Kim grać? Dylematy.

Zaczęty przez Reina, Grudzień 20, 2007, 01:21:57 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

ChillenSaint

L II status - retired
- 85/79/79/78 EE - l2ex - retired
- 85/80/79/75 Titan - l2ex - retired
- 80/80/78 BD/Bish/SH - Abyss x7 - retired
- 79/80/79 Sorc/WL/TH - Abyss x7 - retired

Kapselek

W l2 gram nie wiele czasu. Wbiłem 64 lvl gladem i stwierdziłem, że to nie dla mnie. Szukam postaci, która jest bardziej pod PvE, lecz żeby znaczyła też coś w pvp. Ogarnianie jakichś mnie naładowań soników mnie nie interesuje, wiec prosilbym o cos bez tego. Chciałbym w miarę szybko i PRZYJEMNIE levelować, przydać się na RB, ale także wyskoczyć czasem na pvp i nie być bez szans. Postać raczej fighter, lecz mozecie podawac propozycje tez mistic. Myślałem nad destro, jedyne co mi w nim nie pasuje to wygląd (atk spd juz przejdzie).
Ps. Mam straszną słabość do dark elfów! Jeżeli jest jakaś taka klasa spełniająca te wymagania, to prosiłbym o propozycje.

Azarael

Hmmmm powiedziałbym sk :D Dark elf, tank, przydatny wszędzie, solo też powinien pociągnąć :)

ARCYK

Cytat: Kapselek w Luty 08, 2011, 06:37:39 PM
W l2 gram nie wiele czasu. Wbiłem 64 lvl gladem i stwierdziłem, że to nie dla mnie. Szukam postaci, która jest bardziej pod PvE, lecz żeby znaczyła też coś w pvp. Ogarnianie jakichś mnie naładowań soników mnie nie interesuje, wiec prosilbym o cos bez tego. Chciałbym w miarę szybko i PRZYJEMNIE levelować, przydać się na RB, ale także wyskoczyć czasem na pvp i nie być bez szans. Postać raczej fighter, lecz mozecie podawac propozycje tez mistic. Myślałem nad destro, jedyne co mi w nim nie pasuje to wygląd (atk spd juz przejdzie).
Ps. Mam straszną słabość do dark elfów! Jeżeli jest jakaś taka klasa spełniająca te wymagania, to prosiłbym o propozycje.

A co Ci przeszkadza w wyglądzie destro? To, że jest orkiem czy co? W dyna heavy z peleryną imo wygląda prze uj :D. A jak masz słabość do dark elfów to poza SK to z misticów może jeszcze SH? Koksa dobrze a i w mass PvP można pokosić. Do bicia RB też super.

Kapselek

Cytat: ARCYK w Luty 08, 2011, 06:52:26 PM
A co Ci przeszkadza w wyglądzie destro?
O gustach się nie dyskutuje, po prostu mi nie pasi :)

No to wybieram między SK a SH. Widziałem jakieś tam filmiki na yt i przyznam, że obie postacie bardzo przypadły mi do gustu. Chcialbym sie jeszcze dowiedziec jak z expem solo u sk? Bo to raczej tank jest. I jeszcze pytanie co do przezywalnosci SH. Czy ze srednim ew. top setem utrzyma spot na sobie? Np w cata/necro na mniej wiecej swoim levelu?

Wielkie dzięki za błyskawiczne i pomocne odpowiedzi :)

Acid

Kapselek

lukasz09091

jak już myślisz nad sh to odradzałbym cata dla niego, kura i spoty z herbami coby manę ładować>cata

Kapselek

Prosiłbym jeszcze o odpowiedzi na nizej postawione pytania i ide w kox :)
1. Dmg SK. Jak to jest, czy tankiem da sie komfortowo, solo expic ? Czy bede tylko dziobał moby i potrzebował nie wiadomo ile czasu na ubicie ?
2. Wytrzymałość SH. Również chodzi mi o expienie. Mianowicie czytałem, że jest to postać bardziej pod pve, lecz w pvp tez daje rade. Dokładnie o to mi chodziło. Lecz męczy mnie jedno- czy jeżeli to mistic, to nie jest papierowy? Nie wiem dlaczego, ale wydaje mi sie, ze nie jest w stanie utrzymac spotu mobow na rownym sobie poziomie. Nigdy nie grałem niczym innym poza gladem, więc moje przypuszczenia są bezpodstawne. Dlatego pytam was, jak to jest.
3. No i ostatnie to takie luźniejsze. Co wy byście polecili, no raczej początkującemu graczowi? Którą postać łatwiej ogarnąć, która jest ciekawsza itp... :)

Z góry wielkie dzieki za wszystkie odpowiedzi.

Xaxunio

1) SK robi duży dmg (np. wiekszy niż spoil przed H5 na podobnym sprzęcie) ale tank jest tankiem. Ma debuffa hex który odniża p def o ok 23%+kubika która może wrzucić równiez obniżenie p defa co bardzo uprzyjemnia expa.
2) Nukki z natury są mało wytrzymałe (nie licząc nekro+TP) ale kilka ciosów wytrzyma. Jego celem jest ubicie mobka zanim dojdzie a nie walka w zwarciu. Ogólnie nukerzy przy solo expie z boxem nie biorą jak glad wszystkiego na jeden train tylko leją po 1 mobie na raz. Tylko, że nukk na 2/3 skille zabija mobka.
3) SH>SK ogarnięcie dla początkującego.
SH>SK szybkość expa z 1 boxem (+pety)
Ciekawość wg mnie bardziej SK, ale mówi to osoba która kocha grać spoilami ^^
Nudzi ci się?

Kliknij i pomóżA jak mi chcesz pomóc to tu kliknij http://amorion.pl/?p=2585
http://r14.bloodwars.interia.pl/r.php?r=83836
:P

Pomógł ci ktoś na forum? Podziękuj.
Albo będzie taki cuś:

Cytat: PuFF w Marzec 07, 2011, 09:45:23 AM
wypisałem certy do pve jak i pvp :) i kurfa + nie dostałem !
//No dobra, masz plus :P Pytającemu to się przyda. Apocalyptik
:dw_4_3:

Kapselek

Czekaj, czyli SH jest łatwiej ogarnąć? :)

Paskudny

Cytat: Kapselek w Luty 08, 2011, 09:15:04 PM
Czekaj, czyli SH jest łatwiej ogarnąć? :)
Nom sh jest łatwy do ogarnięcia na pve, targetujesz nukujesz i tak w kółko, do tego jakieś selfy rzucasz, sk też nie jest trudny do ogarnięcia na pve, rzucasz hexa podbiegasz do moba i bijesz aż zginie, ewentualnie jakieś ud jak za dużo mobów będzie, czasami agro rzucisz, ale też za dużo nie ma do ogarniania ;D
Już ciężej wl'a ogarnąć na pve, bo padanie jak ciota na trainach sux ;P

Acid

Wybierając postać pomiędzy SK, a SH do pve. Bez wątpienia łatwiej i szybciej wyexpisz SH.

Kapselek

Właśnie gadałem ze znajomym z klanu, który ma storm screamera na 80 i mówi, że bez wątpienia poleca poczatkujacemu sh. Jednak w miare grania postac sie mniej mu podobała, bo tylko dobry kox, a na pvp jest bardzo ciezko. A jak jest z sk? Łatwiej i szybciej wyexpie sh, ale to chyba nie znaczy, ze sk bedzie exp szedl trudno i powoli? I w pvp sk moze wiecej namieszac od sh, czy tez jest ciezko? Boje sie tez, ze SK bede malutko dziobał moby. W porównaniu do glada bede sk zabijal szybciej/wolniej czy podobnie?

ARCYK

Moim zdaniem w pvp namieszasz więcej SH niż SK (oczywiście SK też się da ale tam raczej trzeba mocny sprzęt z epicami). A co do expa SK a glad to jakby nie patrzeć glad jest DD. Ale z racji tego, że SK ma hexa to myślę, że nie będzie źle się koksać. Zwłaszcza później banishem.

Kelemvor

banisz na aniolkach na woa to poprostu kosa, jeszcze wziac jakiegos spoila do siebie i mozna kase i exp trzepac niemilosiernie ;)

Arimas

Cytat: Cerber w Luty 02, 2011, 06:51:28 PM
Glad to po Freyi już tak mocny nie jest i myślę że on najwięcej oberwał bo inni np. destro/tyr odpalą swoje limity i nadal ciachają a glad już nie.
A zdarzyło Ci się stać obok nabuffowanego glada 300 atri duelist spirit +28 + final secret, kiedy akurat spamował massówki?

Jak nie to nie piernicz

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.

Scorpion

Ale trzeba brac pod uwage, ze taki bish szybko dorobi sie full atri(przynajmniej ja bym all wysilek cp pakował w wyresistowanie wszystkiego na bishu/ee), i wtedy w kategori dd glad wypada znaczniej slabiej niz taka deska/tyr na limitach lub dagger z duel enchantem.
...

Acid

Cytat: Scorpion w Luty 10, 2011, 10:06:29 AM
Ale trzeba brac pod uwage, ze taki bish szybko dorobi sie full atri(przynajmniej ja bym all wysilek cp pakował w wyresistowanie wszystkiego na bishu/ee), i wtedy w kategori dd glad wypada znaczniej slabiej niz taka deska/tyr na limitach lub dagger z duel enchantem.

Po 1 kto tutaj pisze cokolwiek o bishu?
Po 2 nie widziałeś wykoksanego gladka w pvp.

Scorpion

CytatPo 1 kto tutaj pisze cokolwiek o bishu?
Ja. Btw predzej czy pozniej all osiagnie max resist i jestes zjadaczem mp ktory nawet dmg nie zadaje.
CytatPo 2 nie widziałeś wykoksanego gladka w pvp.
Nie no co ty, gralem gladem 4 lata po privach/rpg i chyba musial bym byc slepy, zeby nie widziec tego nerfa...
...

Trason

Freya. Postac na oly z duzyyyym ench skilli. Pal? czy zerk?

Kwadrat

Trason

Kwadrat z tego co czytam to troche palem chyba grales.

Nie orientuje sie bardzo na freyi. Wiec pytam. (przejrzałem caly temat o palku)

Freya kronika

Elegia+6 / Vorpai +6 ?

Sacrifice na efektywnosc czy zmniejszenie kosztu hp?

Holy do broni to raczej pewne, ale czy do łuka również?

i Dye .. najbardziej zagmatwana sprawa.. (a moze nie?)

Z góry dzięki za pomoc

Chodzi ofc. o Oly / mass  ale glownie oly.

Certy ? :F

tego ostatniego postaram sie poszukac ale zdania sa rozne.

Wybacz za kopanie tematu ktory pewnie juz byl powtarzany

Paskudny

Elegia to najlepszy set w grze :p
Co do atrybutu w łuku to ja bym dał wind/earth
Certy to long shot/celestial/spiryt, albo haste.
Sacrifice na power http://lendar.ath.cx/sacrifice
Dye, nie wiem czy dobrze myślę, ale osobiście bym dał +4 wit, oraz +5 str, bo i tak większość walk zakończysz w trakcie trwania AI ;)

Kalam

No więc dylemat :shock: w H5 lepiej sprawuje się SH czy berk,generalnie mam na myśli pvp?