Recepty A grade

Zaczęty przez Shamanpl, Lipiec 10, 2007, 10:18:07 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Shamanpl

Witam! Właśnie sie przymierzam żeby scraftować sobie DC robe a tu zonk ... Patrzę na listę potrzebnych składników i gdy sprawdzam z jakich mobow dropi się recepty nic nie pisze ... Więc moje pytanie: jak zdobyć te recepty? :P

Ryltar

Questy typu:

Whisper of Dreams, Part 1 lvl 56
A grade robe farbics

Whisper of Dreams, Part 1 lvl 60
Random 60% A grade robe Recipe

Kail's Magic Coin lvl55
60% A-grade weapon recipes

Supplier of Reagants lvl57
A grade crafting components/Full B-grade items

Mimir's Elixir (Path to a Subclass) lvl75
Enchant Weapon Scroll (Grade A)

Exploration of Giants Cave, Part 1 lvl51
Low A-grade 60% Armor Recipes

Exploration of Giants Cave, Part 2 lvl57
Top A-grade 60% Armor Recipes

Stolen Dignity lvl58
Chance of A-grade weapon components

Legacy of Insolence lvl59
A-grade boot/helm/glove fabrics & recipes

For Sleepless Deadman lvl60
A grade Accessory Parts

Illegitimate Child of Goddess lvl63
A grade Accessory (Jewelry or Shield) Recipe

Fate's Whisper lvl75
A Grade Weapon

vitabilis

:shock: do tych wszystkich questów warto bić RB, z odpowiednich bossów często leci full droop

Merhold

Moim zdaniem questy na recki a grade, są zbyt "długie", warto ten czas poświęcić na RB tak jak napisano post wyżej. Często tak bywa, że jednak nie jesteśmy zadowoleni z recki jaką otrzymaliśmy. Oczywiście mowa tylko o c4  :D

Shamanpl

Ktoś mi może pomoc rozkmonic ten quest ze zbieraniem monet? :)
1. Chciałbym zdobyć recepte na SoM wiec który poziom muszę mieć w tej organizacji
2. Jakie moby mam bić
3. Ile monet i jakiego rodzaju mam zebrać.

Sprawdzałem na różnych stronach, ale sam sie już w tym pogubiłem ...

Następna sprawa jaki jest wzór na to ile matsow dostane z manora?

Ostatnio jak sprzedawałem 3660 cropow dostałem 96 CL. W sklepie za jeden CL mogę dostać 2850 A, a cena skupu owoca wynosi 150. Czyli wychodzi na to ze muszę dać 19 cropow za jeden CL, ale jednak tak nie jest i to mnie dziwi ... ktoś mnie może poprawić w tych wyliczeniach? aa jeszcze jedno: Taxrate wynosi 15%

Ryltar

Co do monet to zbierasz je z:
Gold Wyvern:
Timak Orc (Timak Orc Camp - Around Catacomb of Apostate)
Shackle (Dragon Valley)
Headless Knight (Dragon Valley)
Royal Cave Servant (Dragon Valley)
Malruk Succubus Turen (Dragon Valley)

Silver Unicorn:
Vanor Silenos Shaman
Oel Mahum (Bandit Stronghold)
Oel Mahum Warrior (Bandit Stronghold)
Tarlk Bugbear High Warrior (Around Ivory Tower)
Formor(South of Ivory Tower)
Formor Elder(South of Ivory Tower)

Blood Medusas:
Timak Orc Soldier (Timak Orc Camp - Around Catacomb of Apostate)
Timak Orc Archer (Timak Orc Camp - Around Catacomb of Apostate)
Timak Orc Shaman (Timak Orc Camp - Around Catacomb of Apostate)
Lakin (South and East of Hunter's Villiage)
Punishment of Undead (In The Cemetary)
Hatar Hanishee (Around The Cemetary)

Zeby podniesc level do 2 musisz zdobyc po 20 monet kazdego typu.A zeby miec 1 poziom(wymagany zeby dalej kolowac recki) "tylko" 200 monet :P

Jak juz masz 1 lvl To robisz zadanie "Royal Membership" i potem zadanie o nazwie "Kali's Magic Coin" gdzie zbierasz takie monety z takich mobow:
Fallen Orcs: Kail's Silver Basilisk
Fallen Orc Archers: Kail's Gold Golem
Fallen Orc Shamans: Kail's Blood Dragon
Fallen Orc Captains: Randomly drops Kail's Silver Basilisk, Gold Golem, or Blood Dragon

A co do Recki na SoM to potrzebujesz:
Cytat: Sword of Miracles3 Gold Giants, 10 Kail's Silver Basilisk, 10 Kail's Gold Golem, 10 Kail's Blood Dragon

Zwroc uwage ze potrzebujesz tez starych monet z Coin Quest.

ArchangelGabriel

Czy z Questa Exploration of Giants Cave, Part 2 można uzyskać recki na Robe A Grade ?

nygus

w GC mozna zdobyc recke na talluma robe. na dc, mj i nm quest w loa

ArchangelGabriel

a który to będzie z wyżej wymienionych questów ? I Gdzie się go zaczyna ?

SirZaksus

mam pytanie, czy aby wykonac quest na np. maj gloves recept trzeba zebrac wszystkie blueprint i zamienic je na w/w recki?  :) Czy to poprostu po zdobyciu 4 moge sobie cos wybrac?

fedur

musisz miec BP od 1-13 wszystkie... wybierasz zestaw ktory chesz (Ty chesz MJ) i dostajesz losowa recepte albo na MJ glvoesy / Boots albo na Helmet

Siena

Albo po 1 keyu na każdą z części setu  :(
Piszę poprawnie po polsku

Nie smuć się, że się skończyło... ciesz się, że było...

Solar

Czyli wniosek jest taki ze w c4 nie oplaca sie robic sprzetu a z racek. Wiec pozostaje rb i farmienie mobow :P

Luna
Tyrteos: 80 lvl SM|75 lvl WC |DA 55 - Banned
Franz
Decimos: 82lvl PS|75 lvl WC |DA 70 -Śpi
Lancer
Decimos: 7x lvl PS

http://przypierdolek.mybrute.com/
Cytat: 120130 link=topic=27483.msg306926#msg306926

fedur

czy ja wiem czy sie nie oplaca?... majac noblessa (w tym najlepiej sube maga) masz ciagly dostep do ToI i mozesz wyciagac... nawet jak wypadnie  Ci po kilka tych samych BP to mozesz sie powymieniac z innymi... no i to na c4 jedyny sposob poza rb i dropie na zdobycie A grade gloves , etc...

Ryltar

Ja robie na recki A(bronie i armory) i klucze :P

Solar

Cytat: fedur w Październik 09, 2007, 09:54:13 PM
czy ja wiem czy sie nie oplaca?... majac noblessa (w tym najlepiej sube maga) masz ciagly dostep do ToI i mozesz wyciagac... nawet jak wypadnie  Ci po kilka tych samych BP to mozesz sie powymieniac z innymi... no i to na c4 jedyny sposob poza rb i dropie na zdobycie A grade gloves , etc...

Majac nooblesa juz pewnie masz ten swoj sprzet a :P (jezeli nie biegasz na serwie wysoko ratowym)

/popsułem Ci troche posta... ale juz naprawiłem =P
/nic sie nie stalo XD

Luna
Franz
Lancer

jaro146

A moze by tak zebrac te wszystkie questy w kupe i podczepic jako odzielny teamt? :)

fedur

Cytat: Solar w Październik 09, 2007, 10:33:26 PM
Majac nooblesa juz pewnie masz ten swoj sprzet a :P (jezeli nie biegasz na serwie wysoko ratowym)

czy ja wiem... ja osobiscie starałem sie grając najpierw o to by zdobyc jak najszybciej status nobless , poprzedzając go zrobieniem subklassy. I tak samemu bym tego nei zrobił... wiec sprzet wyspasiony nie jest tak mocno potrzebny (B grade spokojnie starczyło) a potem juz bylo duzo łatwiej...

Cytat: jaro146 w Październik 10, 2007, 06:25:06 PM
A moze by tak zebrac te wszystkie questy w kupe i podczepic jako odzielny teamt? :)

dobry pomysł  skarbie :*

Solar

Cytat: fedur w Październik 10, 2007, 06:32:11 PM
Cytat: Solar w Październik 09, 2007, 10:33:26 PM

czy ja wiem... ja osobiscie starałem sie grając najpierw o to by zdobyc jak najszybciej status nobless , poprzedzając go zrobieniem subklassy. I tak samemu bym tego nei zrobił... wiec sprzet wyspasiony nie jest tak mocno potrzebny (B grade spokojnie starczyło) a potem juz bylo duzo łatwiej...

Wiesz sam napewno nie  zdobedziesz wiec zakladajac ze jestes w klanie wiec tluczesz rb :P(co najmniej te na sube i noobla ^^) a z nich leci ten twoj wymazony sprzet a :P i kolo sie zamyka :p przed nooblem mozesz juz biegac w sprzecie a a nawet s :P

Luna
Franz
Lancer

DIO

te questy robi sie w kilka osob i leci calkiem szybko ...czekajac az z rb poleca czesci do wymarzonego setu zwlaszcza jak w klanie jest przewaznie kilku chetnych na to to sie zestarzec mozna i zrobic 3 subklasy 78 lvl ;>

taki quest na recki na bronie a grade robilo 5 osob przez tydizen zeby 1 osoba mogla takie recki kupowac ........ ale teraz jest tak

osobnik A bez questa

dzien 1  - ide spoilowac recki an soma
dzien 2 - ide spoilowac recke na soma
dzien 3  - jeeest wyspoilowalem receke na soma

osobnik B z questem

idz zbierac zwykle monety i wroc za 3h to pojdziemy pospoilowac blady na som i za 6  godzin bedziemy skladac

Ryltar

Sam robie Coin Quest i nie dosc ze moge zawsze opylic monety to mam recki jakie potrzebuje(ta tylko zjebalem 4 razy DLE przy crafie nie ma to jak fart w zyciu jeee).

SirZaksus

A tak odswiezajac temat... skad wziąć s grade recepty?  8)

Ryltar

Imperial Tomb i Forge of gods masz quest ze musisz uzbierac 1000 itemow i za nie wymieniasz na recki do Broni S.Jewlery masz u Chief Jeremy o ile dobrze pamietam.Na Armor nie pamietam i wiem ze recki S masz z czegos na styl Dimension Rift ale masz 50 minut na huntowanie w komnatach a na koncu jest RB.

Frohike

Cytat: Ryltar w Październik 19, 2007, 12:28:23 AM
(...) recki S masz z czegos na styl Dimension Rift ale masz 50 minut na huntowanie w komnatach a na koncu jest RB.
Four Sepulchers o ile mnie pamięć nie myli.

Ryltar

Dlatego napisalem cos na styl Dimension bo tam tez masz czas i lejesz moby.Nazwy tylko nie pamietal that's all.