Soul Breaker / Soul Hound - Male [SB]

Zaczęty przez fedur, Styczeń 27, 2008, 04:04:40 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Alarion

Muszę takiego zobaczyć... Aktualnie zdobyć SB na ten skill to cud, więc poczekamy do final i wtedy może coś o SB usłyszymy...
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

slon

No wiem, wczoraj mi wlasnie po walkach na oly pisali cos w stylu "berserker imba in 1 on 1, but SB 81+ own". To sie zaczalem zastanawiac czy to rzeczywiscie az takie super jest, na sb na oly jeszcze nie trafilem i dobrze, bo marnie bym to widzial. SB, w ktorego jest zainwestowane troche czasu naprawde potrafi zrobic krzywde.
?? Serfer kor

bula

hm na teonie widzialem jakichs SB 81 walczacych na oly i calkiem niezle toto siadalo

Alarion

W tym momencie Hax uber Smart cubic /mode on :P

Cat Drama Maker

slon

Bo kazda klasa ma smart cubica. Cieszysz sie tym WLem jak babcia, a takich to ja zjadam na sniadanie.
?? Serfer kor

Alarion

Czego inne profesje już tak łatwo tego nie powiedzą i wiesz o tym dobrze. Akurat rush impact jest bardzo dobrą bronią na Warlocka, co nei znaczy, że i tego się nie przeskoczy. Wiesz, że muszę mieć najpierw augu jakieś i tego smart cubica. Po maturze się poduelujemy i pogadamy wtedy, so be patient cieniasie xD

Cat Drama Maker

Nemil Shinjid

Szukałem...
Szukałem...
Ale nie znalazłem tematu do kameli...
Znajoma zrobiła sobie Sould Breakera...
Ale nie mamy pojęcia jakie farbki dać do walk...

Zarówno do pvp jak i koxu
/Kolorki na jęzorki wyłączone - Marc1n

ktos1994

Ja jestem ciekaw , która profesja (Berserker czy Soul breaker (male)) lepiej się sprawuje w pvp po 70 lvlu .

slon

Obie sa naprawde dobre w 1 na 1 (szczegolnie po 80 ciezko pokonac SB), w mass zerk tez daje, soul breaker to nie wiem, raczej bardziej wkurza niz zabija.
?? Serfer kor

ktos1994

A gdyby doszło do starcia miendzy soul houndem a doombringerem , kto by miał większe szanse na wygraną ??

Lama Pidżama

imo zerek by zjechal SB, SB w glownej mierze to spelle, a zeby bic spellami trzeba kiteowac, a kiteowanie przy zerku konczy sie zle...

slon

Cytat: Lama Pidżama w Czerwiec 04, 2009, 06:36:46 PM
imo zerek by zjechal SB, SB w glownej mierze to spelle, a zeby bic spellami trzeba kiteowac, a kiteowanie przy zerku konczy sie zle...
Lightning Barrier boli:P A reuse 7 sekund na steal divinity jeszcze bardziej. No zerkiem SB raczej sie pokonuje, SB nie ma czegos porzadnego w zwarciu (niby shining edge i checkmate, ale one nie karaja az tak bardzo), a przy probie nukowania konczy sie tak jak napisales.
?? Serfer kor

ktos1994

Czyli Bers by miał większe szanse ?? Bo chyba ten mi się bardziej podoba :P

slon

Cytat: ktos1994 w Czerwiec 04, 2009, 07:49:32 PM
Czyli Bers by miał większe szanse ?? Bo chyba ten mi się bardziej podoba :P
W teorii ma wieksze szanse, jednak razem z nauczeniem sie Lightning Barrier przez SB szanse w miare sie wyrownuja.
?? Serfer kor

ktos1994

Hmmm , Lighting barrier nie zawsze musi wejść a nawet jak wejdzie to trwa 3 - 10 sekund . A my jeszcze mamy soul barrier , courage i strike back , jest mała szansa na odbicie skilla , ale mi się udało odbić anchora :P

slon

Cytat: ktos1994 w Czerwiec 04, 2009, 08:23:49 PM
Hmmm , Lighting barrier nie zawsze musi wejść a nawet jak wejdzie to trwa 3 - 10 sekund . A my jeszcze mamy soul barrier , courage i strike back , jest mała szansa na odbicie skilla , ale mi się udało odbić anchora :P
To odbija tylko dmg ze skilli. Gdzie Ty grasz?
?? Serfer kor

Shen

nie ogarniam sb, ale wczoraj na arenie z jednym walczylem i ciagle jakas para mi wbijal

Alarion

Kiedy tej psotaci nikt nei targetuje naprawdę wprowadza duży chaos w PvP, ale prawda taka, że dobry Blow ze stigmą albo critical wound ew skrytowany TSS i nawet bishop nie zdąży takiego kamaela stargetować, żeby go healnąć...

Ale ten massowy paraliż + masowe debufki no i kradzież bufków są naprawdę ciekawe i masakryczny zamęt wprowadza.

Beznadziejne jest tylko, że debuffy może enchantować na dark, a fizyczne skille jak ten shining edge, checkmate na fire/water/wind/earth.  Zostaje tylko szuflowanie 2 rapierami co jest bardzo mało wygodne.

Cat Drama Maker

ktos1994

No niestety , soul breaker nawet bardziej się nadaje na mass pvp i gdyby nie net mi wczoraj zawalił , to bym może kogoś na tvt moim doombringiem zabił . Soul breaker przeszkadza , a berserker dobija ;)

Alarion

Cytat: ktos1994 w Czerwiec 06, 2009, 07:51:54 AM
No niestety , soul breaker nawet bardziej się nadaje na mass pvp

Ke? W melee party Doombringer jest znacznie lepszy od soul. A może właściwie wynika to z tego, że kto chciałby SB do Pt...?

Cat Drama Maker

ktos1994

Eee... Może ktoś kto by SB do pt chciał :P A tak na serio to nie wiem.

Na filmiku PlasticPervect widziałem jak ten kradnie ud tankowi i tu moje pytanie , czy można kraść takie buffy jak ToL , AI , frenzy , guts itp ????

YoungPadawan

Steal Divinity kradnie buffy...a ToL, AI, Frenzy, Guts to są buffy.
I'm offline.

Alarion

kradnie wszystko. Myślę, że powoli można zmienić zdanie o SB i jego przydatności. Wczoraj Słoń badał dokładniej swoją subę i po zmianach w finalu ta profesja dostała również wielkiego boosta. Najbardziej mnie zdziwiło nowe działanie "death marka" który oprócz DoT'y obniża też teraz p. Def i m def! (trzeba zobaczyć z czym się sumuje) słoń powiedział, że pogra nim teraz do 76 więc pewnie napisze więcej niedługo :)

Cat Drama Maker

ktos1994

No , SB to postać , z którą mam problemy na pvp , dzisiaj jak się pojedynkowałem , to udało się mu mnie raz powalić , ale jak wstałem , to uciekł , a zazwyczaj w uczciwym pojedynku 1 na 1 rzadko padam O_O A skoro może przejąć nawet buffy takiego kalibru jak Frenzy , to normalnie ... Destro vs SB , Destro odpala Frenzy , Rage i Zealota , SB używa steal divinity i przejmuje akurat te buffy i destro pada po 2 strzałach ...

bula

Cytat: ktos1994 w Czerwiec 20, 2009, 01:26:03 PM
No , SB to postać , z którą mam problemy na pvp , dzisiaj jak się pojedynkowałem , to udało się mu mnie raz powalić , ale jak wstałem , to uciekł , a zazwyczaj w uczciwym pojedynku 1 na 1 rzadko padam O_O A skoro może przejąć nawet buffy takiego kalibru jak Frenzy , to normalnie ... Destro vs SB , Destro odpala Frenzy , Rage i Zealota , SB używa steal divinity i przejmuje akurat te buffy i destro pada po 2 strzałach ...
no akurat nie po dwoch tylko wielu wiecej, widzialem taka walke na oly z franza