Nukerzy - prezentacja

Zaczęty przez Inidriel, Czerwiec 20, 2007, 07:51:51 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Siena

A może miał broń z jakąś powykręcaną augumentacją na cast. speed?
Piszę poprawnie po polsku

Nie smuć się, że się skończyło... ciesz się, że było...

Reina

albo jakic circlet albo inny custom item stworzony przez GMow i dostepny w GM shopie, to HR - czesto tam sa rozne udziwnienia
"The difficulty is not so great to die for a friend, as to find a friend worth dying for"
- Homer

Retarded SuperModerator

Piszę poprawnie po polsku

pigulec

najbardziej prawdopodobne to nieźle wyenchantowany tatoo/ inny bonus kiedyś. też dla zabawy wszedłem na HR i SPSem w DC i full buffie miałem 2,5k casta wtedy zabijałem rb fighterów z aur i bardzo szybko schodziły.

Hermit

Cytat: Siena w Marzec 31, 2008, 05:00:48 PM
A może miał broń z jakąś powykręcaną augumentacją na cast. speed?

Mój drogi nie można mieć augmentacji na c. speed, więc mam nadzieje, że słowem powykręcaną chodziło ci o "augmentację - udziwnienie". która mogła być na tym serwie.
Stary Hermit farme miał. A czas sobie upływał i upływał.
=

TruTherion

Niektóre HR są takie śmieszne, że SPS wolniej od SH czaruje :). Był większy cast time czarów. Albo jeszcze inny patent..

Mam pytanie, czy ktoś zna wzór na obrażenia magiczne?

kage5

ej chłopaki a kto jets lepszy w c4 sh czy sorcerer?
Kocham Moderatorów

Bled

sorc szybciej castnie sleepa i pozniej cancela
chyba silence i sleep maja taki sam cast range

kage5

a jeżeli jest pojedynek bez cancela , silence i sleepa?
Kocham Moderatorów

bula

Cytat: kage5 w Czerwiec 14, 2008, 06:29:02 PM
a jeżeli jest pojedynek bez cancela , silence i sleepa?

to znaczy ze walczysz na lolarenie w ustawionej lolwalce i nie jest to lololy czyli prawde mowiac na taka walke masz ~1% szansy na dobrym serwerze ...

kage5

chcesz mi przez to powiedzieć iż:jeśli nie użyje sllepa i silence/cancel to nie ma walki?
no weź się zastanów co piszesz.jak będę rzucał tego sleepa/cancela to pewnie ktoś wyjdzie za pleców i mnie spekuje.Grałeś kiedyś tak że podchodzisz do gościa on do ciebie ty vortex on vortex i nukami napiep..acie sie?chodzi mi o to kto w takim stylu walki ma większe szanse wygranej a ty mi piszesz iż bez używania sleepa i cancela/silence walka jest zLOLowana.
Kocham Moderatorów

bula

Cytat: kage5 w Czerwiec 14, 2008, 07:30:33 PM
chcesz mi przez to powiedzieć iż:jeśli nie użyje sllepa i silence/cancel to nie ma walki?
no weź się zastanów co piszesz.jak będę rzucał tego sleepa/cancela to pewnie ktoś wyjdzie za pleców i mnie spekuje.Grałeś kiedyś tak że podchodzisz do gościa on do ciebie ty vortex on vortex i nukami napiep..acie sie?chodzi mi o to kto w takim stylu walki ma większe szanse wygranej a ty mi piszesz iż bez używania sleepa i cancela/silence walka jest zLOLowana.

bo taka walka jest ... "zLOLowana", nie no w sumie po co wykorzystywac swoja postac do konca jak mozna sie opierac na jakichs 20% mozliwosci?

btw to wlasnie dlatego wiekszosc ludzi grajacych necro to idioci bo leci tylko target, gloom, DS ...

Inidriel

Cytatbtw to wlasnie dlatego wiekszosc ludzi grajacych necro to idioci bo leci tylko target, gloom, DS ...

I summon, który robi za mięcho armatnie (Transfer Pain)... 95% necrusów nie wysyła przyzwanego stwora do ataku tylko stoi i F1,F2,F1... a jak padnie to zdziwienie wielkie :)

PeBe

Cytat: bula w Czerwiec 14, 2008, 07:54:28 PM
Cytat: kage5 w Czerwiec 14, 2008, 07:30:33 PM

bo taka walka jest ... "zLOLowana", nie no w sumie po co wykorzystywac swoja postac do konca jak mozna sie opierac na jakichs 20% mozliwosci?

btw to wlasnie dlatego wiekszosc ludzi grajacych necro to idioci bo leci tylko target, gloom, DS ...
IMHO też zależy od walki. NP. w walce SH vs DE/Karmelek nie oplaca się np. walić surrender, tylko slow -> vort -> nuke/crusher.
Ale 1v1 magami bez cancela/sleepa w C4 = LOLOLOLOLOL.
cancel -> sleep -> surrender/vortex -> nuuuke -> (...)

No i nawet w kronikach wyższych niż c4 cancel bardzo 'boli' - wchodzi b. ładnie, a zdjąć komuś np. 5 buffów, z czego 2-3 są mu potrzebne = imba.
Silence tak samo - czemu nie spróbować /win z magiem?

kage5

no dobra zrozumiałem.a powiedzcie mi jeszcze czy vortex sorcerera jest silniejszy od wind vortexa sh (c4)?
Kocham Moderatorów

Inidriel

Nie. Mają taki sam power. Z tym, że Storm Screamer ma bazowo więcej INT więc Vortex będzie nieco silniejszy. poza tym Storm Screamer ma 2 vortexy w przeciwieństwie do Archmage'a.

DIO

vort sorca jest silniejszy przeciwko wojownikom (- 30% atc speed, a wind vort tylko - 10%) za to vort sts daje -30% cast speed wiec jest lepszy przeciwko magom. wszystko zalezy jak na to patrzymy i co dla kogo oznacza "sila" bo dla jednego bedzie to tylko dmg dla innego jakie efekty osiagniemy pozniej a sam dmg jest mniej wazny

co do 2 vortow to w sumie racja ale wind chyba skuteczniejszy (bo jeszcze surender na wind mamy) a dark to tylko taki dodatek jakby jakims cudem wind vort z paska uciekl (poza tym vort slug tylko z wind vortem dziala)

Inidriel

W sumie to tak.

Ale patrząc pod kątem C4(tak jak to chciał kage5) to STS rzuca Wind Vortexa, potem Dark Vortexa i przeciwnik ma ciężko :)

bula

w sumie bardziej czasowo oplaca sie wind vort + hurri niz wind vort+ dark vort

kage5

a jaki waszym zdaniem jest lepszy set DC czy ten s-grade?
dc ma większego kopa do cast.speed a s grade większy p.def czy coś takiego (kolega mi mowił)
Kocham Moderatorów

bula

C4 tylko DC ... zreszta w innych kronikach tez w sumie

Bled

nom ale jak dostaniesz stuna to i po ptokach chociaz i tak wszyscy nosza dc ale ja bym jeszcze sklaniam sie do mj

bula

Cytat: Bled w Czerwiec 15, 2008, 02:00:45 PM
nom ale jak dostaniesz stuna to i po ptokach chociaz i tak wszyscy nosza dc ale ja bym jeszcze sklaniam sie do mj
tylko ze w C4 MA nie daje resista na stun

DIO

Cytat: Inidriel w Czerwiec 15, 2008, 11:31:37 AM
W sumie to tak.

Ale patrząc pod kątem C4(tak jak to chciał kage5) to STS rzuca Wind Vortexa, potem Dark Vortexa i przeciwnik ma ciężko :)

od kiedy 2 rozne vortexy sie sumuja?

chyba ze o cos innego ci chodzilo w tym przypadku ale rzucanie wind a potem dark jakos nie wydaje mi sie super rozwiazaniem, jzu lepiej surender, wind vort, huri, dark vort, ds czy cos w tym stylu jak juz obu chcesz uzyc

kage5

a kto jest lepszy pod względem skilli które posiada (nie pytam kto ma większe szanse w pvp bo to zależy od refleksu i umiejętności gracz) sh czy sorceror?
Kocham Moderatorów

DIO

nie ma odpowiedzi na to pytanie

po prostu obie postacie sie na tyle skilami roznia ze nie mozna jednoznacznie powiedziec ktory ma lepsze