Soul Breaker / Soul Hound - Male [SB]

Zaczęty przez fedur, Styczeń 27, 2008, 04:04:40 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Alarion

Teoria teorią i raczej tak zostanie, bo wątpię, by ktokolwiek taki team złożył, a już na pewno pograł nim dłużej.

Nie wspominając, że wymagałoby to ogromnego skupienia i całe serie tych combo można dosyć łatwo pomieszać (zakładamy, ze przeciwnicy, to nie jakieś cepy co tylko auto atack kilkają).

Oglądałeś Orlok ten filmik z ru ofa to party 2 deski + 2 tanki z OE party UD w tym czasie obydwie dechy na limitach? (dział media, zapodał Coshoo) Konstrukcja z pozoru banalna, w praktyce to party szło jak przecinak przez enemy i nawet heavy userzy zgarniali hity z regularow po 4 klocki, a z crytow po +40k. 2 tanków spamowali agro i mass agro, nei wspomianjąc, że SWS i BD też je mają. W ten sposób trudno focusować 1 target. Dodatkowo na zealocie i buffie są szybcy, więc takie squishy party jak opisałeś musiałoby mieć timeing co do sekundy idealny ; p
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

Delios

Archeage <3

Alarion

Cat Drama Maker

orlok

Chyba nie zrozumieliście idei tego party.
Filmik obejrzałem i ta grupa bardzo mi się podoba. To jest to o czym mówię - zaczynają pojawiać się nowe składy odbiegające od przyjetych standardów.
To party, które przedstawiłem nie potrzebuje jakiegoś strasznego zgrania. Wystarczy dobry assist. Podstawą jest tu atak na mp i debuff przeciwnika.
W pierwszych sekundach walki idzie magic impuls i enlightenmenty. W tym czasie DC, który raczej nie jest przez nikogo brany na pierwszy cel, zdrainuje praktycznie całe MP przeciwników. Kamaele będą używać sop i zadawać ogromny dmg (przeciwnik bez 14 buff a slh 5k m.attacku i częste criticale). Wszyscy DD z tego party są trudni do złapania (speed, warp, ue) i trudni do zabicia (celestial, party ud). Przeciwnik z każdą chwilą słabnie, najsilniejsi DD tracą cel, helerzy mają problem z mp. AoD pozwala się przestawić na bardzo mocny dmg fizyczny w razie konieczności. Land rate wymienionych debuff jest duży, a czas trwania długi, więc po chwili wszyscy przeciwnicy mają debuffy. No i 2 paralizatorów skutecznie zatrzymuje napór.

Walka z tym party titanów i tanków byłaby wyrównana. Taka konfrontacja potwornego dmg z techniką. Destro będą tracić cel i buffy. Na początku tylko część s/d, ale to już trochę spowolni. W pobliżu kamaela jest duża szansa na para. Więc powiedzmy byłby lekki chaos. Ale po chwili party przeciwników nie może już robić re s/d bo jest bez mp. I wtedy zaczyna się zabawa i egzekucja. Jeżeli nie zabiją w kilka sekund to nie zabiją w ogóle.

Arimas

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.

Alarion

no to jak mówię, sporo teorytyzowania i można by przy bro sobie pogadać ogólnie, bo raczej takiego pojedynku nie zobaczymy ; p

A co do tej walki co opisałeś, zapominasz, że przeciwnicy mają 2 tanków (single i aoe hate) i ofc standardowo discerów.

Jeszcze 1)

Odnośnie drainowania many przez DC. O ile się nie mylę, nie może on tego skilla enchantowac (LF conf.) i o ile land rate we mnie na 82 ma dalej skuteczny (~~70%) to nie zabiera on many w jakimś uber masakrycznie szybkim tempie, zatem magical back fire + 2 x mana burn jest dalej dużoooo szybszym rozwiązaniem. Nie wspomnę, że mana burn'a się enchantuje na power...

Cat Drama Maker

Azella

lubie nowe pomysły na party ale jak dla mnie za mała siłą uderzeniowa nawet zakładając kradzież buffa.

Kurczak bije mocno ludków bez buffa ale jest też stosunkowo miękki . Do tego zanim wyczyścisz z buffa party przeciwnika to troche zejdzie imo.

dalbym zamiast jednego shl jakiegoś kilera mordercę. Glad tyrant dagger cos co zabija szybko i bolesnie :D Rozumiem że ideą party było zrobienie "kurczak team" ale to musiałby być fullogar team :D
Quis penis aquam turbat? sie pytam!!!

benio123

Jakie dye proponowalibyscie dla male sb i jakie skile z certow?

HumanitarnaŚmierć

Cytat: benio123 w Listopad 06, 2010, 10:58:40 AM
Jakie dye proponowalibyscie dla male sb?

Imo must have to +5 con - 5 str, opcjonalnie +4 dex - 4str albo  +wit - int.

Cytati jakie skile z certow

zerk = +++CP
arbalester = oba -_-' ale evasion praktyczniejsze
inspec = celka ofc

Arimas

800 CP vs trigger haste

CP i tak się spamuje a dodatkowe 33% atk.speed to jest coś, tym bardziej na kurczaku który ma po***any crit.rate

/summon delios

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.

Delios

Co kamael to opinia.

Ja bym napewno nie brał +CP i napewno bym nie robił -STR.

SlH jest na tyle plastyczną klasą że nie ma najlepszego buildu.

Moje dye w topicu SlH female  :oops:
Archeage <3

Arimas

Cytat: Delios w Listopad 09, 2010, 09:47:48 PM
Co kamael to opinia.

Ja bym napewno nie brał +CP i napewno bym nie robił -STR.

SlH jest na tyle plastyczną klasą że nie ma najlepszego buildu.

Moje dye w topicu SlH female  :oops:

Skoro kurczak może bić w rifcie 80 ( patrz dywany) to imo 33% atk.speed > 800 CP big time

orlok

Jak zwykle zależy co się gra. Na oly dla mnie niezbędny jest +con, +dex i +wit, dlatego musiałem zrezygnować ze str i pozostać przy czystym mage setup.
Z certów w tym momencie musiałem brać +cp boost, a za trickstera +c.speed.
Ale gdybym nie uczestniczył tak ostro w oly to brałbym:
+4str -4dex lub opcjonalnie +2str,+2con -4dex, haste i evasion z certów.

althalus

Na jaki skill w agu najlepiej polować?

Kamal

Ja byłem zwolennikiem reuse albo empower :)

althalus

Hmmm ciekawa opcja. Nie mogę się zdecydować na SA w bronie. Focus czy Health. Gdyby wyszedł mi foundation to wtedy by było super, a tak nie wiem co brać.

Co do skilli z sub myślałem nad : CP, resist na stuny itp, CL-ka. Zależy mi bardziej na oly i takich mniejszych pvp.

HumanitarnaŚmierć

Cytat: Kamal w Listopad 15, 2010, 10:01:36 AM
Ja byłem zwolennikiem reuse albo empower :)

/agree

Skill refresh > all, reuse SD 5 sekund albo lighting schocka 2,5 sekundy = priceless  8)

Jovs

Witam, mam pytanko jaka jest użyteczność skilli w PvP takich jak Curse of Divinity, roota, slowa i silence? Od niedawna pogrywam SB i chce sobie jakoś dopasować skille na paskach, żeby się nie przyzwyczajać później od nowa, a nie gram na tyle długo, żebym nie wiem ile PvP odbył :D

OneGeer

Curse of divinity jest dobrze jak ktos jest ostro nabuffowany bo mimo duzego m defa mocno bije. Silence minimum +15 i root tak samo bo to skille o malej szansy wejscia. Jezeli chodzi o slowa to hmm.. gralem female i malo kiedy go uzywalem, ale jezeli chodzi i male to raczej tak samo jak poprzednie bo jednak +30% do speeda to duzo+ do tego vort i heja
http://fpscs.net/?sid=339d13730fed9a68d80cf8eebf73ff78- polska sieć gry Counter Strike, zapraszam!!

Jovs

Jestem ciekaw jak wyglądają wasze paski ze skillami :D Można prosić o ss? :D

Kamal

Cytat: Delios w Listopad 09, 2010, 03:23:16 PM

"Enter Chat" + Nostromo + X7 XL-740K do obsługi
Num4: Aug: Active: Wild Magic lvl 10

M3lo

Witam

Mam takie pytanko odnośnie SB/SH ofc male .

Znalazłem na początku jakieś info o eq ale chce wiedzieć jak to jest teraz ?

do 61 na pewno w PL będę chodził , a broń ? Spotykałem SB z sov+acu , do tego rozne inne z nastawieniem bardziej na walkę wręcz.
Dobrze jest mieć 2 bronie tzn jedna z acu druga  do klepania z bliska ?czy po prostu taki sov+acu smialo wystarcza ?

Delios

sov acu jest beznadziejnym pomysłem bo nie masz ani matk, ani many
na zabawy w nukera

expisz z rapierem, eot

od H5 każdy rapier będzie miał w sobie acu.
Archeage <3

M3lo

czyli jakis tam sword z sa , no dobra zobaczymy jak bede wygladaly przy tym moje ataki magiczne

HumanitarnaŚmierć

Cytat: M3lo w Grudzień 02, 2010, 07:49:05 PM
Witam

Mam takie pytanko odnośnie SB/SH ofc male .

Znalazłem na początku jakieś info o eq ale chce wiedzieć jak to jest teraz ?

do 61 na pewno w PL będę chodził , a broń ? Spotykałem SB z sov+acu , do tego rozne inne z nastawieniem bardziej na walkę wręcz.
Dobrze jest mieć 2 bronie tzn jedna z acu druga  do klepania z bliska ?czy po prostu taki sov+acu smialo wystarcza ?

Imo 2h blunt + empower > broń z acu (wyjątkiem jest oly i czasem 1vs1). Mało, ze z nuków bijesz mocniej to jeszcze vorty i jakieś inne syfy lepiej siadają