Kim grać? Dylematy.

Zaczęty przez Reina, Grudzień 20, 2007, 01:21:57 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

fracti

No jesli tak to tylko destro, warlord albo glad.. Ale glad jest jak destro.. wolno biega (chociaz ma tam jakiegos swojego dasha, a destro ma zealota ktory tez cos tam speeda podnosi) i ciezej go wykoksac, bo jego sila tkwi w skillach a wiadomo, mana rzecz ulotna ;) Ja bym ci radzil destro - mimo ze wolny, to w ciasnych pomieszczeniach jest swietny.

To bedzie subka dla SK? Jak tak to swietnie bedzie glad wygladal ;)

PeBe

Cytat: Ulv w Maj 01, 2008, 09:46:35 PM
na PvP myślę, że Glad. To samo exp. W porównaniu z daggerami a już z tymi, któych podałeś, glad to maszynka do expa.
lolololol.
Glad maszynka do expa why? Z broni leje jak dagger (bo crity rzadkie) , tylko wolniej. Do pvp na fullbuffie/mass ssie na maxa.
Daggerem sie uber klimatycznie gra (imo) glad na kazda postac f1->f2->f2->f3->f57

Destro tez fajnie na subie wyglada (tzn. dziwnie) glad w sumie tez.

Ja radze Destra (sam go nie lubie ale nvm)

x3nomorph

Tak, to ma byc subka dla SK.

Destro zdecydowanie odpada, ma dopiero sile gdy wbije frenzy i zaelot a do tego potrzeba 30% hp a ja takich "zabaw" nie lubie. Gladiator - niby fajna postac ale ciezka do wyexpienia. Do party nie chca, solo 70+ tez ciezko idzie. A co myslicie o HE w Mj Heavy - obecnie widuje sporo takich buildow. Evasion HE i tak ma kiepskie a Mj daje spory boost do p.atk i p.defa.
new future.

bula

jako set zastepczy czemu nie ... ale na dluzsza mete nie bardzo

x3nomorph

Jeszcze male pytanko dot. destro. Ile trwa reuse frenzy przy zerku2, haste2, sztylecie rsk.haste?
new future.

Bolszakblod

Mam dylemat w związku z postacią...zaczynam grac na servie (x7) i myślę nad:

Spsem-----> Th------->i Summonerem

Glównie chodzi mi o pvp ......o expienie mniej

Najbardziej  ciagnie mnie do Warlocka ale......nie jestem pewiem xD  czy mogłby ktos powiedziec mi jak Sie nim gra (pvp i pve)
Chodzi mi o jakąś doświadczoną osobe xD....

vtM

mam dylemat:P

już dziś startuje Thunder Storm i mam zamiar sie szybko wyexpić i mieć dobrą postać do pvp...

Myśle nad Sk,Aw i Necro lub sh

x3nomorph

Necro, dzieki CDL + summon wyexpisz szybko a i w pvp z TP daje rade.
new future.

[powerman]

Cytat: vtM w Maj 02, 2008, 09:55:33 AM
mam dylemat:P

już dziś startuje Thunder Storm i mam zamiar sie szybko wyexpić i mieć dobrą postać do pvp...

Myśle nad Sk,Aw i Necro lub sh

1.Sk na szybki exp odpada, w pvp różnie to nie jest łatwa postać  :P
2.Aw exp jest w miare szybki i przyjemny ale kosztowny. Pvp zależy od umiejętności.
3.Necro od dawna pokazuje swoja siłe w expie jak i w pvp, nie lubie tej postaci ale to kwestia gustu  :oops:
4.Sh najlepsza postać do expienia solo, a i w pvp może nieźle namieszać :)

Daiguren Hyorinmaruelki

Zarean

Cytat: Ulv w Maj 01, 2008, 09:46:35 PM
na PvP myślę, że Glad. To samo exp. W porównaniu z daggerami, a już z tymi, których podałeś, glad to maszynka do expa.

Czyli uważasz, że PW expi szybciej? Zaciekawiło mnie to, uzasadnij swoją wypowiedź.

Cytat: Bolszakblod w Maj 02, 2008, 08:54:58 AM
Mam dylemat w związku z postacią...zaczynam grac na servie (x7) i myślę nad:

Spsem-----> Th------->i Summonerem

Glównie chodzi mi o pvp ......o expienie mniej

Najbardziej  ciagnie mnie do Warlocka ale......nie jestem pewiem xD  czy mogłby ktos powiedziec mi jak Sie nim gra (pvp i pve)
Chodzi mi o jakąś doświadczoną osobe xD....

Z spsem bez manodajki będziesz miał im dalej tym ciężej. TH nie wiem, nie gram nim. Warlock... ja nim gram na x4 i szczerze mówiąc jestem średnio zadowolony, zależy ile masz czasu na gre i gdzie expisz, ale to mniej więcej wygląda tak:
Jak dużo grasz to sie nie przejmuj, bo i tak to będzie szybki koks szczególnie w cata gdzie lvl idzie tak szybko, że się nawety nie zorientujesz kiedy nabiłeś z 40 na 50 ;),
Jak grasz mało to tylko w katach, bo tam szybko idzie exp, ale ja bym na twoim miejscu naprawił swój błąd i pograł czym innym jak masz mało czasu, szczególnie jak jesteś w klanie ponieważ im szybciej nabijesz lvl similar do twoich klanowiczów tym szybciej z nimi będziesz chodził na pt. Exp summonera na początku jest okropny, a później kiedy inni nie dają rady expić solo, to akurat ty expisz nie dość, że solo to jeszcze dużo szybciej.

x3nomorph

Warlockiem jest fajny exp jako buffodajka w party lucznikow
new future.

Zarean

Cytat: x3nomorph w Maj 02, 2008, 11:27:11 AM

Następny heretyk co by warlocka wstawił tylko do PT łuczników wszędzie :|

Warlock już lepiej radzi sobie solo, bo przynajmniej ma co do roboty, a nie siedzi z queen i tylko co 2 minuty daje buffa. Może pt da rade jak sami mamy łuk, ale na siege możemy kaikiem narozrabiać dużo niż siedzieć za murami i buffować łuczników.

Marc1n

Cytat: Zarean w Maj 02, 2008, 12:01:20 PM

Warlock już lepiej radzi sobie solo, bo przynajmniej ma co do roboty, a nie siedzi z queen i tylko co 2 minuty daje buffa. Może pt da rade jak sami mamy łuk, ale na siege możemy kaikiem narozrabiać dużo niż siedzieć za murami i buffować łuczników.
Powiedz, że to taki joke...ok :?:
HATE ME MOAR!

fracti

Cytat: x3nomorph w Maj 01, 2008, 11:55:13 PM
Jeszcze male pytanko dot. destro. Ile trwa reuse frenzy przy zerku2, haste2, sztylecie rsk.haste?
Ja z samym daggerem z rsk haste (tym low C) i potka na haste 2 czekam okolo poltorej minuty na frenzy, z zerkiem bedzie mniej.

Bolszakblod

x3nomorph

W malych pvp mozna dosc efektywne powalczyc a w wieekszych przewaznie robi sie za buffodajke
new future.

Zarean

Cytat: Marc1n w Maj 02, 2008, 12:11:16 PM
Cytat: Zarean w Maj 02, 2008, 12:01:20 PM

Powiedz, że to taki joke...ok :?:
No jasne, dla ciebie wszystko, ale i tak jestem oburzony tym co NCSoft zrobił z Warlockiem :|
A co do kaika to mi chodziło, że to jest małe szybkie i trochę silne, mało kto zwraca uwagę na takiego kotka pałętającego się po ogromnym polu walki.

Może ja zadam wam takie pytanie: Jakaś ciekawa postać z Elfów, D.Elfów lub Orków, która robi na froncie i daje radę w małym pvp jak i dużym(ale nie aż tak, gram na serwie gdzie gra ok.400 ludu). Co do pve szybko się koksa(przynajmniej do ok.60 lvla[i mean solo raczej]) i może expić non-stop(ale chodzi mi tu raczej o fightera więc to za dużego znaczenia nie ma). Mile widziana postać, która szybko biega. Aha i żeby zadawała dość duży dmg.

fracti

Solo do 60 non stop, z duzym atakiem i zeby szybko biegala? Takie rzeczy to tylko w erze. Jedynie co mi sie na mysl nasuwa to elficcy summonerzy (ludzie wolno biegaja raczej, ale ich summony szybciej ;)) i sk..

Zarean

Nie chodzi mi tu o jakiegoś uber sprintera, ale żeby miał te ponad 160 speeda z ww2.
Poza tym zwróć uwagę na to, że ma robić na froncie i nadawać się na większe pvp. Z summonera zrobią buffodajkę(no tylko z psa nie), a sk ma taką mieszaną rolę na mass.

PeBe

Bierz PW, na x4 do 52 jakos solo doexpilem na lolgryocerypotek buffie, wiec do ~60 z 7s potkami jakos by sie dalo.

bula

Zarean

A właśnie jak to ma się z SK, właściwie nigdy mnie ta klasa nie interesowała, ale zawsze można zobaczyć.

x3nomorph

SK to tak ofensywny tank z mnostwem debuffow i mozliwoscia nukowania. Dzieki banish seraphim mozna dosc komfortowo expic nawet do 70+
new future.

Zarean

Tego mi nie mów, bo to wiem, mi chodzi w praktyce. Jak to mniej więcej idzie.
Poza tym banish seraph dopiero na 55 lvlu, a co wcześniej?

x3nomorph

Z expem do 65lvl nie ma wiekszych problemow. Mieczyk z focusem + hex i mamy naprawde wysoki dps.
new future.