Kim grać? Dylematy.

Zaczęty przez Reina, Grudzień 20, 2007, 01:21:57 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Polak01

A co myślicie jak bym zagrał Tyrantem?

Sebal

A teraz ja... Zastanawiam się nad HE i Tyrantem ? Kogo polecacie do masspvp i pvp ;>?
Sebal- Life ...

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

SHUT UP AND ENJOY THE MUSIC

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

RazielIII

mass to wiadomo, ze archer>tyrant
1 vs 1 HE z zapasem 500 cp potek tez daje rade
Why should I take life so seriously? I just wanna do what I like to do being far from reality. This is my own world, I just wanna hear the music.
http://www.youtube.com/watch?v=lVvG_dy94LM NEW ONE!
http://www.youtube.com/watch?v=U81wZ2khvFs

L2@retired

WS - Rankar x5 DC 84
RPG - CLUB x15 SWM 85 / DC 85
RPG - CLUB x5 SD 84
DEX - Wrath x9 SD 85  
Reloaded x15 SD 83
eXistence x4 SD 78
Azarath x15 SD 78
Nanaki x15 SD  77
Celes x7 SD 77

evilmg

Może to pytanie zabrzmi glupio, ale co tam...

Jakie klasy postaci ma najprostsze/najkrotsze questy na 2 profke? nie liczac kamaeli, ktore maja banal...

DIO

jedyne 3kk i masz wszystkie marki w 5 minut

tak to wszyscy maja imo jednakowo zakrecone questy (czyli duzo biegania od npc do moba i znowu do npc i do mobow i tak w kolko)

RazielIII

bd/sk
malo bieganie, ~150 mobow do bicia
Why should I take life so seriously? I just wanna do what I like to do being far from reality. This is my own world, I just wanna hear the music.
http://www.youtube.com/watch?v=lVvG_dy94LM NEW ONE!
http://www.youtube.com/watch?v=U81wZ2khvFs

L2@retired

WS - Rankar x5 DC 84
RPG - CLUB x15 SWM 85 / DC 85
RPG - CLUB x5 SD 84
DEX - Wrath x9 SD 85  
Reloaded x15 SD 83
eXistence x4 SD 78
Azarath x15 SD 78
Nanaki x15 SD  77
Celes x7 SD 77

DarkWanderer

Bede grał pierwszy raz w Lineage2 (wiem, ze wstyd, ale trudno:P) - dopiero sciagam clienta. Chciałbym zrobic postac fightera, opartego na szybkosci/zrecznosci , walczacego w zwarciu 1vs1. Swietnego na solo hunting, ale dobrego do party. W pvm powinien wymiatac, ale  w pvp tez musi siac zamet. Powinien byc w stanie zabijac potworka kilka lvli wyzszego w kilka - kilkanascie sekund , ale  zeby nie ginał po 1 crit shot (zeby trudno było go zabic). Zeby mógł solowac bossy o 1-2 lvle wyzsze (o ile sa w tej grze takowe). W trakcie walki powinien walczyc bez attack skilli (czyli sama zrecznosc) - przed walka jak sie zbuffuje to mu styka , a w czasie walki to ewentualnie jakis stun na wroga;) Jak ktos miał stycznosc z grą Flyff to chodzi mi o postac podobną do dex billpostera (blade tez by uszedł^^);)

Z tego co czytałem z grubsza to zastanawiam sie nad tyrantem/gladiatorem/blade dancerem - ale moga byc inne klasy. Pytam sie Was jako doswiadczonych graczy kogo mi polecacie;)

Pozdro

Laner

Cytat: DarkWanderer w Kwiecień 21, 2009, 12:59:02 PM
Bede grał pierwszy raz w Lineage2 (wiem, ze wstyd, ale trudno:P) - dopiero sciagam clienta. Chciałbym zrobic postac fightera, opartego na szybkosci/zrecznosci , walczacego w zwarciu 1vs1. Swietnego na solo hunting, ale dobrego do party. W pvm powinien wymiatac, ale  w pvp tez musi siac zamet. Powinien byc w stanie zabijac potworka kilka lvli wyzszego w kilka - kilkanascie sekund , ale  zeby nie ginał po 1 crit shot (zeby trudno było go zabic). Zeby mógł solowac bossy o 1-2 lvle wyzsze (o ile sa w tej grze takowe). W trakcie walki powinien walczyc bez attack skilli (czyli sama zrecznosc) - przed walka jak sie zbuffuje to mu styka , a w czasie walki to ewentualnie jakis stun na wroga;) Jak ktos miał stycznosc z grą Flyff to chodzi mi o postac podobną do dex billpostera (blade tez by uszedł^^);)

Z tego co czytałem z grubsza to zastanawiam sie nad tyrantem/gladiatorem/blade dancerem - ale moga byc inne klasy. Pytam sie Was jako doswiadczonych graczy kogo mi polecacie;)

Pozdro

Takie rzeczy to tylko w erze.
Po pierwsze nie da się solować RB w tym sensie w jakim Ci chodzi (bo jak mniemam chodzi Ci że wbijasz się sam bez supportu w RB u go ubijasz), weź destro, wtedy z odpowiednim supportem dasz radę zabijać RB samym destro. Ale destro jest wolny i nie polega na szybkości także odpada, to 1v1 też średnio się nadaje (zależy od klasy oraz od miejsca). W PvM destro radzi sobie bardzo dobrze, ponadto jest bardzo wytrzymały. Mimo iż w PvP nie jest do końca taki jak chcesz aby był oraz nie posoluje RB to myślę że destro najbardziej pasuje do Twojego opisu, ewentualnie Tyrek. BD to support, a Glad polega TYLKO na skillach, także te klasy chyba Cię nie interesują. Dodam tylko że na mass PvP (tj. kilkanaście/kilkaset vs kilkanaście/kilkaset osób) za bardzo destro nie poownisz, do tego nadaje się tylko nuker. W zasadzie jak jesteś nowy to weź sobie HE, granie nim nie jest zbyt skomplikowane więc może nim najlepiej będzie poznać Ci grę.

Cyceron

Tyrant IMO. Deska jest wolna niczym żółw.

DarkWanderer

Z tego co sie zorientowałem to w tej grze nie ma bossow o jakich myslałem. Bo wiem ze w Lineage'u sa bossy na ktore sie chodzi cała ekipa, ale myslałem ze sa rowniez takie, ktore mozna solowac - cos jak mocna wersja zwykłego potwora z ktorej jest wieksza szansa na dobry drop, ale jak nie ma takich to trudno;P Nie wiem tez czy dobrze sie zrozumielismy  - pvm = player vs monster , a nie player vs mass players (przynajmniej  ja do tej pory sie z taka interpretacja spotykałem;) Nastepnie - co to za klasa HE?

A zeby skrocic moje (moze i przesadzone:P) wymagania: Postac zreczna/szybka - majaca duzo unikow i czesto trafiajaca, ze srednia iloscia hp. Swietna w solo hunting, ale nadajaca sie tez do party. Raczej idaca w atak niz w obrone.

SknerusKK

Cytat: DarkWanderer w Kwiecień 21, 2009, 01:55:33 PMSwietna w solo hunting, ale nadajaca sie tez do party. Raczej idaca w atak niz w obrone.
świetna solo? w l2 nie ma czegoś takiego

Dev

Sknerus, to wytlumacz jakim cudem w takim razie mam 77 ? :P
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

DarkWanderer

To jaka postac mi polecacie na poczatek?? Przynajmniej zeby były spełnione te wymagania: Wojownik - 1vs1 - szybko zabijajacy potworki (obojetne juz czy to ze wzgledu na szybkosc czy potege ciosow)  -  moze w walce uzywac skilli - ale powinien byc postacia ktora na potworki idzie w pierwszym szeregu, a nie jako support - szybko expiaca.

Znajac zycie znow nie bedzie postaci spełniajacej warunki w 100%, ale napiszcie jakas najblizsza mojemu opisowi - ewentualnie 2:P

Falconek

Cytat: DarkWanderer w Kwiecień 21, 2009, 02:22:23 PM
To jaka postac mi polecacie na poczatek?? Przynajmniej zeby były spełnione te wymagania: Wojownik - 1vs1 - szybko zabijajacy potworki (obojetne juz czy to ze wzgledu na szybkosc czy potege ciosow)  -  moze w walce uzywac skilli - ale powinien byc postacia ktora na potworki idzie w pierwszym szeregu, a nie jako support - szybko expiaca.

Znajac zycie znow nie bedzie postaci spełniajacej warunki w 100%, ale napiszcie jakas najblizsza mojemu opisowi - ewentualnie 2:P

Hmm tyrant, destroyer

DarkWanderer

Czyli do wyboru gladiator, tyrant, destroyer. Teraz pytanie ktory z nich jest najlepszy w 1vs1 / najszybciej expi / najszybciej eksterminuje potworki ??

YoungPadawan

1vs1 tyrek/gladi(imho tyrek)/exp deska
I'm offline.

DarkWanderer

Oka, wezme tyrka lub destro - wyjdzie w praniu - zrobie sobie orc fightera i polookam jeszcze w grze jak sie te klasy sprawuja - dzięki za pomoc;)

SknerusKK

Cytat: Dev w Kwiecień 21, 2009, 02:17:42 PM
tak, banish to jest świetny kox, jednak na to inaczej - do któregoś tam lvla nie jest taki wspaniały, później owszem, jest taki okres w którym sprawdza się świetnie, jednak co po 8x, gdy moby na twoich spotach są już niebieskie?

inny przykład - summonerzy, są klasą która przez większość gry jest samowystarczalna, bijąc solo wyciągają sporą ilość exp/h
teraz porównaj sobie takiego solującego summonera z dobrym party w cytadeli

większość klas na jakimś przedziale lvl'owym, albo na kilku, jest w stanie bardzo dobrze koxać solo, jedni na niższych lvlach, inni na wyższych, jednak żadna nie ma możliwości takiego koxu przez całą grę

bula

Cytat: Dev w Kwiecień 21, 2009, 02:17:42 PM
77/85

jeszcze duzo expa przed toba :P

cziloss

Wiec teraz ja 8) !. W tej chwili gram sobie destro, bardzo przyjemnie sie nim gra i farmi AA, Medale czy inne pierdoly, na pvm very git w pvp nie wiem bo na razie gralem w L2 2razy duela i 2 razy przegralem. Dlatego chcialbym sobie stworzyc postac strikte do PvP. . Poczytałem i wiem, ze raczej Nukerzy tutaj wymiataja ale rowniez daggerzy maja swoj plus bo podobno kosza magow i lucznikow :). Dlatego mam dylemat Nuker vs Dagger. Jezeli chodzi o daggera to wiem, ze sa: Abyss Walker, Tresurer Hunter, Plainswalker ktory z nich najlepiej radzi sobie w PvP ( wiem wiem nie ma best postaci ale ktora jednak ma tam nawet 0,5% przewagi nad pozostalymi ? ). No i nukerzy Necro vs SpellSinger vs SpellHowler - tutaj malo wiem bo nie orientuje sie jak z nimi jest :). Wiem, ze duzo ich biega i maja dosc duzy dmg. Czyli podsumowujac. Kim bedzie sie gralo fajniej, przyjemniej ?

KageYoshi

SH/AW :) przynajmniej nimi najprzyjemniej mi się gra
chociaż SPS ma swój klimacik , a TH Mirage potem ;))
Ghost Hunter

Nestle

PR/SR/HE

Postać na low rate głównie do expa (zazwyczaj w pt). Oczywiście w pvp nie może być kaleką.
Hej klikniesz tutaj i tutaj? Zapewniam, że to nie żaden wirus czy inne szkodliwe treści :-) Dwoma kliknięciami możesz mi troszke pomóc xP

Madith

Arrissa, Franz
ADV80+/WC75+ nobless //retired

Kherith, Lancer
GH84+/DA75/WL75/BD62+  //retired

Madith, Core
Yul 85+                                  //retired

Diablo 3 Clan League

Nestle

Hej klikniesz tutaj i tutaj? Zapewniam, że to nie żaden wirus czy inne szkodliwe treści :-) Dwoma kliknięciami możesz mi troszke pomóc xP

YoungPadawan

I'm offline.