pojedynek serwerów low rate :) który lepszy?

Zaczęty przez siemien, Kwiecień 30, 2008, 01:27:55 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

siemien

Witam was  :D Grałem ciągle na serwerach med albo high rate typu DN. Postanowiłem zacząć grać na serwerach low rate, troche pokombinować żeby coś zdobyć i w ogóle mieć z tego dużo funu. Zastanawiałem się nad Abbys 3x i 5x,Dex 3x oraz Epi 4x. Który waszym zdaniem jest lepszy? Jak na razie obstaje bardziej za Abyss 3x, ponieważ grałem kiedyś na epi ale malo osób bylo jak chodziłem oraz w miastach nie za wiele siedziało. Jakie jest wasze zdanie? Chodzi mi o serwery Interlude 

Elitper

NightBird

1) Dex to X4 a nie X3
2) Abyss to zbotowany serwer z cyrilicą na shoucie . Fakt maja kilka serwow z 2-5k online ale to tylko custom serwer IMO.
3) DN to nie jest Lineage 2
4) Epi - na epi gra moze max 700osob a l2 to gra typowo druzynowa takze 700 osob to nie za ciekawy wynik.

IMO wybor jest prosty: DEX
- no donations
- bot free
- medium online : 5-8k online

ostantnio mial problemy lagowe ale wszystko idzie w dobrą stronę.

//edit. Pomijam oczywiscie RETAIL do ktorego zaden priv sie nie umywa.
Lineage SINCE 2005 !

Classic club - Dion x3
NightBird -  [lvl.x]

Pheonix

na epi jest ten plus za większość to Polacy... a może to minus  ^^

Materid

Materid - Naia (Off) - Phantom Ranger - 40 lvl (Imperlot)
Salianka - Naia (Off) - DE Warrior - 10 lvl (Imperlot Academy)
http://www.dogorybrzuchem.pl - autorski blog o kulturze i spoleczeństwie.

System

Cytat: Materid w Maj 01, 2008, 10:59:44 PM
Zalezy dla kogo dla mnie to minus

To wyprowadź się do Australii pograć z małpami, skoro ze swoimi nie chcesz....

Wiem,  wiem, z polakami się czasami nie da grać, ale to z nie którymi...co zrobisz, nie każdy jest idealny.. ?
"Czekaj...Czy ja k***a lubię poziomki?"

bula

Cytat: System w Maj 01, 2008, 11:10:32 PM

Wiem,  wiem, z polakami się czasami nie da grać, ale to z nie którymi...co zrobisz, nie każdy jest idealny.. ?
ale gra jest bardziej urozmaicona jak jest wielojezyczny serwer

Mati_888

Cytat: NightBird w Kwiecień 30, 2008, 08:07:25 PM

2) Abyss to zbotowany serwer z cyrilicą na shoucie . Fakt maja kilka serwow z 2-5k online ale to tylko custom serwer IMO.

Nie jest zbotowany, co najwyżej zdualboxowany
Abyss x3 :

Matiks - BH

Kostek(...)

Dex>all

zaden serv nie da ci takiego klimatu jak dex, no jesli nie zraza cie full s gratow w pvp :)

Koszałek Opałek

Cytat: NightBird w Kwiecień 30, 2008, 08:07:25 PM
(...)
(...)

Niestety nie masz zielonego pojecia o Abyssie.
Bot jest dozwolony tylko na sell i tylko po wykupieniu specjalnego packa "Professional" - gdybys mial troche orientacji, to wiedzialbys jak konczy sie zabawa z botami na Abyssie:
- permanentny ban ... i po ptakach.

Dozwolony jest dualbox i to sprawia, ze wiele osob gra na podstawowym, a na drugim siedzi i sprzedaje / kupuje.
Cyrylicy jest troche, to fakt, ale biorac pod uwage - jak bardzo stabilnym serwerem jest Abyss i jak bardzo "dopieszczonym" - warto sprobowac.

Hermit

Też wolę grac na niepolskim serwerze.
Przynajmniej tych ortów w każdym zdaniu nie widzę, a i angielski sobie poćwiczę.
Stary Hermit farme miał. A czas sobie upływał i upływał.
=

Materid

Cytat: bula w Maj 01, 2008, 11:12:19 PM

/agree
Materid - Naia (Off) - Phantom Ranger - 40 lvl (Imperlot)
Salianka - Naia (Off) - DE Warrior - 10 lvl (Imperlot Academy)
http://www.dogorybrzuchem.pl - autorski blog o kulturze i spoleczeństwie.

System

To dla Ciebie liczy się język jaki posługuje się gracz czy jego umiejętność i wiedza o L2? oO

"Czekaj...Czy ja k***a lubię poziomki?"

exoriou

Cytat: System w Maj 02, 2008, 03:13:42 PM

To dla Ciebie liczy się język jaki posługuje się gracz czy jego umiejętność i wiedza o L2? oO

pytanie: czy narodowosc definiuje w jakis sposob umiejetnosci i wiedze o l2?

Mati_888

Chociaż sam gram na Abyssie to z przykrością muszę stwierdzić że licznik na stronie głównej/grze jest po prostu oszustwem... A więc było to tak, loguje się i patrze że serwer jest down, a więc zwijam na pasek, włączam muzykę i znowu się próbuje logować i co ? Serwer light, więc ucieszony wchodzę do gry spodziewając się małego tłoku (i tak było), a licznik pokazywał astronomiczną sumę 4500... Dla mnie to jest niemożliwe że w trakcie 30 sekund 4500 osób się nagle pojawiło w świecie Abyss....
Abyss x3 :

Matiks - BH

mussaszi

Ja będę bronił EPI grałem na innych serwach i co ??????? dupa każdy serw taki sam,każdy ma babole.

L2 EPI
Nick:   FiluteK-WS
Nick:   BumCykCyk lv 79+noblesse
Klasa:  Fortune Seeker - subka ST lv 78+
subka Titan lv 77+

Koszałek Opałek

Cytat: Mati_888 w Maj 03, 2008, 10:08:55 AM
Chociaż sam gram na Abyssie to z przykrością muszę stwierdzić że licznik na stronie głównej/grze jest po prostu oszustwem... A więc było to tak, loguje się i patrze że serwer jest down, a więc zwijam na pasek, włączam muzykę i znowu się próbuje logować i co ? Serwer light, więc ucieszony wchodzę do gry spodziewając się małego tłoku (i tak było), a licznik pokazywał astronomiczną sumę 4500... Dla mnie to jest niemożliwe że w trakcie 30 sekund 4500 osób się nagle pojawiło w świecie Abyss....

Po prostu blad licznika - to byl bardzo szybki restart - zachowal ostatnia ilosc osob online.
Po kilku minutach "oswiezyl sie" spadl do 750 costam i rosl do ok. 3,7k

Normalnie - zawsze pokazuje to, co trzeba - nastepnym razem zobaczysz sam.
Kiedys udalo mi sie tak zalogowac, ze zmiescilem sie jeszcze w pierwszych 100 osobach, kilkanascie sekund pozniej bylo juz ok 1,5k

x3nomorph

Osobiscie polecam Abyss x3. Zaden serwer procz Dexa nie moze sie porownywac do niego pod wzgledem rozwinietej ekonomii czy nawet jakosci Interlude. Dodatkowo na Abyssie mamy bardzo rozwiniete zaplecze Polskich klanow - obecnie mamy 3CH i pare razy udalo sie uzyskac zamek w Goddard ktory obecnie nalezy do naszych przyjaciol Rosjan z ally. Polska scena obecnie dzieli sie na dwa ally: Fusion (Insomnia, Axxishadow, Bukakke wraz z paroma obcojezycznymi klanami) i Dejavi (Reloaded, Sothis). Dzieki bardzo rozwinietej gospodarce mozna dosc szybko sie dorobic majac glowe na karku a start ulatwiaja klany ktore oferuja pomoc w postaci Adeny (5-7kk) po ukonczeniu akademi. No i sprawa Rosjan, wbrew pozorom wiekszosc z nich biegle posluguje sie jezykiem anglielski i najczesciej z dogadaniem sie problemu nie ma - w tym ze znalezieniem party typu Rift/RB. Kilka dni temu zakupiono nowy sprzet i teraz juz o lagi przy 5200+ osobach online staly sie przeszloscia ;)
new future.

DIO

Cytat: exoriou w Kwiecień 30, 2008, 03:08:05 PM
go retail ;p

www.l2retail.com ? :D

Dex jest imo chyba najlepszy jak nie chcesz ogladac latarek w rekach ludzi i scigac sie z tymi co maja pakiet "bot+" za $$$ (sory teraz coraz wiecej serwerow przechodzi na cenniki z Euro :D )

btw Epi jest fajne ;> gralem tam 2 lata i mozna duzo pomarudzic ale imo na pierwsyzm miejscu licza sie ludzie z ktorymi grasz a potem gdzies na 123 miejscu jest serwer, jego kronika i poziom zaawansowania naprawienia jej oraz liczba ludzi online

echoes

j.w. gralem tu i tam ale nigdzie nie spotkalem tylu fajnych ludzi co na epi :)

fedur

Ty to DIO LEpiej loguj sie bo CIE nie moge cos zlapac w grze i pomeczyc CIE nie moge :/

A tak btw... Dex dex... no ale przydal by sie nowy... świeży server ... ponoć ma być

exoriou

Cytat: DIO w Maj 07, 2008, 11:00:36 AM
Cytat: exoriou w Kwiecień 30, 2008, 03:08:05 PM
go retail ;p

www.l2retail.com ? :D
lolpwned :o

Cytat: DIO w Maj 07, 2008, 11:00:36 AM
Dex jest imo chyba najlepszy jak nie chcesz ogladac latarek w rekach ludzi i scigac sie z tymi co maja pakiet "bot+" za $$$ (sory teraz coraz wiecej serwerow przechodzi na cenniki z Euro :D )

btw Epi jest fajne ;> gralem tam 2 lata i mozna duzo pomarudzic ale imo na pierwsyzm miejscu licza sie ludzie z ktorymi grasz a potem gdzies na 123 miejscu jest serwer, jego kronika i poziom zaawansowania naprawienia jej oraz liczba ludzi online
ja tam w sumie tez dobrze wspominam epi, nie bylo perfect ale sie gralo w miare fajnie ;-) nie mam pojecia czy z epi sie cos ruszylo na lepiej,ale generalnie zdawalo sie ze epi ma juz najlepsze czasy za soba

echoes

epi nie stoczylo sie na dno ale jest stagnacja niestety