z blood tornado bez sa +0;]
dokladnie 1997 p atack
1,7k defa w bw secie all+4
imo teraz to dobra suba c5/6 zbliża sie wielkimi krokami;]
beda krytyki ze skili, moze naprawia bisona (wole jak działa tak jak na retailu)
luk bedzie nieprzydatny za to skile beda dobre na dystans;]
do tego zealot ( dodatkowe 300 atack spd)
ol bedzie mial swojego cov dla magow wiec bedzie przydatny w pt...
pykałem tyrkiem na retalu i mam ty/ol na dragonie...
jezeli tyrant z c6 dostanie to co juz teraz ma ol to naprawde bedzie niezla suba...
na dream buff wycisnolem na retailu 720 okolo criticala... (demony + focus)

wazne: juz pisalem chyba ale napisze jeszcze raz na soulguard i soulcry oraz ripost/fortitude ta postac wypruje sie szybko z many...
na mass pvp po 2gim lub 3cim starciu trzeba sie chować i regenerowac mane...
bardzo ciekawy jest skill force barrier na retailu, ciekawe czyy zachowa moc na dragonie, bylo by naprawde miodzio;]

postac trudna w pvp (ale dobra!!! oczywiscie w demonach + draco+ tateo set)
dosc latwa w expie... wystarczy tylko kumpel pp na plecach bison i heja... na selfie tez podusi jak trza;ppp

jest to bardzo klimatyczna postac jak na razie dosc wyjatkowa na serwie dragon... (znam tylko kilku aktywnych ty/ol)
polecam szczegolnie wielbicielom MONKA z D&D;]
i tym co znudzili sie dagerami/gladami/lucznikami;]

temat ukatualnie zaraz jak tylko bedzie update dodam screeny i opisy skili nowych;]
pozostaje tylko czekac;]

co do crossa to mam ol/necro rowniez... ogolnie postac jest tez klimatyczna ( gralem kiedys na kumpla ol/ee...
cala filozofia= buff +f1 ) necro lubie i ol tez polaczenie jest bradzo przebardzo klimatyczne i kozackie...
mana tez szybko ucieka (troche szyciej niz zwyklym necro...) musze przyznac ze jest to chyba najlepiej zgrana suba na swiecie,
chodzi o to ze absolutnie zaden skill sie nie marnuje ( z tych z ktorych kozysta sie grajac postaciami bez sub)
ogarniecie tego chara to spore wyzwanie i nieziemska frajda;]

heheh także moje typy są 3:
1. ol/necro (klimatyczna + kozacka teraz, nie wiadomo jak na c5/6)
2. ol/destro (juz teraz b dobra i zapomniana suba, mega do trainow kazde kolejne update ja wzmocni)
3. ol/tyr (mysle ze na c5/6 ta pozycja bedzie na 1 miejscu na liscie jesli drake niczego nie spier...)

Sn@ke

A powiedz mi jak to jest z wchodzeniem seali w:
-magow
-tankow
-daggerow/innych charow bez passiwow na m def.
Oczywiscie mowie o postaciach z podobnym lvlem.

Reina

wchodza raczej ciezko, jesli postac ma buffka i/lub b. dobra bizuterie, a na dn w sumie kazdy pozadny gracz taka ma ;)
jednak w postacie z malym mdefem (orczy woje, sztyleciarze, lucznicy) idzie w miare niezle, da sie zrobic z nich kaleke, zanim sie mana skonczy ;)
"The difficulty is not so great to die for a friend, as to find a friend worth dying for"
- Homer

Retarded SuperModerator

Piszę poprawnie po polsku

Elvin

Ciezko? Jak sie gra na statach OL to moze tak.
Jak sie ma mutanta ol/necro albo ol/ee to seale siadaja bardzo ladnie (chociaz zalezy ktore, te ktore maja efekty przed ktorymi bronia specjalnie sety/bizu to jest problem)

Sn@ke

Ostatnio chodzi mi po glowie i nie moze wyjsc ol/ps. Moze castem nie powala, ale co najabrdziej mi sie podoba w tej postaci to debuffy. Z intem d elfa mistica musza wchodzic przeslicznie. ;) No i summony jakos bardziej mi pasuja z wygladu niz es'a(cos mnie bierze jak widze orka, a jesli to jest fighter to juz w ogole, z rozowym jednorozcem ;d). Co myslicie o tej postaci? Strasznie mnie kusi zeby sobie taka zrobic, nie po to zeby ownowac, ale powciskac ludziom debuffy i odnawiac cp czlonkom ally(co na statach ps'a powinno sie bardzo dobrze sprawdzac). Wielka wada tej postaci musi byc exp(szczegolnie ze gram na infie): najpiewr expic wc(bo chyba nie znioslbym widoku czrujacego orka fightera), a potem retaila ps'a....meczarnia. Niby mam tyrka na 64, ktorym bardzo szybko sie expi ale planowalem zrobic go na ol'a, no i jak juz pisalem srednio podoba mi sie mag z wygladem orka fightera. A jak wy widzicie takiego ol/ps'a, bo mi sie wydaje strasznie fajny?! ;)

Reina

dlaczego nie, zwlaszcza jak chcesz byc mass debufferem, odnawianie cp i tp pozwola ci wbiec we wrogow i zrobic niezle zamieszanie dzieki swoim okaleczaczom ;)
a expienie kazdego mutanta to ciezka robota i trzeba sie z tym liczyc
"The difficulty is not so great to die for a friend, as to find a friend worth dying for"
- Homer

Retarded SuperModerator

Piszę poprawnie po polsku

Elvin

To nie lepiej niz ol/ps hmm.. ol/necro ? m.atak nie tak bardzo sie rozni, a cursed man jest super nawet na buffkach pph. w dodatku stunuje, tp jest, i jest do tego dosc tani i szybki nuke (ds),
A w IL przedewszyskim... mass gloom + seale ... sami pomyslcie ^^

Sn@ke

No necro tez fajny i szybciej sie expi niz ps'a. Z gloomem(to chyba 20% mniej m defa o ile sie nie myle, jesli tak to mnie poprawcie)klatwy powinny jeszcze latwiej wchodzic. Tanie nuki to rzeczywiscie duzy plus.
Za to ps ma dodatkowo aracne agility, heal oraz buffki dla summona czyli zawsze jakis tam selfbuff jest. W IL dostaje tez fajnego nowego summona.
Obaj maja cos fajnego, klatwy powinny wchodzic podobnie, summony raczej bedzie mial lepsze ps(chocby ze wzgledu na buff), jednak necrusem latwiej bedzie sie wyrobic z mana. No nie wiem, ale najpierw trzeba wyexpic tego nieszczesnego wc co chyba jest meczarnia. ;d