Wasze początki z L2

Zaczęty przez Mati_888, Listopad 30, 2007, 10:36:42 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Mati_888

Był kiedyś taki temat, ale nie wiem co się z nim stało :/

No więc tak : piszcie tutaj jak zaczynaliście swoją przygodę z Lineage 2. Co robiliście itp.

No to ja zaczne : Kiedy pierwszy raz grałem w L2 to nie wiedziałem jak się wychodzi z gry - no więc komóreczka - numer do kolegi i pytam się "Jak wyłączyć Lineage" ? :D

PS : Używałem opcji szukaj - pod "początki" nic nie znalazło ;)
Abyss x3 :

Matiks - BH

Soulern

A mój początek wyglądał tak, że zgubiłem się w School of Wizardry na Talking Island i nie mogłem wyjść... Potem jakoś się uwolniłem i wyszedłem na spotkanie jakiś dziwnych zwierząt, miauczących psów hodowlanych - dopiero potem odkryłem, że to są moby, które się zabija... A moim pierwszym zabitym potworkiem był elpy - zbiłem go różdżką, bo nie wiedziałem, jak się czaruje. Następnie, już w wiosce i kilka leveli później, dziwiłem się, czemu nie mogę nauczyć się skilla "Aura Defense" - przecież miałem książkę!
Ach, stare dobre czasy na C3...

And the odd crowd packed all around
Is listening still
Nobly
Subtly

http://dragcave.net/user/Nathel

Cubu$

Ja już nie pamiętam tak dawno było ;]

Ale wiem że grałem na C1 i nie wiedziałem co to ssy ani teleporty. do 25 lvlu siedziałem w startowej wiosce ;)

Mati_888

Zapomniałem dodać - świeżo po Tibi, pierwszy post na tym forum  :D

,,Gdzie mogę zobaczyć wszystkie czary jakie istnieją ? Jak je kupić ? " ? :P

Bo jak wiecie (albo nie) w Tibi była taka prosta tabelka i tam miałeś wszystkie czary, a kupowało się je za kase :D

PS : Przez dwa dni bałem się zaatakować wilka bo nie wiedziałem co on mi może zrobić :D Dopiero kolega do mnie przyszedł i mi pokazał że mam go na 1 hita :P
Abyss x3 :

Matiks - BH

Xyber

CytatBo jak wiecie (albo nie) w Tibi była taka prosta tabelka i tam miałeś wszystkie czary, a kupowało się je za kase Very Happy

W tibii wszystko jest proste xD

Wracając do tematu. Ja specjalnie nie miałem problemów kiedy zaczynałem swoją przygodę z L2. Jedyne o czym się dowiedziałem dopiero kilka tygodni po pierwszym odpaleniu l2 to, to że ssy wzmacniają atak.

Bym zapomniał, expienie na gremlinach do 10 lvl jest całkiem normalne co nie (raty x3) ? xD

Geass

Cytat: Xyber w Listopad 30, 2007, 11:39:43 PM
CytatBo jak wiecie (albo nie) w Tibi była taka prosta tabelka i tam miałeś wszystkie czary, a kupowało się je za kase Very Happy

W tibii wszystko jest proste xD

Bo tibia jest z myślą o upośledzonych dzieciach grających w to. Jeżeli była by za bardzo skomplikowana to by się biedne dzieci nie połapały.

A wracając do tematu nie miałem jakiś dziwnych sytuacji no poza jedną koło 20 lvla ktoś powiedział mi do czego służą ssy i do jakiegoś 25 lvla używałem ich "ręcznie" ,bo myślałem ,że tak ma być skojarzyły mi screeny na ,których ludzie mają ssy pod f2 - f3 i myślałem ,że to dlatego. A nie miałem toogli ,żeby wiedzieć ,że takie coś jest.

System

ja ssy odkrylem po 40 lvl, 1 profke robilem tydzien (na wizard humana), miesiac czasu robilem 51 lvlsorciem na ratach x25...
"Czekaj...Czy ja k***a lubię poziomki?"

Vigor

To teraz ja  :D Ja to byłem nuub dopiero. Początki wiadomo o wszytko się pytałem itp..ale najciekawsza sytuacja była pózniej kolega pokazał mi gdzie expić na 20 lvl poszłem tam i expie on miał przyjść dać mi troszkę hajsu na lepszy start  :D A on był he z suba na necro, i widzę biegnie ktoś nik znajomy to mój kolega mówie ale patrze za nim coś biegnie a raczej leci, i to ciągle za nim leci. Myślałem że to moob atakuje mojego kumpla a on ucieka bo nie może sobie poradzić i nie chce robić sobie wstydu prosząć o pomoc. Więc zaatakowałem owego moba...tylko że okazało się potem że to Cursed Man  :D :D ŻAL :D :D 

Mati_888

Cytat: System w Grudzień 01, 2007, 08:51:49 AM
ja ssy odkrylem po 40 lvl, 1 profke robilem tydzien (na wizard humana), miesiac czasu robilem 51 lvlsorciem na ratach x25...

:P Tu mnie rozwaliłeś  :poklony:
Abyss x3 :

Matiks - BH

Tyr

Listopad 2004 - C1 - Ultimaro - 7x

Wtedy to się podłączało kopiując l2.ini :P

DE wizard 24lvl zrobienie 25 bylo poza moim zasięgiem :P

Boże ile to już czasu minęło ...
Lineage 2 Classic EU

Shaman

ja pamietam ze zaczynalem na noobwars c1 :) caly czas sie zastanawialem jak dobry helm trzeba miec by go bylo na postaci widac :P ssy dowiedzialem sie dosc szybko jak uzywac ale za to znalazlem gdzies dropnieta lache d grade i lazilem z godzine na opoznieniu myslac ze to lagi :D

ogolnie to gralem z braciakiem (madderin starsi wyjadacze forumowi powinni go kojarzyc) wiec wymiana spostrzezen oznaczala szybsze poznanie gry ....

a potem spoktalem pewnego SH.... no i sie potoczylo :D Dkarn umial wytlumaczyc nawet kamieniowi ze jest zabą i ten zaczynał skakać :P :P :P

primabolan

marzec 2005 C3 na L2 extreme Kastien...
1 postac to byl glad...porazka...druga to juz TH...pozniej SpS(Hero jako pierwszy i jedyny z Polski na tamtym serverze to niezly wyczyn) ...pozniej wszedl C4 i omal TH nie stal sie Hero lecz serv upadl...
<br />PVP in EvE is consentual, you agree to it when you login.<br />

metal alchemist

ja ss'y odkryłem szybko ale zato jak taki koleś kazał mi się telepotrować to zamiast teleport wciskałem nobless teleport czy jakoś tak :P warto wspomnieć że przyjmowałem wszystkie możliwe questy potem spojrzałem na L2.bajo i tam były pierwsze profki to postanowiłem że p€jde na human mistic będąc fighterem :oops:
xxx:kto mi sprzeda łuk jedno ręczny i tarczę do niego ?
zato:a jaki grade :) ?
xxx:p
zato:p ? jaja sobie robisz ?
xxx:p używa się od 98 lvl
zato:aacha
zato:kto ci to powiedział ?
xxx:kumpel
zato:a ten twoj kumpel jak gra długo ?
xxx:3 dni
zato: i ty mu wieżysz ?
x

PlemnikPL

ja kiedys zaczynalem to L2 extreme staris byl jeszcze na C3.
Heheh zrobilem sobie DA i nie wiedzielam od czego sa soulshoty i mapa - wszezie latalem "z buta"
ehh te czasy :D
Skończyłem z Lineage II

Xyber

Cytatnie wiedzielam od czego sa soulshoty i mapa

Jak można nie wiedzieć do czego służy mapa ?? O_o

Tyr

Znaczy się pewnie nie wiedział o jej istnieniu? :]
Lineage 2 Classic EU

PlemnikPL

chodziło mi o to ze nie miałem pojęcia o istnieniu mapy w L2 i wszędzie latałem po omacku :D
Skończyłem z Lineage II

Soul

Cytat: PlemnikPL w Grudzień 01, 2007, 08:53:50 PM
chodziło mi o to ze nie miałem pojęcia o istnieniu mapy w L2 i wszędzie latałem po omacku :D
W sumie taka gra musi być ciekawa :)
Prepare for unforeseen consequences...

NightBird

Cytat: Tyr w Grudzień 01, 2007, 10:08:53 AM
Listopad 2004 - C1 - Ultimaro - 7x

Wtedy to się podłączało kopiując l2.ini :P

to samo tylko ze mi sie udalo zrobic BD 42lvl ;]
Alez to bylyh czasy c1... ten boski interface...
Lineage SINCE 2005 !

Classic club - Dion x3
NightBird -  [lvl.x]

Materid

-Nie uzywalem SSów
-do 27 bez Pierwszej Profy
-Robilem TYRANTA chodzac w heavy z bluntem
-podchodzilem do ludzi ktorzy mieli broni +pare i pytale dlaczego im sie tak broni swieca jak moge to zrobic :D
Materid - Naia (Off) - Phantom Ranger - 40 lvl (Imperlot)
Salianka - Naia (Off) - DE Warrior - 10 lvl (Imperlot Academy)
http://www.dogorybrzuchem.pl - autorski blog o kulturze i spoleczeństwie.

bula

ja pierwsza postacia(SPS) dobilem do 61 bez jakichs wiekszych problemow ... i wtedy jakims cudem udalo mi sie zakupic uber super Doom robe set ... po 3 dniach uzytkowania stwierdzilem ze to syf i zaczalem grac na innym serwie ^^

btw co do nieuzywania soulshotow to ja uzywalem od poczatku ale nie toggle tylko recznie :D

Materid

W C3 (tam zaczynalem) nie mozna bylo ustawic auto ss trzeba bylo recznie .... pamietam ile zapierniczania w F12 bylo TYRANTEM ... dobrze ze mi sie klawiatura nie rozpadla xD
Materid - Naia (Off) - Phantom Ranger - 40 lvl (Imperlot)
Salianka - Naia (Off) - DE Warrior - 10 lvl (Imperlot Academy)
http://www.dogorybrzuchem.pl - autorski blog o kulturze i spoleczeństwie.

mussaszi

Hmm początki to C2 rumuński serw,postać miała być BD ale nie dociągnołem,serw sie rozsypał :P

L2 EPI
Nick:   FiluteK-WS
Nick:   BumCykCyk lv 79+noblesse
Klasa:  Fortune Seeker - subka ST lv 78+
subka Titan lv 77+

Cralin

Hehe tak poczatki.Zianie bylo na citadel:)

bylem dark elfem i za wszelka cene chcialem dojsc do talking island.Wchodzilem na kazdy pagorek zeby sie tam dostac ale nie wiedzialem jak.Az wkooncu jakis czlowiek przyszedl i ja sioe go pytam jak sie dostac do Talking island a ten nie wiem.Az wkoncu jeden pokazal mi co to jest :tp,ss,moobs i nooooobs jakim wtedy bylem :D

Garrett53

Początki były w miare łatwe bo kumple grali wcześniej na tym serwie co ja, więc o niektórych rzeczach wiedziałem(ss, mapa)ale...
-do 2x korzystałem z /unstuck bo nie widziałem co to soe :P
-biłęm bloody pixy bo myślałem że to mob
-rozmawiałęm z NPCem który biega między miejscem startowym a wioską mrocznych, bo myślałem że to gracz...
-biłęm rb bo myślałem że to zwykły mob
-nie widziałem po co są Bspsy