Kim grać? Dylematy.

Zaczęty przez Reina, Grudzień 20, 2007, 01:21:57 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Azella

liczysz x lat privów?

jak powiedziałem pograj w l2 to pogadamy. Jak bijesz ze 150 atri bez resista to spoko może i takie hity walaisz...
Quis penis aquam turbat? sie pytam!!!

DonK.

Cytat: Kwadrat w Lipiec 12, 2010, 11:06:18 AM

co do tematu
jesli wg Ciebie bicie ~5-10 osob z obszarowek po 1.5-3k < bicie z regularow po 1-1.5k w ludzi na full buffie, to o czym my rozmawiamy? moze jednak najpierw Ty pograj tyrantem, bo ja gralem nim wystarczajaco dlugo
po1 10 os to chyba na siegu i tu sie zgodze aoe>f1, w pt vs pt jesli 2-3os zlapiesz bedzie dobrze
po2 jesli aoe bijesz po 1.5-3k a f1 po 1-1.5k to rzeczywiscie zmien serwer
po3 l2 cerberus - hero paladin soon, ok juz rozumiem :)
Hapszasin

ex- DoomCryer 82/sps@Lancer
ex- PhoenixKnight 81/sr/wl@Lancer
/get.your.envelopes_ _time.to.address.the.haters/

Kwadrat

tu chodzilo bardziej o porownanie dmg, wcale nie musi tyle zadawac ;>

Cytat: Azella w Lipiec 12, 2010, 11:17:27 AM
liczysz x lat privów?

jak powiedziałem pograj w l2 to pogadamy. Jak bijesz ze 150 atri bez resista to spoko może i takie hity walaisz...
a ja powiedzialem, ogarnij l2 bo obecnie padaka

Cytat: DonK. w Lipiec 12, 2010, 11:22:45 AM
po1 10 os to chyba na siegu i tu sie zgodze aoe>f1, w pt vs pt jesli 2-3os zlapiesz bedzie dobrze
Cytat: Kwadrat w Lipiec 12, 2010, 10:04:17 AM
po drugie chodzilo mi bardziej o mass pvp/siege, gdzie mozna bic obszarowkami conajmniej pare osob
czyli wszystko sie zgadza ;>
Cytat: DonK. w Lipiec 12, 2010, 11:22:45 AM
po3 l2 cerberus - hero paladin soon, ok juz rozumiem :)
?? a co to ma do rzeczy bo nie rozumiem

Azella

Cytat: Kwadrat w Lipiec 11, 2010, 11:07:22 PM
jak tyrek jest retardem i nie wie, ze z obszarowek zrobi 3x wiekszy dmg niz z regularow, to niech bedzie  :)

o to jest epickie gdzie tu o mass piszesz?

stary nie rozróżniasz ee i pp i jeszcze własne opinie po graniu na privach tu dajesz.

DonK.

sa 2 opcje
-albo ten dmg to po zsumowaniu tych 10-20os vs dmg z f1 na 1os, tylko ze problem jest tu taki ze dmg z aoe zaspamujesz cp potkami/wyhealuja bez problemu, natomiast jesli siadzie na tobie tyrek z max aspeedem/ringami/zealotem to nawet z healerem na enli masz napis to village.
-albo taki serwer
Hapszasin

Kwadrat

Cytat: Azella w Lipiec 12, 2010, 11:47:12 AM
o to jest epickie gdzie tu o mass piszesz?
pisalem wczesniej ;>
stary nie rozróżniasz ee i pp
a Ty grasz na offie i piszesz ze ee jedzie palka o_O chcesz zebym Cie traktowal powaznie?
i jeszcze własne opinie po graniu na privach tu dajesz.
rpg club + frapsy z ofa, nie takie znowu lol serwy ;)

Cytat: DonK. w Lipiec 12, 2010, 11:53:31 AM
sa 2 opcje
-albo ten dmg to po zsumowaniu tych 10-20os vs dmg z f1 na 1os, tylko ze problem jest tu taki ze dmg z aoe zaspamujesz cp potkami/wyhealuja bez problemu, natomiast jesli siadzie na tobie tyrek z max aspeedem/ringami/zealotem to nawet z healerem na enli masz napis to village.
-albo taki serwer
pisalem juz, ten dmg nie musi byc prawdziwy, chodzilo mi tylko o pokazanie ze na mass/siege dps z aoe>>>dps z regularow

DonK.

ok ale to jest normalne ze jesli ktos ma aoe to bije aoe na siegu, pisalem o pt vs pt gdzie f1>skillowanie.
Hapszasin

Kwadrat

wtedy jak najbardziej, mowilem tylko o przypadkach duzego pvp

Azella

teraz o dużym pvp

tak kwadrat generalnie masz racje której nie masz mając jednocześnie jej nie mając...

Kwadrat

Cytat: Azella w Lipiec 12, 2010, 01:18:15 PM
tak kwadrat generalnie masz racje której nie masz mając jednocześnie jej nie mając...
nie ma to jak rozwiac wszystkie watpliwosci

Vascius

Jeju, człowiek powraca do l2 po takiej przerwie, zagląda na forum, a tu flame xD. Pozdro Kwadrat :>, i powodzenia na cerberusie :D.

Kwadrat

thx ;> wiesz bez flame byloby nudno ;p

wb

mam jeszcze jedno pytanie: jakie postacie są świetne w pve na lvl 75+ na selfbuffach podejrzewam że summony ale jeśli też są inne to proszę o podanie jakie i jeśli summon to jaki się sprawdza w pve najlepiej
z góry dzięki

nobody1

RazielIII

Cytat: Azella w Lipiec 12, 2010, 11:17:27 AM
liczysz x lat privów?

zaczyna sie...

OT

wc/pp/se z wilkiem, BD tez daje rade z wilkiem
Why should I take life so seriously? I just wanna do what I like to do being far from reality. This is my own world, I just wanna hear the music.
http://www.youtube.com/watch?v=lVvG_dy94LM NEW ONE!
http://www.youtube.com/watch?v=U81wZ2khvFs

L2@retired

WS - Rankar x5 DC 84
RPG - CLUB x15 SWM 85 / DC 85
RPG - CLUB x5 SD 84
DEX - Wrath x9 SD 85  
Reloaded x15 SD 83
eXistence x4 SD 78
Azarath x15 SD 78
Nanaki x15 SD  77
Celes x7 SD 77

perfecT

ee/bish/bd z wilkiem,wc oraz ol z wilkiem ;)

Regis90

Kronika Gracia Final. Raty x3.

Z kolegami chcemy stworzyć 3 osobowy gang (constant party z naciskiem na expienie).

Jest Elemental Summoner i WC.
Zastanawiamy się kogo zrobić jako trzecią postać.
Czekam na wasze propozycje (krótkie uzasadnienie bardzo mile widziane  :)

Pomimo że balance life to najbardziej socjalistyczny skill,  jest o dziwo użyteczny.

Rickert

Do takiego "gangu" to tylko i wyłącznie BD i ten konik będzie ładnie karał mooby. Hmm no a dlaczego? Bo co innego sensownego możesz zrobić pod jednego DD jakim jest koń? Bisha nie potrzebujesz bo sam konika healujesz i ściągasz mu debuffy.

Dobrym pomysłem mógłby być też EE/Se ze stigmą. No ale to już raczej zamiast WC.
Never regret anything because at one time it was exactly what you wanted

bula

troche za bardzo widoczne c4d po prawej stronie i przy glowie po lewej rickert ;d

doug

na dystans czy w zwarciu: na prawdę nie robi mi to dużej różnicy.
bazujacy na sile czy szybkosci ataku: tak jak wyżej.
koniecznie szybki, czy moze byc wolny: wolałbym by postać była szybka.
mystic czy fighter (nie obejmuje summonerow): może być mystic, może być fighter.
support czy MegaProOverpoweredPvpMastah: nie wiem - bądź co bądź coś z tego.

Mam zamiar rozpocząć grę na ruoffie. Postacie, o których myślałem dotychczas to bd, tyrant i sh(grałem nim dużo na poprzednich serwerach, więc można powiedzieć, że jakieśtam ogarnięcie posiadam). W każdym bądź razie szukam postaci ciekawej(sh też za taką uważam), która nie koniecznie musi wybijać wszystko i wszystkich w pvp, ale bym i w to mógł się pobawić, ważne jest także to, by exp nie był dużą udręką. Możliwe, że szukam ideału, którego i tak nie uda mi się znaleźć  :D. Każda sugestia jest mile widziana, no i bez flejmu proszę, osobiście, na ten moment najbardziej przekonany jestem do tyrka.
Pozdrawiam.

Tirius

Skoro jesteś przekonany do tyrka - dobry wybór.
"Oto i on, boski prototyp,
Mutant który nigdy nie wszedł do masowej produkcji,
Zbyt pokręcony by żyć i zbyt rzadki by umrzeć."

Ryane

Jesli chcesz zaczac grac na ruoffie to chyba lepszy bedzie bd. Bedzie latwiej znalezc jakies const pt.

DonK.

bd jest uniwersalny i bedzie nim najlatwiej o pt, tyrka wezmie wiekszosc melee, sh mage. Co bys z tego nie wybral jest szansa na pt.
Hapszasin

doug

dzięki za pomoc, zdecydowałem się grać sh którego mam już w miarę opanowanego.

Serenity

Witam wszystkich!
Gram na serwerze IL low rate i postanowiłam zrobić human tanka. Tutaj pojawia się pytanie: paladyn czy DA?
Nie mam wiele czasu na grę, więc nie jestem w żadnym klanie. Najczęściej gram z moim chłopakiem, czasem solo. Mamy WC i EE na boxie. Wkrótce trzeba będzie wybrać drugą profesję i proszę o waszą opinię, którego tanka wybrać.
Chciałabym żeby grało się ciekawie i dało się expić solo bez "męczarni". Na serwerze jest sporo łuczników, którzy lubią pekować co im się w zasięg nawinie, więc ważne jest także to, żeby dać sobie radę z agresorami. Jeden łucznik dla tanka to nie wyzwanie ale zwykle biegają po 2-3 lub w asyście tyrków/tagerów, więc dobrze by było mieć szansę takich pogonić. Wiem, że głównie to kwestia umiejętności ale liczę, że pomożecie mi podjąć decyzję co do wyboru klasy.
Czekam na sugestie i proszę bez "flejmu".