Porady sprzętowe starego dziada

Zaczęty przez Zyth, Listopad 12, 2007, 05:48:31 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Zyth

Podziele się moimi kilkoma wskazówkami odnośnie sprzętu B/A/S, bo duzo osób pyta się jak ubrac i zbudowac krasnoluda, od razu zaznaczam, ze gram spoilerem i wszystkie testrowania sprzętów były robione na spoilerze, mozna uzyc te kobinacje równiez u WSa, ale nim nie gram i się nie tykam.

Zacznę od dye, bo pod dye robiłem cały sprzęt, testowałem wszelakie połączenia i wyłoniły mi się w sumie 2 jedynie słuszne moim zdaniem.
1 zestaw dye: +5str -5con, zwięszky on o wiele siłe uderzenia, a te -5 con nie odbije się tak na naszym hp. Nie polecam dodawania +4dex-4con, na potku haste 3 dodatkowe 4 dexa dodawało mi 20 atk.(bron slow) speed, za to odbierało juz 800hp, tak więc z 500 miałem 520, zadnej roznicy prawie nie zauwazylem, poza tym, ze stuny nieznosnie zaczely we mnie wchodzic. NIby krasnolud ma warfrenzy, ale nie uzwa się go za bardzo w walce, bo szkoda many.

2 zestaw dye: +5str-5dex+4con-4dex, wygląda jak build popaprańca, lecz naprawde długo tak latałem i było całkiem znośnie, główy atut to jest to, ze wyciąga się z bless the body 12k-13k hp, na poziomach 75+, wielkiej róznicy w machaniu młoteczkiem az tak nie zauwazylem, lecz - do biegania jest tak duzy, ze niezle nas to wyklucza z pvp.

Sety:
Doom/NM: polecam do drugiego builda, przez co osiągniemy sporą ilosc HP (w doomie więcej).
MJ/tallum/NM/BW/IC: Te armory polecam do zestawu dye nr. 1, jak chcesz miec większego DD polecam MJ lub tallum (u siebie wybralem MJ ze wzgledu na 2 atuty, + do resista na stuny (więc jak odejmujemy te -5con to juz w ogóle się o to nie martwimy i więcej p.def niz ma tallum) lub NM/IC. DYE traktuje jako "stałe" natomiast seta wybrałem, aby ukierunkówac mojego krasnoluda pod DD, lub bardziej wyrównane (NM/IC). DC nie polecam, jedynym dobrym atutem tego armora, jest ładny wygląd.

Bronie:
Polearmy, duale Polearm dobra zabawka, jak mamy kumpla wl, jednak pozniej sa malo przydatne, nie robimy zadnego ladnego dmg whirlwind, a tak z włoczni tez słabo bijemy, duale są dobre dla krasnoluda 1-52 lvl, pozniej nawet DLE*tallum wypadają gorzej niz bluncior.
Blunt: B to raczej duzej wybory nei ma aoba lub DMG, oczywiscie z healthem, jak juz stoimy przed wyborem blunta A, to duza czesc osób wybiera m. showera, za względu na focus, sam tak tez myslałem kiedys i miałem i nie byłem zadowolony, z focusem krasnolud wyciaga 11% na krytyka, ok. 5% ma normlanie, przy czym te krytyki nawet nie są mocne, w pvp w ogóle się to nie sprawdza, zawsze lepiej miec health, te+25% więcej hp, zwłaszcza jak mamy set pod DD i +5str, przez co nasze ataki są mocne i długo stoimy, walcząc z blizniaczym krasnoludem (te same sety, lvle, dye etc lecz z innymi bronmi ms*focus* i elysian*health*) zawsze ten z healthem wyrgywał. Tak więc B i A polecam blunciory z healthem, teraz odnosnie broni S.
Mozemy wybrac basaslt battle hammer lub dragon hunter axe, bronie o tych samych SA, z ta roznicą, ze jednen jest 1h, a drugie 2h, SA jakie mają to HP drain (3% z dmg jaki zadamy przychodzi do nas, aktualnie bije moby *2 białe po 600, więc nie zwróci mi to duzo hp), HP regeneration (zwieksza reg HP (serio:D?) tego to nie będę komentowac) i health (wybieram oczywiscie health) do samego wyboru 1h broni czy 2h to wybrałem 2h i w końcu jestem w 100% zadowolony z mojego krasnoluda. Biegam w Dyeach nr. 1 i MJ secie, do tego DHA i na 76 lvlu expie samemu i to owocnie. NA clan hall buffach wyciągam ~1300p.atk i ~1000p.def.

DHA i BBH mozna zodbyc z RB, lub robiąc Questa w IT i 4Sep, uzyskamy wtedy recki, warto o tym myslec, bo to naprawde fajne cacko.

Tutaj stasty z mojego builda, bez buffów

Jak tez macie jakies "swoje" buildy, to pisac, porównamy je :)

Inidriel: Plus za ciekawe porady sprawdzone w praktyce ;)

Rzezim

Bardzo ładnie, daje ci plusa + ale że nie mam siły niech jakiś inny moderator go da xD
SILENCE! I'll kill you - Achmed, Martwy Terrorysta.

Inidriel

Cytat: Rzezim w Listopad 12, 2007, 08:24:13 PM
Bardzo ładnie, daje ci plusa + ale że nie mam siły niech jakiś inny moderator go da xD

Jak nie masz jak masz? :P Używajcie opcji "Zgłoś do moderatora". Dobra robota ;)

SosnoV

Mam spoilera 52 lvl (LOL wiem) i mój wybrany set to BW z Yaksa SA Health. Dye STR/CON no i na razie tyle. Aha jestem nowy  :D :P

AyGo

Świetne statystyki i widać ze pracowales nad tym duzo czasu:) Respect:)

A moze masz jeszcze takie poradniki dla innej klasy, chyba ze BH jest Twoim glownym charem?
AyGo

Ryltar

comeback

Nawet fajnei napisane,  DD build to jedyna opcja dla spoila moim zdaniem, co do broni to S grade blunt rox, przeważnei mało jest Nobli Spoilów i przy odrobienie  sczęścia może wpaść w łapę cancelstick i wtedy na pvp nawet miazge robi taki spoil :D
Swarm Member

Luna- 6x HE

cfaniak

... i kazda inna postac z dosc wysokim critic rate :]

Yoker

bardzo ładna prezentacja

1. niezła ilosc pvp jak na dorfa :P chyba, że subą nabite ^^
2. IMO (choc pewnie trochę osób mnie zjedzie :P) do PvE duale albo 2h sword jest lepszy od blunta tak do ~60lvlu. PvP to oczywiście inna para kaloszy.

Ryltar

Cytat1. niezła ilosc pvp jak na dorfa Razz chyba, że subą nabite ^^

Ta :P Jego suba to niby SH ale jego pvp wyglada tak:CTRL + F1(Atak,postac ciagle atakuje) i idzie sie odlac,wraca a przeciwnik lezy :P Z magami to on klopotu nie ma ^^