Soul Breaker / Soul Hound - Male [SB]

Zaczęty przez fedur, Styczeń 27, 2008, 04:04:40 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

tajemniczy122

Ta , jeżeli chodzi o buffera , to chciałbym mieć takiego , z którym dam rade samodzielnie expić np. w catach i w ogóle , żeby exp nie był męczoncy , jednak chcę także , żeby buffy dawane przez mojego buffera pozwoliły mi się wybronić w pvp jeżeli ktoś by mnie zaatakował podczas expa . Grywałem kilka razy SB , szczególnie na niektórych hr serwerach , raz nawet miałem SB , a raczej SH na 77 lvl na l2extreme x10 i grało się nawet świetnie , jednak nie zawsze w pvp ogarniałem . Teraz postaram się lepiej to rozegrać  i nie zatrzymywać się z expem przynajmniej nie przed 80 lvlem jak było ostatnio (na 77 zatrzymałem się i nie expiłem tylko na pvp chodziłem i nie było zbyt rewelacyjnie) .

DonKoks

Hmmm może warcryer? Powinno się dobrze expić, w pvp również jego buffki Ci pomogą :)
Wc to również świetny buff dla zerka, tym się kierowałem i chyba sb powinien z nim dawać radę, no bo fakt wc ma chanty i dla nuka i dla fightera  :P

tajemniczy122

No ok , to spróbuję WCa jako buffa . Ponoć na l2extreme odblokowali do enchantu takie skille jak np. blink , shadow bind , voice bind , soul web itp tak więc może być ciekawie ;]

Jedno pytanko , czy opłaca się zaczynać grę na serwerze na którym już stosunkowo dużo ludzi ma dość dobre eq , a mianowicie dynasty i s grade na wysokim plusie ??

DonKoks

To już zależy od ciebie, czy dasz radę szybko się wyrobić, lecz nie będzie to łatwe :)

tajemniczy122

Dziękuje wam za rozwianie moich wątpliwości , jeszcze tylko jedno pytanie (sorki , że was tak męczę) : od którego tak mniej wiecej lvlu się przyjemnie kara na pvp male soul breakerem/houndem ??

Kwadrat

jak nie ogarniasz to w ogole, jak tak to od 79+ imo

tajemniczy122

Człowiek się adaptuje no nie ?? Ja już raz nim grałem i mi się spodobał , ponoć ten kto lubi swoją postać , to wkońcu ją opanuje no nie ??

Kwadrat

ja nie pisze nic o adaptowaniu, tylko jakie sa realia

Cytat: tajemniczy122 w Marzec 31, 2010, 08:07:50 PM
ponoć ten kto lubi swoją postać , to wkońcu ją opanuje no nie ??

ktos Cie okrutnie oklamal, wcale nie musi tak byc

tajemniczy122

Cytat: Kwadrat w Marzec 31, 2010, 09:24:25 PM
ja nie pisze nic o adaptowaniu, tylko jakie sa realia

Cytat: tajemniczy122 w Marzec 31, 2010, 08:07:50 PM
ponoć ten kto lubi swoją postać , to wkońcu ją opanuje no nie ??

ktos Cie okrutnie oklamal, wcale nie musi tak byc

No w tym jest też trochę prawdy .
Czy wc będzie dobrym wyborem dla SB ?? Czy nadrobi z maną w miejscówkach , gdzie moby mają cancel ?? (chodzi tu głownie o caty) Czy na buffach WCa , jak ktoś mnie zaatakuje to czy dam rade się obronić ??

Blitz

to ma byc dualbox czy jakis kolega? jesli zywy gracz to SE - buffki srednie, ale na atk speed jest potka, na casta tez, stigma ktora da wielkiego kopa w expie + ewentualny heal i recharge mp

orlok

Jeżeli nastawiony jesteś głównie na pve to SE będzie najlepszy.
Ale jak przejdziesz do etapu pvp, to ręczę ci że tego boxa zostawisz.
Na każdych buffach się obronisz jeżeli nie zostaniesz zabity z sakoczenia w pierwszych sekundach walki. W dłuższym pvp kamael ma perma overbuff. Dlatego wazne jest wykupienie 24 slotów oraz posiadanie na pasku c.speed, speed potków. Warto też w trakcie walki co jakiś czas rebuffnąć barrierę, szczególnie że nie wymaga target a cast jest błyskawiczny. W każdej wolnej chwili powtarzamy self buffy, żeby były na końcu a zwłaszcza noble. Staramy się utrzymywać pride of kamael up, nawet jak nie ma przeciwników. Bez tego nasz dps jest strasznie mały.
Od kiedy kamael kara w pvp?
Zaczynasz zabawę już od momentu gdy dostaniesz steal divinity i pain killera. Ściągnięcie kilku buffów z przeciwnika i umiejętność przetrwania 8 sekund ataku jest już czymś w pvp. Oczywiście musisz mieć kumpli, którzy zrobią coś więcej, ale nie zmiena to faktu, że już w jakimś stopniu jako meat schield jesteś przydatny. Po 76lvl możesz już porobić coś więcej. Solo pvp imo od 80lvlu.

ractail

Słyszałem, że we freyi steal divinity ma być osłabione. Ma niby ściągać do 3 buffów z 60% szansy i być traktowane jako cancel. Słyszał ktoś coś na ten temat? Jak to działa obecnie na koreańskich serwerach wie ktoś może?
Lancer:
Specnaz team
Naver - Aeore Healer 85+

PuFF

Jovs

Zna ktoś nick jakiegoś dobrego SB z filmikami na YT. Chciałem zobaczyć jak wygląda jakieś konkretne PvP... Bo znajduję filmiki z lol HR serwów.

DonKoks

http://www.youtube.com/watch?v=IiAebaakTMI

Jest filmik z RPG Nw,

@up
ale to Female ;p
ale fajny system-msg...

Azarael

@PuFF
Ja lubię w takim setup chodzić:
+3 dex -con
+2 str -con
+4 int -wit
Do tego Rapier z health i powiem, że nieźle sobie radzi w takim ustawieniu.
Spróbuj może też CI przypasuje :)
/edit
Dlaczego?
Dlatego, że odejmowanie mnóstwa con osłabi kamaela ale broń z health nam to rekompensuje, a kamael potrzebuje dex do shining blowa żeby mógł wejść jako, że to blow a str to zawsze dodatkowy dmg z rapiera;) a int dla lepszego dmg z klatw które i tak są silne.

Leningrad

+con-str i death mark+checkmate z fizycznych wystarcza(nie liczac LS), nie wiem po co uzywac SE ;f

Cytat: Winiek w Luty 24, 2010, 03:32:50 PM
A normalnie tam mi piwo sprzedawali, jaram sobie tam, 0 odzywu do mnie...a teraz -_-' wie co będzie i o co chodzi, bo nam kazał dowodzikami poświecić na następny raz...  :dry:
A niedługo dobra impra tam będzie... :x
TECHNO ZDECHLO JEDZIEMY DO ENERGYYYYYYYYY

seken

Cytat: Azarael w Kwiecień 11, 2010, 11:19:15 AM
@PuFF
Ja lubię w takim setup chodzić:
+3 dex -con
+2 str -con
+4 int -wit
Do tego Rapier z health i powiem, że nieźle sobie radzi w takim ustawieniu.
Spróbuj może też CI przypasuje :)
/edit
Dlaczego?
Dlatego, że odejmowanie mnóstwa con osłabi kamaela ale broń z health nam to rekompensuje, a kamael potrzebuje dex do shining blowa żeby mógł wejść jako, że to blow a str to zawsze dodatkowy dmg z rapiera;) a int dla lepszego dmg z klatw które i tak są silne.
Ta i bez epicow siedzisz na perma stunie, sam health Ci duzo nieda, poco +int -wit? Zmniejsza cast speed, zmniejsza szanse na ressist hold, sleep i cos jeszcze.Na dodatek te nuki bedziesz castowal ruski rok.Leningrad dobrze opisal, death mark+check mate w zwarciu wystarcza, a  int, wit, men bym nie zmienial, czyli +con -str i tyle

Azarael

Seken pisze jak MI pasuje. Napisałem też żeby spróbował bo może mu się będzie podobać taki setup. Każdy ma inną taktykę więc powinien spróbować różnych dyes...

Kwadrat

Cytat: seken w Kwiecień 11, 2010, 11:41:53 AM
zmniejsza szanse na ressist hold, sleep i cos jeszcze
lol info z c4... l2 sie "troszke" zmienilo przez te pare kronik, wiec nie wprowadzaj w blad

Kamal

Ta i bez epicow siedzisz na perma stunie, sam health Ci duzo nie da
+1
CytatPoco +int -wit? Zmniejsza cast speed, zmniejsza szanse na ressist hold, sleep i cos jeszcze.
Na PvP serwerkach nienajgłupszy pomysł, ale IMO lepiej EMP echo zestealować.
Cytat
Leningrad dobrze opisal, death mark+check mate w zwarciu wystarcza
Ogarnięty bish ściągnie sobie i rybka, SK/TK/ES/WK/PS wyczyści smartem. Shining co prawda to prawda - niekiedy nie chce siadać, ale jak siądzie...

seken

Cytat: kamalgi w Kwiecień 11, 2010, 06:46:03 PM
Ta i bez epicow siedzisz na perma stunie, sam health Ci duzo nie da
+1
CytatPoco +int -wit? Zmniejsza cast speed, zmniejsza szanse na ressist hold, sleep i cos jeszcze.
Na PvP serwerkach nienajgłupszy pomysł, ale IMO lepiej EMP echo zestealować.
Cytat
Leningrad dobrze opisal, death mark+check mate w zwarciu wystarcza
Ogarnięty bish ściągnie sobie i rybka, SK/TK/ES/WK/PS wyczyści smartem. Shining co prawda to prawda - niekiedy nie chce siadać, ale jak siądzie...
Tyle ze poco marnowac ta 1-2 sekundy casta shining jak mozna w tym czasie wrzucic death marka albo znowu zabrac buffy, z tego co wiem raczej nikt nie pisze o h ratach, a  z reszta na h ratach kamael do dupy jest bo nie dosc ze dagger>all to jeszcze lol priv powah kamael! Co do sciagniecia, jak wejdzie to sb zdazy 1 raz checkmate wrzucic, rzy odrobinie szczescia jeszcze thriple thrust/shining edge kto co woli, a -23% p def boli, a po tym combie taki summoner duzo nie bedzie mial

Kamal

Leningrad

Cytat: kamalgi w Kwiecień 11, 2010, 09:59:11 PM
death mark nie ma reuse? hmm....
nvm czy ma, smart bedzie chociaz przez chwile zajety sciagnieciem DM, tak samo bish z jego cleansem, ktory tez ma cooldown, a w tym czasie mozna wbic LS albo nuke'a

imo jedyne mozliwe wyjscie to kombinacja sd+soul of pain+death mark+checkmate+warp, nic wiecej nie potrzeba

Cytat: Winiek w Luty 24, 2010, 03:32:50 PM
A normalnie tam mi piwo sprzedawali, jaram sobie tam, 0 odzywu do mnie...a teraz -_-' wie co będzie i o co chodzi, bo nam kazał dowodzikami poświecić na następny raz...  :dry:
A niedługo dobra impra tam będzie... :x
TECHNO ZDECHLO JEDZIEMY DO ENERGYYYYYYYYY