[CT0]Ulepszanie broni - SA, Enchantowanie, Augmentation

Zaczęty przez Inidriel, Listopad 24, 2007, 11:24:17 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Koszałek Opałek

Homunkulus's Sword - Stage 7:

- Acumen
- Conversion
- Magic Paralyze

Acumen:
Zwiekszenie predkosci rzucania czarow (C. Speed) o pewna, podana ilosc x% - zazwyczaj 15%

Conversion
Zwieksza max. MP o 60% i obniza max. HP o 40%

Magic Paralyze
Przy uzyciu "neutralnego czaru" ;) na celu - szansa wrzucenia Paralyse
"Myśląc, budujemy z niewidocznego materiału coś, co siły do siebie przyciąga - dla naszej pomocy lub szkody,
stosownie do charakteru myśli, któreśmy wysłali."

"Myśli nasze tworzą nasze oblicze i nadają mu właściwe indywidualne piętno.
Nasze myśli określają ruch, postawę i kształt całego ciała."

Inidriel

Cytat: AddWay w Sierpień 07, 2009, 09:53:56 AM
Witam mam pytanie odnośnie SA bo za dużo nie kapuję ;/. Mam Homka i chce mu dać Acumen. Wiem już że potrzebuję Red Soul Crysów. Wiem gdzie je nabyć ale nie wiem jaki mają mieć stage oraz ile ich potrzebuję, a także gdzie mogę dodać SA do broni. CZy robi się to u kowala tak jak w przypadku agu ? Nie wiem, dlatego zadaje pytanie tutaj. Prosiłbym o odpowiedź.

Pozdro,
AddWay

Tak, u kowala.

AddWay

Fineasz i Ferb ROX

I am Rogue - Play Free Online Games

Warhead

jakie bossy leveluja cry:

14 -> 15
15 -> 16

potrzebuje retail info.
Ru OFF Lancer

Eltharion  Bishop 62+

Outcasters Clan Member & NosenseTeam Squad Leader

coshoo

Cytat: Warhead w Sierpień 20, 2009, 10:36:15 AM
jakie bossy leveluja cry:

14 -> 15
15 -> 16

potrzebuje retail info.

14 -> 15    Frint, Antek, Valakas, Tiat, Ekimus.
15 -> 16    Tiat, Ekimus

Pewnie Beleth też cośtam leweluje. Poprawcie jak coś pomieszałem.
Nikodem, Eva's Saint, Hindemith -> Phoenix... - stare dobre czasy...

Ultrass

Mi się zdaje, że na enchant armoru jest mniejsza szansa... Bron mi weszła za 1 podejscie na +7 i sie spalila,a żeby wklepać helm na +6 musialem wczesniej spalic ich 8... Taki pech czy rzeczywiscie na to jest mniejsza szansa.?
na L2 WH nic nie jest napisane o OE armors...

Solar

Cytat: Ultrass w Wrzesień 05, 2009, 06:07:13 PM
Mi się zdaje, że na enchant armoru jest mniejsza szansa... Bron mi weszła za 1 podejscie na +7 i sie spalila,a żeby wklepać helm na +6 musialem wczesniej spalic ich 8... Taki pech czy rzeczywiscie na to jest mniejsza szansa.?
na L2 WH nic nie jest napisane o OE armors...
Pech............ Mi broń weszła na 19 za pierwszym podejściem XD Ale lepiej spytaj admina swojego serwera zXD

Luna
Tyrteos: 80 lvl SM|75 lvl WC |DA 55 - Banned
Franz
Decimos: 82lvl PS|75 lvl WC |DA 70 -Śpi
Lancer
Decimos: 7x lvl PS

http://przypierdolek.mybrute.com/
Cytat: 120130 link=topic=27483.msg306926#msg306926

Dexter69

Może mi ktoś napisać ile m. attack daje +1 int?
Mam nekro 79.
Generalnie chodzi mi o to, o ile bardziej opłacalne jest polować na empa w agu i czy w ogóle.

Al

Mam pytanie odnośnie skilla z augemntacji: Chance Doom lvl 10. Przyfarciłem i mam to w DLE*TB (jestem BD). Niby ma to dawać silence na skille fizyczne i magiczne kiedy uderzam przeciwnika. Owszem daje, ale raz na 100 hitów i silence trwa 2-3 sekundy. Przy takim land rate to lipa:/.

Ktoś orientuje się od czego zależy land rate tego skilla jako augment? A może na moim servie nie działa prawidłowo?

ractail

Lancer:
Specnaz team
Naver - Aeore Healer 85+

Solar

Luna
Tyrteos: 80 lvl SM|75 lvl WC |DA 55 - Banned
Franz
Decimos: 82lvl PS|75 lvl WC |DA 70 -Śpi
Lancer
Decimos: 7x lvl PS

http://przypierdolek.mybrute.com/
Cytat: 120130 link=topic=27483.msg306926#msg306926

caspar0

Ja mam pytanie odnośnie 2 agumentacji: Passive Might i Passive Duel Might. Jest jakaś różnica w ich sile podczas pvp? Ile dają one p.atk? Jest to z góry określony czy jakiś %? I jakby mógł mnie ktoś oświecić jak to wygląda na offie i jak na javie :)  :oops:

br2yd4l

Generalnie skile typu chance są dość słabe
najlepiej triggeruje się chance magic, trochę gorzej chance critical, najgorzej przy zwykłych hitach. Szansa trigerowania to około 3-5% (przy każdym hicie). Dodatkowo triger rzuca skila, ale niekoniecznie on 'siądzie'. Z drugiej strony doom poiwnien trwać normalną swoją wartość czyli około 30s (tak było ze zwykłym silence i fear na offie).

Whtever walks in my heart,
Will walk alone...

netheril

maly refresh
Cytat: Migiul w Marzec 25, 2009, 01:41:34 PM
    * Great Gale - zwiększa Atk. Spd.
jest ktos w stanie powiedziec mi ile to mniej wiecej daje atk spd? (w %)  :D
Klotnie na forach internetowych sa jak zawody w zakladzie psychiatrycznym... Czy wygrasz czy przegrasz to i tak jestes pojebany...

br2yd4l

idź do NPC kowala (blacksmith), wybierz 'bestwo weapon special atribute' czy coś takiego, tam wszystko pisze
(nie możesz mieć homka w ręce chyba)

Will walk alone...

Yoker

wydaje mi sie, ze on pyta o masterwork a nie SA :)

netheril

Cytat: Yoker w Maj 30, 2010, 01:32:27 PM
wydaje mi sie, ze on pyta o masterwork a nie SA :)
dokladnie :P bo zastanawiam sie czy jest sens kolowac rare bron czy lepiej poprostu kupic zwykla :D
Klotnie na forach internetowych sa jak zawody w zakladzie psychiatrycznym... Czy wygrasz czy przegrasz to i tak jestes pojebany...

Tyumio

Co daje masterwork? I co może być masterwork wszystko do crafcenia czy tylko bron/armor??
Co daje, że item jest foundation??

br2yd4l

Gdy crafcisz item masz małą sznasę na to, że item wyjdzie foundation.
Item foundation, to taki który ma 'dodatkową' właściwość (oprócz wszystkich, które ma zwykła broń). Zwykle ta właściwość jest kijowa. Ze zwykłym foundation nic nie zrobisz, trzeba go 'zvarnishować' przy pomocy Blacksmith of mammon varnish czy czegoś takiego (do kupienia u merchant of mammon).
Foundation wychodzi tylko przy krafcie i może to być: a) broń b) zbroja, oprócz klaty, c) biżuteria.
Odvarnishowany foundation to masterwork item (żółta nazwa broni/zbroi to masterwork)
Bronie masterwork mają dodatkową właściwość (jedną) zależną od tego jaka to broń (np Angel Slayer zawsze będzie maił concentration +2 accuracy). tak samo biżuterii, natomiast zbroje będą miały właściwości całego setu ale słabsze niż ten set, czyli np jedna część masterwork setu DC robe ma mniej więcej 1/7 całego setu (czyli około 1% pdef, +1.2pkt speed etc)

Will walk alone...

Kalion

AAA

MastJedi

Wejdź w wątek o tyrancie i sobie poczytaj i sobie wyciągnij wnioski i sobie graj jak chcesz :)

Pozdrawiam
Piszę poprawnie po polsku
Official/Retail NA serv.Hindemith->Phoenix->Chronos-> Naia
Heallweg Iss Enchanter 99 /Siegel Knight 99 /ElementalSummoner80/ HawkEye80  - Clan: Einheit (Nova) Ally: Twilight
Ponadto: Feoh; Aeore; Yul;

navan

czy jak mam bron +3, i wsadze do niej SA, to nie spali mi enchantu?

br2yd4l

Will walk alone...

qback

Augumentacja Duel Weakness lvl 10 - obniża pvp p.atack, dużo to daje?
Sprawdzałem to na moim boxie i żadnej różnicy nie zauważyłem gdy tend ebuff wszedł.

br2yd4l

Bo to tylko dmg na pvp obniży. E.. i nie za dużo
Tego się na statsach p.atak nie zobaczy, tak samo jak pvp might nie doda Ci p.ataku.

Will walk alone...