Iluzje optyczne

Zaczęty przez Zorgo90, Maj 05, 2008, 02:25:50 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Koszałek Opałek

Odbiegajac od prawdziwego wieku forumowiczow:

Osoby ponizej 13 roku zycia wymagaja zgody rodzicow lub opiekunow do zarejestrowania sie na forum!

PeBe

Cytat: Koszałek Opałek w Czerwiec 16, 2008, 10:08:51 AM
Osoby ponizej 13 roku zycia wymagaja zgody rodzicow lub opiekunow do zarejestrowania sie na forum!
Q_Q

ONTOPIC:

http://adonai.pl/relaks/zagadki/?id=102
lol genialne

Antilus

a da sie to jakos sprawdzic? :D
W oczekiwaniu na przyszłość :)

http://antilus.mybrute.com

Hermit

Cytat: PeBe w Czerwiec 16, 2008, 10:25:01 AM
Q_Q

ONTOPIC:

lol genialne

Genialne? Bezsensowne. Równie dobrze mogło być tak: - 1. Został 1, martwy, bo inne uciekły. 2. Zostało 5, 1 martwy 4 przerażone. 3. Nie został żaden, bo 4 uciekły, a martwy zaliczał się do padliny. 4. Zostało 4, 1 padlina i 4 przerażone.  - I miałbym strzelać? Znaczy fakt, od początku wiedziałem, że ma być odpowiedź 1, ale było kilka innych, równie logicznych odpowiedzi.
Stary Hermit farme miał. A czas sobie upływał i upływał.
=

Koszałek Opałek

Cytat: Antilus w Czerwiec 16, 2008, 10:25:40 AM

a da sie to jakos sprawdzic? :D

Tu nie jest wazne, czy ty mozesz to sprawdzic.
Jezeli taka osoba poda falszywa informacje, klikajac "tak, mam co najmniej 13 lat" - dopuszcza sie oszustwa, popelnia czyn karalny.
Nie wiem czy ktokolwiek, kiedykolwiek zostal za to ukarany, niemniej jednak oszustwo pozostaje oszustwem.

Dev

Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

ZaAraki

Ale wiele osób w ogóle nie podaje wieku :D nawet niektórzy moderatorzy.
L2DEX

Dev

To forum jest cos zepsute anyway, od polowy roku juz mam 18 lat a to mi pokazuje 17 caly czas xD
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

Koszałek Opałek

Cytat: ZaAraki w Czerwiec 16, 2008, 01:00:28 PM
Ale wiele osób w ogóle nie podaje wieku :D nawet niektórzy moderatorzy.

Pytanie o wiek pojawia sie podczas rejestracji na forach i o ile sie nie myle - ta "13" to granica dla wszystkich for.
Dla osob mlodszych, jako alternatywe do "bezposredniej rejestracji", podaje sie z regoly nr. faxu, na ktory rodzice, badz opiekuni powinni wyslac odpowiednia zgode.
Admin forum udziela wtedy pozwolenia i taki uzytkownik moze swobodnie poruszac sie po forum.
To jest normalny proces w takim przypadku - ma oczywiscie ta zalete, ze wszystko jest zgodne z obowiazujacymi zasadami dla obu stron.

bula

offtop

Koszałek optymistą to ty jesteś, to tak apropo twojej sygny :D

PeBe

Cytat: Hermit w Czerwiec 16, 2008, 12:34:45 PM
Cytat: PeBe w Czerwiec 16, 2008, 10:25:01 AM
Q_Q

ONTOPIC:

lol genialne

Genialne? Bezsensowne. Równie dobrze mogło być tak: - 1. Został 1, martwy, bo inne uciekły. 2. Zostało 5, 1 martwy 4 przerażone. 3. Nie został żaden, bo 4 uciekły, a martwy zaliczał się do padliny. 4. Zostało 4, 1 padlina i 4 przerażone.  - I miałbym strzelać? Znaczy fakt, od początku wiedziałem, że ma być odpowiedź 1, ale było kilka innych, równie logicznych odpowiedzi.
Genialne, chodziło o to że najpierw pomyślałem (nie zastanawiając się) :
Głupie, przecież oczywiscie że 4 0.o, dopiero po kliknięciu [ok] zobaczyłem, że moja odpowiedź była bez sensu.

Zovi

Erm... ja myślałem, że ta polana jest taakaaa duuużżaaa
Cytat
Tu nie jest wazne, czy ty mozesz to sprawdzic.
Jezeli taka osoba poda falszywa informacje, klikajac "tak, mam co najmniej 13 lat" - dopuszcza sie oszustwa, popelnia czyn karalny.
Nie wiem czy ktokolwiek, kiedykolwiek zostal za to ukarany, niemniej jednak oszustwo pozostaje oszustwem.
A jeżeli ja mam 13 lat to musiałbym się spytać mamy (albo taty), czy nie?  :shock: .Chyba nie prawda? :D
Cytat: ZUZIA w Lipiec 01, 2009, 06:14:50 PM
Alarion jedyne co potrafina kmiota barowe to cepiac sie literuwek i smiac siem  bo nie zauwarzacie  jakie to wy literuwki robita porabane idioty.Masz tu je ty Alarione pedalskie nasienie wiecej literowka

http://s7.footballteam.pl/index.php?polecil=83632   - Fajna gra :) Polecam :)

Bled

Zovi

Alarion jedyne co potrafina kmiota barowe to cepiac sie literuwek i smiac siem  bo nie zauwarzacie  jakie to wy literuwki robita porabane idioty.Masz tu je ty Alarione pedalskie nasienie wiecej literowka

Hermit

Cytat: Zovi w Czerwiec 16, 2008, 03:46:29 PM
Nie ja mam 13 :P .

No to stary. Przy rejestracji zaznaczyłeś coś innego, zaraz zgłosimy to Szamanowi i dosięgnie Cię banhammer. No i dostaniesz 10 lat za oszustwo.
=

Zovi

Noom... :P .
Cytat
"tak, mam co najmniej 13 lat"
tak mam 13 lat :wink: .

EDIT. Doobra koniec tego ma ktoś jakąś zagadkę, bo już się nudzę.

Zorgo90

To jaki jest najkrótszy kawał świata? :P

Zovi

Erm... Cralin? Tak zdecydowanie Cralin, wystarczy, że tylko o nim pomyślę to już mi się śmiać chce :D .

Koszałek Opałek

13 lat - powinno wystarczyc - niektore fora maja wyzej postawiona granice

Mati_888

Ja sam zaznaczyłem poniżej 13 i musiałem wysłać emaila żeby Saladin mi skasował nie aktywne konto... Żeby ofc zrobić nowe i zaznaczyć powyżej... Oczywiście nie wpadłem na to żeby założyć drugie o innym nicku, ale tam,
Abyss x3 :

Matiks - BH

Hermit

Cytat: Mati_888 w Czerwiec 16, 2008, 06:10:07 PM
Ja sam zaznaczyłem poniżej 13 i musiałem wysłać emaila żeby Saladin mi skasował nie aktywne konto... Żeby ofc zrobić nowe i zaznaczyć powyżej... Oczywiście nie wpadłem na to żeby założyć drugie o innym nicku, ale tam,

W życiu bym się tak nie fatygował. Może dlatego, że nie zwracam uwagi na nicki ? Na każdym forum mam inny, tak to jest to. A co do samego zaznaczania to ... możesz dodać siebie do swojej sygnaturki ?

Dawajcie jakieś nowe zagadki ludzie.

=

izpy9x

Takiego testu jeszcze nie było! Jeżeli nie będziesz oszukiwać to gwarantujemy Ci, że wynik bardzo Cię zaskoczy! Spróbuj, to naprawdę działa! Nie oszukuj, stosuj się do instrukcji a dowiesz się czegoś ciekawego o sobie!

KROK PIERWSZY:

# Wybierz numer między 1 i 100.
# Pomnóż to przez 5
# Dodaj swój wiek
# Odejmij ilość zwierzątek, które hodujesz w domu
# Otrzymaną liczbę podziel przez 10

Wynik zapisz na jednej stronie kartki papieru.
(To bardzo ważne! Zapisz!)

KROK DRUGI:

# Wybierz inny niż poprzednio numer między 1 i 100.
# Pomnóż go przez 1998
# Dodaj liczbę osób mieszkających wraz z Tobą
# Odejmij swój wiek
# Wynik podziel przez 10

Wynik zapisz na drugiej stronie kartki papieru.

KROK TRZECI:

# Weź dwie pierwsze cyfry twojego domowego numeru telefonu
# Dodaj do nich dwie ostatnie cyfry twojego numeru służbowego (ew. komórki)
# Wynik pomnóż przez 365

Zapisz numer na jednej stronie drugiej kartki papieru

KROK CZWARTY:

# Złóż pierwszą kartkę papieru na której masz dwie liczby na pół tak aby pierwsza zapisana liczba była w środku
# Teraz złóż na pół drugą kartkę z jednym numerem tak aby numer znajdował się na zewnętrznej stronie kartki
# Połóż obie złożone kartki obok siebie tak aby przylegały
# Na przylegających, złożonych kartkach połóż trzecią, czystą tak aby dokładnie zakrywała te złożone

A TERAZ NAJWAŻNIEJSZE...

przewijaj w dół

przewijaj w dół

przewijaj w dół

przewijaj w dół

przewijaj w dół

Przed tobą leżą trzy kartki... Schwyć je oburącz i zrób z nich "kulkę", a następnie...

...wyrzuć ją do kosza na śmieci, wstań i stukając się otwartą dłonią w czoło powtarzaj głośno i wyraźnie:

TYLKO IDIOTA TRACI TYLE CZASU NA TAKIE PIERDOŁY!!

Mati_888

xD  Dobrze że mi się po pierwszym kroku odechciało liczyć :P
Abyss x3 :

Matiks - BH

Zovi

TYLKO IDIOTA TRACI TYLE CZASU NA TAKIE PIERDOŁY!! ...
eee... to ja myslalem ze bedzie cos fajnego, a tu taka buba... :)

ZaAraki

Mi też po pierwszym kroku się odechciało :?
L2DEX