Soul Breaker / Soul Hound - Male [SB]

Zaczęty przez fedur, Styczeń 27, 2008, 04:04:40 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Antilus

hmm a takie pytanie... na tym ruoffie Kamaele dzialaja na 100% jak na retku? ^^ wiem ze z innej beczki ale w sumie....

zeby nie bylo chamskiego offtopa... SB to dosyc trudna postac do opanowania... nie jest nukerem ani daggerem.. czesto jest tak ze idzie sie zabic o postac ktora sie chce killnac... bo tak jest i tyle... mimo dodatkow SB Male > Female to raz.. ogolnie SB trzeba rypnac nuka z daleka zabrac buffy i na blowy isc... bo to jest ten powah... przynajmniej jesli walnie sie checkmate + shining edge to moze byc gf for u ^^...

edit: imho zeby zaraz ktos sie nie przywalil... nie mowie o jezdzeniu wszystkich postaci... ogolnie kamaele genialnie nadaja sie do shootowania light/robe userow... a o glada to sie idzie zabic...
W oczekiwaniu na przyszłość :)

http://antilus.mybrute.com

myha

o ile wiem to na ruoff jest jedna kronika do tyłu względem serwera oficjalnego, czy były w tej kronice jakieś zmiany nie wiem chyba większych nie, wiec reszta działa w 100% jak na offie
Auto Giełda:
http://mmoto.eu

Stanisław Lem
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."

Alarion

Taa, ale Ultimate evasion które ma Albarester, przesuną granicę lvl-ą w dół i tak o to lvl 1 będzie dostępny jeszcze poniżej 40 lvla (więc female SB też ją będzie mieć), a lvl 2 tylko dla albarestera.

Analogia do Zerka. Lvl 1 Mobilnej UD jest na 36 a 2 lvl tylko dla Zerka.

Można się sprzeczać co lepsze, ale coś tam jeszcze female mieli dołożyć podobno jakąs pierdolę w final gracii, więc nie będzie już tak przykro bardzo...
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

slon

Cytat: Alarion w Marzec 10, 2009, 10:28:02 PM
Taa, ale Ultimate evasion które ma Albarester, przesuną granicę lvl-ą w dół i tak o to lvl 1 będzie dostępny jeszcze poniżej 40 lvla (więc female SB też ją będzie mieć), a lvl 2 tylko dla albarestera.

Analogia do Zerka. Lvl 1 Mobilnej UD jest na 36 a 2 lvl tylko dla Zerka.

Można się sprzeczać co lepsze, ale coś tam jeszcze female mieli dołożyć podobno jakąs -_-'ę w final gracii, więc nie będzie już tak przykro bardzo...
Ten pierwszy lvl podbija speed do 230, na hardmarch ma sie 250 oraz dodaje 35 evasion.
?? Serfer kor

Alarion

Za to mobilna UD obniza speeda :) Więc w sumei różnie do różnych sytuacji będzie....

Cat Drama Maker

slon

Cytat: Alarion w Marzec 11, 2009, 12:42:53 AM
Za to mobilna UD obniza speeda :) Więc w sumei różnie do różnych sytuacji będzie....
Nie wiem, nie znam sie- ja chce tylko inspektora:D
?? Serfer kor

Alarion

Cat Drama Maker

slon

?? Serfer kor

Alarion

Cat Drama Maker

Midan

Przeczytałem ten topic i w sumie nic konkretnego sien ie dowiedzialem :P A głównie chciałbym się dowiedzieć o PvP SB - Male ( 1vs1). Jakie szanse z poszczególnymi klasami? Myślę, że takie jedno konkretne info na ten temat mogłoby sie znaleźć w tym temacie :)  (jestem nowy na retail'u i chcę wybrać postać która dostarczy mi maksimum frajdy z gry :)   )
Serwer: Teon
PM: Midan (SwS)

Alarion

Ogólnie w pigułce: (chociaż było to już napisane w poszczególnych postach)

Twoja taktyka opiera się na trzymaniu w miarę możliwie długo przeciwnika na odległość i zasypywaniu go nukami i klątwami (slow + root). Jeżeli to enemy na dystans, wtedy lepiej zarzucić dark mark i spamować naprzemiennie Checkmate + shinig blow + Triple Thrust.

na samiuteńkim początku polecam rzucić Curse of Divinity (im więcej buffów ma przeciwnik, tym większy damage mu zada) a następnie Steal Divinity, które kradnie bufki i daje je Tobie. Przy odrobinei szczęścia i dobrym wyczuciu sytuacji można ukraść nawet Frenzy, co daję naprawdę dużą przewagę ^^

Jeżeli walczymy z magami, próbujemy rzucić voice bind (jeżeli wejdzie, choć to wątpliwe, to pozamiatane)

Postać jest szybka i ma kilka możliwości natychmiastowego wycofania się, co może trochę zmylić przeciwnika. Wtedy ponownie używamy naszych odległościówek.

To było tak w skrócie, a teraz jakie szanse z poszczególnymi profesjami

Daggerzy: raczej marne szanse, zależy jak Tobie/im będą wchodzić skille. z założenia dagger ma jednak większy DPS, a kamael mniej HP, chyba że grasz facetem i masz ultimę odpaloną. Nie odwracać się plecami, więc cofka tylko za pomocą skilli, bo inaczej backstab skończy PvP szybciutko.

Archerzy: przy odrobinie szczęścia evasion może dobrze pomóc w unikaniu strzał, i staramy się przee wszystkim ukraść buffy i rzucić slow, by enemy nie kite'ował nas.

Tank: raczej ich p def i m def nie pozwoli na ich pokonanie, za to stun z ich strony sktutecznie poprzerywa nam wszystkie nasze operacje. Wg mnei nikłe szanse.

Glad: za dużo CP (w połączeniu ze spamem CP) nie daje za dużych szans na wygraną. Kradzież buffów niewiele w jego przypadku da, bo on bazuje na swoich skillach. Ich siła jest mordercza, szczególnie jak full naładowany Glad przywali cała swoją serią...

Tyrant: Minimalnie większe szanse, bo jest nieco bardziej uzależniony od buffów i przy odrobionei szczęścia można ukraść zealot/totem. Trzeba mieć tylko dobre wyczucie, a i tak jest duża szansa, że speed tyranta i jego skille nie dadzą nam czasu nawet na zbicie mu HP do tych 30%...

Destro: z racji, że najwolniejszy, a kamael jest bardzo szybki, tu widzę z całej trójki największe szanse. Broń boże nie zbliżać się do niego, bo = zgon od ręki. Trzymać skillami/debuffami na odległość. Niski M def sprawia, że powinno nam zgrubsza wchodzić w  niego większość rzeczy. Jeżeli destro nas przyszpili, to może już ze stuna nie wypuścić...

Nukerzy: Modlić się, by weszło Voice Bind, inaczej marne szanse. Mimo niezłego m defa i resistu na dark magic (dobre na necro i częściowo na SH). Nuker zje nas swoim DPS-em po prostu, jeżeli damy mu chwilę... Nuki nasze na niego to głupota, bo ma za duży m def. Death mark + seryjka jak na łucznika i liczyć na odrobinę cudu.

Sumonerzy: walczylem z SB tylko 3x i powiem, że nie stanowili oni dla mnei kłopotu. Duży m def sumonera + transfer pain skutecznie blokują szansę na szybkie nas ubicie jak można po cichu liczyć w przypadku zwykłego nukera. Dokładamy spam heal na kota/siebie i SB nie powinien przebić się przez nasz heal. sumony mają dobry atack, co powinno skutecznei kamaela uśmiercić. Kradzież buffó niewiele tu da, bo mamy na wszelki wypadek podstawę buffów na sumona + CoV i PoX (x- wind, fire, water).

Ogólnie wg mnei najsłabszy z całej trójki kamaeli. Fajna postać, jeżeli nikt nas nie wexmie na target i mamy czas by pouprzykrzać ludziom życie, w czym SB jest naprawdę niezły. Mobilny, sporo debufów/nuków/skilli fizycznych, niestety odnoszę wrażenie, że jak coś jest do wszystkiego, jest tak naprawdę do niczego, więc kto zdecyduje się grać SB, dam tylko kilka porad poza tym co napisałem

1) 3 profka i wszystkie możliwe skille z 2 profki enchantowane minimum na +1. Inaczej będą debuffy beznadziejnie siadać. Skille z profki (vortex i coś na kształt sluga) i bariera z paraliżem. Jednak to kolejne z wileu już i tak skilli dla kamaela, co sprawia, że początkującemu jest się tą profesją cholernie ciężko połapać...

2) możemy liczyć, że przeciwnik słabo zna kamalea (udowodnione na ofie, naprawdę dużo osób mam wrażenie, że nie do końca pojmue nawet ogólną ideę tej rasy) co akurat jest nam na rękę.

3) Mimo ogólnego zarysu do większości profek, każda walka jest inna i trzeba umieć odpowiednio reagować na ruchy na przeciwnika. To trochę jak w szachach: im więcej przewidzisz do przodu, tym lepiej przygotuje re kontrę na działania przeciwnika.

4) zapas przynajmniej 50 buteleczek z duszami zawsze przy sobie. Jak masz pewność, że do PvP jeszcze sporo, to można się ładować skillem. W samym PvP broń boże używać tego skilla. Jeżeli ktoś atakuje bez dusz, to ja proponuję od razu zmienić profkę...

5) 5x przemyśleć wybór tej profesji. Mało kto będzie chciał do PT, bo do przeciętnego PT nie ma za wiele do zaoferowania. Sad but true. Może się okazać ciekawym wyzwaniem do 1vs 1 ew Gank party, ale na mass za szybko padnie żeby coś zdziałać...

Uff się lekko rozpisałem, ale mam nadzieję, że teraz mamy podsumowane z grubsza tą profesję... Happy? :)

Ładnie, ładnie :) Dawno nie dałem żadnego plusa, to masz dwa (żeby nie było - zasłużone!) :P
/Fro

Cat Drama Maker

Midan

Dziękuje,

Z tego co widzę w Twoim opisie to nie jest to postac do pvp wiec po co mu tyle skilli (IMO są to skille typowo na pvp)? LF confirm co do posta wyzej bo być może kierowałeś się zbyt pochopnymi obserwacjami co nie znaczy że mozesz nie miec racji :)

Lama Pidżama

Ja bym sie nie zgodził z Alarionem. Moze nie wymiata tak jak jakis SH ktory z macka 150 wind sciaga wszystkich na vorta i sluga ale jak dla mnie moze namieszac w pvp (chociaz na mass to taka smieszna przeszkadzajka chociaz jak sciagnie ci buffy to wnerwia ale rzeczywiscie pada na pare strzalow) za to w 1 na 1 przyjemnie mi sie gralo (od razu zaznacze ze gralem facetem i mialem sword shield :P). Musisz sam obadac bo opiniami nie ma sie co sugerowac - kazdy mowi co innego.

Alarion

Wiem, że wydaje się, że 1 vs 1 jest niezły, ale tak naprawdę jest zbyt uzależniony od swoich debufów. O ile Dagger może liczyć na lethala 1/1HP i CP, ale wygra i bez tego, to Soul Breaker nie ma większych szans z nukerem bez wejścia voice Bind.

Enchant wielu jego skilli może podnieść jego szansę w walce z innymi, ale prawdziwą porcję enchantu dostanie dopiero teraz:
http://forum.lineage2.com.pl/index.php/topic,27377.0.html

Kłopot polega na tym, że część skilli dostaje na elemnt z zakresu Fire/Water/Earth/Wind, a część (głównie debuffy) na Dark. Jakoś sobie kiepsko wyobrażam szuflowanei 2 broniami na PvP...

Lama: Ja nie kierowałem się tylko opiniami... Słoń ma na subie SB i tam dużo testowałem. Sam walczyłem z 3-4 z  random SB gdzieś w terenie.  Na chwilę obecną wygląda to niestety dość mizernie. Nie mówię, że nie ma szans, bo szansę (choćby minimalne) są zawsze. Lag enemy/jakiś drastyczny jego błąd/słabo przygotowany do pvp itd, te czynniki w głównej mierze decydują o losach duelu. Ja zakładałem, że przeciwnicy walczą równo i każdy wie czego może się spodziewać po stronie enemy.

Na privach niestety zapomnijcie, że ta profesja będzie lepsza niż tutaj.

Cat Drama Maker

Lama Pidżama

Z nukerami rzeczywiscie jest klopot jesli VB nie wchodzi (a za bardzo to nie wchodzi) ale i tak mi sie bardzo podoba 1 vs. 1 w wykonaniu SB (jeszcze mina przeciwnika gdy dostaje mase debuffow ktorych nawet nie zna - niektorzy sa tak zorientowani :D) Z tymi elementami to rzeczywiscie odwalili ladna kiche. Co do opinii nie mialem na mysli twojego postu tylko posta Nessyaema - chodzilo o to ze jesli profa ci sie podoba to nie ma co sugerowac sie tym ze ktos tam pisze "SB smierdzi" :P

Aaa no i jeszcze tak nawiasem mowiac SB to jedyna profa ktora nie znudzila mi sie po miechu ;d

Midan

Cytat: Lama Pidżama w Marzec 25, 2009, 03:03:35 PM
Musisz sam obadac bo opiniami nie ma sie co sugerowac - kazdy mowi co innego.

Noo, 3 dni wbijam 36lvl na świniaku i potem reroll....?? :P

PS na ktorym lvlu moge zaczac q na druga profke?:P

McViRR

Cytat: fedur w Wrzesień 14, 2009, 09:27:33 AM
eeh... a jeszcze pamiętam jak chodzilismy co niedziele z Strykiem do kościoła i stał taki maly Pawełek pod sklepem już, i do Strykusia "wujek wujek daj na lizaka" aż sie łza w oku kreci... a teraz o juz dorosły mężczyzna, pewnie jzu za dziewczynami sie ogląda! :)
http://www.wsku.yoyo.pl/

Midan

Asta Entreri

Asta, officially teh greatestest fanboi ze Marc1na.

Midan

Alarion

Którego zrobienie trwa, jak się postarać, pół godziny...

Cat Drama Maker

Midan

Nom ja q na zerka robilem moze godzine. Poza tym za skrócony q trzeba płacić 3kk bodajże.

Ireth

Quest na SB trwa kolo 20 min moze nawet krocej zalezy od kompa i jak szybko sie pokazujesz po TP :D

Alarion

Dokładnie, głównie bieganie po NPC...

Cat Drama Maker

Shen

ten skill z 81 podobno przegiety, aoe para, koles na bartz expi z saint spear w mos na pvp tez dobry landrate, wiec cos tam mozna sie sb pobawic na mass pvp